Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Πρέβεζα: Συνελήφθη μια 43χρονη για κλοπή και απόπειρα διάρρηξης

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας μία 43χρονη Ρομά, που κατηγορείται  για κλοπή.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 43χρονη μαζί με δύο άλλες γυναίκες που αναζητούνται, εισήλθαν σε μονοκατοικία στην οποία διαμένει ηλικιωμένη και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.

Εξάλλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στις Συκιές Άρτας μία 41χρονη και μία 48χρονη, διότι νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν σε σπίτι στις Συκιές Άρτας, αλλά έγινα αντιληπτές και τράπηκαν σε φυγή.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη «Γυναίκα της Πίνδου», την Κυριακή 20 Ιουλίου, στην Φούρκα Κόνιτσας

Εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμηθεί η μνήμη της «Γυναίκας της Πίνδου», των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Δικαίου και όλων των ηρώων του 1940, στην Φούρκα της Κόνιτσας (στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας), την Κυριακή 20 Ιουλίου.

Στις 10:35 θα τελεστεί Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στις 11 θα υπάρξει σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της 8ης Μεραρχίας, στις 11:10 θα μιλήσει ο Κ. Παγανιάς Δημοτικός Σύμβουλος Κόνιτσας, ενώ στις 11:30 θα γίνει η αναπαράσταση της πορείας της μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του Κ. Δαβάκη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 22η/16-07-2014 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 16-07-2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 02-07-2014 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Β' τρίμηνο έτους 2014 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων οικ. έτους 2014, όπως διαμορφώθηκε μετά την 3η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.
3. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Άρτας οικ. έτους 2014, όπως διαμορφώθηκε μετά την 3η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 16.000 ανέργους

Πρόγραμμα κατάρτισης για 16.000 ανέργους σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας θα θέσει σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δίνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες σε ανέργους χαμηλών προσόντων.
Το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε τη σχετική απόφαση και εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις από τους φορείς που θα συμμετάσχουν για την υλοποίηση του προγράμματος.
Αντικείμενο του νέου προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 16.000 άνεργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΚΕΡΑΣΟΒΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Κερασόβου

Ο Δήμος Πωγωνίου, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, το Τοπικό και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου Πωγωνίου και η Αδελφότητα Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου
Σας προσκαλούμε  να παραστείτε την Πέμπτη  14 Αυγούστου 2014 και ώρα 10:00  στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΩΝ στην πλατεία  της Κεντρικής Εκκλησίας στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ηπείρου, για να αποτίσουμε όλοι μαζί φόρο τιμής στους συγχωριανούς μας που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ στις 15 Αυγούστου 1944. Θα είναι μάλιστα μία ξεχωριστή ημέρα για το χωριό μας δοθέντος του γεγονότος ότι το Κεράσοβο ανακηρύχθηκε πλέον επίσημα από την ελληνική πολιτεία ως «Ιστορικός Τόπος», ενώ επίκειται και η επίσημη ανακήρυξή του σε «Μαρτυρικό Χωριό». 
Η τιμητική εκλεκτή παρουσία όλων των Αρχών και των Φορέων της πατρίδας μας θα προσδώσει στην σεμνή τελετή το σεβασμό και την τιμή που αρμόζουν στους ένδοξα υπέρ της πατρίδας θυσιασθέντες συμπατριώτες μας. Με εκτίμηση


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
     
Κωνσταντίνος Καψάλης
             

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ

Θεόδωρος Π. Τζαβέλλας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΩΓΩΝΗΣΙΩΝ  ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Άρμπυρος Γρηγόριος      Αριστοτέλης Π. Τζαβέλλας  


                         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ
08:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κεράσοβο Πωγωνίου
10:00 Προσέλευση Επισήμων
10:30 Χαιρετισμοί
11:00 Κεντρική ομιλία από τη βουλευτή Ιωαννίνων και Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου
11:30 Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαρτυρικώς θυσιασθέντων Κερασοβιτών- Κατάθεση στεφάνων- Εθνικός Ύμνος
12:00 Δεξίωση με σαρακοστιανά εδέσματα προς τιμήν των προσκεκλημένων

Στο χώρο του μνημείου θα λειτουργεί στη διάρκεια της εκδήλωσης έκθεση φωτογραφίας για την Εθνική Αντίσταση στο Πωγώνι

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Πέμπτη 17 Ιουλίου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου και το ΔΣ της Αδελφότητας σας προσκαλούν στο πανηγύρι του χωριού μας που θα γίνει στις 17 Ιουλίου (Αγίας Μαρίνας) Πέμπτη βράδυ.
Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε με παραδοσιακή πωγωνήσια μουσική υπό τους ήχους του κλαρίνου του Θανάση Χαλιγιάννη.
Θα σερβιριστεί παραδοσιακό φαγητό, κοφτός.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Ο Πρόεδρος Τ. Συμβουλίου        Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας

Μπούνταλης Βασίλης       Μπούνταλης Σωκράτης

Υ.Γ. Το βράδυ 16 Ιουλίου, παραμονή, το γλέντι θα το κάνει το κατάστημα του χωριού με την ίδια ορχήστρα.

150.000 δηλώσεις της τελευταίας στιγμής περιμένει το Taxisnet

Στα όρια της αντοχής του έφτασε το σύστημα υποβολής των δηλώσεων Ε1 που, κατά τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένει σήμερα και τους τελευταίους 150.000 υπόχρεους να το επισκεφτούν για να αποστείλουν τη δήλωσή τους και να έρθουν αντιμέτωποι με  το εκκαθαριστικό φόρου που θα πληρώσουν στο τέλος του μηνός.
Με βάση τα τελευταία στοιχεία, έχουν υποβληθεί κάτι περισσότερο από 5.550.000 δηλώσεις, από συνόλου περίπου 5.750.000 δηλώσεων που αναμένονταν. Η διορία λήγει τα μεσάνυχτα, αν και τίποτα δεν αποκλείει να παραμείνει σιωπηρά ανοικτό το σύστημα και για λίγες ώρες ακόμη (πχ μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης) για να δέχεται δηλώσεις.
Παρόλα αυτά, μένει τελικά απόψε να φανεί αν και πόσοι θα επιλέξουν οι ίδιοι να μείνουν έξω από τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Αιτία δεν θα είναι όμως η αδυναμία του συστήματος taxis να υποδεχτεί δηλώσεις, αλλά ο «τρόμος» τους για το εκκαθαριστικό που θα εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή, πριν πατήσουν το πλήκτρο «οριστική υποβολή δήλωσης».

Λήγει σήμερα η διορία για κατάθεση μηχανογραφικών

Κίνδυνος υπερφόρτωσης του συστήματος λόγω των καθυστερήσεων

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών για τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους υποψήφιους να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεσή τους προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τεχνικά προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος.
Ο ρυθμός υποβολής χαρακτηριζόταν ως «χαμηλός» έως και την Κυριακή.


ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr

Το μεγάλο deal για όλα τα «κόκκινα» δάνεια

Στα σκαριά η τελική λύση με δημιουργία «τράπεζας-αποθήκης»

Ένα μεγάλο deal για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων μέσω της δημιουργίας μίας Bad Bank κατά το ιρλανδικό πρότυπο επιχειρείται από την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας, που θα έχει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη όχι μόνο για τους ιδιώτες δανειολήπτες και τις επιχειρήσεις, αλλά γενικότερα για το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», σκοπός της Bad Bank είναι η εξαγορά «κόκκινων» δανείων από τις 4 συστημικές τράπεζες. Η εξαγορά γίνεται κάτω από την αξία του δανείου και συγκεκριμένα σε τιμές μειωμένες κατά τον κίνδυνο επισφάλειας. Στη συνέχεια, προχωρά σε αναδιάρθρωση, ενώ ενδέχεται και να τα διαγράψει.
Για να λειτουργήσει μια Bad Bank, θα πρέπει να υπάρχει χρηματοδότηση που θα καλύπτει το ενεργητικό της.

Πάνω από 50.000 τροποποιητικές δηλώσεις σε πέντε ημέρες

Τεράστια απήχηση είχε η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής 
τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. 
Η υπηρεσία, τέθηκε στη διάθεση του κοινού μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.
 Μέσα στις πρώτες ώρες υποβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες 18.000 δηλώσεις ενώ μέχρι και χθες, είχαν φτάσει στις 51.923. 
Υπενθυμίζεται ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η προθεσμία και για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων εκπνέει στις 14 Ιουλίου, ταυτόχρονα με την προθεσμία υποβολής των αρχικών δηλώσεων.

Μέχρι σήμερα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Διαφορετικές επιβαρύνσεις για το ίδιο εισόδημα

Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει τη Δευτέρα (14/7) και οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες επιβαρύνσεις, παρότι είδαν το εισόδημά τους να παραμένει χαμηλό το 2013. Παράλληλα, από τις αδικίες του συστήματος προκύπτει ότι φορολογούμενοι με το ίδιο εισόδημα, θα έχουν διαφορετικές επιβαρύνσεις.
Από τα έως τώρα στοιχεία από την εκκαθάριση- και ενώ περίπου 500.000 δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί ακόμη- προκύπτει ότι 4 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν φόρο που κυμαίνεται στα 1.300 ευρώ. Σε χειρότερη θέση, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το «Βήμα», βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα, καθώς με τη νέα κλίμακα καταργήθηκε το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι. 
Νέοι που εισπράττουν περιστασιακά εισοδήματα, αν πέρυσι  εισέπραξαν 5.000 και 1 ευρώ, θα φορολογηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Παράλληλα, ιδιοκτήτες ακινήτων που μπορεί να εισπράττουν το χρόνο ένα μικρό ενοίκιο θα πληρώσουν αναλογικά πολύ μεγαλύτερο φόρο από κάποιον που μπορεί να εκμισθώνει πολυκατοικία, ενώ οι άνεργοι με μηδενικό εισόδημα κινδυνεύουν να φορολογηθούν με τα τεκμήρια.