Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Μετάθεση ημερομηνίας έναρξης για το Κτηματολόγιο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Νοεμβρίου 2018


Η Κοινοπραξία ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε. – Ι. ΨΑΡΡΑΣ, ανάδοχος της μελέτης με κωδικό σύμβασης ΚΤ5-08: «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου» σας ενημερώνει ότι ο χρόνος έναρξης της συλλογής των δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων (ιδιοκτησίας) για τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων μετατίθεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Νοεμβρίου 2018.
Η ενημέρωση των πολιτών συνεχίζεται σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα.

Στην ενορία Περιβλέπτου της πόλεως Ιωαννίνων το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης



Εξαιρετική φιλοξενία επιφύλασσε η ενορία Περιβλέπτου της πόλεως Ιωαννίνων, στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, αποτελώντας τον επόμενο σταθμό του, με την ευλογία   του   Σεβασμιώτατου   Μητροπολίτη   Ιωαννίνων   κ.κ.   Μάξιμου   και   τη συνεργασία του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα.
Η υποδειγματική οργάνωση και η διευθέτηση και  της  παραμικρής λεπτομέρειας  από   τον  αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Αντώνη προοιώνισαν την υποδοχή που απόλαυσαν τα μέλη  του  Οδοιπορικού   από   πλήθος  ενοριτών και πιστών. 
Μετά  την   Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σε μία κατά κοινή ομολογία κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρουσία πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα   ενημέρωσης   των   πολιτών   για   την   πρόληψη   ιατρικών   παθήσεων. 
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μάξιμος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η συνέργεια είναι δόγμα και πρέπει να τη μάθουμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Ευχαριστούμε τον καθηγητή που συνέλαβε αυτό το αγαθό της συνέργειας και με την ομάδα των επιστημονικών του συνεργατών   μας   μεταδίδουν   με   τρόπο   απλό   και   ευσύνοπτο   τόσο   σημαντική γνώση».  

Δείτε αν κερδίσατε στην φορολοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου η φορολοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ για τον Οκτώβριο και αναδείχθηκαν οι 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.
Η κλήρωση αφορά τις δαπάνες του Σεπτεμβρίου που έγιναν μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr

Δείτε αν κερδίσατε:

Δήλωση συμπαράστασης του Γιάννη Στέφου στον καθηγητή Βασίλη Νιτσιάκο


Δήλωση συμπαράστασης του Γιάννη Στέφου στον καθηγητή Βασίλη Νιτσιάκο.
"Επειδή, όπως είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ η γενιά μας θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις κακές και άδικες πράξεις των κακών ανθρώπων όσο για την απαράδεκτη σιωπή των καλών ανθρώπων,  μη σιωπώντας, θέλω να καταδικάσω την επίθεση που εκδηλώθηκε στις 20  Οκτωβρίου στην Κόνιτσα προς τον καταξιωμένο πανεπιστημιακό δάσκαλο κ. Βασίλη Νιτσιάκο.  Εκφράζω τον αποτροπιασμό και την οργή μου.
Ο Βασίλης Νιτσιάκος είναι γνωστός για την ακαδημαϊκή του προσφορά.
Με τη δραστηριότητά του στο θερινό σχολείο έθεσε την Κόνιτσα στον παγκόσμιο χάρτη των κοινωνικών επιστημών. Πέρα από την επιστημονική του ιδιότητα ή και στα πλαίσια αυτής είναι γνωστός για τις απόψεις του ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αυτές οι απόψεις είναι που ενόχλησαν τα φασιστοειδή που του επιτέθηκαν και τον απείλησαν.
Δηλώνω τη συμπαράστασή μου στον καθηγητή και ευελπιστώ ότι οι υπαίτιοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ο φασισμός τους δεν μας φοβίζει.
Αντίθετα, τέτοιες πράξεις βίας μας χαλυβδώνουν στην πάλη για την τελική επικράτηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και την οριστική εξαφάνιση του φασισμού".

Ζότα Άρσεν: «Αγροτικός Αστέρας η ομάδα της καρδιάς μου,… ευχαριστώ τους πάντες για τις όμορφες στιγμές…»


Παρελθόν από τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά αποτελεί ο Αρσένιο Ζότα.

Με ανακοίνωση του ο Αρσένιο Ζότα ευχαριστεί τους ανθρώπους του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά, τη φανέλα του οποίου φόρεσε για σχεδόν 16 χρόνια.

 «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις διοικήσεις, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Δυστυχώς κάποιες οικογενειακές υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις της ομάδας, με πολλές προπονήσεις και εκτός χωριού, μιας και φέτος κάνει πρωταθλητισμό, με αναγκάζουν να μην μπορώ να την ακολουθήσω όπως θα έπρεπε.
Η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα θα είναι πάντα η ομάδα μου, αφού ο Παρακάλαμος είναι το χωριό μου και εδώ έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα.
Σε αυτή την ομάδα έζησα καλές και άσχημες στιγμές, αλλά οι καλές είναι πολύ περισσότερες. Από τις ανόδους κατηγοριών, από Γ΄ στη Β΄ κι από Β΄ στην Α΄, μέχρι τον τελικό Κυπέλλου και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ.
Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα του Αγροτικού Αστέρα, που πάντα θα είναι στη καρδιά μου!!!»

Επίσκεψη της ΣΤ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής στο Μουσείο Πολέμου 1940-41 στο Καλπάκι Πωγωνίου


Η ΣΤ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής επισκέφτηκε σήμερα το Καλπάκι, το «θέατρο» των πρώτων πολεμικών συγκρούσεων κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο.
Στο μουσείο πολέμου ενημερώθηκαν για τις ηρωικές πρώτες μέρες του πολέμου και ξεναγήθηκαν στην έκθεση του μουσείου. Ευχαριστούμε πολύ τους αξιωματικούς κ. στρατεύσιμους για την άψογη φιλοξενία.
Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Καλπακιου, παρακολούθησαν προβολή video με σκηνές και μαρτυρίες για τις πρώτες μέρες του πολέμου.
Εντυπωσιάστηκαν, συγκινήθηκαν και ένιωσαν υπερηφάνεια για τη μεγάλη επιτυχία του στρατού και του λαού μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για τη ζεστή και ευγενική φιλοξενία τους.

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διαπράχθηκε την 22-10-2018 στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.
Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών τους για την εξιχνίαση της κλοπής, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ενός 25χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 25χρονος, το μεσημέρι της 22-10-2018 στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και προσποιούμενος τον πελάτη αφαίρεσε από τον πάγκο του καταστήματος, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το χρηματικό ποσό των (17) ευρώ, ιδιοκτησίας 26χρονης ημεδαπής, υπαλλήλου του καταστήματος.
Η προανάκριση διενεργήθηκε από το αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων επαρχίας Πωγωνίου, για την εκδήλωση στο Χάνι Δελβινάκι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ώρα 18:00


Πρόσκληση- Δελτίο τύπου για εκδήλωση στο Χάνι Δελβινάκι

Καλούνται όλοι οι Πωγωνίσιοι να παραβρεθούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00 στην επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεσθεί στο Μνημείο Πεσόντων στο Χάνι Δελβινακίου. Οι επετειακές εκδηλώσεις των «Καλπακίων», μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας που έκανε δεκτό και παγίωσε ο Δήμος Πωγωνίου, θα ξεκινήσουν από την Έδρα του Ανεξαρτήτου Τάγματος Δελβινακίου.
Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής, στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι τών Tοπικών Aρχών και των Αδελφοτήτων μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές.
Αμέσως μετά το αρχιερατικό μνημόσυνο, στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου θα ακολουθήσει ομιλία αφιερωμένη στην ηρωική επέτειο.
Η παρουσία όλων των συμπατριωτών μας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και θα ενισχύσει την προσπάθειά μας να διατηρούμε τις παραδόσεις μας και τις μνήμες ζωντανές.

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και 
Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου
Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Γρηγόριος Άρμπυρος         Στυλιανός Λιάγκος

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από ανθοπωλείο


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από ανθοπωλείο στα Ιωάννινα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 31 και 33 ετών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της 19-09-2018 οι δύο γυναίκες εισήλθαν σε ανθοπωλείο στα Ιωάννινα και αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, γεωργικά και κτηνιατρικά φάρμακα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας για τη διάθεση καταλυμάτων για τη στέγαση φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Η Περιφέρεια Ηπείρου, κατανοεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη φοιτητικής στέγης στην πόλη κυρίως των Ιωαννίνων.
Το  θέμα αφορά αποκλειστικά το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Παιδείας, δίχως η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει  καμία θεσμική αρμοδιότητα επί αυτού και ως εκ τούτου,  ούτε και τη δυνατότητα διάθεσης πιστώσεων για στέγαση φοιτητών.
Παρά ταύτα η Περιφέρεια Ηπείρου, τα προηγούμενα χρόνια, συνέδραμε έμπρακτα τις Πρυτανικής Αρχές προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε να πράξει και τη φετινή χρονιά, σύμφωνα πάντα με τις  υποδείξεις του Πανεπιστημίου.
Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Πρυτανικές Αρχές, διαπιστώνεται απροθυμία συμμετοχής ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων στη δημόσια πρόσκληση του Πανεπιστημίου για προσφορά δωματίων προς ενοικίαση σε φοιτητές.
Η Περιφέρεια, αντιλαμβανόμενη το έντονο κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει για τους φοιτητές, την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, απευθύνει δημόσια έκκληση προς όλους όσοι έχουν διαθέσιμες κλίνες να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος της στέγασης, συμμετέχοντας στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου. Τους διαβεβαιώνει δε ότι όπως έγινε και φέτος, έτσι και την τρέχουσα χρονιά θα είναι αρωγός στην Πρυτανική Αρχή, ώστε να μην υπάρξουν οικονομικές εκκρεμότητες.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, κατανοεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη φοιτητικής στέγης στην πόλη κυρίως των Ιωαννίνων.
Το  θέμα αφορά αποκλειστικά το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Παιδείας, δίχως η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει  καμία θεσμική αρμοδιότητα επί αυτού και ως εκ τούτου,  ούτε και τη δυνατότητα διάθεσης πιστώσεων για στέγαση φοιτητών.
Παρά ταύτα η Περιφέρεια Ηπείρου, τα προηγούμενα χρόνια, συνέδραμε έμπρακτα τις Πρυτανικής Αρχές προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε να πράξει και τη φετινή χρονιά, σύμφωνα πάντα με τις  υποδείξεις του Πανεπιστημίου.

Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 58χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας με τη συνδρομή υπαλλήλου (συνοδός σκύλου βιοανίχνευσης) ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 58χρονος ως οδηγός τράκτορα που ρυμουλκούσε επικαθήμενο, μετέφερε κρυμμένους στο πίσω μέρος του φορτίου έξι (06) αλλοδαπούς, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύμφωνη γνώμη για τη δημοπράτηση του έργου ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων στο Δήμο Αρταίων


Στη δημοπράτηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων για εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών- αγροτικών εκμεταλλεύσεων από ΤΚ Γαβριάς σε ΔΚ Κωστακιών» με συνολικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, μπορεί να προχωρήσει από σήμερα ο Δήμος Αρταίων.
Με  σημερινή  απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», εκφράζεται η θετική γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης του εν λόγω έργου, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Μέτρο 4 της  Περιφέρειας Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Χρηματοδότηση της Περιφέρειας για εργασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο Κωστακιών Άρτας


Δεκτό έκανε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου (15-10-2018 και 17-10-2018) για τη χρηματοδότηση του έργου «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Κλειστού Γυμναστηρίου Κωστακιών Άρτας». 
Με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός κ. Στάθης Γιαννακίδης το έργο εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου με το ποσό των 200.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 18, 24 και 31 ετών, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι  κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Προανακρίσεις διενεργούνται από  το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Ηγουμενίτσας.  

Η προσέλκυση τουριστών- αθλητών από την Κίνα, ο νέος στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου


Με στόχο την  προσέλκυση τουριστών- αθλητών από τη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου την Κίνα, η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Αθλητισμού κ. Βασίλειο Γοργόλη στο 3ο Διεθνές Forum και στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Περιπατητικών Αθλημάτων Βουνού, τα οποία πραγματοποιηθήκαν στην περιοχή Μεντούκο του Πεκίνου, στο οποίο έδωσαν το παρών περίπου 20.000 αθλητές.
Στο Διεθνές Forum εκπροσωπήθηκαν 9 αντιπροσωπείες από 9 χώρες, με την Περιφέρεια Ηπείρου να κερδίζει τις εντυπώσεις  για την οργανωμένη και πληρέστατη παρουσίαση που έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γοργόλη, ο οποίος στην ομιλία του παρουσίασε την «Ήπειρο των 4 εποχών και των αθλητικών γεγονότων», την οποία συνόδευσε με βίντεο, παρουσιάζοντας αναλυτικά όλες τις περιοχές στις οποίες μπορούν να διεξαχθούν Δρομικά, Περιπατητικά και Αθλήματα Βουνού.
Ακολούθησαν πολλές συναντήσεις με εκπροσώπους διάφορους φορέων της Κίνας και άλλων χωρών, αλλά και με εκπροσώπους διεθνών φορέων Αθλημάτων Βουνού,  από τους οποίους ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε ότι η Ήπειρος,  αποτελεί υποψήφια για τη διεξαγωγή αθλητικής εκδήλωσης, μετά από αυτή που έχει προγραμματιστεί για την Ιαπωνία το 2020.
 Τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη συνέδραμε σημαντικά στις  συναντήσεις που είχε και ο Πρόεδρος της τ.κ. Πάργας κ. Αναστάσιος Παπανικολάου, ο οποίος μάλιστα κατά την επίσκεψη σε Ολυμπιακές Αθλητικές εγκαταστάσεις έκανε εκτεταμένη αναφορά στα τουριστικά αξιοθέατα της Ηπείρου και ειδικότερα της Πάργας.
Η συμμετοχή της  Ηπείρου στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ Περιφέρειας  και της Κίνας, και ύστερα από πρόσκληση της Κινεζικής Αντιπροσωπείας δια του Πρέσβη της Κίνας επί Τιμή στην Ελλάδα κ. Ελευθέριου Κόντου.

Τέλεια ζυγωματικά: Πώς θα τα αποκτήσουμε;


Τα ζυγωματικά του προσώπου, γνωστά και ως «μήλα», αποτελούσαν ανέκαθεν ένα δείγμα νεότητας και ομορφιάς. Είναι, όμως, και ένα σημείο «κομβικής» σημασίας για το πρόσωπο καθώς το κρατούν στο… ύψος του, διατηρώντας νεανική όψη.
«Η εμφάνιση των ζυγωματικών καθορίζεται κυρίως από τα γονίδια του ατόμου. Έτσι, έντονα ζυγωματικά έχουν όσοι εκ φύσεως διαθέτουν πιο προτεταμένο οστικό τόξο (οστούν) στην περιοχή ή μεγαλύτερη ποσότητα ιστού πάνω από το οστούν ή έναν συνδυασμό αυτών», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Σε κάθε περίπτωση, η απώλεια κιλών και η φυσική φθορά που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου, εξαιτίας της απώλειας του λιπώδους ιστού, κάνουν τα ζυγωματικά  να «αδειάζουν» με αποτέλεσμα να «κρεμάνε» τα μάγουλα, να τονίζεται η ρινοπαρειακή αύλακα και το πρόσωπο να δείχνει πιο κουρασμένο και πιο γερασμένο.
Η αυξητική ζυγωματικών είναι μία ολοένα και πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση ανάμεσα στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Ακόμη και νεαρά άτομα, ωστόσο, μπορεί να καταφύγουν στον πλαστικό χειρουργό ακολουθώντας την τάση που χάραξε η Κιμ Καρντάσιαν και «θέλει» γεμάτο το μισό άνω μέρος του προσώπου και άδειο το μισό κάτω.
«Κάτω από το μέτωπο και μετά από τους κόγχους των ματιών ξεκινούν τα ζυγωματικά, οπότε όσο πιο ψηλά βρίσκονται και όσο πιο έντονα και σφριγηλά είναι τόσο πιο καλά κρατούν το πρόσωπο», αναφέρει η  Δρ Σεφέρη, επισημαίνοντας ότι «σήμερα η Πλαστική – Αισθητική Χειρουργική μπορεί να δώσει όγκο στα ζυγωματικά και, κατά συνέπεια,  να “σηκώσει” το πρόσωπο, διαθέτοντας επιλογές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες».
Οι διαθέσιμες επιλογές