Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ε.Ε. κ. Χρήστο Στυλιανίδη

Θέματα που αφορούν δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ε.Ε. κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια.
Μετά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιούλα Μητροκώστα-Βασίλης Παπαχρήστου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Σιώλος, ο Επίτροπος της Ε.Ε. δήλωσε τα εξής:
"Είχαμε μια ουσιαστική, γόνιμη και πρακτική συζήτηση σε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, και τη συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και αρχές. Επικεντρωθήκαμε στα θέματα πολιτικής προστασίας, που είναι και η αρμοδιότητά του (Περιφερειάρχη), και ειλικρινά με έχει εντυπωσιάσει η δυνατότητα της Περιφέρειας Ηπείρου στα θέματα πολιτικής προστασίας. Αποτελεί – θα έλεγα- και από την ενημέρωση που μου έγινε ένα πρότυπο και είναι εξαιρετικό διότι παρ’ όλα τα κακά που ακούγονται καμιά φορά για ελληνικές υπηρεσίες, εδώ λειτουργεί ένα θαύμα το οποίο θα πρέπει να αναφέρουμε. Κάτι που άκουσα επίσης και με ικανοποίησε, είναι η προσπάθεια που γίνεται μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ένα ποσό 65 εκ ευρώ. Ήδη η Περιφέρεια ετοιμάζεται με δύο εκ. ευρώ μόνο, να μοχλεύσει κεφάλαια μέχρι να φτάσουν τα 65 εκ. Αυτά είναι που χρειάζονται και αυτά είναι που μπορεί να προσφέρει η Ευρώπη στις ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπως είναι η Περιφέρεια της Ηπείρου, και να έχουμε χειροπιαστό αποτέλεσμα με τις τοπικές κοινωνίες. Νομίζω ότι είναι ένα παράδειγμα που πρέπει να το αναφέρουμε προς αξιοποίηση και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ηπείρου για αυτό".

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, χαρακτήρισε "μεγάλη τιμή" την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου στην έδρα της Περιφέρειας, τον οποίο, όπως πρόσθεσε, τον ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν την πολιτική προστασία. "Έγινε ευρεία συζήτηση. Αναφερθήκαμε στις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει μέσα από προγράμματα της Ε.Ε., και ιδίως σε αυτά που γίνεται μόχλευση κεφαλαίων., πρωτοβουλίες που είναι έξω από τα συνηθισμένα που γνωρίζουμε", συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 19-05-2017, ώρα 9.30 π.μ.

Την Παρασκευή 19-05-2017  και ώρα 9.30  π.μ. συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 12-05-2017 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 3ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2017 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση του από 16-05-2017 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 27-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακών οδών Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συράκκου - Προσήλιο - Χριστοί - Πράμαντα», προϋπολογισμού 180.000,00 € με Φ.Π.Α.
3. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση του καταστραμμένου δικτύου ύδρευσης από τη θέση "Ντουράκια" μέχρι τον οικισμό "Τσάτη" στην Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου (Προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού € 10.520,00 με ΦΠΑ.
4. Έγκριση του 2ου/17-05-2017 Πρακτικού (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού  διαγωνισμού, προϋπολογισμού 58.000,00 € με Φ.Π.Α., για την υλοποίηση των υποέργων: «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2017, προς αποφυγή άμεσων κινδύνων ατυχημάτων (παροχή υπηρεσιών)» και «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, έτους 2017, προς αποφυγή άμεσων κινδύνων ατυχημάτων (παροχή υπηρεσιών)» και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
5. Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.
6. Έγκριση συμπλήρωσης – προσθήκης στις ονομαστικές καταστάσεις δικαιούχων μετακίνησης μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, με Ε.Μ.Δ. (άρθρο 2 Κεφάλαιο Α της υπ΄ αριθ. 24001/14-06-2013 ΚΥΑ).
7. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής διενέργειας του συνοπτικού (πρόχειρου) μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υπαίθριου υποσταθμού (2X500) KVA, τύπου container», προϋπολογισμού 74.400,00 € με Φ.Π.Α.
8. Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (οδοιπορικά μηνών Ιουνίου-Ιουλίου -Αυγούστου 2017 για τους Ε.Φ. 071 - 151 - 350 - 390 - 291 - 292 και μηνός Ιουνίου 2017 για τον Ε.Φ. 072).
9. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 04-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση πρόσβασης με τσιμεντόστρωση στη θέση «Γραβιά» ΔΔ Γραικικού ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 24.000,00 με ΦΠΑ.

Βασίλης Τσίρκας: Τώρα είναι ώρα για δουλειά για να ξελασπώσουμε τον τόπο

 
 Ομιλία στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας, πραγματοποίησε την Τέταρτη 17/5/2017 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
   Αρχικά ο κ. Τσίρκας εξέφρασε την  αισιοδοξία πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τόνισε πως: «Δεν κρύψαμε ούτε μία στιγμή τις δυσκολίες και δεν παρουσιάσαμε “success story”. Με ειλικρίνεια σταθήκαμε απέναντι στον ελληνικό λαό. Καταφέραμε μια συμφωνία που για πρώτη φορά περιλαμβάνει θετικά μέτρα, μηδενικό δημοσιονομικό αποτύπωμα και επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας, που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή»,
   Ο βουλευτής Άρτας μίλησε παράλληλα για τη στάση της ΝΔ, αλλά και συνολικά της αντιπολίτευσης. «To ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένο σύστημα, που ο ίδιος ο ελληνικός λαός έθεσε στο περιθώριο, αρνείται να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: «Η ΝΔ και συνολικά η αντιπολίτευση κινδυνεύει να μείνει στο περιθώριο αν επιμείνει στην καταστροφολογία.
   Η αξιωματική αντιπολίτευση  παίζει το τελευταίο της χαρτί με συνεχείς επιθέσεις στην Κυβέρνηση, κατασκευάζοντας ψευδείς ειδήσεις, θέτοντας προσκόμματα σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, για λόγους μικροπολιτικής και εντυπώσεων. Αλλά και για να αποτινάξει από πάνω της την ευθύνη ότι κατέστρεψε τη χώρα».
   Ο Βασίλης Τσίρκας υπογράμμισε, εξάλλου, πως: «Μετά από σκληρές και αμφίρροπες διαπραγματεύσεις κατορθώσαμε να πετύχουμε αυτή τη συμφωνία με ένα δημοσιονομικό μείγμα, που προφανώς δεν θα επιλέγαμε να εφαρμόσουμε αν δεν βρισκόμασταν υπό επιτροπεία».
   Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «το πρόγραμμα σας που υπόσχεται απολύσεις, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και μηδενική μέριμνα για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, είναι ακραία νεοφιλελεύθερο και επικίνδυνο για την κοινωνία. Την ώρα μάλιστα που εσείς υποσχόσαστε να ψηφίσετε “τόσα και άλλα τόσα” μέτρα και όταν κυβερνούσατε ψηφίσατε συνολικά μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ».
   Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αντίμετρα, τονίζοντας πως: «Νομοθετούμε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ από το 22% στο 20% και καταργούμε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ αντί για 12.000. Ταυτόχρονα μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ενώ από 1/1/2019 μειώνουμε τον συντελεστή φορολόγησης των κερδών των νομικών προσώπων από το 29% σε 26%, και καταργούμε την έκπτωση φόρου των βουλευτών».
    Επιπλέον αναφέρθηκε  στη σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ,  από το 24% στο 13%, για τα αγροτικά εφόδια αλλά και για τα ζώντα ζώα, προσθέτοντας ότι: «Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθούν έργα υποδομής στον τομέα αγροτικής παραγωγής και έργα ενεργειακής εξοικονόμησης και αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της βιομηχανίας.
   Επίσης θετικά μέτρα που θα  ελαφρύνουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα είναι η μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για άτομα με μηνιαίο ατομικό εισόδημα έως 700 ευρώ, η επιδότηση ενοικίου, η αύξηση και η επέκταση της δωρεάν πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και η επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων».
  Τέλος ο Βασίλης Τσίρκας μίλησε για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων: «Βρισκόμαστε σήμερα σε μια οριακή στιγμή. Αν πετύχουμε, η Ελλάδα θα βγει από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, θα επιστρέψει σταδιακά στις αγορές χρήματος και θα αποκτήσει τη δυνατότητα, με τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, να αναχρηματοδοτεί το χρέος της.

   Το πέρασμα στη νέα εποχή, χωρίς μνημόνια και καταναγκασμούς, δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα των πολιτικών και των πρακτικών των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα για 40 χρόνια και την κατέστρεψαν. Θα έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί για πρώτη φορά είναι ορατή η οριστική έξοδος από τα μνημόνια. Για πρώτη φορά είναι ορατή συγκεκριμένη λύση για το χρέος».

ΕΠΑΜ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ραντεβού στις 19:00 στην κεντρική πλατεία

Ανακοίνωση

Πως είναι δυνατόν να καλούν “Τροποποίηση νόμου” αυτό που  έχει αποκαλύψει ο ξένος τύπος  πέρασε από την Γερμανική βουλή  στις 2 Μαΐου (περιλαμβάνεται αυτούσιο)  και είναι η νέα συμφωνία με τίτλο Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης (Supplemental Memorandum of Understanding);
Πως είναι δυνατόν να δεσμεύεται η χώρα από ένα Συμπληρωματικό μνημόνιο;
Πως είναι δυνατόν ένα νέο  μνημόνιο να περνάει με απλή ψήφιση και όχι με τα  2/3 των βουλευτών;
Με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση γνωμοδοτεί πως όλες οι απαιτήσεις που περιλαμβάνονται είναι  σύννομες με τα ανθρώπινα δικαιώματα και καμία ένωση δικαστών δεν έχει ξεσηκωθεί;
Πως είναι δυνατόν να γίνεται  αλλαγή επιτήρησης του δικαστηρίου, νέα  αλλαγή του ΚΠΔ  και καμία ένωση εισαγγελέων να μην έχει ξεσηκωθεί;
Το δικαίωμα της σύνταξης του μισθού και της εργασίας καταργείται.
Η χάρτα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και η έννοια της Πατρίδας δεν υφίσταται πλέον.
Αυτό που ψηφίζεται σήμερα στην βουλή είναι η κατάργηση της Έννομης τάξης και η παράδοση της Πατρίδας  με συνοπτικές  διαδικασίες.
Χάνουμε πλέον την εθνική μας ταυτότητα και  υπόσταση.
Το μόνο που μας μένει είναι η ανυπακοή  και η αντίστασή μας με κάθε τρόπο και μέσο ενάντια στην προδοσία και τον εθελοδουλισμό.
Αυτό που γίνεται είναι πόλεμος  είναι εισβολή  είναι κατοχή.
Όσοι από εμάς  αισθανόμαστε Πατριώτες πρέπει να κατεβούμε σήμερα στις πλατείες όλης της Χώρας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βρούμε τρόπους αποκατάστασης  των δικαιωμάτων μας  και επανάκτησης της Πατρίδας.

Ραντεβού στις 19:00 στην κεντρική πλατεία.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (17-05-2017) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρία άτομα, ένας 59χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 49χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Βελγικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.
Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβίαση υποχρέωσης διατροφής, με ποινή φυλάκισης επτά μηνών.
Σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Όλοι σήμερα στις 7:00 μ.μ. στο συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΓΙΟΣΕΦ ΕΛΙΓΙΑ 7
ΤΗΛ: 26510-32513 FAX: 26510-26316
ΑΡΙΘ. ΕΓΚ. ΚΑΤΑΣΤ. 350/38             18 Μάη 2017

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7:00 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους μικρούς επαγγελματίες-βιοτέχνες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους που συμμετείχαν μαζικά στη χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.
Η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο μνημόνιο 4 που φέρνει σήμερα για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η απάντησή μας ότι δεν αποδεχόμαστε την εξαθλίωση, τη φτώχεια, τα τσακισμένα μεροκάματα, τις συντάξεις – φιλοδωρήματα για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα.
Η επιτυχία της απεργίας μας οπλίζει με δύναμη και αντοχή για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι η γραμμή πάλης των ταξικών δυνάμεων είναι γραμμή συσπείρωσης της Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών που μαζικά έκλεισαν τα καταστήματα και βρέθηκαν στο πλάι των εργατών.
Δεν χωράει στο ίδιο τσουβάλι με τις άμαζες συγκεντρώσεις των εργοδοτικών συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έγιναν τόσο στην πόλη μας όσο και πανελλαδικά. Αυτοί οι συνδικαλιστές στηρίζουν τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου που ψηφίσαν τα προηγούμενα και θα ψηφίσουν και τα σημερινά και τα επόμενα μέτρα. Συμφωνούν με τα μνημόνια και φυσικά δεν θέλουν να οργανώσουν τους εργαζόμενους ενάντια σε αυτά.
Γι αυτό δεν μπορεί παρά να προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μερίδα δημοσιογράφων εξαφάνισε τη χθεσινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, εξαφάνισε τα σωματεία των εργαζομένων, των φοιτητών, των συνταξιούχων αλλά και ολόκληρο τον Εμπορικό Σύλλογο και τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους για να μπορέσει να την βάλει «στην ίδια ζυγαριά» και στο ίδιο μέγεθος με το μάζεμα των εργοδοτικών συνδικαλιστών μπροστά στο Δημαρχείο. Προφανώς από το μπαλκόνι του Δημαρχείου δεν φαίνονται ούτε τα κλειστά εργοστάσια της ΒΙ.ΠΕ, ούτε τα κλειστά μαγαζιά στην αγορά, ούτε τα κλειστά εργοτάξια της Ιονίας.
Σήμερα Πέμπτη, που ψηφίζεται στη Βουλή το αντιλαϊκό πακέτο βγαίνουμε όλοι στους δρόμους! Συμμετέχουμε σήμερα στο Συλλαλητήριο στις 7:00μμ Εργατικό κέντρο
H ταξική πάλη δεν σταματά! Είναι αγώνας αντοχής, είναι καθημερινός αγώνας διαρκείας. Δεν είναι τουφεκιά στον αέρα.
Είμαστε βέβαιοι ότι με τον αγώνας μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας.
Οι τελικοί νικητές στον πόλεμο με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το υπηρετούν θα είμαστε εμείς.

Όλοι στον Αγώνα!!!

Λίμνη Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι διευκόλυναν τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας ενός μη νόμιμου αλλοδαπού

Συνελήφθησαν, χθες (17-05-2017) το απόγευμα στη διασταύρωση Λίμνης Πωγωνίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 52χρονος άνδρας και μία 22χρονη γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ενός μη νόμιμου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ως οδηγός ο 52χρονος και ως συνοδηγός η 22χρονη και διαπίστωσαν ότι αυτοί διευκόλυναν τη μεταφορά προς το εσωτερικό της χώρας, ενός 31χρονου ομοεθνή τους, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Χειμαδιό Πρέβεζας: Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Κατασχέθηκαν (23) δενδρύλλια κάνναβης που βρέθηκαν σε γλάστρες στο σπίτι του δράστη

Συνελήφθη, χθες (17-05-2017) το πρωί στο Χειμαδιό Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 60χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, ο 60χρονος συνελήφθη διότι όπως διαπιστώθηκε, καλλιεργούσε σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού του, (6) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,35 έως 0,80 εκατοστά και (17) δενδρύλλια κάνναβης σε πρώιμη ανάπτυξη, τα οποία κατασχέθηκαν.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φύλλα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (38) γραμμαρίων, τα οποία κατείχε ο δράστης στο σπίτι του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Οξυτενή κονδυλώματα: Βάλτε τώρα τέλος στην εξάπλωσή τους

Η μεγάλη αύξηση των κονδυλωμάτων τα τελευταία χρόνια - ειδικά κάθε καλοκαίρι, οπότε πολλοί νέοι άνθρωποι επιδίδονται σε περισσότερες συνευρέσεις της μιας βραδιάς (one night stand) - καλεί σε επαγρύπνηση όλους όσοι είναι σεξουαλικά ενεργοί και «φλερτάρουν» με τον κίνδυνο, αλλάζοντας συνεχώς ερωτικούς συντρόφους ή κάνοντας σεξ χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις.
Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) σχετίζεται με τον ιό HPV, που ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Την αύξηση στα περιστατικά κονδυλωμάτων αποδεικνύει και η πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη από τα «Δερματολογικά Ιατρεία IQIntensive Quality». 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφηκε σημαντική αύξηση των αναζητήσεων του όρου «κονδυλώματα» στη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης Google κατά την τελευταία τριετία.
«Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 35% από το 2013 έως το 2016, ένα ποσοστό που μαρτυρά την εξάπλωση των κονδυλωμάτων τα τελευταία χρόνια, καθώς και τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τη θεραπεία τους», εξηγεί ο Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, Δερματολόγος–Αφροδισιολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής των «Δερματολογικών Ιατρείων IQ - Intensive Quality», και προσθέτει: «Αντίστοιχη αύξηση της τάξεως του 40% παρουσιάστηκε και στον αριθμό των ασθενών που προσήλθαν με κονδυλώματα στο Τμήμα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων των «Δερματολογικών Ιατρείων IQIntensive Quality» κατά την τριετία 2014-2016.
Σημαντικοί παράγοντες, που έχουν ευνοήσει την εξάπλωση των κονδυλωμάτων, είναι η απελευθέρωση των ερωτικών πρακτικών (συχνές εναλλαγές συντρόφων, συνευρέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, συνευρέσεις μεταξύ πολλών ατόμων, κτλ), καθώς και οι συνεχείς μετακινήσεις πληθυσμών».

«Εορτές Σουλίου 2017», από 26 έως 28 Μαΐου