Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο για το «Μάθε που ψηφίζεις»

Παράλληλα με την εφαρμογή που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου

Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των πολιτών για το που ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Έτσι, παράλληλα με την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.ypes.gr ), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500.

Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής είναι σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή, ανήμερα του δημοψηφίσματος, τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες, δηλαδή από τις 07:00 έως τις 19:00.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Δελτίο τύπου με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαράδεκτη την  παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη, υπέρ του Ναι στο δελτίο ειδήσεων του ITV.
Η δήλωσή του περί εθνικής προδοσίας για όσους επιλέξουν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα αποτελεί διχαστική και επικίνδυνη τοποθέτηση.
Η προσωπική επιλογή του Αλ. Καχριμάνη υπέρ της πρότασης της ΝΔ για Ναι στο σχέδιο των δανειστών είναι απολύτως θεμιτή και σεβαστή.
Ο Περιφερειάρχης όμως Αλέκος Καχριμάνης, εκλεγμένος από τους Ηπειρώτες, οφείλει να διασφαλίσει την ενότητα του λαού, την ομαλότητα και την ηρεμία στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας μέσω της αποτελεσματικής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, για τις οποίες έχει την απόλυτη ευθύνη σε τοπικό επίπεδο.
Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βρεθεί δίπλα στους πολίτες ως συμπαραστάτης και όχι ως εκδικητής-τιμωρός, υπερασπιστής των κομμάτων και των στρωμάτων εκείνων που κατέκλεβαν τη χώρα επί 40 χρόνια.
Καλούμε το Γιαννιώτικο Λαό να διατηρήσει την ψυχραιμία του, να μην απαντά στις προκλήσεις και να δώσει τη μάχη υπέρ του ΟΧΙ μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες.
Την Κυριακή δεν υποκύπτουμε στις απειλές και στα εκβιαστικά διλήμματα!
Ψηφίζουμε περήφανα, ψηφίζουμε με αποφασιστικότητα ΟΧΙ!!!


Το γραφείο τύπου της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για τις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα Κεφαλοβρύσου, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου διοργανώνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, την ετήσια εκδήλωση  προς τιμήν των εκτελεσθέντων κατοίκων της κοινότητας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούλιο του 1943.
Η 72η επέτειος, θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής με  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και στις 10:30 θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Μετά τους χαιρετισμούς των επίσημων τοπικών φορέων, θα ακολουθήσει ομιλία τις 11:20 από την Εκπαιδευτικό-Συγγραφέα κ. Σοφία Γραμμόζη Σωπίκη.

OXI από την Ελλάδα της Αξιοπρέπειας για την Ευρώπη της Δημοκρατίας

Γράφει ο Βασίλης Τσίρκας*           
         
Τι σημαίνει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου; Σημαίνει καταρχάς ότι ο ελληνικός λαός έχει τη σπάνια ευκαιρία να αποφασίσει άμεσα για την τύχη του. Κάθε πολίτης αυτής της χώρας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και τις επόμενες γενιές. Η απόφαση, λοιπόν, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης να θέσουν την πρόταση - τελεσίγραφο των δανειστών στην κρίση του ελληνικού λαού δεν είναι παρά δημοκρατία στην πράξη.
Ας αναλογιστούμε ότι τα μνημόνια επιβλήθηκαν στη χώρα ενάντια στη λαϊκή βούληση. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφιζαν χωρίς ενδοιασμούς «Ναι σε όλα» γνωρίζοντας πως την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εκδήλωναν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους. Υποτίμησαν τον ελληνικό λαό θεωρώντας ότι μπορούν να δρουν ως πεφωτισμένη δεσποτεία, ποντάροντας στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τα μεγάλα ΜΜΕ που έλεγχαν και ελέγχουν. Ψηφίζοντας, λοιπόν, Ναι στο δημοψήφισμα, αθωώνουμε τις εγκληματικές πολιτικές Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου που οδήγησαν εκατομμύρια συμπολιτών μας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Με το Ναι στέλνουμε τη χώρα αλυσοδεμένη στις ορέξεις των δανειστών.
Σήμερα προτείνουμε σε κάθε έλληνα πολίτη να αποφασίσει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, μακριά από διχαστικές λογικές, για το αν εγκρίνει τη συνέχιση της λογικής των μνημονίων ή όχι. Εμείς λέμε Όχι. Λέμε όχι σε μια συμφωνία που δεν δίνει καμία δυνατότητα ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας. Που καταδικάζει και αυτήν και τις επόμενες γενιές σε φτώχεια, εξαθλίωση και μετανάστευση. Που μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο η μια κακή συμφωνία θα ακολουθεί την επόμενη, κάθε δόση και κάθε αξιολόγηση προγράμματος θα οδηγούν ξανά και ξανά σε ασφυξία τα πλατιά λαϊκά στρώματα, χωρίς να παρέχουν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάκαμψης, χωρίς καμία προοπτική.
Για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, προχώρησαν σε έναν τραπεζικό εκβιασμό μέσω του ELA και έκλεισαν τις τράπεζες για να τον στείλουν στην κάλπη φοβισμένο και τρομοκρατημένο. Ο λαός αυτός όμως ξεπερνά κάθε μέρα τις δυσκολίες και στέλνει μήνυμα αντίστασης στα τελεσίγραφα και του εκβιασμούς των δανειστών. Θέλουν να καταργήσουν τη δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε. Θα υποκύψουμε;

Ένα τριήμερο γεμάτο Ελλάδα, αφιερωμένο στη παράδοση. 9η Συνάντηση και Φεστιβάλ Χορευτικών και Φίλων της Παράδοσης στην Πρέβεζα, στις 3, 4 και 5 Ιουλίου 2015. Παρασκευή 3, πανηγύρι στο Κανάλι και Σάββατο 4 Ιουλίου στο Θεσπρωτικό

Ένα τριήμερο γεμάτο Ελλάδα, αφιερωμένο στη παράδοση.
9η Συνάντηση και Φεστιβάλ Χορευτικών Συγκροτημάτων και Φίλων της Παράδοσης στην Πρέβεζα, στις 3, 4 και 5 Ιουλίου 2015. 
Παρασκευή 3 Ιουλίου πανηγύρι στο Κανάλι και Σάββατο 4 Ιουλίου πανηγύρι στο Θεσπρωτικό.

ΑΣΕΠ: 450 θέσεις προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δ.Ε. στη ΔΕΗ Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2015

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3Κ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 4/03-06-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων πενήντα (450) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω της επιλογής Online Υπηρεσίες, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Δ').
Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα:
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 15ης Ιουλίου 2015, ημέρας Τετάρτης.
Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 20η Ιουλίου 2015, ημέρα Δευτέρα, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
 Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2015
Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10
Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.
Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.

ΟΑΕΔ: Την Πέμπτη 2 Ιουλίου οι πίνακες για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Η ανάρτηση θα γίνει στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 11:00 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης».
Η ανάρτηση θα γίνει στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015.
Οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν άμεσα στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να παραλάβουν Συστατικό Σημείωμα Υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας εντυπωσίασε και κατενθουσίασε, με την αναπαράσταση του Ηπειρώτικου γάμου, στο Β' Ηπειρώτικο Αντάμωμα των Ηπειρωτών Καλλιθέας, την Κυριακή το απόγευμα 28 Ιουνίου 2015, στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας

Εξαιρετικά πλούσιο και ενδιαφέρον το "2ο Ηπειρώτικο Αντάμωμα" από το Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας την Κυριακή το απόγευμα 28 Ιουνίου 2015, με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού των Ηπειρωτών, μέσω της αναπαράστασης του Ηπειρώτικου γάμου.
Στη γεμάτη πλατεία Δαβάκη σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών της πόλης, πραγματοποίησε μια σπουδαία μουσικοχορευτική   λαογραφική θεατρική-εκδήλωση  αναπαράστασης του παραδοσιακού ηπειρώτικου γάμου, τόσο με το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου, όσο και με τα χορευτικά συγκροτήματα, του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης, του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων και της ''Παραδοσιακής Φλόγας'' τα οποία εξέφρασαν με μοναδικό τρόπο, τα ήθη και έθιμα του γάμου, τα όσα διαλαμβάνονται σ΄αυτόν, που για τους Ηπειρώτες έχουν μεγάλη σημασία, αυτός κατ΄αυτός, αλλά και η ιεροτελεστία του, όσο και τους χορούς τους.

Τι άδεια δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα

Ο χρόνος της αδείας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής αδείας που δικαιούνται οι υπάλληλοι

Ειδική άδεια απουσίας από την υπηρεσία τους χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, ο χρόνος της αδείας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής αδείας που δικαιούνται οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.
Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του δικαιώματος της ψηφοφορίας επί του δημοψηφίσματος, θα χορηγηθεί ειδική άδεια ως εξής:
1. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του δικαιώματος της ψηφοφορίας επί του δημοψηφίσματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.
γ. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
2. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του δικαιώματος της ψηφοφορίας επί του δημοψηφίσματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.