Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Έφτασαν τους 42 οι νεκροί από τη γρίπη

Με βάση τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ έφτασαν τους 42 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης στην Ελλάδα.

Η εποχική γρίπη στην Ελλάδα, που δείχνει να κορυφώνεται στις προσεχείς εβδομάδες, έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα 108 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 35 άνθρωποι παραμένουν σε ΜΕΘ έως αυτή την ώρα.

Μπλόκο από το Τελωνείο Κακαβιάς σε δυο κλεμμένα οχήματα

«Μπλόκο» σε δύο κλεμμένα αυτοκίνητα έβαλαν το τελευταίο διάστημα τελωνειακοί της Κακαβιάς.
Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου ένας Αλβανός αποπειράθηκε να οδηγήσει εκτός του ελληνικού εδάφους ένα πολυτελές όχημα μάρκας MERCEDES-BENZ S350, το οποίο είχε κλαπεί από τη Σουηδία.
Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου ένας Αλβανός αποπειράθηκε να εισάγει στην Ελλάδα όχημα μάρκας FORD, το οποίο είχε υπεξαιρεθεί από την Ισπανία.

Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν και οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου (11-2-2015)

Στην ομόφωνη θετική γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 -2020, προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι Άξονες Προτεραιότητας που τίθενται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020, αφορούν σε:
-  Προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και βιώσιμες υποδομές
-  Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
-  Τεχνική βοήθεια
Οι Θεματικοί Στόχοι είναι:
-  Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της προσαρμογής και της άμβλυνσης της κλιματικής αλλαγής, πρόληψη κινδύνων και διαχείριση.
-  Προώθηση των βιώσιμων μεταφορών, των δικτύων και υπηρεσιών πληροφοριών και επικοινωνιών, επένδυση σε διασυνοριακά συστήματα και εγκαταστάσεις ύδρευσης, διαχείρισης αποβλήτων και ενέργειας.

Οι αλλαγές στην Παιδεία

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έκαναν τόσο ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς όσο και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τάσος Κουράκης, αλλάζουν πλέον πολλά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Όλα τα νήπια θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.
Διασφαλίζεται η ποιητική αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου
Η πρόσφατη εγκύκλιος με την αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος από τις 15 Μάρτη ανακαλείται
Οι αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Για το τρέχον σχολικό έτος οι εξεταστικές διαδικασίες και ρυθμίσεις που αφορούν την απόλυση από το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών παραμένουν ως έχουν
Για τους μαθητές που θα είναι του χρόνου στη Γ' Λυκείου μελετάμε τη δυνατότητα επικοινωνίας των επιστημονικών πεδίων εξειδίκευσης για να επιλέξουν παραπάνω πεδία

Συλλήψεις από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για κλοπές και ναρκωτικά

Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών και περιπολιών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:
• Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στα Ιωάννινα, ένας 25χρονος και ένας 23χρονος, διότι αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης διάφορα χάλκινα εμπορεύματα.
• Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη στην Άρτα, ένας 34χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 2,28 γραμμαρίων.
• Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, Πρέβεζας, συνελήφθη στην Πρέβεζα ένας 43χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τσιγάρο κάνναβης βάρους 1,6 γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους 1,7 γραμμαρίων.
• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου Αλβανού, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος, τον Ιούνιο του 2013 διέρρηξε μονοκατοικία στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας και αφαίρεσε διάφορα εργαλεία.
Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Δύο δημοσκοπήσεις για τις πρώτες ημέρες Τσίπρα

Στήριξη στην κυβέρνηση για τις προγραμματικές δηλώσεις παρέχουν οι πολίτες, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, της ALCO για το pontiki.gr και της GPO για λογαριασμό του Mega.
Στη δημοσκόπηση της ALCO, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η ανταπόκριση των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων, εκτός των δύο της συγκυβέρνησης, οι οποίοι εκδηλώνουν όχι μόνο την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και τη θετική στάση τους στη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας.
Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η συναισθηματική στάση των ερωτηθέντων έναντι των προγραμματικών δηλώσεων, αφού δηλώνουν σε μεγάλα ποσοστά ενθουσιασμό και υπερηφάνεια.

Συνδυασμένη θεραπεία αντιμετωπίζει τα βρεφικά αιμαγγειώματα στο κεφάλι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελεσματική και ασφαλή λύση στο πρόβλημα των βρεφικών αιμαγγειωμάτων στο κεφάλι και το τράχηλο, δίνει σήμερα η εφαρμογή συνδυασμένης θεραπείας laser KTP (Potassium-Titanyl-Phosphate) και προπρανολόλης.
Οι δυνατότητες της συγκεκριμένης θεραπείας - η οποία εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα - αξιολογούνται από τους Ω.Ρ.Λ ως εξαιρετικές, αφού προσφέρει ανώδυνη, έγκυρη και ασφαλή λύση στο πρόβλημα σε σχέση με προηγούμενες θεραπείες.
«Πραγματικά η συγκεκριμένη θεραπεία που περιλαμβάνει συνδυασμό συστηματικής χορήγησης προπρανολόλης από το στόμα και συνεδρίες με εφαρμογή KTP laser δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα» τονίζει ο διαπρεπής Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος κ. Παναγιώτης Καϊάφας.