Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναιτωλικό ύστερα από 6 αγωνιστικές, αφού επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο.

Στο 44' ο Ουαρντά έκανε τη σέντρα από αριστερά κι ο Τσουκαλάς, άθελά του έστειλε, με κεφαλιά, την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη για το 1-0 για τον Παναιτωλικό!
Ο Ρουσκουγιέδα στο 56΄ έβγαλε τρομερή πάσα στον Μαρκόφσκι, κι αυτός με εξαιρετικό τελείωμα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του!
Εξαιρετική κάθετη του Τσάβες στο 90' στον Ηλιάδη, αυτός πλασάρει εξαιρετικά τον Κυριακίδη για το τελικό 2-1!

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Παπουτσογιαννόπουλος (87' Κωνσταντινόπουλος), Παπάζογλου, Πάουλο, Κέβιν, Μάκος, Μύγας, Ουαρντά, Κάπελ (76' Κόρσιενς), Ρουσκουγιέδα (71' Ρουμπουλάκου), Μαρκόφσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Καρανίκας (61΄Λίλα), Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τσουκαλάς (54΄Μανιάς), Κοζορώνης, Ακόστα (77' Ηλιάδης), Τσάβες, Γιάκος, Ίλιτς.

Χρυσό μετάλλιο για τον Καγιά Π. Δημήτριο

Στο ανώτερο σκαλί του βάθρου  ανέβηκε ο Καγιάς  Δημήτριος του Παναγιώτη καταγόμενος από το Μαζαράκι Πωγωνίου στην κατηγορία -79, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, στους πανελλήνιους αγώνες κινγκ μποξινγκ που διεξήχθησαν 6, 7 και 8 Νοεμβρίου, στα Άνω Λιόσια στην Αθήνα.

Σε διεθνές φόρουμ για "Έξυπνες πόλεις" και "Έξυπνες επενδύσεις" συμμετείχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Σε διεθνές φόρουμ για την "Προώθηση των έξυπνων πόλεων- Προκλήσεις και Ευκαιρίες" που οργάνωσε το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο στο Δυρράχιο Αλβανίας, το Ινστιτούτο ADRIAPOL, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Marin Barieti Τιράνων παρέστη και χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Στην ομιλία του, (η οποία έγινε την πρώτη ημέρα, στην ενότητα "έξυπνη ανάπτυξη για την ανάπτυξη), υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους τους γειτονικούς λαούς ότι πρέπει να συμβιώσουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη των περιοχών και την ευημερία των λαών τους. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις για έργα της Οικονομικής Επιτροπής στη σημερινή συνεδρίαση (9-11-2015)

Νέα οδικά έργα - καθώς και ένα που αφορά αποκατάσταση θρησκευτικού μνημείου- προωθούνται προς υλοποίηση από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.
Συγκεκριμένα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αναδείχθηκαν ανάδοχοι τα εξής:
«Συντήρηση κόμβου Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας προς Αμμουδιά», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: η Κ/ΞΙΑ    Γ. ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ- Ι.ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ.
«Τεχνικά έργα κατασκευής βραχοπαγίδων με φράκτες ανάσχεσης βροχοπτώσεων ανάντη πρανούς του τμήματος Πάργα-Ανθούσα της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ.
«Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο Δήμου Φιλιατών από Γολά-Κοκκινιά-Μαλούνι-Κεραμίτσα» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 246.000 ευρώ, Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Βελτίωση & αποκατάσταση οδού από Χαροκόπι προς Πλατανιά» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ι. Γεωργούλας.
«Συντήρηση – ασφαλτόστρωση οδού στον οικισμό Παλαιά Φιλιππιάδα Δ. Ζηρού» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κων. Κώστας.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον Κων. Συγκούνα, ως ανάδοχο του έργου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομμένου» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.

Υποψίες για κύκλωμα πίσω από τη διάρρηξη της εκκλησίας Δολού Πωγωνίου

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών που «χτύπησαν» τον Ναό του Αγίου Νικολάου στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου, απ’ τον οποίο άρπαξαν εκκλησιαστικά κειμήλια αλλά και χρήματα όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.».
Παράλληλα με την διάρρηξη του Ναού στο Δολό καταγράφηκαν κι άλλα περιστατικά, αυτή τη φορά με το άνοιγμα σπιτιών τόσο στο ίδιο χωριό όσο και στο Δελβινάκι κι αλλού, απ’ τα οποία όμως οι επιτήδειοι δεν πήραν τίποτε. Το γεγονός αυτό κάνει τους κατοίκους της περιοχής να μιλούν για «επαγγελματίες» αρχαιοκάπηλους, οι οποίοι έχουν στόχο κατά βάση τις εκκλησίες και τα μοναστήρια κι έκαναν τις υπόλοιπες διαρρήξεις για να θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των Αρχών!

ΕΛΓΑ: Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα πληρωθούν αποζημιώσεις στους αγρότες

Όπως τόνισε στη Βουλή απαντώντας σε Ερώτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, η καταβολή των υπόλοιπων για τις αποζημιώσεις του 2014 δεν είναι δυνατόν να υπερβεί τα 38 εκατ. ευρώ, καθώς, ο ΕΛΓΑ, βάσει του Νομικού Πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας του, δεν δύναται να καταβάλει ετήσια ποσά μεγαλύτερα της ετήσιας εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών του.

Στις 330.000 έφτασαν οι αιτήσεις τα ταμεία για συνταξιοδότηση

Εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν τη σύνταξή τους. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικά.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 330.000 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις, κύριες και επικουρικές και 61.000 αιτήσεις για εφάπαξ.
Τα Ταμεία ωστόσο αδυνατούν να τις προχωρήσουν και ουσιαστικά, αν και άτυπα, έχει κηρυχθεί στάση πληρωμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΝΥΠΕΚΚ εκκρεμούν:
α) 173.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη συνολικού κόστους 2 δις € περίπου, εκ των οποίων 80.000 αιτήσεις στο ΙΚΑ, 33.000 στον ΟΑΕΕ, 30.000 στον ΟΓΑ, 15.000 στο Δημόσιο και 15.000 αιτήσεις στα υπόλοιπα Ταμεία Κύριας Σύνταξης.
β) 130.000 αιτήσεις για έκδοση επικουρικής σύνταξης, εκ των οποίων 126.000 στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ και 5.000 αιτήσεις στα λοιπά Ταμεία Επικούρησης, με συνολικό κόστος 600 εκατ. €,

Καλπάκι Πωγωνίου: Πανελλήνιο τουρνουά Τζούντο το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο, ώρα 10:00 π.μ.

 Ο Πανηπειρωτικός Α.Σ., σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Πωγωνίου, διοργανώνουν το Πανελλήνιο Τουρνουά Τζούντο το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα των αγώνων θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα. 

Τροπολογία για τη Μεταλλουργική κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη

Τροπολογία σχετική με την «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε.» κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, κατά την πρόσφατη διαδικασία ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Υπουργείου, η Εταιρία απαλλασσόταν από την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016 και μόνο για την περίπτωση είσπραξης οφειλόμενων από την ανώνυμη εταιρία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα – Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε.» για την κάλυψη επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.

Άρτα: Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

O 48χρονος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα, με σκοπό να διαφύγει

Κατασχέθηκαν -99,76- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (08-11-2015) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ιωαννίνων, στην περιοχή της Γέφυρας Καλογήρου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 48χρονος οδηγός, ο οποίος λίγο πριν είχε πετάξει από το παράθυρο στο έδαφος, μία νάιλον σακούλα που περιείχε κάνναβη, βάρους (99,76) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά και το παραπάνω φορτηγό κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου σχετικά με την προετοιμασία για πλημμύρες και χιονοπτώσεις

Με θέμα «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πλημμύρες – χιονοπτώσεις)» συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (κτίριο πρώην Νομαρχίας).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr