Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

3ο Mylos Fest: 12 Αυγούστου στον vερόμυλο Δολιανών παρέα με τον Λάκη Παπαδόπουλο, τους Folk n' Roll και τις Traffic Jam

 
3o Mylos Fest 12/08
Σας περιμένουμε για μια μαγική βραδιά στον παραδοσιακό νερόμυλο Δολιανών, παρέα με τον Λάκη Παπαδόπουλο, τους Folk N' Roll και τις Traffic Jam.
Ο Λάκης δεν χρειάζεται συστάσεις!
Οι Folk n' Roll είναι μία ethnic-balkan μπάντα που αποτελείται από 7 μουσικούς και εδρεύει στα Ιωάννινα. Είναι ένα σχήμα το οποίο δημιουργήθηκε το 2011 με προσανατολισμό την μίξη διαφορετικών μουσικών πολιτισμών αλλά με έμφαση στην ελληνική παραδοσιακή κουλτούρα καθώς και στην βαλκανική.Ο μουσικός χαρακτηρισμός της μπάντας κυμαίνεται στα πλαίσια του πειραματισμού καθώς και της jazz fusion ,rock,latin,reggae προσέγγισης με βαλκανικά και παραδοσιακά ερεθίσματα.
Οι Traffic Jam είναι μια νεοσύστατη αλλά υποσχόμενη, δυναμική μπάντα.
Παίζουν διασκευές ροκ κομματιών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, που καθόρισαν τα μουσικά πράγματα με το στίγμα τους, όπως Queen, David Bowie, Free, Aretha Franklin κ.α. Παράλληλα, ετοιμάζουν και δικά τους κομμάτια.



Σημαντικές αλλαγές στην νέα κυνηγετική περίοδο με νέα περίοδο

 
Με ιδιαίτερη ανησυχία αναμένουν όλοι οι κυνηγοί της Ελλάδας την έκδοση της νέας ρυθμιστικής για την κυνηγετική περίοδο 2015-2016.

 Οι πληροφορίες που έρχονται από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και από το γραφείο του  Αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη  Τσιρώνη, ενισχύουν αυτές τις ανησυχίες, αφού μιλούν για αλλαγές στη κυνηγετική περίοδο με σημαντικότερη την μείωση της κυνηγετικής περιόδου.
Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές -πέρα της σμίκρυνσης της κυνηγετικής περιόδου- αφορά και την Ήπειρο, καθώς επανέρχεται η καθολική απαγόρευση του κυνηγιού στον Αμβρακικού, όπως ήταν επιθυμία οικολογικών οργανώσεων και σε αντίθεση με ο, τι ίσχυσε την περασμένη χρονιά, με τη σύμφωνη γνώμη Δασαρχείου και φορέων των κυνηγών, που εκτιμούσαν ότι έτσι στην πράξη αντιμετωπίζεται καλύτερα η λαθροθηρία.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 39ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Πρέβεζας

Χθες (04-08-2015) και ώρα 20.30΄, στο 39ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Πρέβεζας, στην περιοχή της Φιλιππιάδας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονος ημεδαπός.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα μία 23χρονη ημεδαπή, η οποία επέβαινε στο πρώτο όχημα και ελαφρά οι δύο οδηγοί των οχημάτων.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Φιλιππιάδας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής έργων:
«Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Περιφέρειας Ηπείρου και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου πεζοδρομίων» προϋπολογισμού 959.511,72 ευρώ
«Εγκατάσταση οδοφωτισμού οδού προσέγγισης θεάτρου Δωδώνης», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Γρεβενήτι – Φλαμπουράρι – Ελατοχώρι (αντιστηρίξεις με συρματοκιβώτια κατάντη και ανάντη της επαρχιακής οδού)», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού και διευθέτηση ποταμού Ζουρίκας (κατασκευή συρματοκιβωτίων κατάντη και ανάντη)», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
«Κατασκευή σαρζανέτ στην επαρχιακή οδό Ε.Ο. 22 Άγναντα (από διασταύρωση Σγάρας) και στην Ε.Ο. 21 Άγναντα - Καταρράκτης (κόμβος Αγνάντων)», προϋπολογισμού 48.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι στο Λούρο Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, ως δράστες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 21 και 16 ετών

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, περίπτωση ληστείας σε βάρος 28χρονου ημεδαπού Ρομά, που διαπράχθηκε χθες (03-08-2015) το μεσημέρι, στο Λούρο Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 21 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ιωαννίνων (στο ύψος του Λούρου Πρέβεζας), οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν με αυτοκίνητο 28χρονο ημεδαπό, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο μαζί με την οικογένειά του και αφού τον ακινητοποίησαν, με την απειλή κυνηγετικού όπλου και τη χρήση γκλοπ, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα λαιμού.
Ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν σήμερα (04-08-2015) το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον αοίδιμο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης ΣΕΒΑΒΑΣΤΙΑΝΟ, τη Δευτέρα 10 Αὐγούστου στη Βήσσανη

Τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο μαύρισμα

1ο Λάθος: Δεν βάζω αντηλιακό μέχρι να μαυρίσω
 ΛΑΘΟΣ: Συμβαίνει συχνά να μην χρησιμοποιούμε αντιηλιακό στην αρχή του καλοκαιριού ή στην αρχή των διακοπών μας και γενικά όταν δεν έχουμε μαυρίσει. Η «λογική» σε αυτή την περίπτωση είναι «να μη χρησιμοποιήσω αντιηλιακό για να μαυρίσω και μετά, αφού έχω μαυρίσει, βάζω για να προστατευτώ».
ΣΩΣΤΟ: Όσο πιο λευκό είναι το δέρμα μας τόσο λιγότερο προστατευμένο είναι από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Στην αρχή του καλοκαιριού, των διακοπών μας και γενικά όταν δεν έχουμε μαυρίσει χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προστασία.
TIP 1: Μην ανησυχείτε για το μαύρισμά σας, γιατί και μεγάλο δείκτη προστασίας να χρησιμοποιήσετε, το δέρμα σας θα μαυρίσει.
TIP 2: Χρησιμοποιήστε μεγάλου δείκτη προστασίας αντιηλιακό στην αρχή και όσο επιτυγχάνετε το μαύρισμα τόσο μπορείτε, αν θέλετε, να μειώσετε το δείκτη προστασίας του αντιηλιακού σας, από το 50 στο 25.
TIP 3: Επιτυγχάνοντας σταδιακό μαύρισμα και όχι απότομο, θα διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το μαύρισμά σας.

Η «Απολογία του Σωκράτη» στην Αρχαία Δωδώνη, την Τετάρτη 26 Αυγούστου

Μία ξεχωριστή παράσταση θα φιλοξενηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Πρόκειται για την Απολογία του Σωκράτη, στην αρχαία ελληνική γλώσσα, η οποία θα συνοδεύεται από υπότιτλους.
Η παράσταση που γίνεται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης, με τη συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τη συνδιοργάνωση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών θα δοθεί την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις οκτώ το βράδυ.
Το έργο του Πλάτωνα, «Απολογία Σωκράτη» θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου 2015 από το ΚΘΒΕ, με την υποστήριξη του Σωματείου «Διάζωμα», στα αρχαία ελληνικά (με υπέρτιτλους), σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, αλλά και για τα φιλολογικά δεδομένα, που θα παρασταθεί από σκηνής η «Απολογία Σωκράτους» στην αρχαία ελληνική γλώσσα έτσι όπως την κατέγραψε και τη διαμόρφωσε ο Πλάτωνας.