Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ο Βασίλης Ψαθάς νέος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας


Ο κ. Βασίλης Ψαθάς εξελέγη πριν λίγη ώρα νέος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας.
Στην ψηφοφορία, σύμφωνα με το Νόμο συμμετείχαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
Η εκλογή έγινε με κάλπη στην Περιφερεια Ηπείρου, στα Γιάννενα.

Ο κ. Βασίλης Ψαθάς εξελέγη νέος Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας με 17 ψήφους υπέρ και 13 κατά στην τρίτη ψηφοφορία.

Υποψηφιότητα για το αξίωμα είχαν θέσει ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι Άρτας κ.κ. Γαλάνης Αντώνης, Κατέρης Ιωάννης και Διβάρης Διονύσιος.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις»


Σε έντονο ύφος απάντησε κ. Γιώργος Πεταλωτής στην επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί κατά της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «ο κ. Σαμαράς και στη σημερινή του ομιλία, επανέλαβε, εκ νέου, τη γνωστή πια συνταγή της ανύπαρκτης πολιτικής του πρότασης: 'η Ν.Δ. τα έχει πει όλα, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για όλα, αλλά η κυβέρνηση δεν τα άκουγε’».

«Αυτό που ακόμα και σήμερα δεν εξηγεί ο κ. Σαμαράς», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι το γιατί δεν συμβούλευε κατά τον ίδιο τρόπο και τη κυβέρνηση Καραμανλή, ως μέλος της, ώστε να μη λιποτακτήσουν, αφού κατέστρεψαν τη χώρα και την οδήγησαν στην ανάγκη ύπαρξης μνημονίου».

Ο Γ. Πεταλωτής κατηγόρησε τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά για «διγλωσσία» και «αντιφάσεις» και κατήγγειλε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση «δεν παρακολουθούν καν τις εξελίξεις και τι γίνεται στον τόπο».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Θα ξεπουλήσουν τα πάντα τα δύο μεγάλα κόμματα»


Φαρσοκωμωδία χαρακτηρίζει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην τρόικα η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα πως θα ξεπουλήσουν τα πάντα και δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εκτιμά πως τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και ο ΛΑΟΣ δεν αιφνιδιάστηκαν με τις προτάσεις της τρόικας.

Η γ.γ. του ΚΚΕ καλεί το λαό να βάλει τέρμα στα σχέδια των μεγάλων κομμάτων καθώς, όπως λέει, αν δεν τους σταματήσει ο λαός, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο και ότι αυτό δεν θα είναι μόνο ένα μεγάλο έγκλημα λεηλασίας του δημόσιου πλούτου αλλά και καταστροφή των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και του περιβάλλοντος.

Η κ. Παπαρήγα σχολίασε και το θέμα των παράνομων μεταναστών επισημαίνοντας πως δεν θα υπάρξει λύση χωρίς σύγκρουση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΚΙ ΑΡΤΑΣ: Ζευγάρι ηλικιωμένων πέθανε από δηλητηρίαση


Τραγικό τέλος είχε ζευγάρι ηλικιωμένων που βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, στο Παλαιοχωράκι Άρτας.

Ο θάνατος του άτυχου ζευγαριού προκλήθηκε μετά από δηλητηρίαση που υπέστησαν από μονοξείδιο του άνθρακα, λόγω της ατελούς καύσης τζακιού.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σενάρια για σαρωτικό ανασχηματισμό


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο περιβάλλον του πρωθυπουργού έχουν επανέλθει τα σενάρια ανασχηματισμού και μάλιστα σαρωτικού, καθώς θεωρείται ότι μεγάλη μερίδα υπουργών δεν έχουν λάμψει δια της παρουσίας τους.

Σενάρια ανασχηματισμού γεννά στο Μαξίμου ο προβληματισμός που προκαλούν τα απανωτά κρούσματα ασυνεννοησίας.
Την ίδια ώρα επανέρχεται η γκρίνια, για την απουσία ενός θεσμικού οργάνου- ενιαίου κέντρου λήψης αποφάσεων και συντονισμού.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Σε κατάσταση ημιδιάλυσης η κυβέρνηση


Πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την ότι έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης και ημιπαράλυσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «πολλαπλά και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών», επικαλούμενος το «επικολυρικό δράμα», όπως είπε, που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τις εξαγγελίες της Τρόικας, την εγκύκλιο για τους ημί-υπαίθριους που αποσύρθηκε πριν κυκλοφορήσει, τις δημόσιες διαφωνίες για το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και τις παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων υπουργείων.

«Κορυφαίος παράγοντας και ιστορικό στέλεχος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τα συνόψισε όλα αυτά με πέντε λέξεις: "Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν". Συμφωνούμε απόλυτα. Έτσι ακριβώς είναι η κυβέρνηση», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση της ΝΔ ότι το μνημόνιο «δεν βγαίνει» επαληθεύεται.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει αυτή την εικόνα της διάλυσης, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι έχει σχέδιο. Ότι οι προτάσεις της πέρσι τον Ιούλιο ήταν σωστές, ήταν μπροστά από τα πράγματα, έχουν ήδη επαληθευθεί κι έρχονται σήμερα να το παραδεχθούν όσοι τότε τις αγνόησαν ή τις διαστρέβλωσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Με τον άδολο πατριωτισμό ξεπερνάμε κάθε κρίση


Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, χάρη στον άδολο πατριωτισμό των Ελλήνων, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα Ιωάννινα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

«Ένας άδολος πατριωτισμός μας ρίχνει στη μάχη για να ξεπεράσουμε κάθε κρίση και κάθε δυσκολία. Και θα το πετύχουμε», δήλωσε ο κ. Παπούλιας ερωτηθείς ποιο είναι το μήνυμα που βγαίνει σήμερα από τους αγώνες των Ηπειρωτισσών που το 1913 ήταν μπροστάρισες στους αγώνες του έθνους.

Ο κ. Παπούλιας έφθασε το μεσημέρι στο ορεινό χωριό Τσερίτσιανα Ιωαννίνων, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο που δεσπόζει στο χωριό.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Παρουσία της κα Άννας Διαμαντοπούλου οι εορταστικές εκδηλώσεις "Ελευθέρια"


Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Παιδείας, κα Άννα Διαμαντοπούλου, στις διήμερες εκδηλώσεις, την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011, για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Την Κυριακή, θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Τη Δευτέρα θα παραστεί στη δοξολογία στη Μητρόπολη και θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Ταμείο ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες


Τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που διακόπτουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, κατά τα πρότυπα του ταμείου ανεργίας των μισθωτών, έτσι ώστε κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν την αντίστοιχη ενίσχυση με εκείνη των μισθωτών, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Στο τελικό στάδιο το πόρισμα


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το πόρισμα για το νέο ενιαίο μισθολόγιο και την ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα από την επιτροπή που συστάθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.

Το πόρισμα, που θα υποβληθεί στους υπουργούς Εσωτερικών, κ. Γιάννη Ραγκούση, και Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εντός των επόμενων δέκα ημερών, θα περιγράφει αναλυτικά τις μισθολογικές διαφορές ανάμεσα στα υπουργεία, τους φορείς και τους οργανισμούς, και παράλληλα θα διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακατανομή του προσωπικού σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Ήδη, ο υπουργός Εσωτερικών έχει στα χέρια του στοιχεία για πολλές από τις ακραίες μισθολογικές διαφορές, που υπάρχουν στα υπουργεία, και για επιδόματα - πρόκληση, που δίδονται στον δημόσιο τομέα και συνιστούν αδικία, έναντι άλλων υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα, θέση, χρόνια και τομέα ευθύνης.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: «Πράσινο φώς» για την μάχη κατά της διαφθοράς


Σάρκα και οστά θα πάρει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη λειτουργία Οικονομικής Αστυνομίας που θα μπει στο κυνήγι του οικονομικού εγκλήματος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το προεδρικό διάταγμα που αφορά τόσο τη σύσταση και οργάνωση Οικονομικής Αστυνομίας όσο και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στις αρμοδιότητες της Οικονομικής Αστυνομίας θα υπάγονται μεταξύ άλλων η μη έκδοση αποδείξεων, η απόκρυψη ή η παραποίηση φορολογικών στοιχείων, η μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, οι ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις απ’ τις οποίες ζημιώνεται το ελληνικό δημόσιο, οι παράνομες συνταγογραφήσεις, το λαθρεμπόριο, η παράνομη διαχείριση επιδοτήσεων, οι καταπατήσεις δασικών εκτάσεων, η παράνομη νομιμοποίηση εσόδων κλπ.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θ’ απαρτίζεται από τα Τμήματα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Προστασίας Ανηλίκων, Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων και Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Η Οικονομική Αστυνομία αλλά και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα υπάγονται στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΑΜΦΙΘΕΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Τι χάνουν όσοι βγουν από τα βαρέα και ανθυγιεινά


Πάνω από 250.000 εργαζόμενοι των επαγγελμάτων που χαρακτηρίζονται ως βαρέα και ανθυγιεινά θα βρεθούν εκτός της σχετικής λίστας, μόλις επανακαθοριστεί και περιοριστεί, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, στο 10% του εργατικού δυναμικού. Όσοι βρεθούν εκτός τις λίστας θα χάσουν επιδόματα και ασφαλιστικά προνόμια ενώ είναι πιθανό να χάσουν και κάποιες προσαυξήσεις στην αμοιβή τους.

Βάσει μελετών που έχουν γίνει από το υπουργείο Εργασίας προκύπτει ότι σε κίνδυνο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία φαρμάκου, καλλυντικών, οι διοικητικοί υπάλληλοι παντός φύσης βιομηχανιών και μεταλλείων, οι καμαριέρες, ζαχαροπλάστες, μάγειροι, αρτεργάτες, ταμίες σούπερ μάρκετ, κομμωτές, σταθμάρχες και ελεγκτές. Την ίδια ώρα, όμως, αναμένεται να ενταχθούν στη λίστα που δεν έχει αλλάξει από το 1984 δεκάδες νέες ειδικότητες. Ήδη, προσαρτήθηκαν οι εργαζόμενοι στην Ψυττάλεια και οι εναερίτες στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις ίδιες μελέτες σύμφωνα οι εργαζόμενοι που εξαιρούνται από τη λίστα θα συνταξιοδοτηθούν έως και 7 χρόνια αργότερα. Η μελέτη εισηγείται το 58% των ειδικοτήτων να βγει από τον κατάλογο, κατατάσσοντας τις υπόλοιπες σε 4 κατηγορίες, ανάλογα με τον βαθμό βαρύτητας και επικινδυνότητας.

Προτείνεται επίσης και η ανά πενταετία αναθεώρηση της λίστας «ώστε να αποφευχθούν νέες κοινωνικές αδικίες» και το νέο καθεστώς να ισχύσει για τους νεοπροσλαμβανομένους.

Οι βασικές επιπτώσεις για όσους τεθούν εκτός λίστας ΒΑΕ είναι οι εξής:

1. Όρια ηλικίας. Η ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξηθεί κατά πέντε χρόνια, ενώ για ειδικές κατηγορίες η αύξηση μπορεί να φτάσει ακόμη και τα επτά έτη. Για παράδειγμα, σήμερα ασφαλισμένος μετά την 1η Ιανουαρίου 1993 μπορεί να πάρει σύνταξη στα 60, εφόσον έχει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, ενώ μετά τις αλλαγές θα πρέπει να συμπληρώσει το 65ο έτος.

2. Μισθοί. Μέχρι και 250 ευρώ λιγότερα τον μήνα θα παίρνουν οι νέοι εργαζόμενοι που θα εξαιρεθούν από το ευνοϊκό καθεστώς. Αυτό οφείλεται στο ότι σήμερα οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά δικαιούνται ειδικό επίδομα και έτσι αυξάνεται ο μισθός τους.

3. Συντάξεις. Η απώλεια του ειδικού επιδόματος επηρεάζει και τις συντάξεις, οι οποίες για τους νέους ασφαλισμένους θα είναι μειωμένες από 10% μέχρι 20%. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα εργαζόμενος με μισθό 1.400 ευρώ και 35ετία δικαιούται σύνταξη 980 ευρώ, ενώ μετά τις αλλαγές θα περιοριστεί στα 840 ευρώ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 12:00 μ. μ.




ΕΛΕΟΥΣΑ ΄94 - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη Άρτας


Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη Άρτας, μετά τον τραγικό θάνατο του αιρετού αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παππά σε τροχαίο την περασμένη εβδομάδα.
Για την ανάδειξη του νέου αντιπεριφερειάρχη, έχουν κληθεί να ψηφίσουν και οι 31 περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου.