Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Τροπολογία για τη Μεταλλουργική κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη

Τροπολογία σχετική με την «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε.» κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, κατά την πρόσφατη διαδικασία ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Υπουργείου, η Εταιρία απαλλασσόταν από την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016 και μόνο για την περίπτωση είσπραξης οφειλόμενων από την ανώνυμη εταιρία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα – Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε.» για την κάλυψη επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.


Ωστόσο, η ημερομηνία που ανατέθηκε στη «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε.» η εκτέλεση συγκεκριμένου έργου είναι η 7η Οκτωβρίου 2015, συνυπολογίζοντας πως υπάρχει ήδη ενός μηνός καθυστέρηση, η οποία πιθανότατα να γίνει μεγαλύτερη μέχρι να τελειώσουν οι διαδικασίες και να εκταμιευθούν τα χρήματα της πρώτης πληρωμής ώστε να αρχίσει η παραγωγή.

Με την εν λόγω Τροπολογία – η οποία έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο και τελικά υπερψηφίστηκε - η βουλευτής Ιωαννίνων πρότεινε την αναπροσαρμογή της ημερομηνίας ισχύος της ενημερότητας στις 31 Μαρτίου 2017, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ολοκλήρωσης της σύμβασης.