Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Καθορίστηκε το ύψος των δαπανών των υποψήφιων στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Με απόφαση του υπουργού  Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης καθορίζεται το ύψος των δαπανών των υποψήφιων περιφερειαρχών, οι αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, υποψήφιων δημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων.
 Αναλυτικά οι πίνακες σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Πωγωνίου καθώς και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

 Για τις περιφερειακές εκλογές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 150 ευρώ ο καθένας.
Ενώ για τις δημοτικές εκλογές, ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και σύμβουλος δημοτικής κοινότητας, του δημοτικού διαμερίσματος στα οποία διαιρούνται οι δήμοι με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, οφείλει να καταθέσει αντίστοιχα, το ποσό των 100 ευρώ, 50 και 50 ευρώ.
Ακόμη ο κάθε συνδυασμός είναι υπεύθυνος και για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, τα οποία εκτυπώνονται σε λευκό, παραλληλόγραμμο χαρτί.
Πίνακες με όλους τους Δήμους της Ηπείρου:

Συνέχισε με νίκη ο Α.Σ. Καλπακίου (2-1)

Φωτό: Apostolos Merkouriadis
*Ένα ακόμη (αγχωτικό αυτή τη φορά) τρίποντο, για τον Α.Σ. Καλπακίου αφού επικράτησε στις καθυστερήσεις (93΄), το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδό του, της Προοδευτικής Περάματος με 2-1 και ξεκαθάρισε την υπόθεση παραμονής στην μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:
Πεδινή-Λαψίστα 2-2
AE Μικρασιατών-Ατρόμητος 4-0
Σερβιανά-Ροδοτόπι 0-1
Α.Σ. Καλπακίου-Προοδευτική Περάματος 2-1
Πίνδος Κόνιτσας-Κάστρο 4-2
Βελισσάριο-Θύελλα Κατσικά 2-0
Ανατολή-Κόντσικα 1-0
****
Χαροκόπι-Θύελλα Ελεούσας 2-1    
Κρύα-Κουτσελιό 2-2 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (30η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 63
2. Α.Ο. Βελισσαρίου: 62
3. Α.Ο. Ανατολής: 61
4. ΠΑΟ Κρύας: 58
5. Θύελλα Ελεούσας: 53
6. Προοδευτική Περάματος: 47
7. Α.Ε. Μικρασιατών: 46
8. Χαροκόπι: 46 
9. Α.Σ. Καλπακίου: 45 
10. Κουτσελιό: 44
11. Πίνδος Κόνιτσας: 42  
12. ΠΑΣ Κάστρο: 41
13. Ροδοτόπι: 39 
14. Κόντσικα: 37
15. Θύελλα Κατσικά: 33
16. Ατρόμητος '95: 15
17. Λαψίστα: 8
18. Πεδινή: 7 

Palmos Analysis: Ευρύ προβάδισμα (5,1%) του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική

Στο 9,2% «Το Ποτάμι»

Νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis, δείχνει ευρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,4%
ΝΔ: 15,3%
Ποτάμι: 9,2%
Χρυσή Αυγή: 6,6%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,6%
ΚΚΕ: 4,4%
Ελιά: 3%
ΛΑ.ΟΣ: 1,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:  1,2%  
Οικολόγοι-Πράσινοι: 1%.
Μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, που προσεγγίζει το 19%. Ότι δεν θα ψηφίσει απαντά το 5,5%, στο 3,7% τα Λευκά/Άκυρα, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,3%.


Αμφίρροπη η αναμέτρηση στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, με τον Γιάννη Σγουρό να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα (20,4%) και τη Ρένα Δούρου να ακολουθεί (19%).

Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.
 «Αναφερόμενος στο θέμα του γάλακτος»  τόνισε ότι «ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι ταγοί πολυεθνικών συμφερόντων, συμφερόντων των καρτέλ του γάλακτος στην Ευρώπη. Και, ταυτόχρονα, είναι και νεκροθάφτες της Ελλάδας της παραγωγής και της δημιουργίας. Της Ελλάδας που μπορεί να αγωνιστεί και μέσα από τη δική της παραγωγή για να κρατηθεί στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ρουμανίας για κατοχή λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν, χθες (21-03-2014) το απόγευμα στην Άρτα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 37χρονος άνδρας και μία 46χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για κατοχή λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα σε σπίτια όπου διέμεναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, πεντακόσια τριάντα (530) λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Τα κατασχεθέντα λαθραία πακέτα τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Άρτας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας. 

Πρέβεζα: Συνελήφθη 28χρονη αλλοδαπή η οποία μετέφερε με το αυτοκίνητό της έναν 31χρονο ομοεθνή της

Συνελήφθη, σήμερα (22-03-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, μία 28χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, η οποία κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 28χρονης, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 31χρονο ομοεθνή της, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 28χρονης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας. 

HANC CELEBRATES GREEK INDEPENDENCE DAY 2014

Η HANC ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 2014

Το Εθνικό Συμβούλιο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (HANC) ενώνεται με  όλες τις άλλες ελληνικές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και της ελληνικής ομογένειας στον Εορτασμό της 193ης Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία ενάντια στο οθωμανικό ζυγό ήταν μακρύς, επώδυνος και καταστροφικός. 
Ένα τεράστιο τίμημα καταβλήθηκε σε ανθρώπινες ζωές και υλικές καταστροφές. 
Το μεγαλύτερο μέρος της απελευθερωμένης περιοχής ζούσε στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και τον πόνο. 
Όλες οι καταστροφές του πολέμου, όμως, δεν σταμάτησαν τη δημιουργικότητα, την εργατικότητα και την εφευρετικότητα του ελληνικού λαού.

Επιστημονική ημερίδα «Αρχαία ιατρική - από την προϊστορία στον Άγιο Βάρβαρο» το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014, ώρα 9:45 π.μ. στο Βυζαντινό μουσείο Ιωαννίνων - αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων Ιτς Καλέ - Κάστρο Ιωαννίνων

Οδηγός της Τράπεζας της Ελλάδας για ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Παράταση, αντικατάσταση με μικρότερο δάνειο, αλλά και ιδιοκτήτες που θα γίνονται ενοικιαστές με παραχώρηση κυριότητας

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υιοθέτηση του ιρλανδικού μοντέλου αντιμετώπισης των δανείων σε καθυστέρηση, καθώς στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ήδη ξεκινήσει υπό τη πίεση της Τρόικα, η οποία ζητά επίσπευση των διαδικασιών νομοθέτησης των αναγκαίων διατάξεων, η Τράπεζα της Ελλάδας απέστειλε στις τράπεζες τον «μπούσουλα» για τα «κόκκινα» δάνεια, ζητώντας απάντηση έως τις 10 του επόμενου μήνα.
Ανατρέχοντας κανείς στο μακροσκελές κείμενο αλλά και στα Παραρτήματα που το συνοδεύουν, αντιλαμβάνεται ότι οι διαδικασίες συνεννόησης με τους δανειολήπτες θα ξεκινάνε ακόμα και με την  υποψία της καθυστέρησης, ενώ οι λύσεις που θα προτείνονται κατά περίπτωση θα φτάνουν έως και την εθελοντική (!) παράδοση του ενυπόθηκου ακινήτου.