Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Φοροαπαλλαγές τέλος - Καταργούνται οι εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος

'Ερχεται θερινή ... καταιγίδα φορολογικών επιβαρύνσεων

- Παρελθόν θα αποτελέσουν σειρά φορολογικών απαλλαγών και “προνομιακών” φορολογικών καθεστώτων

- Καταργούνται οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου - Ενοποιούνται οι φόροι κατοχής στα ακίνητα
- «Επιτηδευματίες» οι 100.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
- Το σχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης
Παρελθόν θα αποτελέσουν σειρά φορολογικών απαλλαγών και «προνομιακών» φορολογικών καθεστώτων. Οι παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε νέες σημαντικές αυξήσεις των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.
Σύμφωνα με το "Έθνος", η προεργασία έχει γίνει σε συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει στις ακόλουθες αλλαγές στο καθεστώς των φοροαπαλλαγών:
- Θα περικοπούν ή θα καταργηθούν πλήρως οι εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος του 10% των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές και χορηγίες χρηματικών ποσών.
- Θα περικοπούν οι φορολογικές απαλλαγές που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές περιουσιακών στοιχείων, καθώς επίσης για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ανάπηρους. Μεταξύ των φοροαπαλλαγών που θα μπουν στο στόχαστρο περιλαμβάνονται τα βασικά αφορολόγητα όρια των 200.000 - 250.000 ευρώ που ισχύουν στις περιπτώσεις αγοράς, κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής πρώτης κατοικίας, το βασικό αφορολόγητο όριο των 150.000 ευρώ που ισχύει στη φορολογία γονικών παροχών και κληρονομιών προς συγγενείς πρώτου βαθμού.
- Θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων που ισχύουν για όσα φυσικά και νομικά πρόσωπα βρίσκονται σε ελληνικά νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.
- Θα καταργηθεί το αυξημένο κατά 50% αφορολόγητο όριο εισοδήματος που ισχύει για όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.
- Θα καταργηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.
- Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, με ετήσια παραγωγή πάνω από ένα όριο θα ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και θα θεωρούνται «επιτηδευματίες». Περίπου 100.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία, να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία και να πληρώνουν κάθε χρόνο τέλος επιτηδεύματος 400 ευρώ.
Εξάλλου, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα θεσμοθετηθεί η ενοποίηση των φόρων κατοχής στα ακίνητα. Το σχέδιο που προωθείται προβλέπει την ενοποίηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, που επιβάλλεται στους φορολογουμένους με ατομική περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, και του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Κτισμάτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
Από την ενοποίηση των φόρων στα ακίνητα θα εξαιρεθούν οι φόροι που εισπράττονται υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ οι αλλαγές που τελικά θα αποφασιστούν θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2013.
Τα έσοδα του Δημοσίου δεν θα πρέπει να είναι λιγότερα από 1,7 δισ. ευρώ.
Έξι νέες περικοπές στις φοροαπαλλαγές
'Ερχεται θερινή... καταιγίδα φορολογικών επιβαρύνσεων σύμφωνα με την «πρόγνωση» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το οικονομικό επιτελείο, υιοθετώντας τη φορολογική συνταγή του ΔΝΤ, θα εντάξει στο σχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης -που πρέπει να έχει νομοθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο- αυξήσεις φόρων και περικοπές φοροαπαλλαγών.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που εκπορεύονται από το νέο Μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές του υφιστάμενου συστήματος, οι οποίες εστιάζονται στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών, στην επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, στην ενοποίηση της φορολογίας στα ακίνητα αλλά και στα έσοδα από κινητές αξίες.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν προκύψει από τον διάλογο για το νέο φορολογικό, προωθούνται οι εξής παρεμβάσεις:
Αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ.
Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ προτείνουν:
- Να καταργηθεί ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ 6,5% και ο μεσαίος συντελεστής ΦΠΑ 13%, οι οποίοι επιβάλλονται σήμερα - στα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης και σε υπηρεσίες υψηλής ζήτησης.
Να επιβληθεί ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 19% ή 21% σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες εκτός ξενοδοχείων και τουριστικών πακέτων, που μπορούν να υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή 9% ή 11%.
- Το σχέδιο που συζητούν στο υπουργείο Οικονομικών αφορά την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 18%. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 13% στο 18% για όλα τα είδη διατροφής, τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα κόμιστρα των ταξί, την ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη και τις επισκευές παλαιών ακινήτων. Αποτέλεσμα θα είναι όλα αυτά τα προϊόντα και όλες αυτές οι υπηρεσίες να ανατιμηθούν αυτόματα κατά 5,3% έως 7,1%.
- Επιπλέον, εάν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση, τότε ο ΦΠΑ για όλα τα λοιπά αγαθά (καύσιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, αυτοκίνητα κ.ά.) και υπηρεσίες (εστίαση, σταθερή και κινητή τηλεφωνία) θα μειωθεί από το 23% στο 18%.
Για να μην υπάρξουν υπέρμετρες επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά, εναλλακτικά εξετάζεται η διατήρηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 8% για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τον κλάδο του τουρισμού.
Πίσω από τη δέσμευση για την απλοποίηση της φορολογίας εισοδήματος κρύβεται η πρόθεση να επιβληθούν οι εισηγήσεις του ΔΝΤ για:
Κατάργηση του βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος, το οποίο έχει πέσει ήδη στα 5.000 ευρώ, και αντικατάστασή του με μείωση φόρου, που όμως δεν θα μπορεί να υπολογιστεί ως επιστροφή φόρου.
Απλοποίηση της φορολογικής κλίμακας, με μείωση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων από οκτώ σε τρία ή τέσσερα. Αυτό θα οδηγήσει σε νέα σημαντική αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ειδικότερα, με την καθιέρωση πολύ λιγότερων φορολογικών κλιμακίων θα καταργηθεί η προοδευτικότητα στην κλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών και η επιβάρυνση που θα προκύψει από την υπαγωγή των εισοδημάτων στα νέα λιγότερα κλιμάκια θα είναι πολύ υψηλότερη.
Αλλάζουν οι φόροι στις επιχειρήσεις και στα ενοίκια
Το «ΟΚ» της τρόικας περιμένει το οικονομικό επιτελείο για να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων.
Στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο βρίσκεται η πρόταση για μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από 20% που ισχύει σήμερα στο 15% και της αυτοτελούς φορολόγησης των μερισμάτων από 25% στο 20% ή το 15%. Ομως για να «περάσει» το συγκεκριμένο μέτρο θα πρέπει να συμφωνήσει και η τρόικα, η οποία προς το παρόν έχει βάλει «φρένο» στις σκέψεις της κυβέρνησης για μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Επίσης, προωθείται ο περιορισμός στα ποσοστά των αποσβέσεων και στις εκπτώσεις δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα των εταιρειών.
Εξάλλου, τα κόμματα που μετέχουν στον διάλογο για το φορολογικό συμφωνούν στην αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%, μέτρο που έχει προτείνει το ΔΝΤ.
Σήμερα τα μισθώματα προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος και φορολογούνται με βάση τη φορολογική κλίμακα και το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Επιπλέον επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5% για κατοικίες μέχρι 300 τ.μ. και 3% για κατοικίες επιφάνειας άνω των 300 τ.μ. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση της επιτροπής, που προβλέπει την επιβολή αυτοτελούς φόρου με συντελεστή 20% στα εισοδήματα από ακίνητα, τότε θα προκύψουν επιβαρύνσεις κυρίως για τους φορολογούμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που εισπράττει εισόδημα από ενοίκια 5.000 ευρώ τον χρόνο, χωρίς να έχει άλλα εισοδήματα, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 1.000 ευρώ (5.000 Χ 20%), ενώ με το σημερινό σύστημα επιβαρύνεται μόνο με συμπληρωματικό φόρο 75 ευρώ (5.000 Χ 1,5%).
Τέλος, έχει προαναγγελθεί η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η αναμόρφωση του φορολογικού ποινολογίου.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/

Ξεμπλοκάρουν οι «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» στη Βόρεια Ελλάδα

Ποιες περιοχές της Β.Ελλάδας παίρνουν σειρά μετά την Αν.Μακεδονία-Θράκη.

Προτάσεις για την σύσταση και λειτουργία ειδικών ζωνών ανάπτυξης οικονομικής δραστηριότητας κατατίθενται η μια μετά την άλλη το τελευταίο διάστημα για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μία εκ των οποίων παρουσιάστηκε εκτενώς σε προ ημερών δημοσίευμα της www.Voria.gr.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε παλαιότερα, οι ΕΟΖ τυγχάνουν της υποστήριξης της πλειονότητας των τοπικών φορέων και οργανισμών, καθώς θεωρούνται ως μέσα για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης και της προώθησης των συνεργασιών με τις γειτονικές χώρες.
Ανάλογες πρωτοβουλίες, μάλιστα, λέγεται ότι αναλαμβάνουν και τοπικοί φορείς στο νομό Καστοριάς, ενώ Ζώνες ζητούν περιοχές από την Πελοπόννησο αλλά και από την Ήπειρο.
Ωστόσο, η θεσμοθέτηση τους, για γραφειοκρατικούς κυρίως λόγους, καθυστερεί, γεγονός το οποίο εντείνει τον εκνευρισμό, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το θέμα έχει απασχολήσει ακόμα και την τρόικα η οποία έχει ασκήσει κριτική στη δημόσια διοίκηση για το γεγονός αυτών των καθυστερήσεων.
Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι, μετά και το τελευταίο φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, οι διαδικασίες θα επισπευσθούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλει εντός των επομένων έξι μηνών τη σχετική πρόταση, που επεξεργάζεται η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


ΠΗΓΗ: http://www.boria.gr

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Τέλος οι μονιμοποιήσεις στο δημόσιο

Προσλήψεις μόνο με σύμβαση ορισμένου χρόνου θα γίνονται στο δημόσιο. Το Ε΄ τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου αποφάσισε ότι η μονιμότητα αποτελεί πλέον παρελθόν. Στο Δημόσιο υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα μονιμοποίησής τους, έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και παρέπεμψε για οριστική κρίση το θέμα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επεξεργάστηκαν δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, αρμοδιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το πρώτο αφορά την οργάνωση και τη λειτουργία υπηρεσιών ασύλου και το δεύτερο την οργάνωση και τη λειτουργία υπηρεσιών πρώτης υποδοχής.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε (γνωμοδοτήσεις 22 και 23/2012) ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, είναι επιτρεπτή η σύναψη συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μεταξύ του κράτους ή άλλων φορέων δημόσιας εξουσίας αφενός και φυσικών προσώπων αφετέρου.
Ακόμη, οι δικαστές επισημαίνουν ότι ρητά το Σύνταγμα απαγορεύει τη μονιμοποίηση των προσώπων που προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη οποιασδήποτε κατηγορίας θέσεων, καθώς και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.


ΠΗΓΗ: www.real.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Δηλώσεις για τον βουλευτή που «εξήγαγε» 1 εκατ. ευρώ

Με δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Αργύρης μίλησε για τον βουλευτή που «εξήγαγε» στο εξωτερικό περί το ένα εκατομμύριο ευρώ, τον Μάιο του 2011.
Ο κ. Αργύρης τόνισε πως περιμένει από το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία εκείνων που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, αλλά επεσήμανε πως και πάλι υπάρχει πιθανότητα να μην ανευρεθεί με αυτό τον τρόπο ο εν λόγω βουλευτής στην περίπτωση που έκανε ό,τι έκανε μέσω χρηματιστηριακής εταιρείας.
«Αν δεν είναι δηλωμένο, πού θα το βρει η επιτροπή πόθεν έσχες; Ο κ. Νικολούδης λέει ότι έγινε με τη βοήθεια χρηματιστηριακής, άρα μπορεί να μη βρούμε και στις καταστάσεις που θα μας έρθουν από το Υπουργείο Οικονομικών το όνομα» είπε χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης.

Γερμανοί εφοριακοί έρχονται για να “στελεχώσουν” τις ελληνικές υπηρεσίες

Μήπως τελικά έτσι θα ξεκινήσει η επιτροπεία που όλοι αρνούνταν ότι θα γίνει στην χώρα μας;
Ίσως.
Αφού περισσότερα από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών προτίθενται να μεταβούν στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Wirtschafts Woche", το οποίο θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

Το περιοδικό επικαλείται τον γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Χανς Μπέρναρντ Μπέους, ο οποίος εξηγεί ότι βασικό κριτήριο αποτελεί η γνώση ξένης γλώσσας - κάποιοι από αυτούς μιλούν και ελληνικά -, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών, οι οποίοι διαθέτουν ειδική εμπειρία. Πολλοί προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο υπουργός Οικονομικών του οποίου, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιανς, συγκρίνει τις ανάγκες της Ελλάδας με αυτές της ανατολικής Γερμανίας την δεκαετία του '90 και υπενθυμίζει ότι ακόμη και οι ανατολικογερμανοί είχαν επιφυλάξεις τότε προς την Δύση. "Στην Ελλάδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οι επιφυλάξεις, εξαιτίας εν μέρει και των ακατάλληλων διατυπώσεων που χρησιμοποιούν κάποιοι στην Γερμανία", επισημαίνει.
Το δημοσίευμα επικαλείται ακόμη απόρρητη έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός συλλογής φόρων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναφέρεται ενδεικτικά σε μεγάλα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών όπως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς που δηλώνουν έσοδα κάτω από το αφορολόγητο όριο, αλλά και σε επιχειρηματίες οι οποίοι δεν καταβάλουν ΦΠΑ.


ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αχαρνών, συμμετέχει δυναμικά και καταλυτικά, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών

O Δήμος Αχαρνών διοργανώνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, 11:00 π.μ., στην πλατεία Αγίου Βλασίου αποκριάτικη εκδήλωση στην οποία συμμετέχει και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αχαρνών με αποκριάτικα δρώμενα βασισμένα σε μουσικά ακούσματα της Ηπείρου.

Η εκδήλωση συνοδεύεται από ηπειρώτικα εδέσματα και ηπειρώτικο τσίπουρο. Μια όμορφη προσπάθεια που αξίζει τη στήριξή μας.
Επικοινωνία με το Σύλλογο Ηπειρωτών Αχαρνών: theofanis_mentis@yahoo.gr

ΛΟΥΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Λούρο Πρέβεζας, για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού (Ρ OMA ), για παράνομη οπλοφορία, αντίσταση και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, ο οποίος και αναζητείται.

Συνελήφθησαν χθες (24-02-2012) το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου και με την συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 ετών (ΡΟΜΑ) και 56 ετών, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί Όπλων» και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 14χρονου γιού του 46χρονου, ο οποίος αναζητείται, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί Όπλων», αντίσταση και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου για επεισόδιο μεταξύ ημεδαπών το οποίο γινόταν στον προαύλιο χώρο της οικίας του 46χρονου στο Λούρο Πρέβεζας.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου. Κατά την άφιξή τους, ο 14χρονος απείλησε τους αστυνομικούς με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια προκάλεσε φθορές στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.
Το παραπάνω κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα ο 46χρονος πατέρας του 14χρονου, κατασχέθηκε.
Μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 56χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα με έξι φυσίγγια, για την οποία δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνας, πριν από την άφιξη των αστυνομικών, ο 56χρονος είχε απειλήσει με την παραπάνω καραμπίνα τον 46χρονο ημεδαπό για μεταξύ τους οικονομικές διαφορές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, συμμετέχει δυναμικά στα αποκριάτικα δρώμενα του Ιλίου, σήμερα Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία Ιλίου

Η 'Ενωση Ηπειρωτών Ιλίου, ή αλλιώς "ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΟΥΡΟΛΙΜΝΗΣ" ή οι πειρατές της ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ..... σας περιμένουν στο πειρατικό της καράβι για ένα υπέροχο ταξίδι στην 'Ηπερο, σήμερα Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Ιλίου, έξω από το Δημαρχείο. θα μεταφερθούμε όλο νοερά στην όμορφη 'Ήπειρο αφού θα παρακολουθήσουμε δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, θα απολαύσουμε φαγητό (μαγειρεμένο στο καζάνι), ποτό και πολύ χορό........
ΒΙΒΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ!!!!!!!!!!! ΓΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ.
Αυτά...
και τη συνέχεια θα την ζήσετε από κοντά και ...
άντε καλή διασκέδαση και βλέπουμε!!!!!

ΧΑΝΙ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Σύλληψη ενός (1) διακινητή για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νομίμων μεταναστών

Συνελήφθη σήμερα (25-02-2012) τα ξημερώματα στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις ομοεθνής του, ηλικίας 21, 22, 25 και 60 ετών, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Αποσύνδεση επιδομάτων που συνδέονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη

Τροπολογία για την αποσύνδεση επιδομάτων που συνδέονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο μειώθηκε κατά 22%, κατατέθηκε σήμερα στο σχέδιο νόμου των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη. Σύμφωνα με την τροπολογία, μια σειρά παροχών, προσαυξήσεων σύνταξης, αλλά και...
εισοδηματικών κριτηρίων, θα υπολογίζονται με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ίσχυε στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.
Δεν θα υπάρξουν, λοιπόν, αλλαγές για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, του ποσού προσαύξησης λόγω συζύγου στις περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσό σύνταξης μεγαλύτερο του κατωτάτου ορίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στον υπολογισμό της πρόσθετης και της επικουρικής σύνταξης, στην εξαγορά του χρόνου ασφάλισης στους φορείς επικουρικής ασφάλισης, στον τρόπο αναγνώρισης της στρατιωτικής υπηρεσίας, του χρόνου γονικής άδειας και της συνταξιοδότησης άγαμων θυγατέρων.
Το ίδιο ισχύει για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των κατοίκων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και την ασφάλιση των μελών αγροτικών συνεταιρισμών.
Επίσης, για τον υπολογισμό της σύνταξης γήρατος και αναπηρίας των ασφαλισμένων στον Τομέα Ασφάλισης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και της σύνταξης γήρατος και αναπηρίας των ασφαλισμένων στον Τομέα Ασφάλισης Φωτοειδησεογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων Τηλεόρασης του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Με το μέχρι 31/12/11 ημερομίσθιο, θα υπολογίζεται η εξαγορά χρόνου ασφάλισης σε φορείς επικουρικής ασφάλισης και ο υπολογισμός του βασικού ποσού της σύνταξης του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), ενώ το ίδιο θα ισχύει και στις περιπτώσεις αναστολής της καταβολής της σύνταξης σε απασχολούμενους συνταξιούχους φορέων επικουρικής ασφάλισης.
Υπενθυμίζεται ότι στα καταστατικά ορισμένων φορέων επικουρικής ασφάλισης προβλέπεται η αναστολή καταβολής της σύνταξης, εφόσον οι αποδοχές του απασχολούμενου συνταξιούχου, άνω των 55 ετών, από την εργασία του υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό, υπολογιζόμενο επί του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.
Στην τροπολογία, δεν περιλαμβάνονται ορισμένα επιδόματα, όπως τα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το βασικό μισθό, και, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, θα εξετασθούν σε επόμενο χρόνο.

Έρχεται με νέα μορφή το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ένα νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αντικαθιστά το προηγούμενο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, με τη συγκρότηση μιας μόνιμης δομής παροχής της υπηρεσίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο για την Υγεία ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης. Με τη δημιουργία της νέας δομής αναβαθμίζονται οι παροχές και εξασφαλίζεται μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητα του προγράμματος.
Σκοπός του προγράμματος, που θα παρέχει οικιακή και νοσηλευτική φροντίδα σε συνταξιούχους φορέων κύριας κοινωνικής ασφάλισης, είναι η εξασφάλιση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να παραμείνουν στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

ΔΕΗ: Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού

Η ΔΕΗ συμβουλεύει: - Μην πετάτε τον χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για σας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για την ασφάλειά σας:
- μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,
- μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια ειδοποιείστε τις βλάβες της ΔΕΗ.

Ε.Μ.Υ.: «Καλός» ο καιρός το Σαββατοκύριακο … τα κούλουμα με βροχές και καταιγίδες

Καλός αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ωστόσο για την Καθαρή Δευτέρα προβλέπονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ζεστός, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Από το απόγευμα ωστόσο της Κυριακής προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Αδιάβροχα και ομπρέλες θα πρέπει να προμηθευτούν όλοι όσοι αποφασίσουν να κρατήσουν τα πατροπαράδοτα έθιμα και να πετάξουν και φέτος χαρταετό, μιας και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα θα είναι οι βροχοπτώσεις.
Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ.