Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Κουκλιοί Πωγωνίου: «Γιορτή καλαμποκιού 2017», την Κυριακή 13 Αυγούστου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών Πωγωνίου διοργανώνει «Γιορτή καλαμποκιού 2017», την Κυριακή 13 Αυγούστου, με το συγκρότημα του Νίκου Τάσση.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 9 Αυγούστου, ώρα 9:00

Την Τετάρτη 09-08-2017 και ώρα 9.00  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 31-07-2017 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του από 01-08-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού ...
διαγωνισμού, προϋπολογισμού 54.800,00 € με Φ.Π.Α., για την υλοποίηση των υποέργων: «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού οδικού δικτύου Ιωαννίνων - Κοζάνης και Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2017 (παροχή υπηρεσιών)» και «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου Βορείων Τζουμέρκων - Πηγών Αώου - Ζαγοροχώρια (παροχή υπηρεσιών)».
2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 09-05-2017 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικές εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων», προϋπολογισμού  200.000,00 € με Φ.Π.Α.
3. Έγκριση Α’ Τροποποίησης της κατανομής πίστωσης για την επισκευή και συντήρηση κτιρίων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2015ΕΠ53000000.
4. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για υλοποίηση του υποέργου «Άμεση προστασία οικίας επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας στο ύψος του Παραποτάμου» προϋπολογισμού 37.200,00 € με ΦΠΑ.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, σήμερα (08-08-2017) τα ξημερώματα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών, πράξη που έλαβε χώρα την 25-02-2011 στην πόλη Μπάρι της Ιταλίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πάργα: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (07-08-2017) το μεσημέρι στην Πάργα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, στην κατοχή του 27χρονου καθώς και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
οχτώ συσκευασίες που περιείχαν MDMA (μεθαμφεταμίνη), συνολικού βάρους (4) γραμμαρίων
τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (48,2) γραμμαρίων

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Κάτω Μερόπη: Ο πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνει τον 4ο αγώνα ανώμαλου δρόμου 20χλμ. Και 6χλμ. «Νεμέρτσικα 2017 ο δρόμος προς τον Άη Γιάννη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗ» με την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, διοργανώνει τον 4ο ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ TRAIL RUN 2017 (Αγώνες 20χλμ & 6χλμ) στις 20 Αυγούστου 2017.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Προθεσμία υποβολής δηλώσεως (τηλεφωνικά μέχρι και 19 Αυγ 17 και συμπληρώνοντας υπεύθυνη δήλωση την ημέρα διεξαγωγής στην Γραμματεία του αγώνα).
Αριθμός δηλώσεων συμμετοχής θα γίνει δεκτός και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
α) Γενική Ανδρών
β) ΓενικήΓυναικών
γ) 18-39 (ανδρών-γυναικών)
δ) 40-49 (ανδρών-γυναικών)
ε) 50+ (ανδρών-γυναικών)
Ξεχωριστή βράβευση για τον μικρότερο και μεγαλύτερο ηλικιακά αθλητή αλλά και σ' αυτόν που ήρθε από την μακρινότερη περιοχή.
ΕΠΑΘΛΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ:
Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους των γενικών κατηγοριών.
Κύπελλο στον πρώτο των υποκατηγοριών και αναμνηστικά στον 2ο και 3ο των κατηγοριών αυτών.
Οι τρεις πρώτοι των γενικών κατηγοριών εξαιρούνται των βραβεύσεων στις λοιπές υποκατηγορίες.
Αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι θα δοθούν σε όλους τους αθλητές κατά τον τερματισμό τους.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5 ευρώ (στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα).
ΑΠΟΝΟΜΗ: Η απονομή Κυπέλλων στους νικητές θα γίνει μετά τη λήξη της χρονομέτρησης του αγώνα.
ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ: Η διοργανωτές έχουν φροντίσει:
Για την παράθεση γεύματος στους αθλητές και τους συνοδούς τους, στην όμορφη πλατεία του χωριού μας.
Κλήρωση δώρων στους συμμετέχοντες αθλητές του αγώνα.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση και τερματισμός θα είναι στον ίδιο χώρο (Κεντρική πλατεία Κάτω Μερόπης Πωγωνίου).
Ώρα εκκίνησης αγώνα 20 χλμ: 09:00΄
Ώρα εκκίνησης αγώνα 6χλμ: 09:15΄
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Κυριακή 20-08-2017 από την 07:45΄ π.μ. έως την 08:50΄ π.μ. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο από εθελοντές χώρο, τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα είναι κατά τη διαδικασία εγγραφής να δηλώσει υπεύθυνα ότι έλαβε γνώση των κανονισμών του αγώνα και ότι τους αποδέχεται πλήρως και απαρέγκλιτα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
Και οι δύο αγώνες θα διέλθουν από τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς (δασώδης εκτάσεις, στεγνά ρυάκια λόγω καλοκαιριού, πέτρινα γεφύρια, δέντρα που σκεπάζουν τον δρόμο κρύβοντας τον ήλιο κα)
ΑΓΩΝΑΣ 6χλμ: 4χλμ χωμάτινος δρόμος μέσα στο δάσος και 2χλμ άσφαλτο.
ΑΓΩΝΑΣ 20χλμ:10χλμ χωμάτινος δρόμος και τα υπόλοιπα 10 χλμ μέσα σε δάσος.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Για τον αγώνα 6χλμ: Νερό στο 3ο χλμ (Μοναστήρι του Αη Γιάννη), στον σταθμό αυτό οι αθλητές που επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να ανάψουν ένα κεράκι στον προαύλιο χώρο του Μοναστηριού και να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Για τον αγώνα 20 χλμ: Νερό πριν την εκκίνηση και επιπλέον θα υπάρχουν .....σταθμοί τροφοδοσίας. Ο πρώτος θα είναι στο 4,5 χλμ. όπου θα δίνεται νερό και ο δεύτερος στο 10 χλμ. όπου θα δίνεται νερό και αλμυρές τροφές και ο τρίτος στο 15.χλμ. όπου θα δίνεται νερό και κόκα κόλα.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
ΠΟΙΝΕΣ: Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών, αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Επίσης ο διοργανωτής απεκδύεται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια, κτλ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.
ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή του αγώνα.
ΣΤΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Η ανάδειξη της περιοχής και η ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού, η ικανοποίηση των δρομέων από την συμμετοχή τους στον εν λόγω αγώνα αλλά και τον συνοδών τους που θα έρθουν στον φιλόξενο χωριό μας και θα περάσουν μια όμορφη Αυγουστιάτικη Κυριακή στην δροσιά των ίσκιων της πλατείας του χωριού μας.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ . Από εθνική οδό Ιωαννίνων Κόνιτσας στρίβουμε για Βασιλικό-Κεφαλόβρυσο-Κάτω Μερόπη
Σας περιμένουμε στο φιλόξενο χωριό μας σε έναν ΔΙΚΟ ΣΑΣ αγώνα.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Βαγγέλης Τσίμαρης Φανή Χαρίση Οδυσσέας Κουκέσης
(τηλ.6908383781) (τηλ.6948543661) (τηλ.6932917699)


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Γιάννης Καραγιάννης: Παράλληλος εξωδικαστικός μηχανισμός, με δυνατότητα διαγραφής χρεών για αγρότες και κτηνοτρόφους

Τη δυνατότητα διαγραφής - υπό προϋποθέσεις - ενός σημαντικού μέρους του χρέους τους προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, δίνει σε περισσότερους από 80.000 αγρότες και κτηνοτρόφους ο παράλληλος εξωδικαστικός μηχανισμός, ο οποίος παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και Υποδομών Νίκο Μαυραγάνη καθώς και από τον ειδικό γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους του υπουργείου Οικονομίας Φώτη Κουρμούση.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που στηρίζεται πάνω στη βιωσιμότητα του χρέους, όπως αυτή προκύπτει από τα περιουσιακά στοιχεία των αγροτών των οποίων τα δάνεια υπάγονται στα λεγόμενα «κόκκινα», που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη καθώς και την εταιρεία - διαχειριστή της ΑΤΕ.
Η ρύθμιση έρχεται να καλύψει το κενό που αφήνει ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, στις διατάξεις του οποίου δεν μπορεί να υπαχθεί η μεγάλη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου (καθώς δεν έχει πτωχευτική ικανότητα) και διαφέρει από αυτόν στο ότι αφορά μόνο έναν πιστωτή (την πρώην ΑΤΕ) και όχι το σύνολο των πιστωτών του οφειλέτη.
Οι βασικοί άξονες του σχεδίου διευθέτησης των κόκκινων δανείων επιγραμματικά έχουν ως εξής:
Εξυπηρέτηση της βιώσιμης οφειλής.
Δυνατότητα διαγραφής κεφαλαίου μέχρι το ύψος της αξίας της περιουσίας του αγρότη-οφειλέτη μειωμένη κατά ποσοστό 10%.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Λαϊκή βραδιά, το Σάββατο 12 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου
Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει λαϊκή βραδιά το Σάββατο 12 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου.

Είσοδος και χορός ελεύθερα! 

Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας. Ηπειρώτικο πανηγύρι τη Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:30', στο 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας


Ανακοίνωση

Για ακόμα μια χρονιά ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας, διοργανώνει το δικό του "Ηπειρώτικο πανηγύρι" τη Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:30 στο 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του.
Σας περιμένουμε όλους παρέα για ακόμα μια φορά με τον μοναδικό Κώστα Μήτση στο τραγούδι και τον Βασίλη Μπακαγιάννη στο κλαρίνο να συνθέσουμε μια γνήσια παραδοσιακή βραδιά γεμάτη κέφι και χορό.
Είσοδος ελεύθερη


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας

ΚΟ Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας ΚΚΕ: Προβολές του ντοκιμαντέρ «Τι και αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»

                                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Τι και αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε» διοργανώνει η ΚΟ Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ τις επόμενες μέρες.
Συγκεκριμένα προβολές θα γίνουν:
- Την Πέμπτη 10 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στο Πάρκο Κάτσαρη (θεατράκι στη περιοχή Σκάλα) στα Ιωάννινα.
- Την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στη Δροσοπηγή (Κάντσικο) Κόνιτσας στο συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί και ομιλία από τον Νεκτάριο Τριάντη, Γραμματέα Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας.
- Την Κυριακή 13 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στη Πλαγιά (Ζέρμα) Κόνιτσας στη πλατεία.

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, την Τετάρτη 17 Αυγούστου, ώρα 19:00

Παρακαλούμε να παραβρεθείτε στην καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών μας, που θα γίνει στις 17 Αυγούστου και ώρα 19:00, στο Σπίτι μας στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεχή στήριξη του έργου μας!

Καλπάκι Πωγωνίου: Το κοινό παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση οι "Έλληνες"

Το κοινό του Καλπακίου παρακολούθησε το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου, τη θεατρική παράσταση οι "Έλληνες" του ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ε., στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου.

«Γιορτή κρασιού Ζίτσας» την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Αυγούστου

Την καθιερωμένη «Γιορτή κρασιού Ζίτσας», που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 18 & 19 Αυγούστου 2017 διοργανώνουν ο Δήμος, η Τοπική Κοινότητα και οι φορείς της Ζίτσας.
Πραγματοποιείται ανελλιπώς εδώ και 35 χρόνια και προσελκύει στο λόφο του Μοναστηριού του Προφήτη Ηλία εκατοντάδες κόσμο, κατοίκους και επισκέπτες, που έρχονται να απολαύσουν το καλό ζιτσιώτικο κρασί και να διασκεδάσουν με δημοτική παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από εκλεκτούς καλλιτέχνες.Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του κρασιού, η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων, η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής καθώς και η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα οινοποιεία – μέλη των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος Κτήμα Γκλίναβος και Οινοποιείο Ζοίνος συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στα επισκέψιμα οινοποιεία τους προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα μυστικά της οινοποίησης και της απόσταξης.

Λήγουν την Τρίτη 8 Αυγούστου οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Στη δημιουργία 1.639 θέσεων πλήρους απασχόλησης µέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Δήµους και Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών για χρονικό διάστηµα οκτώ µηνών, αφορά η Δηµόσια Πρόσκληση Ν. 9 /2017 προγραµµάτων ΟΑΕΔ Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Τo Πρόγραµµα του ΟΑΕΔ «Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε ∆ήµους και σε Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου και ∆ιαχείρισης προσφυγικών ροών » συγχρηµατοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο).
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόµενους εγγεγραµµένους στο µητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω και λήγει την Tρίτη 8/8/2017 και ώρα 12η µεσηµβρινή.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται µε απλό τρόπο – αποκλειστικά µέσω του διαδικτύου – στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιµοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Σύµφωνα µε το περιεχόµενο της µε αριθµό 9/2017 ∆ηµόσιας Πρόσκλησης, δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράµµατα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- µία από τις παρακάτω κατηγορίες:
Εγγεγραμμένοι άνεργοι, µέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι στο µητρώο ανέργων.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι, µέλη µονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
Εγγεγραµµένοι µακροχρόνια άνεργοι.

Εξωσωματική: Η καθυστέρηση της εμβρυομεταφοράς αυξάνει την επιτυχία

Η επιλεκτική καθυστέρηση της μεταφοράς των εμβρύων που δημιουργούνται στο πλαίσιο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.
Από την καθυστέρηση φαίνεται να ωφελούνται κυρίως οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα προγεστερόνης στη φάση της ωοληψίας. Οι γυναίκες αυτές ως φαίνεται έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχούς κύησης, εάν καταψύξουν τα έμβρυα τους και τα μεταφέρουν σε επόμενο κύκλο, όταν οι ορμόνες τους βρίσκονται ξανά σε ισορροπία.
Τα ευρήματα αυτά, που δημοσιεύονται στο παγκοσμίου κύρους επιστημονικό περιοδικό Fertility & Sterility, προέρχονται από την μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη για την εξωσωματική στην οποία συγκρίνεται η αποτελεσματικότητα της εμβρυομεταφοράς αμέσως μετά την γονιμοποίηση με την εμβρυομεταφορά έπειτα από κατάψυξη των εμβρύων.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και σε άλλα κορυφαία ερευνητικά κέντρα.
Σε έναν τυπικό κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης με διέγερση, χορηγούνται στη γυναίκα ορμόνες προκειμένου να αναπτυχθούν πολλαπλά ωάρια στις ωοθήκες της.
Τα ωάρια αυτά ανακτώνται και στη συνέχεια γονιμοποιούνται στο εργαστήριο, είτε με συμβατική γονιμοποίηση (IVF) είτε με μικρογονιμοποίηση (ICSI).
Τα προκύπτοντα έμβρυα μπορεί να μεταφερθούν στη μήτρα της μητέρας λίγες ημέρες αργότερα (δηλαδή να γίνει «φρέσκια» εμβρυομεταφορά) ή να καταψυχθούν στο σύνολό τους (μέθοδος «Freeze All») και να μεταφερθούν στη μήτρα επιλεκτικά ορισμένα από αυτά σε μεταγενέστερο έμμηνο κύκλο.
Στη νέα μελέτη αξιολογήθηκαν συνολικά 2.910 κύκλοι εξωσωματικής, σε άλλους εκ των οποίων η εμβρυομεταφορά έγινε αμέσως μετά τη γονιμοποίηση και σε άλλους έπειτα από την κατάψυξη όλων των εμβρύων.
Γενικά, η εμβρυομεταφορά έπειτα από κατάψυξη φάνηκε να οδηγεί σε περισσότερες κυήσεις (ποσοστό επιτυχίας 52% έναντι 45,3% με τη «φρέσκια» εμβρυομεταφορά).
Ωστόσο η μεγαλύτερη διαφορά στα ποσοστά επιτυχίας ανάμεσα στους κύκλους με κατεψυγμένα έμβρυα έναντι των «φρέσκων» παρατηρήθηκε στις γυναίκες ηλικίας άνω των 35 ετών οι οποίες είχαν υψηλά επίπεδα προγεστερόνης (πάνω από 1 ng/mL) την ημέρα της ωοληψίας.