Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Διανομή δωρεάν πατάτας αύριο

Δωρεάν θα διανεμηθούν αύριο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, μεγάλες ποσότητες πατάτας από την πατατοπαραγωγό περιοχή Χρυσοβίτσας.
Συγκεκριμένα από την ομάδα πατατοπαραγωγών Χρυσοβίτσας Δήμου Μετσόβου, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ. θα γίνει διανομή δωρεάν πατάτας στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (μπροστά από το Διοικητήριο της Περιφέρειας).

Γ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ: «Μεταξύ ΦΠΑ και φορολόγηση των αγροτών το υπουργείο επέλεξε την μείωση κατά 60 εκατ. ευρώ της εξισωτικής»


Στην μείωση αυτών που λαμβάνουν την εξισωτική αποζημίωση θα προχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δριβελέγκας τονίζοντας πως ζήτησε τις προτάσεις των κτηνοτρόφων για το πώς και σε ποιους θα κατανεμηθούν τα χρήματα μετά τις περικοπές που προστάζει το νέο μνημόνιο. «Περιμένουμε την άλλη εβδομάδα τις προτάσεις τους (ενν. των κτηνοτρόφων), έτσι ώστε αυτά τα χρήματα που είναι χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού να πάνε στους πραγματικούς κτηνοτρόφους και θα πάνε. Οι πραγματικοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Θα ωφεληθούν. Θα το δείτε», είπε ο κ. Γιάννης Δριβελέγκας ο οποίος ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη εκ μέρους της κυβέρνησης λέγοντας:
«Πράγματι, υπάρχει μείωση της εξισωτικής. Τι να πούμε, ψέματα; Σαράντα εκατομμύρια φέτος. Είναι η πραγματικότητα. Είχαμε να επιλέξουμε – και αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι’ αυτό – μεταξύ της μείωσης της επιστροφής του Φ.Π.Α. από το 11% στο 7% και της φορολόγησης των αγροτών. Μεταξύ αυτών των δυο επιλέξαμε τη μείωση της εξισωτικής. Το συζητήσαμε με τους κτηνοτρόφους. Και εδώ κάποιοι να μη θεωρούν ότι χτυπιούνται περισσότερο από τους κτηνοτρόφους, για να τους υπερασπιστούν», είπε στο πλαίσιο της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για τη νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Νέα κρούσματα κλοπών

Την τιμητική τους είχαν τα αρνιά!

Και νέα κρούσματα κλοπών είχαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή του Πωγωνίου. Σειρά είχε αυτή την φορά ο Παρακάλαμος. Δυο κλοπές αναφέρθηκαν από συγχωριανούς.
Οι κλέφτες αυτή την φορά εισέβαλαν σε κτηνοτροφικές μονάδες στη θέση «Λόγγος» και έκλεψαν αρνιά!
Σε μια τρίτη περίπτωση επιχείρησαν να παραβιάσουν την εξώπορτα επιχείρησης πλησίον του Δημοτικού καταστήματος Παρακαλάμου, έγιναν αντιληπτοί από το ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.
Η παρουσία της αστυνομίας σε κλίση του ιδιοκτήτη ήταν άμεση με δύο περιπολικά, οι δράστες όμως είχαν εξαφανιστεί.
Η ανασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι της Πωγωνίου, ξεπερνά πλέον κάθε όριο καθώς τα κρούσματα κλοπών είναι πλέον καθημερινά.
Το φαινόμενο τελευταία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και δυστυχώς αυξητικές τάσεις και λόγω της οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι οδηγούνται στην παρανομία, έχοντας πολλοί την ψευδαίσθηση, ότι εκεί θα λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.
Τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου και οι δηλώσεις των τοπικών αρχόντων δεν μπορούν να δώσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα.
Οι κλέφτες και τα εγκληματικά στοιχεία θα αλωνίζουν ανενόχλητα στην περιοχή αφού γνωρίζουν ότι η αστυνόμευση είναι ελλιπής και η περιπολίες των συνοριακών τμημάτων ελάχιστες.
Θεατής στην όλη ιστορία η πολιτεία, που για χάρη του μνημονίου έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια των πολιτών.


Μ.Κ.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Νέο ιστορικό ρεκόρ, στο 21,0% η ανεργία το Δεκέμβριο του 2011

Στο νέο ιστορικό ρεκόρ του 21,0% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Δεκέμβριο του 2011 από 14,8% που ήταν το Δεκέμβριο του 2010 και 20,9% το Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 299.862 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 40,9%) και κατά 3.920 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 0,38%) και ανήλθαν σε 1.033.507 άτομα.
Το ίδιο μήνα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 334.445 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (μείωση 7,9%) και κατά 1.950 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,05%) και εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν σε 3.899.319 άτομα.
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 71.414 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010 (αύξηση 1,6%) και κατά 905 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 0,02%). Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., ανήλθαν σε 4.424.562 άτομα.
Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα -51,1%- διαμορφώνεται η ανεργία στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, ενώ ακολουθούν τα άτομα 25-34 ετών (28,7%). Στις γυναίκες η ανεργία αυξήθηκε σε 25,3% από 18,7% που ήταν το Δεκέμβριο του 2010, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε σε 17,7% από 11,9%.

H Aδελφότητα Ζιτσαίων Ηπείρου διοργανώνει ''αντάμωμα'' την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, το μεσημέρι, στο κέντρο "Άρχοντικό Gallery"

Έρχονται τον Απρίλιο τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ για το 2009


Με τρία χρόνια καθυστέρηση και μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει πλέον έτοιμο για να ταχυδρομήσει τα υπόλοιπα εκκαθαριστικά του ενιαίου τέλους ακινήτων για το 2009!
Όπως δήλωσε ο γ.γ του ΚΕΠΥΟ κ. Χάρης Θεοχάρης στο περιθώριο ενημερωτικής ημερίδας της πανελλήνιας ένωσης φοροτεχνικών, τα σημειώματα που θα ταχυδρομηθούν τον επόμενο μήνα από τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων είναι 370.000.

Το Ανώτατο Όργανο των Οικολόγων Πράσινων συνεδριάζει για πρώτη φορά στα Γιάννενα το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαρτίου στην συνεδριακή αίθουσα του Φρόντζου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ανώτατο Όργανο των Οικολόγων Πράσινων, το 35μελές Πανελλαδικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει (για πρώτη φορά) στα Γιάννενα αυτό το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαρτίου στην συνεδριακή αίθουσα του Φρόντζου (Θέατρο ΕΗΜ) με θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως Σχέδιο πολιτικής πρότασης εξόδου από την κρίση, Σχέδιο εκλογικής διακήρυξης, Σχέδιο απόφασης για Γερμανικές αποζημιώσεις, Σχέδιο απόφασης για φορολόγηση της Εκκλησίας κ.ά. με την συμπροεδρία στην αρχηγία του κόμματος πλέον της Ιωάννας Κοντούλη και του Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Την Δευτέρα και Τρίτη 12-13 Μαρτίου θα ακολουθήσουν συναντήσεις με πολιτικούς φορείς (Περιφέρειας) και άλλους κοινωνικούς φορείς Φυλακές Σταυρακίου, ΚΕΘΕΑ, Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων, Συνδικαλιστικό Όργανο της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», Γυναικείο Ηπειρωτικό Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό (Γ.Η.Σ.) κ.ά..


ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6974371797
ΜΠΟΥΚΑΣ ΜΙΛΤΟΣ

Κατασχέσεις ακόμα και για χρέη κάτω των 300 ευρώ

Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", σύμφωνα με αναλυτικό οδηγό που κυκλοφόρησε από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να Δημόσιο να διασφαλίσει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών που του οφείλουν, προχωρά σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακινήτων και κινητώνπεριουσιακών στοιχείων.
Οι κατασχέσεις δεν μπορούν να υπερβούν το 25% των καταβαλλόμενων εισοδημάτων και ειδικά για όσους έχουν εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ ανά μήνα.
Ειδικότερα, ο οδηγός που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών απαντά σε συνήθεις ερωτήσεις που υποβάλλουν οι πολίτες. Αυτές είναι:
*Ποια μέτρα εκτέλεσης λαμβάνονται για το μη ρυθμισμένο ληξιπρόθεσμο χρέος;
Για την είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν, κατά την κρίση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., τα εξής μέτρα:
α)Κατάσχεση απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και τυχόν άλλων εισοδημάτων που δικαιούται να εισπράξει από τρίτους.
β) Κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, που είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε σε χέρια τρίτων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι δυνατή και η κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών.
γ) Κατάσχεση ακινήτων.
*Πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά οφειλέτη του Δημοσίου;
Ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο από κάθε αιτία συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων η προσαυξήσεων υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ και εφόσον η καθυστέρηση καταβολής υπερβαίνει τους 4 μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη δύο ατόμων για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν σήμερα (06.03.2012) στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίσταση, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον 27χρονο, βρήκαν στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης βάρους (38,2) γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος είχε προμηθευθεί τις ναρκωτικές ουσίες από 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στον Παντοκράτορα Πρέβεζας.
Σε έρευνα του σπιτιού του 29χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (220) γραμμαρίων και μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
Επίσης, κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές δηλώσεις για εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ

Υποχρεωτικά μέσω του TAXISnet θα υποβάλουν από φέτος τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί, με ετήσιο εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Επιπλέον, ηλεκτρονικά θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους και οι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από κάποιο όριο, το οποίο αναμένεται να καθοριστεί.
Στόχος είναι από το 2013 όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος να υποβάλλονται ηλεκτρονικά προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διασταυρώσεων των στοιχείων των εισοδημάτων των φορολογούμενων.

Μήνυμα της Γ.Γ. για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πέρα και πάνω από επετειακούς χαιρετισμούς και εθιμοτυπίες, μας υποχρεώνει να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας και αναλαβάνοντας νέες πρωτοβουλίες να προωθήσουμε την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή μας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις μας αλλά κυρίως τα δικαιώματα μας.
Δε χωρά αμφιβολία, ότι η σημερινή πρωτοφανής οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, αναδεικνύει με έντονο τρόπο τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, την απώλεια των θέσεων εργασίας, την αύξηση των φόρων και τη μείωση των δομών του κοινωνικού κράτους, που έχουν ως εύκολα θύματα εμάς τις γυναίκες, αφού οι επιπτώσεις της εφαρμογής του σκληρότερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρώπη, επιφέρουν καίρια πλήγματα στον διαρκή αγώνα που καταβάλουμε για την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα.
Η ενίσχυση της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, η παροχή ίσων ευκαιριών στην εργασία και την εκπαίδευση, η βελτίωση της θέσης της γυναίκας σε κάθε επίπεδο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής δραστηριότητας, καθώς και η συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής για επίτευξη της αύξησης του ποσοστού απασχόλησης των γυναικών, βάσει των αναμενόμενων στόχων που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Λισσαβόνας, επιβάλλουν την υλοποίηση άμεσων στοχευμένων ειδικών μέτρων, που θα κατοχυρώσουν στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, την κατάκτηση μιας πραγματικά ισότιμης θέσης για κάθε γυναίκα.
Βέβαια, η θεσμική κατοχύρωση από την Πολιτεία μιας σειράς δικαιωμάτων για τις γυναίκες και η θέσπιση νόμων που κατοχυρώνουν την ισονομία και την ίση μεταχείριση μεταξύ των δύο φύλων, από μόνη της, δε λύνει το πρόβλημα της ισότητας, το οποίο δεν είναι απλά μία γυναικεία υπόθεση.


Γι’ αυτό, όσο πιο νωρίς αντιληφθούμε ότι η επιδείνωση της θέσης της γυναίκας στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, έχει επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, τόσο πιο έντονα θα αντιληφθούμε ότι θα πρέπει άμεσα να κάνουμε πράξη την ενίσχυση της θέσης και του ρόλου της γυναίκας, που θα αναβαθμίσει συνολικά και το επίπεδο δεικτών της ίδιας της κοινωνίας μας.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία

Ρυθμίζει και θέματα κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Με ευρεία συναίνεση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) ψηφίστηκε επί της αρχής, από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με το οποίο ρυθμίζονται θέματα της κτηνοτροφίας και των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Με το νομοθέτημα, επέρχονται έξι βασικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων είναι η αλλαγή του μοντέλου αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς πλέον θα αδειοδοτούνται οι εγκαταστάσεις οι οποίες πληρούν τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις και κατόπιν θα γίνεται ο έλεγχός τους.
Μειώνεται δε, το κόστος για την έκδοση των αδειών με την απλοποίηση των περιβαλλοντικών, χωροταξικών και πολεοδομικών εγκρίσεων και κυρίως με τη χρήση τυποποιημένων προτύπων ή και τυποποίηση περιβαλλοντικών όρων και δεσμεύσεων, αλλά και τη διαμόρφωση εξειδικευμένων προδιαγραφών για τις απαιτούμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επίσης, προβλέπεται ότι απαλλάσσονται από τα πρόστιμα οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θα προβούν εντός τριών ετών στην τακτοποίηση- νομιμοποίηση των υπαρχουσών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Εξάλλου, δημιουργείται αυτοτελές ηλεκτρονικό υπο-μητρώο κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και μονάδων, στο πλαίσιο του Κτηνιατρικού Μητρώου που λειτουργεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και καθίσταται υποχρεωτική η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των αδειών και εγκρίσεων.
Τέλος, δημιουργείται υπηρεσία μιας στάσης και συστήνεται τριμελής επιτροπή σταυλισμού που θα λειτουργεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και θα έχει όλες τις γνωμοδοτικές αρμοδιότητες σχετικά με τη νόμιμη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Παράταση έως τέλος του 2012 για τη απόσυρση ρυπογόνων αυτοκινήτων

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2012, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίσθηκε ήδη από την Βουλή, η διαδικασία χορήγησης κινήτρων για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.
Οι διατάξεις της απόφασης αυτής έχουν εφαρμογή για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 2.000 κυβικών εκατοστών που παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης παλαιάς τεχνολογίας για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31-12-1998 που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον ν. 3899/2010.
Για τα αποσυρόμενα αυτά οχήματα προβλέπεται ότι έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλές προηγουμένων ετών.
Στις ρυθμίσεις εμπίπτουν τα οχήματα που έχουν αποσυρθεί από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της (21-2-2011) έως και την 20-12-2012.
Στην περίπτωση που το όχημα προέρχεται από τον ΟΔΔΥ και η άδειά του έχει εκδοθεί μετά την 1.1.1999, αυτό μπορεί να αποσυρθεί εφόσον διαπιστωθεί από την υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας ότι, αυτό είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα πριν την 31.12.1998.
Με τον ν. 3899/2010 δίνεται η δυνατότητα παραλαβής καινούργιου επιβατικού αυτοκινήτου με μερική ή ολική απαλλαγή από τέλος ταξινόμησης σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτοκινήτου, το οποίο παραδίδεται προς καταστροφή (αποσύρεται) στο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.
Οι απαλλαγές έχουν ως εξής:
α) μέχρι και 900 Superleague: κ.ε., απαλλαγή από το Τέλος Ταξινόμησης (Τ.Τ.) για εργοστασιακή αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.
β) από 901 μέχρι και 1400 κ.ε., απαλλαγή από το Τ.Τ. για εργοστασιακή αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.
γ) από 1401 μέχρι και 1600 κ.ε., απαλλαγή από το 65% του Τ.Τ. και για εργοστασιακή αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.
δ) από 1601 μέχρι και 2000 κ.ε., απαλλαγή από το 50% του Τ.Τ. και για εργοστασιακή αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.
Δικαιούχα της ως άνω απαλλαγής πρόσωπα ορίζονται ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το οποίο αποσύρεται ή το πρόσωπο στο οποίο ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει εκχωρήσει το δικαίωμα προς απόσυρση.