Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Pulse: Προβάδισμα 10% της ΝΔ


Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, δίνει προβάδισμα 10% στην Νέα Δημοκρατία.
Αναλυτικά στην  πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων: ΝΔ: 31,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,5%
Κίνημα Αλλαγής: 9%
Χρυσή Αυγή: 8%
ΚΚΕ: 6,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
Ένωση Κεντρώων: 2%.

Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου για το "Ηλεκτρονικό επιχειρείν"


Από την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την πρόκληση «Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-Business)», που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020.
Η πρόσκληση αφορά στην ενίσχυση ΜΜΕ για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, ηλεκτρονικών κρατήσεων, πληρωμών κ.ά. έχοντας σαν στόχο την ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην λειτουργία τους.
 Η συνολική μέγιστη Δημόσια Δαπάνη της Πρόσκλησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 3.400.000 ευρώ.
Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης μπορεί να κυμαίνεται από 6.000 ευρώ έως 12.500 ευρώ, με ένταση ενίσχυσης μέχρι 80% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis  με την ένδειξη: «Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-Business)», από 24/4/2018 έως 29/6/2018 (ώρα 15:00).
Τι περιλαμβάνει η πρόσκληση
Η πρόσκληση απευθύνεται σε υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: α) Μεταποίηση προϊόντων πρωτογενούς τομέα, β) Βιομηχανία της εμπειρίας, Τουρισμού, Πολιτισμού – Δημιουργική Βιομηχανία, γ) Υγεία και Ευεξία, με πεδίο εφαρμογής την Περιφέρεια Ηπείρου.

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018


Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο ΤΑΧΙS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φορολογούμενων με τα εισοδήματα του 2017. 
Όπως είναι γνωστό πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν οι φορολογούμενοι μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr
Στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μπουν στην εφαρμογή.
 Περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια  φορολογούμενοι θα κληθούν  να υποβάλουν ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2017.
Οι διατάξεις με βάση τις οποίες θα υπολογιστούν οι τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις παρουσιάζουν ελάχιστες αλλαγές σε σύγκριση με αυτές που ίσχυσαν πέρυσι.

Πλήρης διαγραφή οφειλών για το 75% των δανειοληπτών του πρώην ΟΕΚ


Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, που δίνει τη δυνατότητα σε 82.000 δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ να κάνουν αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους (για διαγραφές, επαναπροσδιορισμό ύψους οφειλής και επαναπροσδιορισμό του τρόπου πληρωμής) έκανε λόγο για πλήρη διαγραφή οφειλής στο 75% των δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).
Η κα Καραμεσίνη, σημείωσε πως καλύπτονται τόσο αυτοί που πήραν στεγαστικό δάνειο από τα ίδια κεφάλαια του πρώην ΟΕΚ, όσο και αυτοί που πήραν κατοικίες μέσα από ειδικό πρόγραμμα του πρώην ΟΕΚ, αλλά όχι αυτοί που πήραν δάνεια από τράπεζες με επιδότηση του πρώην ΟΕΚ.
Διευκρίνισε, δε, ότι για τους τελευταίους, που είναι περίπου 45.000 δανειολήπτες, αυτήν τη στιγμή, «συγκεντρώνουμε στοιχεία από τις τράπεζες και θα έχουμε ακριβή εικόνα αρκετά σύντομα».
Σχετικά με τις διαγραφές  η κ. Καραμεσίνη είπε ότι οι ρυθμίσεις προβλέπουν τα εξής:
– Διαγραφή οφειλών, όσων το συνολικό χρέος είναι μέχρι 6.000 ευρώ, που αφορά 42.000 από τους 82.000 δανειολήπτες.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Απόστολο Σκόνδρα


Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοίνωσε την  ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Απόστολο Σκόνδρα για ακόμη δυο χρόνια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αναφέρει τα εξής:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση και υπογραφή συμβολαίου για επιπλεόν 2 χρόνια με τον ποδοσφαιριστή μας, Απόστολο Σκόνδρα. Αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ομάδα, ο ΠΑΣ του πρότεινε την ανανέωση, την οποία και με χαρά αποδέχθηκε ο ποδοσφαιριστής.
Ο Σκόνδρας στις δηλώσεις του για την ανανέωση, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, την διοίκηση της ομάδας, τον τεχνικό κ. Πετράκη και το Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ. Νιαρχάκο για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο του. Επίσης είναι μεγάλη του χαρά να συνεχίζει την πορεία του στην ιστορική ομάδα του ΠΑΣ, το οποίο και πλέον είναι 2ο του σπίτι. Δίνει ραντεβού στο Ζωσιμάδες με όλον τον κόσμο που τον αγάπησε και τον αγκάλιασε στην πορεία του στα Γιάννενα.
Εμείς θα του ευχηθούμε καλή επιτυχία, υγεία και καλή πορεία στην ομάδα μας …».



Κώστας Τασούλας: Εκκρεμούν οι μετατάξεις της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου


Ο κ. Κώστας Τασούλας μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, υπέβαλλε αναφορά με το αίτημα του Δήμου Πωγωνίου προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (να προσλαμβάνει εργαζομένους κατά προτεραιότητα που κατοικούν στην περιοχή) με αποτέλεσμα να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Κουβέλης.
Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας στην απάντησή του ο κ. Κουβέλης δεν αναφέρεται καθόλου στο επίμαχο θέμα.
Έτσι με αφορμή την μη απάντηση, κατέθεσε νέα ερώτηση προς την κ. Γεροβασίλη για την ανάγκη, τουλάχιστον, άμεσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας μετάταξης των 52 εργαζομένων της Μ.Β.Η. σε φορείς του Δημοσίου, μετάταξη που εκκρεμεί από τον Ιανουάριο του 2017!

Συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για ποινικά αδικήματα και διωκτικά έγγραφα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις ατόμων, για ποινικά αδικήματα και διωκτικά έγγραφα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. 
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
Χθες το μεσημέρι, στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44 και 32 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Χθες το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, αφού έθραυσε με μεταλλικό αντικείμενο τη τζαμαρία της κύριας εισόδου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή .
Χθες το μεσημέρι, στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, τρεις ημεδαπές, ηλικίας 38, 62 και 38 ετών, διότι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από σούπερ μάρκετ στην πόλη της Άρτας διάφορα προϊόντα.
Χθες το μεσημέρι, στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση εκδήλωσης (τσούγκρισμα αβγού) την Κυριακή 29 Απριλίου, ώρα 11:00 π.μ.

9η διανομή Κοινωνικού Καταναλώτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες"


O Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες" είναι έτοιμος για την 9η διανομή προϊόντων.
Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται από την Παρασκευή 20 Απριλίου μέχρι και την Δευτέρα 30 Απριλίου.
Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6-8.
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 7 Μαΐου έως Πέμπτη 11 Μαΐου κατά τις ώρες 6-8 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας Λεωφόρος Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Η τοποθέτηση του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΑΕ


Η τοποθέτηση  του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΑΕ 18-19 Απριλίου 2018.
 «Κύριοι συνάδελφοι, είχα την τύχη στην πορεία στην Αυτοδιοίκηση να έχω κάνει Δήμαρχος Μετσόβου, Νομάρχης Ιωαννίνων και Περιφερειάρχης Ηπείρου. Έχουμε δει στην πράξη τα πράγματα και όχι στη θεωρία. Είναι μεγάλο πράγμα αυτό να τα αντιμετωπίζεις από κοντά τα πράγματα και όχι θεωρητικά. Και για αυτό έχω ταχθεί κατά της απλής αναλογικής.
Θα σας θυμίσω ότι όταν έγινε ο Καποδίστριας, την πρώτη φορά οι εκλογές έγιναν ανοιχτές. Και άρχισε η συναλλαγή. Βλέπαμε τη δεύτερη Κυριακή, έβγαινε Δήμαρχος αυτός που έκανε Αντιδήμαρχο από άλλη παράταξη που ήταν απέναντί του. Και βλέπαμε αποτελέσματα, από το 23% και από το 22% να πιάνει το 51%.
Τότε αναγκάστηκε το κράτος, για λόγους αξιοπρέπειας, να κόψει τη συναλλαγή και απαγόρευσε να συμμετέχουν ως Αντιδήμαρχοι ή Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, από αυτούς που ήταν στη μειοψηφία του Δήμου.
Καταλαβαίνετε ότι ο Υπουργός εδώ σήμερα ήρθε επίσημα να μας πει ότι διαλύουμε την Αυτοδιοίκηση και από εδώ και πέρα θα είναι σύνθημά μας η συναλλαγή, για να σωθούμε πολιτικά.
Τίποτε άλλο δεν έχω να πω».

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Η σύνθεση του Δ.Σ. και η εξελεγκτική επιτροπή για την διετία 2018-20

Σιδεράκια: Οι απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα για την εφαρμογή τους


Η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση της κακής σύγκλεισης των δοντιών μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στην υγεία.
Αν τα ορθοδοντικά προβλήματα διορθωθούν εγκαίρως, μπορεί:
* Να αποφευχθούν τραύματα στα πρόσθια δόντια που προεξέχουν και μπορεί να σπάσουν.
* Να εξασφαλιστούν σωστές θέσεις στα δόντια, με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερος ο καθαρισμός και να μειωθεί ο κίνδυνος τερηδόνας και ουλίτιδας.
* Να αναπτυχθούν σωστά τα οστά του προσώπου ώστε να επιτευχθεί σκελετική αρμονία.
* Να μειωθεί η ανάγκη για μελλοντικές εξαγωγές δοντιών.
* Να βελτιωθεί η μάσηση.
* Να βελτιωθούν τα προβλήματα στην ομιλία που οφείλονταν στην λανθασμένη θέση των δοντιών.
* Να βελτιωθεί η αισθητική του προσώπου και το αίσθημα ευεξίας, αφού ο ασθενής θα νιώσει καλύτερα για τον εαυτό του.
Με άλλα λόγια, «οι ορθοδοντικές θεραπείες δεν γίνονται κυρίως για αισθητικούς λόγους, όπως πιστεύει πολύς κόσμος, αλλά πρωτίστως για αναπτυξιακούς και λειτουργικούς», τονίζει η Δρ. Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, DDS, PhD, ειδική Ορθοδοντικός Παιδιών & Ενηλίκων.
Οι ασθενείς, όμως, που πρόκειται να υποβληθούν σε ορθοδοντική θεραπεία συνήθως δεν ρωτούν μόνο για τα οφέλη της αλλά έχουν και πολλές άλλες απορίες. Η Δρ. Δούμα-Μιχελάκη δίνει τις απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματά τους:
 Θα πονάω όταν βάλω τα σιδεράκια;
Τα σιδεράκια τοποθετούνται στα δόντια με μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Στη συνέχεια, μπορεί τις πρώτες 2-3 μέρες να υπάρξει κάποια μικρή, παροδική πίεση που υποχωρεί πολύ γρήγορα. Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύει κανείς πως όσο πιο δυνατές είναι οι πιέσεις, τόσο ταχύτερα θα διορθώσουν το ορθοδοντικό πρόβλημα (το πολύ σφίξιμο όχι μόνο δεν επιταχύνει την θεραπεία αλλά μπορεί να βλάψει τα δόντια). Η ενόχληση των πρώτων ημερών υποχωρεί εύκολα με κοινά παυσίπονα (να λαμβάνονται με βάση τις οδηγίες του ορθοδοντικού). Οι ήπιες, βιολογικές δυνάμεις εξασφαλίζουν άρτιες ορθοδοντικές μετακινήσεις χωρίς προβλήματα σε δόντια και ιστούς.
Θα κάνουν σημάδια στα δόντια μου;