Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΓΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ανακοίνωση για πρόσθετη ενίσχυση αιγοπροβάτων και βοοειδών και εξισωτικής αποζημίωσης 2013


Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 37χρονος έμπορος ναρκωτικών με παραπάνω από 59 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη σήμερα (03-02-2014) νωρίς το πρωί στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 37χρονος Έλληνας, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο παραπάνω από (59) κιλά κάνναβης, την οποία προόριζε για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 37χρονος και το οποίο είχε εκμισθώσει από εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και βρήκαν στο χώρο των αποσκευών -56 - δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -59.254- γραμμαρίων.
Επίσης, στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκε και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,6) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες, ένα κινητό τηλέφωνο και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, κατασχέθηκαν.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της μεταφοράς, εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. 

Τέλη κυκλοφορίας για απόσυρση ΙΧ ή πώληση στο εξωτερικό

Νέο «χαράτσι» αναμένεται να πληρώσουν όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες, ιδιοκτήτες ή έμποροι ΙΧ που έχουν πουλήσει τα οχήματά τους στο εξωτερικό και όσοι επιθυμούν την απόσυρσή τους και την οριστική διαγραφή τους.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ τους, προκειμένου να το αποσύρουν, ώστε να αποκτήσουν κάποιο καινούριο μοντέλο, καταβάλλοντας χαμηλότερο Τέλος Ταξινόμησης, μπορεί να το κάνουν χωρίς να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας.
Έτσι, αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν, είναι όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας για να το εξάγουν (πώληση στο εξωτερικό) ή να το καταστρέψουν (οριστική διαγραφή).

Μικραίνει το «χαράτσι» αν υπάρχει κοινό «ρολόι» της ΔΕΗ

Aπόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη 

Να υποδείξουν ποιοι άλλοι παίρνουν ρεύμα από το ρολόι της ΔΕΗ, για να επιμεριστεί το ΕΕΤΗΔΕ των ετών 2011 και 2012 καλεί το υπουργείο Οικονομικών όσους είναι συνιδιοκτήτες ακινήτων ή λαμβάνουν κοινό λογαριασμό.
Σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη ορίζεται ότι «σε περίπτωση που οι κύριοι (ή επικαρπωτές) ακινήτου, στο οποίο επιβλήθηκε Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ετών 2011 και 2012 είναι περισσότεροι από έναν και εφόσον το Ειδικό Τέλος δεν εξοφλήθηκε στο σύνολό του ή εν μέρει μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά βεβαιώθηκε στο όνομα ενός μόνον εξ αυτών, παρέχεται η δυνατότητα στον υπόχρεο να προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και να ζητήσει τον επιμερισμό του βεβαιωμένου τέλους ανάλογα με τα ποσοστά τους».

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη χθες (02-02-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 34χρονος φυγόποινος, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι αναζητούνταν ως δραπέτης από το Φεβρουάριο του 2002 από τις Φυλακές Αυλώνα.

Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Π.Σ.ΗΠ.: ΕΛΠΙΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ*– Α.Ο. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 3-0

Μεγάλη εμφάνιση, μεγάλη νίκη!
* Συν/μενη με την Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το πρωί έγινε ο αγώνας Παιδικού Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.ΗΠ. μεταξύ των ομάδων:  ΕΛΠΙΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ & Α.Ο. ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Οι ΕΛΠΙΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, επιβλήθηκαν δίκαια στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος, του Α.Ο. Γιάννινα, με σκόρ:  3-0
Σ' έναν αγώνα που αν και είχε δυνατά μαρκαρίσματα, έγινε σε αθλητικά πλαίσια και με ωραίο θέαμα, οι Ελπίδες κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.
Στο 15' μετά από σουτ του Πήλιου και με κόντρες στην περιοχή, άνοιξε το σκορ.
Στη συνέχεια οι Ελπίδες είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν το σκορ με τον Βαλάκο και τετ-α-τετ του Μπαλαμάτσια.
Στο 50' μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα, ο Κώστας καιροφυλακτούσε για το 2-0.
Το τελικό 3-0 ήρθε μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό Μπομπάι, Ρίζου, Μπαλαμάτσια οι οποίοι από αριστερά έβγαλαν τετ-α-τετ τον Πήλιο ο οποίος από πλάγια σκόραρε.
Οι Ελπίδες αποτελούν σταθερή αξία στις υποδομές. Με μεθοδικότητα και οργάνωση, αθόρυβα παράγουν έργο στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο με τον προπονητή τους Κώστα Νάτση.
ΕΛΠΙΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
Κιρικλίδης, Νούτσος, Πότσης Θ., Γιώτης, Κώστας, Κλεισούρας, Βαλάκος, Μπομπάι, Μπαλαμάτσιας, Ρίζος, Πήλιος. Έπαιξαν και οι: Μπλιθικιώτης, Κασίμης, Πότσης Γ., Γκόγκος, Χήρας, Μπαρμπούτης, Κατσαούνος.

Δύο Πρεβεζάνοι στη Κεντρική Διοίκηση (Προεδρείο) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, με την εκλογική Κεντρικής Διοίκησης(Προεδρείο)  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της  2ήμερης συνεδρίασης της Συνέλευσης των  Αντιπροσώπων (ΣτΑ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Του φορέα που εκπροσωπεί όλους τους Οικονομολόγους της Χώρας και αποτελεί Σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα οικονομίας.
 Ως γνωστόν στις 15 Δεκεμβρίου 2013, οι 117.000 οικονομολόγοι και λογιστές πτυχιούχοι των Οικονομικών Σχολών, μέλη ΟΕΕ, σε πανελλαδική διαδικασία ψήφισαν για την ανάδειξη νέας ΣτΑ.  Στις 31 Ιανουαρίου 2014 και 1 Φεβρουαρίου, συγκλήθηκε σε σώμα η Συνέλευση των Αντιπροσώπων και μεταξύ άλλων εξέλεξε και τα μέλη της νέας 15μελούς  Κεντρικής Διοίκησης (Προεδρείου) 3ετούς θητείας.

Η εκλογική αυτή διαδικασία ανέδειξε δύο Πρεβεζάνους στην  Κεντρική Διοίκηση. Τον Κώστα Κωνή, από την Μυρσίνη Πρέβεζας, που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΟ- Συνεργαζόμενοι και τον Ζώη Κολιό, από την Φιλιππιάδα, που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΟ(Ανεξάρτητοι Έλληνες  και Συνεργαζόμενοι).
Εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει η νέα Κεντρική Διοίκηση(Προεδρείο), για την κατανομή των θέσεων.
Ευχόμαστε και στους δύο συμπατριώτες μας, Καλή επιτυχία, στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν, θέληση και υπομονή.

Αφιέρωμα στις Βούτες