Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Διακοπή ρεύματος σε 6 χωριά του Δήμου Πωγωνίου, την Τετάρτη 10 Απριλίου

Προσθήκη λεζάντας

Γνωστοποιείται ότι για να για εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της ΔΕΗ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, από ώρα 9:00 έως 10:30 στις κάτωθι περιοχές:
Δολιανά
Κάτω Ραβένια
Λίμνη
Σιταριά
Κρυονέρι
Μαυρονόρος
Επειδή είναι πιθανόν οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο, Θα πρέπει τα Δίκτυα της  ΔΕΔΔΗΕ να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία ου δικτύου ακόμη κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Η ΔΕΔΔΗΕ ζητάει την κατανόηση των καταναλωτών.

Στο Πωγώνι τα γυρίσματα video clip των Λάκη Παπαδόπουλου και Γιώργου Γάκη μετά από πρόταση του Δήμου Πωγωνίου


Σε ορισμένα από τα ωραιότερα σημεία του Πωγωνίου έγιναν τα γυρίσματα video clip  του Γιώργου Γάκη σε διασκευή του κλασικού τραγουδιού «Το παλιό μου παλτό» του Λάκη Παπαδόπουλου που συμμετείχε και στα γυρίσματα.
Ο γνωστός στιχουργός και τραγουδιστής επέλεξε το Γιαννιώτη Γιώργο Γάκη για να ερμηνεύσει το «Παλιό μου παλτό» σε αγγλικούς στίχους της Σάννυ Μπαλτζή και η πλούσια φυσική ομορφιά του Πωγωνίου αποτέλεσε το καλύτερο σκηνικό για τα γυρίσματα.
Η πρόταση έγινε από το Δήμο Πωγωνίου, στα πλαίσια του σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών, με τους δύο καλλιτέχνες να την αποδέχονται με μεγάλη χαρά.
Το γεφύρι του Γκρέτσι, οι Αγιοί, η λίμνη Ζαραβίνας και το παλιό Μαυρονόρος, μετατράπηκαν σε ένα φυσικό σκηνικό για τις ανάγκες των γυρισμάτων της δυναμικής αυτής μπαλάντας. Η καλλιτεχνική αξία των Λάκη Παπαδόπουλου και Γιώργου Γάκη σε συνδυασμό με τη σκηνοθετική ματιά του Μενέλαου Συκοβέλη εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα ώστε η άγρια φύση του Πωγωνίου και η παρθένα ομορφιά του να «ταξιδέψουν» στα πέρατα τα κόσμου.
«Το Πωγώνι διαθέτει μοναδικό φυσικό κάλλος και στοχεύουμε στην ανάδειξή του, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην φύση και το περιβάλλον. Ευχαριστούμε πολύ τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες και είμαστε βέβαιοι ότι η υπέροχη περιοχή του Πωγωνίου θα «σκλαβώσει» λάτρεις της φύσης σε όλον τον κόσμο» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
Ο εντεταλμένος Δ.Σ. σε θέματα πολιτισμού κ. Αναστάσιος Γιούνης σημείωσε: «Το Πωγώνι διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα μουσικά videos είναι ένας καλός τρόπος να τα επικοινωνήσουμε. Το Πωγώνι μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών».

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και Επιτροπής Περιβάλλοντος την Τετάρτη 10 Απριλίου, ώρα 2:30 μ.μ.


Την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 2.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα:  «Εκλογή Γραμματέα  Περιφερειακού Συμβουλίου  Ηπείρου,  λόγω  ανεξαρτητοποίησης του μέλους, που κατείχε τη θέση». 
Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Την ίδια ημέρα, Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 3.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης
Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 2ου/2019 Πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης Τ.Κ Αμπελοχωρίου δήμου Βορείων Τζουμέρκων και πλέγμα επένδυσης πρανών», προϋπολογισμού 24.800,00 ευρώ (με ΦΠΑ)  και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Επέκταση δικτύου ύδρευσης Δ.Ε Ματσουκίου δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την εξυπηρέτηση των κτηνοτροφικών μονάδων » , προϋπολογισμού 46.631,00 ευρώ (με ΦΠΑ)  και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζίτσας  για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: ««Επέκταση δικτύων ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των πτηνοτροφικών μονάδων του δήμου Ζίτσας» προϋπολογισμού 59.460,00 ευρώ (με ΦΠΑ)   και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης και υδραυλικών υλικών για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων (Παρακαλάμου- Νεγράδων-Βασιλικού-Κ. Μερόπης) του Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 21.812,00 ευρώ  (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζηρού για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης και αντλητικών συγκροτημάτων  για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων Τ.Κ Αγίου Γεωργίου θέση ¨Ράχη¨ και Δ.Ε Δρυόφυτου του  Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού 24.800,00 €    (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου
6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας  και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση πρόσβασης στην περιοχή του ΤΟΕΒ Λάμαρης του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 105.000,00 € (με ΦΠΑ), και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, για κλοπή


Συνελήφθη, σήμερα (09-06-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα το ίδιο βράδυ, διέρρηξε τον Ιερό Ναό Αγίου  Γεωργίου στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας και αφού παραβίασε το παγκάρι, αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 39χρονος για κατοχή αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων


Συνελήφθη, χθες (08-04-2019) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 39χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 39χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (76) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Πρέβεζας για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Διανομή ειδών Παντοπωλείου σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Απριλίου


Ο Δήμος Ιωαννιτών ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ιωαννίνων, στο  πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2014-2020, γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών Παντοπωλείου την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά ή μέσω γραπτού μηνύματος για να προσέλθουν στα σημεία διανομής.
Συγκεκριμένα η διανομή θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
ΔΗΜΟΣ Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:
• Πράμαντα  10/04/2019
• Καλέντζι     10/04/2019
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ:
• Αγία Κυριακή  10/04/2019
• Δερβίζιανα       10/04/2019
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ:
• Μηλιωτάδες  10/04/2019
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:
• Ελεούσα      10/04/2019
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ:
• Κόνιτσα     10/04/2019
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ:
• Μέτσοβο   10/04/2019
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
• Καλπάκι     10/04/2019
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:
• ΚΕΠΑΒΙ  11/04/2019
• Πέραμα  11/04/2019
• Κατσικά  11/04/2019
• Ανατολή  11/04/2019
• Πεδινή  11/04/2019
• Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας  11/04/2019
• Ερυθρός Σταυρός  11/04/2019
• Ι.Ν. Περιβλέπτου 11/04/2019
Οι λίστες των ωφελούμενων του προγράμματος έχουν οριστεί με την Δ23/ΟΙΚ.17108/875/2017 – ΦΕΚ 1474/Β/28-04-2017 Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων ένταξης ωφελούμενων Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2014-2020”.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.


Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Ελλάδας.
Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχτηκαν οι εξής:
Πρόεδρος: Μάκης Κιάμος
Α΄ Αντιπρόεδρος: Βασίλης Παπαϊωάννου
Β΄ Αντιπρόεδρος: Κώστας Γαβριήλ
Γενικός Γραμματέας: Σωτήρης Κολιούσης
Ειδικός Γραμματέας: Αλέξανδρός Σπύρου
Ταμίας: Πάκης Γκογιάνος
Αναπληρωτής Ταμίας: Νίκος Παπαναστασίου
Έφορος Τύπου: Χρήστος Τούμπουρος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Μαρίκα Γκόνη
Έφορος Πολιτισμού: Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Έφορος Πνευματικού Κέντρου: Κώστας Λιάγκας


Σύμβουλοι:
Γιαννούλης Νίκος
Δάλλας Δημήτριος
Ευθυμίου Χριστόφορος
Ζηκόπουλος Κώστας
Κοντός Αντώνης
Κοντούλη Νατάσσα
Λάππας Κώστας
Νάκης Γιάννης
Παπαδοπούλου Λίλιαν
Παπαπάνος Κώστας
Σπυράκος Αθανάσιος
Τζάκου Μαρίνα
Τζομάκας Γιώργος
Χατζής Αναστάσιος

Το Γραφείο τύπου της ΠΣΕ

Περιφέρεια Ηπείρου: Τροποποίηση της Πρόσκλησης για την «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, γνωστοποιεί  ότι δημοσιεύθηκε η  αρ.  2245/22-3-2019 Απόφαση  «2η Τροποποίηση της αρ. 592/23-1-2019 Απόφασης «1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020»
Με την εν λόγω  2η τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στο Υπομέτρο 6.3:
1.Μεταβάλλεται ο τρόπος υπολογισμού του ατομικού αγροτικού εισοδήματος. Στον υπολογισμό του ατομικού αγροτικού εισοδήματος εξαιρούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις. 
2.Ορίζεται ότι το επιχειρηματικό σχέδιο συντάσσεται από σύμβουλο γεωτεχνικό ή τεχνολόγο γεωπονίας
3.Μειώνεται η ελάχιστη βαθμολογία για ένταξη στο Υπομέτρο 6.3,  στους 50 βαθμούς
Στο help desk του Υπομέτρου 6.3 έχουν αναρτηθεί πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του ατομικού αγροτικού εισοδήματος, του ατομικού εισοδήματος και του οικογενειακού εισοδήματος καθώς και Οδηγίες Συμπλήρωσης και Υποβολής Αίτησης Στήριξης στο Υπομέτρο 6.3.
Όλο το θεσμικό πλαίσιο του Υπομέτρου 6.3  είναι αναρτημένο  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων http://www.agrotikianaptixi.gr  καθώς και της Περιφέρειας Ηπείρου στην «Ενημέρωση αγροτών».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Άσκηση & διατροφή το «δίπολο» της ευζωίας


Όλοι οι άνθρωποι ανέκαθεν επιδίδονταν στο κυνήγι της ευτυχίας, ξεχνώντας ενίοτε ότι αυτό απαιτεί να συνυπάρχει καλή σωματική και ψυχική υγεία. Αυτές οι δύο έννοιες είναι άμεσα συνδεδεμένες και η κατάλληλη ισορροπία είναι το κλειδί για το πολυπόθητο «ευ ζην».
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας χθες και η διατροφή μας, αν και τα τελευταία χρόνια είναι παραμελημένη λόγω των λάθος προτύπων, είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες, που στηρίζουν την υγεία μας και είναι τρόπος ζωής.
«Η σωστή διατροφή δεν απαγορεύει κανένα τρόφιμο. Αντιθέτως προτείνει την κατανάλωση τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τον οργανισμό μας να λαμβάνει όλα τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες  και υδατάνθρακες. Ακόμα και τα λίπη, που οι περισσότεροι τα έχουμε στο μυαλό μας ως έναν «εχθρό» για την υγεία μας, είναι απαραίτητα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται από τις κατάλληλες πηγές και σε συγκεκριμένη ποσότητα», υπογραμμίζει η Δρ. Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής - τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr).
Η χώρα μας, λόγω του κλίματός της, παρέχει μια μεγάλη ποικιλία αγαθών, που είναι απαραίτητα για την υγεία μας. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να είναι καθημερινό και αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας, καθώς θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προφυλάσσουν από τις διάφορες ασθένειες. Η Μεσογειακή διατροφή είναι η πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και σε αυτήν περιέχεται μια τεράστια ποικιλία τροφίμων για όλα τα γούστα.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Δύο μεγάλα οδικά έργα και το Τέμενος Ιμαρέτ προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου


Τρία  ακόμη σημαντικά  έργα δρομολογεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς μετά από αίτημα που υπέβαλλε στις 15 Μαρτίου 2019,  εξασφάλισε τις αντίστοιχες πιστώσεις- 8.200.000 ευρώ συνολικά-   από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.
Τα δύο αφορούν βελτίωση των οδικών υποδομών: Πρόκειται για τη βελτίωση/ασφαλτόστρωση  του δρόμου Άρτα- Ευρυτανία (τμήμα Αστροχώρι- Μεγαλόχαρη- Δήμου Τετραφυλλίας – β΄ φάση) το οποίο δίνει άλλη διάσταση στη συγκοινωνία και επικοινωνία των δύο όμορων περιφερειακών ενοτήτων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ.
Το δεύτερο έργο, με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ, αφορά τη νέα είσοδο- μερική   παράκαμψη της Φιλιππιάδας από τον κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού, έργο που αναμένεται να αμβλύνει το κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται σήμερα το κέντρο της πόλης.
Το τρίτο έργο, για το οποίο εγκρίθηκε πίστωση 1.000.000 ευρώ,  εντάσσεται στον τομέα του Πολιτισμού.
Είναι η βελτίωση- αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ, μνημείο - σύμβολο για την πόλη της Άρτας.  Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα από την Π.Ε. Άρτας και αναμένεται η τυπική έγκριση από το  Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Την ικανοποίησή του για την ένταξη των έργων στο ΠΔΕ εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ανάφερε και τα εξής:
«Η θετική εξέλιξη και κυρίως η επικείμενη υλοποίηση των τριών έργων είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας/Π.Ε. Άρτας,  της συνεργασίας που υπήρξε με τις συναρμόδιες, κατά περίπτωση,  υπηρεσίες και  της τεκμηρίωσης του αιτήματός μας που έγινε αποδεκτό από τον Υφυπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη, με τον οποίο έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία.
Πρόκειται για τρία έργα, το καθένα με τη δική του σημασία για τις τοπικές κοινωνίες και τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της Ηπείρου.  
Βελτιώνουμε τις υποδομές, αυξάνουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο, ενισχύουμε τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών μας, με βάση τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματά τους».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των φωτιστικών στην Βραστοβά Λάβδανης Πωγωνίου


 Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των φωτιστικών στην Βραστοβά Λάβδανης Πωγωνίου.

Θανάσιμος τραυματισμός 55χρονου σε τροχαίο στο 1ο χμ της Επαρχιακής Οδού Ηγουμενίτσας-Αγίας Μαρίνας Θεσπρωτίας


Σήμερα, (08-04-2019) και περί ώρα 05.00, στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ηγουμενίτσας – Αγίας Μαρίνας Θεσπρωτίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός 48χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο αύλακα της οδού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Πως να αποφύγετε τις εξάρσεις της «ακμής των ενηλίκων»


Μία στις δέκα γυναίκες, ηλικίας συνήθως 30-50 ετών, και αρκετοί άνδρες ταλαιπωρούνται από μία μορφή ακμής η οποία εμφανίζεται κυρίως με κοκκίνισμα στο κέντρο του προσώπου και μπορεί να συνοδεύεται από σπυράκια.
Η ροδόχρους ακμή είναι μία μακροχρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια, που προκαλεί σπυράκια, πρήξιμο και εμφανή διαστολή στα μικρά, επιφανειακά αγγεία του δέρματος. Συνήθως προσβάλλει τη μύτη και τα μάγουλα, και λιγότερο συχνά το μέτωπο και το πιγούνι.
Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι οποίες είναι συχνότερες στους άνδρες, η μύτη διογκώνεται, παραμορφώνεται και είναι πολύ κόκκινη, εξαιτίας υπερτροφίας των σμηγματογόνων αδένων (η κατάσταση αυτή αποκαλείται ρινόφυμα).
Όπως εξηγεί ο κ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), η ακριβής αιτία της ροδόχρου ακμής δεν είναι γνωστή, ενώ στους παράγοντες κινδύνου συμπεριλαμβάνονται το οικογενειακό ιστορικό, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η διατροφή, το αλκοόλ και το στρες.
«Η διάγνωση βασίζεται στα συμπτώματα και, παρότι δεν υπάρχει ριζική θεραπεία, μπορούμε να χορηγήσουμε ορισμένα φάρμακα τα οποία βελτιώνουν τα συμπτώματά της», λέει. «Ωστόσο, και οι ίδιοι οι ασθενείς μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα για να εμποδίσουν την περαιτέρω επιδείνωσή της και να την θέσουν υπό έλεγχο».
Το κλειδί, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι να εντοπίσετε και να προσπαθείτε να αποφύγετε οτιδήποτε προκαλεί εξάρσεις της ακμής σας. Να ποιοι είναι οι παράγοντες που πρέπει να προσέχετε: