Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών χαπιών


Συνελήφθη, χθες (20-7-2012) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (φαρμακευτικά δισκία).
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 27χρονο στην πόλη της Πρέβεζας, βρήκαν και κατέσχεσαν δεκατρία (13) ναρκωτικά χάπια.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι στον Παρακάλαμο την Παρασκευή 27 και το Σαββάτο 28 Ιουλίου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ» διοργανώνει διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι στον Παρακάλαμο την Παρασκευή 27 και το Σαββάτο 28 Ιουλίου, με την ορχήστρα του Οικονόμου Θεόδωρου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου.

Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση ιστορικών χώρων από το ΤΕΙ Αθηνών στο Πωγώνι

 
Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση διάφορων ιστορικών χώρων  από το ΤΕΙ Αθηνών στο Δήμο Πωγωνίου.
Συγκεκριμένα οι φοιτητές-τοπογράφοι του ΤΕΙ Αθηνών χαρτογράφησαν τους παρακάτω χώρους: περιοχή Βελλάς, Άγιος Αθανάσιος και Αγία Τριάδα Χρυσόρραχης, Μονή Σωσίνου Παρακαλάμου και Ιακώβου Δολιανών.
Στην συνέχεια χαρτογράφησαν την περιοχή Παλαιοπύργου στο Άνω Πωγώνι.
Οι σαρανταμελή ομάδα των φοιτητών-τοπογράφων φιλοξενήθηκε από το Δήμο Πωγωνίου στα κτήρια του Ιδρύματος Λάτση στην Πωγωνιανή.

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Τέλος το αυτοκόλλητο σήμα!
Πότε θα γίνεται κατάσχεση οχήματος!

Τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως θα καταργηθεί το αυτοκόλλητο σήμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φορολογούμενοι αναμένεται να πληκτρολογούν στο taxisnet τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους προκειμένου να αποκτήσουν έναν κωδικό. Ο κωδικός αυτός θα είναι απαραίτητος προκειμένου να πληρώσουν το τέλος κυκλοφορίας, είτε στις τράπεζες, είτε ηλεκτρονικά. Η απόδειξη πληρωμής θα είναι αυτή που θα αντικαθιστά πλέον το αυτοκόλλητο σήμα.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει πλέον επ' ακριβώς ποιοι έχουν και ποιοι όχι, πληρώσει το τέλος κυκλοφορίας. Η διασταύρωση θα γίνεται από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών και στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν έχει πληρωθεί το τέλος, τότε αμέσως το υπουργείο θα ξεκινάει τις διαδικασίες κατάσχεσης

'Εκθεση – σοκ για περικοπές 6. δισ. ευρώ

*"Τσεκούρι" σε μισθούς υπαλλήλων του δημοσίου
*Κατάργηση δώρων στις επικουρικές, πλαφόν στις κύριες
*Δίδακτρα για τους "αιώνιους" και μεταπτυχιακούς φοιτητές
* Μείωση 90% στους διορισμούς αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών

Πακέτο -σοκ για περικοπές 6 δισ. ευρώ περιλαμβάνει η έκθεση με τις προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για το Μεσοπρόθεσμο.
Σύμφωνα με την έκθεση που φέρνει στο φως ο "Τύπος της Κυριακής", προτείνονται μειώσεις σε μισθούς υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου, σε συντάξεις και παροχές Υγείας, ενώ προβλέπονται απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών και συμβασιούχων, επιβολή διδάκτρων σε χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, αλλά και ψαλίδι σε επιχορηγήσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών.
Πιο αναλυτικά, για τις συντάξεις προτείνεται: Κατάργηση δώρων στις επικουρικές, από το 2013. Πλαφόν 2.300 ευρώ στις κύριες, μείωση 10% για τις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, και μείωση 5% από 1.000 έως και 1.400 ευρώ, από το 2014.
Για τους ένστολους προτείνεται κατάργηση μισθολογικών προαγωγών και οδοιπορικών, για στρατιωτικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες και αστυνομικούς.
Στις προτάσεις περιλαμβάνονται επίσης ψαλίδι στους μισθούς των δικαστικών κατα 20% και κατάργηση μισθολογικών προαγωγών και μειωση κατά 90% στους διορισμούς αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών.
Σύμφωνα με την έκθεση οι φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα πληρώνουν δίδακτρα, όταν είναι «αιώνιοι» ή μεταπτυχιακοί, τα οποία θα ξεκινάνε από τα 200 και θα φτάνουν έως και τα… 2.000 ευρώ!
Στον τομέα τις περίθαλψης προτείνεται πλαφόν 1.500 ευρώ το χρόνο στις δαπάνες Υγείας που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μειωθούν τα έξοδα νοσηλείας και συνταγογράφησης.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/

ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Λαϊκή βραδιά την Δευτέρα 23 Ιουλίου


Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2012 του Δήμου Πωγωνίου την Δευτέρα 23 Ιουλίου στο χωριό Κρυονέρι Πωγωνίου έχει λαϊκή βραδιά.

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μπλόκο σε 324 κιλά χασίς

Συνελήφθησαν δύο άτομα

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Ιουλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων δύο Αλβανοί, ηλικίας  27 και 26 ετών, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και διακίνηση παραπάνω από 324 κιλών κάνναβης.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στους Κουκλιούς Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 141 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 151,235 κιλών. 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε παραλάβει την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών από «καβάτζα» σε δασώδη περιοχή κοντά στους Κουκλιούς, όπου και βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα 99 δέματα με κάνναβη, βάρους 173,585 κιλών.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης, ότι  ο οποίος συνελήφθη κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης των Ιωαννίνων, επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσε σαν προπομπός του 27χρονου.
Κατασχέθηκαν:
-τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
-το χρηματικό  ποσό των 3.100 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.
-δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Έκθεση φωτογραφίας ''HELLAS Reflexions en Noir et Blanc''


Συμμετέχει ο Ηπειρώτης Γιάννης Βέλλης.

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας
"HELLAS Reflexions en Noir et Blanc" αποτελεί μία εκ των πέντε, που διοργανώνει η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" σε πέντε ηπείρους γιορτάζοντας τα 60 χρόνια δημιουργικής της πορείας.
Επέλεξε την πόλη του φωτός, το Παρίσι, για να μεταφέρει το Ελληνικό φως μέσα από τις φωτογραφίες Ελλήνων καλλιτεχνών φωτογράφων. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα.
Δια μέσου αυτών των εκθέσεων, προσανατολίζονται τα μάτια του κόσμου στον πλούτο της Ελλάδας, ο οποίος προέρχεται από δημιουργικούς, επίμονους και με υψηλά πνευματικά ιδεώδη ανθρώπους, που δημιούργησαν, ανέπτυξαν και εξέλιξαν έναν πολιτισμό που αναγνωρίζεται σε όλη την οικουμένη.
Η συγκεκριμένη έκθεση έχει διάρκεια από 15 Ιουνίου 2012 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2012.

Όσοι φίλοι της καλής φωτογραφίας θέλουν να τη δουν από κοντά μπορούν να πάρουν πληροφορίες από την Ε.Φ.Ε. μέσα από την ιστοσελίδα www.efe.com.gr ή από το e-mail: info@efe.com.gr
Στην έκθεση αυτή συμμετέχει ο Ηπειρώτης φωτογράφος, από την Κεραμίτσα Θεσπρωτίας, Γιάννης Βέλλης.