Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: "Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο;"

Γεμάτη οργή είναι η γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια για τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης και για όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη. Στη δήλωσή του, ανάμεσα στα άλλα ο κ. Παπούλιας διερωτάται:
"Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο;"

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:
"Οσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε:
Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο;
Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν;
Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο;
Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους;
Και πώς μετριέται η πλειοψηφία;
Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;
Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο.
Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική".

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών

«Πιάστηκαν» με ναρκωτικά.

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στον λιμένα εξωτερικών της Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχή, ένας 42χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ. οχήματος και ο 45χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο βρέθηκε κάτω από το πίσω κάθισμα των επιβατών, τυλιγμένη και κρυμμένη σε πλαστικό σακουλάκι, ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν κοκαΐνης) συνολικού βάρους 2,3 γραμμαρίων.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Αντιδράσεις για μονάδα αποθήκευσης πετρελαίου στην Ήπειρο

Την ανάκληση της απόφασης της γενικής γραμματέως της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για την λειτουργία μονάδας αποθήκευσης πετρελαίου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, όπου υπάρχουν ιχθυοκαλλιέργειες, ζητά η περιφέρεια Ηπείρου.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης στο νομό Ιωαννίνων κάνει λόγο για βεβιασμένες αποφάσεις ενώ ο βουλευτής Θεσπρωτίας ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας χαρακτηρίζει την γενική γραμματέα ανεπιθύμητη στην Θεσπρωτία και ζητά την αποπομπή της αφού ανακαλέσει την απόφαση της.
Το γραφείο τύπου της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας τονίζει ότι η επένδυση έλαβε περιβαλλοντική αδειοδότηση αφού ελήφθησαν όλοι οι όροι που προβλέπει η νομοθεσία, εξετάστηκαν όσα ορίζει η απόφαση του ΣτΕ και υπήρξε γνωμοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.


ΠΗΓΗ: http://www.energypress.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.
ΚΟΝΤΣΙΚΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – Α.Ε. ΡΙΖΑΣ

Σύσκεψη για τη «Δωδώνη» συγκαλεί τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης

Πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί εταιρικό «σχήμα» που θα επιχειρήσει με αξιώσεις την εξαγορά των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας στη «Δωδώνη», ώστε να μην ιδιωτικοποιηθεί και βρεθεί σε χέρια εκτός Ηπείρου .ή και εκτός χώρας, ανέλαβε ο Περιφερειάρχης, συγκαλώντας σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα.
Η.. είδηση διέρρευσε από προσκληθέντες, αφού η Περιφέρεια δεν ενημέρωσε τα ΜΜΕ για την σημαντική αυτή εξέλιξη.
Ουσιαστικά, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης ανταποκρίνεται, ίσως με κάποια συνεννόηση με τους εμπλεκομένους, στην πρόταση-ψήφισμα της πρόσφατης συνεδρίασης των Ενώσεων-μετόχων και των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, με το οποίο ζητούνταν στήριξη για τη δημιουργία «κεφαλαίου» που θα χρησιμοποιηθεί για την εξαγορά του μετοχικού πακέτου της ΑΤΕ, στην ονομαστική ή έστω στην λογιστική αξία, εφόσον δεν υπάρξει άλλη πολιτική λύση.
Η διαφορά ανάμεσα στο «σχήμα» που αποτέλεσε και πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και στο «κεφάλαιο» πιθανόν να μην είναι μεγάλη, για το πώς εννοεί η κάθε πλευρά αυτή την λύση. Υπάρχει η λύση να στηρίξουν με κεφάλαιο όσοι εμπλακούν αλλά οι μετοχές να περάσουν στους κτηνοτρόφους και τις Ενώσεις, αλλά και η λύση μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο και άλλοι, κάτι που δεν θέλουν οι κτηνοτρόφοι.
Αυτό θα ξεκαθαριστεί στη σύσκεψη της Δευτέρας (10 π.μ στην Περιφέρεια) στην οποία έχουν κληθεί, πλην των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών, των Ενώσεων και των κτηνοτρόφων και τα επιμελητήρια, η συνεταιριστική τράπεζα Ηπείρου και οι δυο πτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί.
Το εταιρικό σχήμα

Με την τελευταία πράξη της Αγροτικής Τράπεζας να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλου για την πώληση των μετοχών της , διαφαίνεται η οριστική της απόφαση να απεμπλακεί από την γαλακτοβιομηχανία, σημειώνει ο Περιφερειάρχης στην πρόσκληση του και μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης τονίζει: «Κατά καιρούς έχουν γίνει διαφορετικές προσεγγίσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Δωδώνης» όλοι όμως συμφωνούν ότι η λειτουργία της με καθαρά Ηπειρωτικά χαρακτηριστικά έχει και εθνική σημασία καθώς αποτελεί την κατ' εξοχήν κύρια παραγωγό τυριού-φέτας. Η συνέχιση του Ηπειρωτικού και Εθνικού ρόλου της γαλακτοβιομηχανίας μπορεί να διασφαλιστεί μόνο αν η πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου παραμείνει σε Ηπειρωτικά και κατά δεύτερο λόγο σε Εθνικά Χέρια».
Ο Περιφερειάρχης στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της μεταβίβασης των μετοχών στους κτηνοτρόφους, έχοντας εκφράσει δημόσια την αρνητική του θέση του για τις Ενώσεις, αλλά ούτως ή άλλως δεν μπορεί κανείς να τις αγνοήσει σε οποιαδήποτε λύση, δεδομένου ότι κατέχουν το 32, 3% των μετοχών και ιδίως την ΕΑΣ Ιωαννίνων με το 24,75%.
Πάντως, τώρα τάσσεται υπέρ της πρότασης του Οικονομικού Επιμελητηρίου που εκφράστηκε σε πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους Ενώσεων και κτηνοτρόφων για την δημιουργία ενός εταιρικού σχήματος που θα διεκδικήσεις τις υπό μεταβίβαση μετοχές της ΑΤΕ.
Ποιοι κλήθηκαν στη σύσκεψη
Στην σύσκεψη της Δευτέρας στην Περιφέρεια έχουν κληθεί οι βουλευτές της Ηπείρου, οι δήμαρχοι, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, το Οικονομικό και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, τα Επιμελητήρια Άρτας, Ιωαννίνων Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, οι Πτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί Άρτας και Ιωαννίνων καθώς και ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός.
Κεφάλαιο ζητούν Ενώσεις και κτηνοτρόφοι.
Το ψήφισμα των Ενώσεων και των κτηνοτρόφων στάλθηκε προ αρκετών ημερών στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, την διοίκηση της ΑΤΕ, και σε όλους τους μετέχοντες στην σύσκεψη της Δευτέρας. Εκτός των άλλων, ζητούνταν η διατήρηση του Συνεταιριστικού χαρακτήρα της Βιομηχανίας όπως προβλέπεται στην ιδρυτική πράξη, παραμονή της πλειοψηφίας στις ΕΑΣ μετόχους και στους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου, καθώς επίσης και της υπεραξίας της εταιρείας.
Επίσης οι Ενώσεις και κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί δήλωναν ότι θα συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και η παραβίαση της ιδρυτικής πράξης με ταυτόχρονη επιστροφή του 7,7 % των μετοχών στις ΕΑΣ μετόχους.
Ακόμη ανέφεραν ότι θα προσλάβουν σύμβουλο για να συμβάλλει στην μεταβίβαση της εταιρείας στους φυσικούς φορείς τις ΕΑΣ Μετόχους και κατ' επέκταση στους κτηνοτρόφους-παραγωγούς.
Το ουσιαστικότερο του ψηφίσματος ήταν ότι σε γενικές γραμμές ζητείται από όλους τους φορείς της Ηπείρου να συμβάλλουν στη μεταβίβαση, πώληση των μετοχών της ΑΤΕ (στις Ενώσεις και στους κτηνοτρόφους), στην ονομαστική ή έστω στη λογιστική αξία και με κάθε τρόπο να βοηθήσουν στην δημιουργία του απαραίτητου κεφαλαίου.
Θεωρητικά πάντα, αφού ο στόχος της ΑΤΕ, χωρίς να υπάρξει πολιτική παρέμβαση, είναι να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα για το 67,7% των μετοχών.
Η προσπάθεια δε αφορά την περίπτωση διαγωνισμού, αλλά να βρεθεί πολιτική λύση και η τράπεζα να συζητήσει για εξαγορά με τις Ενώσεις.
Το γεγονός ότι και στο ψήφισμα και στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη συμπεριλαμβάνεται και η Συνεταιριστική τράπεζα Ηπείρου, φέρνει στην επικαιρότητα το παλιότερο σενάριο για λήψη δανείου με εγγύηση τις μετοχές που θα αγοραστούν από τις Ενώσεις και τους κτηνοτρόφους, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή κι άλλων τραπεζών ή συνεταιριστικών φορέων.
Οι κτηνοτρόφοι έχουν διαφωνήσει στο ενδεχόμενο ενός μικτού εταιρικού σχήματος και μένει να δούμε τη στάση τους τη Δευτέρα.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr/

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ολέθρια αντίδραση σε μια ολέθρια πολιτική»

"Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σαμαράς επικρίνει ωστόσο και όσους "τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή", όπως αναφέρει, σημειώνοντας "οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας".

"Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Oι Ηπειρώτες της Ηλιούπολης γιόρτασαν την επέτειο του ΟΧΙ

Οι Ηπειρώτες της Ηλιούπολης, δεν ξεχνούν την συνεισφορά και προσφορά των προγόνων τους, στην επίτευξη του θαύματος του 40 και της απόδειξης ότι η Ελληνική, αλλά και η Ηπειρώτικη ψυχή, δημιουργεί νέους Μαραθώνες. Και το απέδειξαν με την μαζική τους συμμετοχή και στο να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, στην Μεγάλη Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της πόλης της Ηλιούπολης, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το βράδυ.
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, ένας από τους πιο δραστήριους αποδημικούς Συλλόγους της Αθήνας, με πλούσια πολιτιστική δράση αλλά και προσφορά στην ανάδειξη της κουλτούρας και παράδοσης της πατρώας γης, για μία ακόμη φορά, πανηγυρικά, τίμησε το ΟΧΙ του λαού μας στον Ιταλό επιδρομέα και την μεγάλη συνεισφορά του Ηπειρώτικου λαού και ειδικά της Ηπειρώτισσας γυναίκας, που υπερέβαλαν εαυτούς, για να αποδείξουν αυτό που έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο των Ευρωπαικών λαών, ότι ''Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν Ήρωες, αλλά οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες''.
Ο δραστήριος δε Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Σπέγγος με την ενεργή συνεισφορά του, απέδειξε και φέτος, με την βοήθεια όλων των μελών του Δ.Σ., ότι, η καθιερωμένη αυτή εκδήλωση κάθε χρόνο, θα γίνεται και καλύτερη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους, ο πανσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, ενεργό μέλος του Συλλόγου και θερμός Ηπειρώτης και Ηπειρολάτρης, ο πανσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, καταγόμενος από την Αγία Μαρίνα Κονίτσης, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλλασόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, εκπροσωπώντας την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Ευάγγελος Αναγνώστου, το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας Γρηγόρης Ζάγκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωτσαντής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού Βαγγέλης Βάσιος και οι Πρόεδροι των τοπικών Συλλόγων αποδήμων Κρητών, Κεφαλληνίων, Λευκαδιτών και Ρουμελιωτών.
Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, Νίκο Σπέγγο, που αφού ευχαρίστησε όλους που παρεβρέθηκαν στην ''γιορτή μνήμης'' όπως απεκάλεσε την εκδήλωση αυτή και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, αναφερόμενος, παράλληλα, στην αναγκαιότητα διατήρησης και ανάδειξης της Ηπειρωτικής κληρονομίας, αλλά και υπενθύμισης της προσφοράς του Ηπειρωτικού λαού διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, διαδέχθηκε στο βήμα, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλλασόπουλος, που στην σύντομη βιωματική ομιλία του, αναφέροντας την προσφορά των οικογενείων, της δικής του, αλλά και της Ηπειρώτισσας συζύγου του, με καταγωγή από το Πέτα Άρτας και τους Κτιστάδες, κατέδειξε τον ηρωισμό του λαού μας, τόσο στο Έπος του 40, όσο και στο Έπος της μετέπειτα Εθνικής Αντίστασης, στην οποία συμμετείχε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, κύρια μέσω των αντάρτικων οργανώσεων ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ, που δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία, όπως είπε, ''έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια για να αναγνωρίσει, όταν άλλοι Ευρωπαικοί λαοί, προσπαθούν ακόμη και σήμερα να προωθήσουν ανύπαρκτα γεγονότα ως ιστορικές στιγμές αντίστασης τους, κατά των Γερμανών κατακτητών''.
Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κώστας Κωνής, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού επιβράβευσε τον Σύλλογο και τον Πρόεδρο Νίκο Σπέγγο και την πλούσια πατριωτική και πολιτιστική προσφορά τους, αναφέρθηκε στην τιτάνια εισφορά των Ηπειρωτών για να αποκρουστεί ο Ιταλός εισβολέας,- αναφέρθηκε ειδικά στο εθελοντική προσφορά των γυναικών της Ηπείρου, που ''ζαλώθηκαν'' για να μεταφέρουν στους ώμους τους πολεμοφόδια και τρόφιμα στους στρατιώτες του Μετώπου, στα δύσβατα Ηπειρωτικά βουνά- αλλά και στην μετέπειτα Εθνική Αντίσταση του λαού και ειδικά των Ηπειρωτών κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, αναδεικνύοντας την ύπαιθρο της Ηπειρωτικής γης, ως το κύριο σημείο αντίστασης και αγώνα, και πληρώνοντας έτσι το τίμημα με θανάτους και καταστροφές χωριών, όπως το Κομμένο Άρτας, οι Λιγγιάδες Ιωαννίνων, η Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων, η Παραμυθιά, η Κρυοπηγή Πρέβεζας και άλλα. Κλείνοντας την σύντομη ομιλία του ο Κώστας Κωνής, είπε, ότι η Ήπειρος απέδειξε εν τοις πράγμασι και τον 20ο αιώνα, ότι αυτό που λεγόταν τον 18ο και 19ο αιώνα, ''Ηπειρος πρώτη στ' άρματα, στα γρόσια και τα γράμματα'' ισχύει και ότι το αίμα 2.000 και πλέον αμάχων Ηπειρωτών, της κατοχικής περιόδου, ζητάει δικαίωση τόσο από την πολιτισμένη Ευρώπη, με την καταβολή επιτέλους των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, όσο και από την Ελληνική Πολιτεία, με το να γιορτάζεται η Επέτειος του Έπους του 40 στους φυσικούς χώρους όπου χύθηκε το αίμα των Ελλήνων, στην Ήπειρο δηλαδή, τα Γιάννενα και το Καλπάκι. Γιαυτό είπε, καταλήγοντας, πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια αυτή, που ξεκίνησε σαν διαδικασία βάσης από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Περιστερίου και από τους άλλους Συλλόγους με την υποβολή υπομνημάτων τόσο στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και τους άλλους φορείς και θα κορυφωθεί με την διοργάνωση ειδικής συνδιάσκεψης από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία το επόμενο χρόνο.
Τον πανηγυρικό της ημέρας, για το Έπος του 40 και την συνεισφορά των Ηπειρωτών και των Ηπειρωτισσών, στον αγώνα κατά των Ιταλών επιδρομέων, αλλά και στα μετέπειτα χρόνια της παλλαικής Εθνικής Αντίστασης, εκφώνησε ο Ηπειρώτης φιλόλογος εκπαιδευτικός και ενεργό μέλος του Συλλόγου Λάμπρος Γούμενος, που καθήλωσε τους ακροατές με τον πλούσιο περιεχομένου και νοημάτων μεστό λόγο του. Καταλήγοντας ο κ. Γούμενος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα συσπείρωσης και σήμερα, μιά περίοδο που η χώρα μας και ο λαός είναι σε δύσκολη θέση, λόγω της οικονομικής κρίσης, που θα την ξεπεράσουμε, όπως είπε, γιατί ο Έλληνας είναι μαθημένος στα δύσκολα και έχει μάθει να αγωνίζεται και να παλεύει και το έχει αποδείξει και σε ποιό αντίξοες συνθήκες
Στη συνέχεια, μέλη του Συλλόγου απήγγειλαν ποιήματα επετειακού περιεχομένου και έπαιξαν σκετς τα δε χορευτικά του Συλλόγου, το εφηβικό και των ενηλίκων, χόρεψαν Ηπειρώτικους χορούς, κατενθουσιάζοντας τους παρευρισμόμενους για την αρτιότητα των εκτελέσεων τους.
Και φυσικά, επειδή ήταν μιά καθαρά Ηπειρώτικη εκδήλωση, θα ήταν αδιανόητο να μην προσφερόταν στους παρευρισκόμενους με τη λήξη της εκδήλωσης ηπειρώτικα εδέσματα και πίτες, με την συνοδεία τσίπουρου, που κατασκεύασαν και έψησαν εθελοντικά οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου.
Και του χρόνου.

ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ολοήμερη γιορτή τσίπουρου το Σάββατο 29 Οκτωβρίου

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ (ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ).
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ!!!

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Δεν γίνεται να με αποκαλούν προδότη»

Αποχώρησε οργισμένος από την παρέλαση ο κ. Κάρολος Παπούλιας.

«Δεν γίνεται να με αποκαλούν προδότη», δήλωσε ο κ.  Κάρολος Παπούλιας πριν αποχωρήσει από την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκης.
Εμφανώς απογοητευμένος και λυπημένος από τις διαμαρτυρίες στην εξέδρα των επισήμων ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι έχει πολεμήσει για την πατρίδα και είναι λυπηρό νέοι άνθρωποι να τον αποκαλούν προδότη.
«Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για αμαύρωση της επετείου.
Σε ερώτηση αν φοβάται για την τροπή που παίρνουν κάποιες αντιδράσεις με υβριστικά συνθήματα, ο κ. Παπούλιας απάντησε:
"Δεν φοβάμαι γιατί είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη. Κι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ. Και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την ημέρα, μια ιστορική μέρα. Μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό δεν ανήκει σε αυτούς".

"28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940"