Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Αντώνης Φούσας: Ανοιχτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο

Ο πρώην υπουργός κ. Αντώνης Φούσας  απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Μακαριότατε, μετά την αποδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου, ανακύπτει άμεσα το θέμα της ανάδειξης νέου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.
Απ΄ ό,τι δε έχει γίνει γνωστό, η διαδικασία αυτή στην Ιεραρχία πρέπει να ολοκληρωθεί την 25/6/2014.
Η για πολλά χρόνια ιδιότητά μου, ως εκπροσώπου του λαού των Ιωαννίνων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και η αγαστή πάντοτε συνεργασία μου με τους δυο Μητροπολίτες στο νομό μας, ήτοι των Ιωαννίνων και του Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, μου επιβάλλουν να Σας αποστείλω την παρούσα επιστολή μου και να Σας παρακαλέσω, να λάβετε σοβαρά υπόψη Σας τη γενικότερη επιθυμία του λαού των Ιωαννίνων, ότι ο νέος Μητροπολίτης θα πρέπει να προέρχεται από αυτούς τους κληρικούς που, είτε κατάγονται, είτε υπηρετούν σήμερα σε μια από τις Μητροπόλεις της Ηπείρου και ιδίως του νομού Ιωαννίνων.

Μια βραδιά στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου

Αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

Στην Εφορία οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί με το χαράτσι

Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ) αναμένονται από 1ης Ιουλίου σε εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Αντίθετα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αγροτικά τιμολόγια, ούτε το νυχτερινό οικιακό. Ο κ. Ζερβός δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια, είπε ωστόσο ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.

Λοβέρδος: Οι δάσκαλοι να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών υποστήριξαν ότι υπάρχουν άδικες και ρουσφετολογικές μετατάξεις

Να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων της παιδείας προέτρεψε εκπροσώπους των δασκάλων, που συναντήθηκαν μαζί του, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών υποστήριξαν ότι υπάρχουν άδικες και ρουσφετολογικές μετατάξεις, ενώ έθεσαν και θέμα προσλήψεων στον κ. Λοβέρδο, υποστηρίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί 7.000 δάσκαλοι και έχουν προσληφθεί μόλις 270. Επίσης εξέφρασαν και τη διαφωνία τους για τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμετζόπουλου, ενημέρωσε τους δασκάλους για το θέμα των αποσπάσεων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

ΠΗΓΗ:www.naftemporiki.gr/

Οι απολυμένοι απλήρωτοι του super market Παύλου στα Ιωάννινα

Σήμερα αναβλήθηκε ξανά η δίκη για την αποκατάσταση της αποπληρωμής του χρέους του γνωστού επιχειρηματία και Ιδιοκτήτη της γνωστής Αλυσίδας SUPER MARKET στην πόλη των Ιωαννίνων ΠΑΥΛΟΥ.
Ο Επιχειρηματίας εδώ και 2 χρόνια απέλυσε όλους τους εργαζόμενους του και πούλησε και τα καταστήματά του. 
Οι εργαζόμενοι είναι ακόμα απλήρωτοι, άνεργοι οι περισσότεροι και φυσικά με τη δικαιοσύνη έτσι όπως τη γνωρίζουμε πήρε και σήμερα ακόμα μια αναβολή.
Ένας αγώνας για την αποκατάσταση των ανθρώπων που τόσα χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην δημιουργία αυτών των καταστημάτων.

Αυτό που ζητούν οι άνθρωποι δεν είναι ελεημοσύνη, τα δεδουλευμένα τους ζητούν τίποτα παραπάνω.

ΟΓΑ: Πρώτα η φορολογική δήλωση μετά η 2η δόση οικογενειακού επιδόματος

Ως βόμβα έσκασε η απόφαση του διοικητή του ΟΓΑ να δοθεί η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων σε περίπου 700.000 οικογένειες αφού πρώτα έχουν υποβάλει ως την Κυριακή 22 Ιουνίου τη φορολογική δήλωσή τους και την αίτηση Α21.
Είναι προφανές ότι το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί τα επιδόματα του ΟΓΑ ως μέσο πίεσης σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους να υποβάλουν άμεσα τις φορολογικές δηλώσεις, διότι τα ως τώρα στοιχεία από τον ρυθμό υποβολής των εντύπων της Εφορίας είναι άκρως απογοητευτικά.
Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη στον ΑΝΤ1, βασική προϋπόθεση για να καταβληθεί την Παρασκευή 11 Ιουλίου η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων είναι να έχουν υποβληθεί από το σύνολο των δικαιούχων (περίπου 750.000 οικογένειες) η φορολογική δήλωση και το έντυπο Α21. 

Συνελήφθη άμεσα 28χρονος ημεδαπός για κλοπές στην Λιμίνη Άρτας

Ο δράστης διέπραξε διαδοχικά βραδινές ώρες της 18/19.06.2014 δύο κλοπές, σε πρατήριο υγρών καυσίμων και σε κατάστημα αλουμινίων

Συνελήφθη χθες (19-06-2014) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για δύο διαδοχικές κλοπές σε πρατήριο υγρών καυσίμων και σε κατάστημα αλουμινίων, στην Λιμίνη Άρτας.
Αναλυτικότερα, ο 28χρονος δράστης το βράδυ της 18/19-06-2014, πραγματοποίησε δύο διαδοχικές κλοπές στην Λιμίνη Άρτας, η πρώτη σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό και η δεύτερη σε κατάστημα αλουμινίων, όπου αφαίρεσε ένα ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου και ένα CD καταγραφής δεδομένων κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. 
Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης των κλοπών και ακολούθησαν αναζητήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός, για κλοπή μοτοσικλετών

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί επτά (7) κλοπές δικύκλων
Τα κλοπιμαία μεταπωλούνταν στην Αλβανία

Συνελήφθη, χθες (19-06-2014) στη θέση Στροβίλι της Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή δικύκλων μοτοσικλετών από την περιοχή της Ηγουμενίτσας, με σκοπό τη μεταπώλησή τους στην Αλβανία.
Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε, ο 23χρονος καθώς και δύο συνεργοί του, να επιβαίνουν σε τρεις δίκυκλες μοτοσικλέτες, τις οποίες είχαν κλέψει νωρίτερα από την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, οι οδηγοί δεν υπάκουσαν και ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 23χρονος ενώ οι άλλοι δύο δράστες, διέφυγαν πεζή προς το αλβανικό έδαφος, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι.
Οι κλεμμένες μοτοσικλέτες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ εξιχνιάστηκαν και άλλες τέσσερις κλοπές μοτοσικλετών που διαπράχθηκαν από τους δράστες, κατά το τελευταίο πεντάμηνο, στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, εξακριβώθηκε επίσης ότι οι δράστες ήταν ενταγμένοι σε εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί για κλοπές δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας. (σχετικά τα από 07.12.2013 και 16.12.2013 Δελτία Τύπου μας)
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Η ΚΕΔΕ διεκδικεί πόρους για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Συνάντηση ΚΕΔΕ με υφυπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων
Η ΚΕΔΕ εμμένει στην χρηματοδότηση των 1.100 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ των δήμων τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες και μάλιστα αυτό να γίνει άμεσα καθώς τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν εκλείψει.
Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης με τους υφυπουργούς Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων Άννα Δαλλαπόρτα για το θέμα της χρηματοδότησης για το διάστημα 2014-2015 αυτών των κοινωνικών δομών των δήμων.

Έως 8.000 κατασχέσεις εβδομαδιαίως από το ΙΚΑ

Απέτυχαν οι ρυθμίσεις εξόφλησης οφειλών

Ραγδαία αύξηση σημειώνουν οι κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για ληξιπρόθεσμες οφειλές εργοδοτών. Ο αριθμός των κατασχέσεων κινητής και ακίνητης περιουσίας εκτινάχθηκε σε 5.000 έως 8.000 εβδομαδιαίως από 1.500 μηνιαίως που ήταν πριν από λίγο καιρό, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
 Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του μεγαλύτερου ασφαλιστικού μηχανισμού της χώρας παρακρατούν ποσά ενοικίων αλλά και πληρωμές από πελάτες, σε μια προσπάθεια να γεμίσουν τα ταμεία. 

«Τα οδικά έργα μάς ενώνουν και δημιουργούν ανάπτυξη»

Περιοδεία Χρυσοχοΐδη στα εργοτάξια της Ιονίας Οδού

Το έργο της Ιονίας Οδού θα ολοκληρωθεί σε ενάμισι χρόνο από σήμερα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το εργοτάξιό της στην περιοχή της Πέρδικας των Ιωαννίνων, από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στον υπό κατασκευή οδικό άξονα
«Οι παραχωρησιακές συμβάσεις, ο τρόπος δηλαδή ο καινούργιος με τον οποίο κατασκευάζεται το έργο αυτό που είναι συγχρηματοδότηση είναι προφανές ότι δεν σηκώνει αναβολές, καθυστερήσεις, ασυνέπειες. 
Το έργο θα δοθεί του χρόνου, τον Δεκέμβριο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε όλους να συνεργαστούν και τόνισε ότι «όλοι πρέπει να εργαστούμε η αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, οι υπηρεσίες του δημοσίου, οι ιδιώτες, ούτως ώστε κάθε μέρα να προάγουμε την κατασκευή των δρόμων. Διαφορετικά, εάν εμποδίζουμε την κατασκευή των έργων, αυτό είναι εις βάρος μας».