Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Super League: Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Ο ΠΑΣ με γκολ του  Ακόστα  πήρε το πρώτο τρίποντο "ανάσα" εκτός έδρας


Ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Super League, επικρατώντας 1-0 του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη και πήρε βαθμολογική «ανάσα» εν όψει της συνέχειας.
Στο 62΄ συνεργασία των Τσάβες και Τσουκαλά από αριστερά, ο Αργεντινός κάνει το γύρισμα στον επερχόμενο Ακόστα, ο οποίος δεν δυσκολεύεται να σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του Παπαδόπουλου και να γράψει το 0-1.

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Τασουλής (85' Μασούρας), Παντίδος, Μπουμάλ (55' Φούντας), Πάνος, Γιάννου, Σιώπης, Γκίνης (80' Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Οικονόμου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρητικός (57' Χαρίσης), Ακόστα, Μανιάς (68' Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβεζ (84' Φόνσι), Λίλα.

Η Πινακοθήκη ΛΕΑΝΔΡΟΣ Μ. ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Λέανδρου Σπαρτιώτη που θα γίνουν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, ώρα 19:00

Η Πινακοθήκη ΛΕΑΝΔΡΟΣ Μ. ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Λέανδρου Σπαρτιώτη που θα γίνουν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, ώρα 19:00.
Διάρκεια έκθεσης:
25 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2014
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο & Κυριακή
(10:30-13:30) & (18:00-21:00)
"Ο Λέανδρος Μ. Σπαρτιώτης συμπληρώνει φέτος εξήντα οκτώ χρόνια προσφοράς σε διάφορες μορφές τέχνης: ξυλογλυπτική, φωτογραφία, ζωγραφική, διακόσμηση εσωτερικού χώρου, αρχιτεκτονική τοπίου, αρχιτεκτονική. Σε αυτήν την πορεία έχει αφήσει τη σφραγίδα του σε αμέτρητα δημιουργήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάποια από αυτά κοσμούν την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πρέβεζα, με κορωνίδα το Nicopolis.
Αυτήν την περίοδο και μετά από τριάντα πέντε χρόνια ο Λέανδρος έρχεται να υπηρετήσει ξανά τη ζωγραφική, την τέχνη που πάντα αγάπησε και ερωτεύτηκε, με μια διαφορετική τεχνοτροπία από αυτήν που τον χαρακτήριζε στο παρελθόν. αυτή τη φορά τα έργα του παρουσιάζονται στον χώρο της πινακοθήκης που ο ίδιος δημιούργησε και πρόσφερε στον τόπο του.
Με περισσή τέχνη και θαυμάσια τεχνική ο Λέανδρος Σπαρτιώτης απεικονίζει, κυρίως με τα νεροχρώματα της ακουαρέλας, τα χρώματα των νερών του ήρεμου Αμβρακικού, όπου γεννήθηκε, του τρικυμισμένου Ιονίου και του γαλήνιου όρμου της Μαργαρώνας, μέρη όπου μεγάλωσε, του ποταμού Λούρου που σιγοσέρνεται ανάμεσα στις καλαμιές, της τάφρου της Αγιαμαύρας με τις αρμυρήθρες, της θάλασσας του Μύτικα της Ακαρνανίας που χαϊδεύει τις άκρες των σπιτιών και της αιγαιοπελαγίτικης Σκύρου, πατρίδας της συζύγου του Σοφίας.
Με την επιλογή του επιστρέψει μόνιμα στην πατρώα γη, μετά την πολύχρονη δημιουργική του πορεία, ο Λέανδρος Μ. Σπαρτιώτης τιμά εξαιρετικά την Πρέβεζα. Ο ίδιος, όμως, χαίρεται περισσότερο που αρκετοί συμπολίτες μας τον τιμούν με την εκτίμηση και την αγάπη τους."

Νίκος Δ. Καράμπελας

πρόεδρος του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις

Ο κακός χαμός γίνεται στην Φιλιππιάδα

Είμαι ένας από τους πολλούς απλούς Έλληνες Πολίτες που Προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει μ αυτό το (Ελληνικό Γκοβερνο).
Την ώρα που προσπαθείς έντιμα να βγάλεις ένα κομμάτι ψωμί αλλά κομμάτι στην κυριολεξία…!
Έρχονται οι λεγόμενοι ιθύνοντες να σου το αρπάξουν και αυτό για να ψοφήσεις εντελώς και να μην μπορέσεις ούτε εσύ ούτε η οικογένεια σου να επιβιώσετε….
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή για να καταλάβετε καλυτέρα.
Είναι οι «εμποροπανηγύρεις» εδώ για την Ήπειρο αλλά και για άλλα μέρη της Ελλάδας μία συνήθεια πάρα πολλών ετών οι άνθρωποι το λατρεύουν και που απ ότι φαίνεται θέλουν να την εξαλείψουν και αυτή μαζί με πολλά άλλα.
Ο λόγος λοιπόν για τις προετοιμασίες της εμποροπανήγυρης στην γέφυρα Καλογήρου που θα λάβει χώρα (μάλλον) από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου.
Η νέα δημοτική αρχή σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να κάνει ο δήμος την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης και όχι η αναπτυξιακή εταιρία του δήμου όπως τα προηγούμενα έτη. Δυστυχώς όμως η προσέγγιση του θέματος έγινε με απειρία και προχειρότητα .

Ξεπαγώνουν 31.000 εφάπαξ για δημοσίους υπαλλήλους

Ξεμπλοκάρει η χορήγηση 31.000 εφάπαξ στο Δημόσιο μετά την έκτακτη επιχορήγηση 420 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.
Τα εφάπαξ αυτά, σύμφωνα με "Τα Νέα", δεν θα υπολογιστούν με τον νέο μαθηματικό τύπο, καθώς θα είναι ληξιπρόθεσμα και θα δοθούν με το παλαιό σύστημα, δηλαδή χωρίς περικοπές.

Όσοι υπάλληλοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τον Αύγουστο του 2013 και η απόφασή τους εκδόθηκε μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2014 θα λάβουν από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ποσά εφάπαξ που κινούνται από 18.715 ευρώ έως 39.926 ευρώ ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας και το εκπαιδευτικό επίπεδο.

Αυτόματα ο συμψηφισμός επιστροφής φόρων και οφειλών προς ΔΟΥ και ταμεία

Τον αυτοματοποιημένο συμψηφισμό επιστροφής φόρων και οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.
Κομβικό σημείο σε αυτό το νέο μηχανισμό αυτόματου συμψηφισμού αποτελούν η δημιουργία στην ΗΔΙΚΑ βάσης δεδομένων συμψηφισμού ασφαλιστικών οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, στην οποία καταχωρούνται ηλεκτρονικά όλοι οι εργοδότες και ασφαλισμένοι με οφειλές, ανεξάρτητα εάν έχουν υπαχθεί ή όχι σε καθεστώς ρύθμισης και συνεπώς, δίνεται η δυνατότητα άμεσης διασταύρωσης των ηλεκτρονικών αρχείων οφειλετών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα :
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν χθες (19-10-2014) αργά το βράδυ, στην Ελεούσα Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος επιχείρησε να πουλήσει στον 31χρονο, δύο αλυσοπρίονα και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, τα οποία είχαν κλαπεί την προηγούμενη ημέρα από αποθήκη, ιδιοκτησίας 77χρονου ημεδαπού στην Ελεούσα Ιωαννίνων. Τα κλεμμένα μηχανήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20-10-2014) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας στις οποίες παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος. Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Δημητρίου ΤΣΑΚΝΑΚΗ.

Πληρωμή εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 28,7 εκατ. ευρώ

Ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών θα μπορούν να κάνουν από σήμερα (20/10) το πρωί οι 70.546 δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης (Μέτρα 211 και 212), αφού την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους 28.769.950 ευρώ. 
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκαν και ορισμένες άλλες πληρωμές όπως υπόλοιπα της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, ποιοτικά πριμ στην κτηνοτροφία (Ενίσχυση μοσχίδων αναπαραγωγής και θηλάζουσες αγελάδες, 
Συμπληρωματική πρόσθετη ενίσχυση αιγοπρόβειου), Ειδική Ενίσχυση για Βαμβάκι, Ενίσχυση Πιστοποιημένης Ελαιοκαλλιέργειας, Ενίσχυση για την καλλιέργεια Ανοιξιάτικης πατάτας κ.α. 
Όσον αγορά την πρώτη δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2014 πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω διορθώσεων στα βοσκοτόπια τελικά θα πραγματοποιηθεί μετά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ενώ μέσα στον ίδιο μήνα θα ξεκινήσουν και οι πληρωμές για τα βιολογικά με πρώτη την Βιολογική Γεωργία.
Αναλυτικά οι πληρωμές της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου (εκτός της εξισωτικής αποζημίωσης) έχουν ως εξής:

Ιόνια Οδός: Προχωρά και το τμήμα Σκλίβανη-Ιωάννινα, λύθηκε το θέμα στο Στρατόπεδο Αβγού

Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη συνέχιση των εργασιών της Ιόνιας οδού και στο τμήμα Σκλίβανη-Γιάννενα όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο.
Τα υπουργεία Υποδομών και Εθνικής Άμυνας υπέγραψαν το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας, όπως το ονόμασαν. Βάσει αυτού του μνημονίου, προχωρά άμεσα η παραχώρηση του στρατοπέδου «Παπαγεωργίου», στο Αβγό, για την κατασκευή μέρους του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού.
Σύμφωνα με την συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Υποδομών, λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του στρατοπέδου σε άλλο χώρο, αλλά και η άμεση παραχώρησή του. 

Την 1η Νοεμβρίου έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας

Από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα μπορούν να εκτυπώνουν, μέσω του Taxisnet, τα τέλη κυκλοφορίας.
 Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη πληρωμή εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου.
Η επιβάρυνση για τα τέλη κυκλοφορίας είναι ίδια με αυτή του 2013.

Τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν έως το τέλος της χρονιάς οι οδηγοί κυμαίνονται από 22 ευρώ και αγγίζουν τα 1.320 ευρώ βάσει των κυβικών εκατοστών του κινητήρα.