Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας λόγω γιορτών

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Πέμπτη, 21-12-2017, για τις παραβάσεις των άρθρων 34 Κ.Ο.Κ. (παράνομη στάθμευση) και παραγράφου 3 άρθρου 4 (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ.

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων

Με τα παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων πλημμύρισαν και οι γειτονιές του Παρακαλάμου από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών.

Αναρτήθηκαν οι λαχνοί της μεγάλης κλήρωσης της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου

Αναρτήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ οι λαχνοί που έχει συγκεντρώσει ο κάθε φορολογούμενος για την κλήρωση της Κυριακής, όπου 10.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι εισάγοντας τους κωδικούς τους στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα πληροφορηθούν την αξία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν με πλαστικό χρήμα κατά των προηγούμενων μηνών, το πλήθος των λαχνών που έχουν συγκεντρώσει καθώς και τους αριθμούς με τους οποίους θα λάβουν μέρος στην κλήρωση.
Στην λοταρία που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων θα διεξαχθούν συνολικά δέκα κληρώσεις από 1.000 τυχερούς, για τους μήνες από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς και για τις συναλλαγές του Νοεμβρίου.
Στην κλήρωση αναμένεται να μπουν και κάποιες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο οι οποίες, επειδή δεν έγιναν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες αλλά με απευθείας καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς επαγγελματιών και επιχειρήσεων, δεν είχαν προλάβει να καταχωρηθούν ως τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε να κληρωθούν μαζί με εκείνες της πρώτης κλήρωσης, που έγινε για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου.

Τα χρήματα θα πιστωθούν την 29η Δεκεμβρίου, εφόσον βέβαια οι τυχεροί έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς IBAN στην εφαρμογή, ενώ όσοι κερδίσουν και δεν έχουν δηλώσει τον λογαριασμό τους (θα πρέπει να είναι μόνοι δικαιούχοι ή πρώτοι) θα ειδοποιηθούν από την ΑΑΔΕ προκειμένου εντός τριών μηνών να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να λάβουν το έπαθλο.

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στη Βουλή των Ελλήνων, το Σάββατο 23 -12-2017

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό τους ήχους της Ηπειρώτικης κομπανίας του Αντώνη Κακούρη, έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, στην Βουλή των Ελλήνων, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017.
Tην χορωδία της ΠΣΕ, συνόδευαν, από το Δ.Σ. της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης, ο Πρόεδρος Γιώργος Δόσης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Γαβριήλ,  ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας και η υπεύθυνη χορωδιών Μαίρη Καραγιώργου.
Η Χορωδία έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση,  παρουσία της Β' Αντιπροέδρου Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου, του Δ' Αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη και του Ε' Αντιπροέδρου Δημήτρη Κρεμαστινού. 
 Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, Γιώργος Δόσης, στο σύντομο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής, από τον οποίο ζήτησε να προωθούν νομοσχέδια που να ζεσταίνουν τις παγωμένες καρδιές των Ελλήνων και να συνδράμει τα μέγιστα για να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημόνια,  ανέλυσε την ηγετική θέση που έχει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ως μοναδική τριτοβάθμια οργάνωση στην παραγωγή πολιτισμού στον Ελλαδικό χώρο , που εμπνέει , ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί και άλλους μεγάλους πολιτιστικούς φορείς της Πατρίδας μας , από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα , τους οποίους εμφανίζει στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρωτικής Αποδημίας στην ''Πίτα του Ηπειρώτη'' και με τους οποίους έχει αγαστή συνεργασία σε ζητήματα Πολιτισμού και διεκδίκησης ζητημάτων, που άπτονται με την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ελληνικής Επαρχίας.
 Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης  αναγνώρισε την προσφορά της Πανηπειρωτικής στον Πολιτισμό , ευχαρίστησε και συγχάρηκε την χορωδία και υποσχέθηκε ότι στα πλαίσια της οικονομικής συγκυρίας θα μιλήσει με το Υπουργείο Πολιτισμού για ανάλογη χρηματοδότηση της ΠΣΕ.
Η εκδήλωση, μετά τα Ηπειρώτικα Κάλαντα, συνεχίστηκε κατ' επιθυμία του Προέδρου της Βουλής, με παραδοσιακά Ηπειρώτικα τραγούδια που τραγούδησαν, η Χορωδία, αλλά και οι δεκάδες παρευρισκόμενοι στην Αίθουσα Τροπαίων της Βουλής των Ελλήνων, υπό τους ήχους φυσικά της κομπανίας του εξαίρετου κλαρινίστα, Ηπειρώτη Αντώνη Κακούρη.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, χαιρέτησε έναν προς έναν τους παρευρισκόμενους  και από τους υπαλλήλους της Βουλής προσφέρθηκαν γιορτινά γλυκίσματα και αναψυχτικά.
Και του χρόνου.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 27η Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Tετάρτη & ώρα 11.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά την δικάσιμο την 24- 01-2018 ενώπιον του
Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων που αφορά αγωγή Γεωργίου Κλ. Αναστασίου
Δασολόγου κατά Δήμου Πωγωνίου για οφειλή από εκπόνηση μελετών πρώην Δήμου Άνω Καλαμά.
2. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά την δικάσιμο την 24- 01-2018 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων που αφορά αγωγή Ραμαντζά Σπυρίδωνα Αγρονόμου Τοπ. Μηχ. κατά Δήμου Πωγωνίου για οφειλή από εκπόνηση μελετών πρώην Δήμων Άνω Καλαμά & Άνω Πωγωνίου.
3. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά την δικάσιμο την 24- 01-2018 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων που αφορά αγωγή Γεωργιάδη Άγγελου Αγρονόμου Τοπ. Μηχ. κατά Δήμου Πωγωνίου για οφειλή από εκπόνηση μελέτης πρώην Δήμου Άνω Καλαμά.
4. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά την δικάσιμο την 24- 01-2018 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων που αφορά αγωγή Βακάλη Γρ.Ιωάννη Μελετητής - Πολ. Μηχ. κατά Δήμου Πωγωνίου για οφειλή από εκπόνηση μελετών πρώην Δήμου Άνω Καλαμά.
5. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά την δικάσιμο την 10- 01-2018 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων όπου θα συζητηθεί η αίτηση (άρθρου 372 του Ν. 4412/2016) του Δήμου Πωγωνίου κατά της Α.Ε.Π.Π. για την αναστολή της αρ.173/17 αποφάσεως του 6ου Κλιμακίου της Α.Ε.Π.Π..
6. Περί αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με πρόωρη λύση εκμίσθωσης δημοτικών ακινήτων κ.λ.π. ( Σχετ. αρ.173/17 Α.Ο.Ε.)
7. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση αρ. 46 αγοτεμαχίου στη θέση Σέχη οικισμού Χρυσόδουλης – Τ.Κ. Μαυροπούλου .
8. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 14η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
9. Έγκριση ανατροπής αναλήψεων – υποχρεώσεων έτους 2017 (Π.Δ. 113/2010).
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Παρακάλαμος: Oriental party στο Plegma Cafe Bar, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου


Xριστουγεννιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα στο Πρωθυπουργό από τη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, το Σάββατο 23-12-2017

Τα Χριστουγεννιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα έψαλε η παιδική χορωδία της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, στον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.
Το Σάββατο το πρωί, 23 Δεκεμβρίου 2017, προπαραμονή των Χριστουγέννων, τηρώντας την παράδοση, που έχει πλέον δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών με το παιδικό χορωδιακό τμήμα της και με την συνοδεία της καταξιωμένης παραδοσιακής Ηπειρώτικης κομπανίας του εξαίρετου κλαρινίστα Δημήτρη Ζιάγκα, με τον Σάββα Σιάτρα στο τραγούδι και το χορευτικό των ενηλίκων της ιδίας Ένωσης, των Ηπειρωτών των Αχαρνών,επισκέφτηκαν τον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, παρουσία των εργαζομένων στο Πρωθυπουργικό Γραφείο και έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Δόσης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Γαβριήλ, ο ΄Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας και ο Ταμίας Διονύσης Τσούτσης. Την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, εκπροσώπησαν, η Πρόεδρος Μελπομένη Καράλη και ο Αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος Φάνης Μεντής.
Κατά την προσφώνηση του, ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης είπε ότι, ''Η Ηπειρώτικη παράδοση και ο Ηπειρώτικος πολιτισμός αποτελούν ελπίδα, για μία ζωή με αξιοπρέπεια και τόνισε ότι, διαχρονικά οι Ηπειρώτες πρωτοστάτησαν σε όλους τους αγώνες για τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και συμμετείχαν στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες με αποκορύφωμα την αυτοθυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο, τις γυναίκες της Πίνδου στο Έπος του 40, αλλά και τις προσφορές των Ηπειρωτών Ευεργετών, στη δημιουργία των υποδομών του Κράτους μας''. Ακόμη αναφέρθηκε στις δράσεις της κορυφαίας οργάνωσης των Αποδήμων Ηπειρωτών, στο ρόλο της για τη διατήρηση της Ηπειρώτικης παράδοσης και κουλτούρας, ως και στον διεκδικητικό της χαρακτήρα, που απορρέει από τις καταστατικές διατάξεις, για ζητήματα ανάπτυξης της Ηπείρου και στήριξης των κατοίκων της πατρώας γη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δύσκολο, αυτή την περίοδο, ρόλο και έργο της Κυβέρνησης, μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει πλήξει τον κοινωνικό και ενισχυτικό ρόλο και έργο της, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια και επικοδομητικό έργο για την έξοδο από τα Μνημόνια, κάτι που σύντομα διαφαίνεται ως υλοποιήσιμο και αυτό θα γίνει το επόμενο χρόνο 2018. Ευχήθηκε δε κλείνοντας την προσφώνηση του, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της Κυβέρνησης και του ιδίου και ειδικά ο επόμενος κυβερνητικός στόχος, η εκκίνηση της ανάπτυξης της χώρας να τεθεί υπό επιτυχία και έτσι να ξεπεραστεί η κρίση.
Στην αντιφώνηση του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε Καλή Χρονιά και αφού αναγνώρισε το πλούσιο έργο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη διατήρηση της παράδοσης, αλλά και της διεκδίκησης σε ζητήματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη, το περιβάλλον, αλλά και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Ηπείρου, υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του, θα κάνουν όλες τις ενέργειες και προσπάθειες για το καλύτερο για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Εις ανάμνηση της επίσκεψης ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης επέδωσε στον Πρωθυπουργό της Χώρας το ιστορικό λεύκωμα ''Μνήμη Σουλίου'', που αναφέρεται στους πολέμους των Σουλιωτών κατά του Αλή πασά των Ιωαννίνων. Πρόσθετα, η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών Μελπομένη Καράλη, προσέφερε στον Πρωθυπουργό, παραδοσιακά ηπειρωτικά γλυκά, που παρασκευάζουν οι Ηπειρώτισσες τις εορτάσιμες μέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Μετά τα κάλαντα, η Ηπειρώτικη ζυγιά του Δημήτρη Ζιάγκα με τον Σάββα Σιάτρα στο τραγούδι, έπαιξε και τραγούδησε Ηπειρώτικους σκοπούς, από τα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι και το Πωγώνι που σιγοτραγούδησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και απέδωσαν χορευτικά, καταχειροκροτούμενοι και ανεβάζοντας τη διάθεση, μέλη του χορευτικού τμήματος των ενηλίκων της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Πρωθυπουργός επέδωσε δώρα στα παιδιά και προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα και αναψυχτικά.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τετάρτη (27-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Πέμπτη (28-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (29-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, έπειτα από τη σύλληψη 50χρονου ημεδαπού στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για μεταφορά κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή, συνελήφθη και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, που εμπλέκεται στην υπόθεση

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, έπειτα από την χθεσινή σύλληψη ημεδαπού στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για μεταφορά κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή, συνελήφθη και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι, χθες (22-12-2017) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, συνελήφθη ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, περίπου (101) κιλά κάνναβης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και ένα πολεμικό τυφέκιο «kalashnikov».
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών και διερεύνησης της υπόθεσης διακίνησης κάνναβης, εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα (23-12-2017) το πρωί στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου δράστη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας) που ενέχονται σε παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία

Συνελήφθησαν, χθες (22-12-2017) μετά τα μεσάνυκτα στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, δύο άτομα, ένας 46χρονος ημεδαπός και ένας 33χρονος υπήκοος Ιράκ, που ενέχονται σε παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα μας στην Ιταλία. 
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα τέσσερις αλλοδαπούς υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 34, 21, 21 και 19 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Στο πλαίσιο διαχείρισης της υπόθεσης, προέκυψε ότι εμπλέκεται στη διακίνηση και ένας 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε αργότερα στην ίδια περιοχή και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος είχε αναλάβει τη μεταφορά των αλλοδαπών από τα Ιωάννινα στην Ηγουμενίτσα ενώ ο 33χρονος διακινητής θα εξασφάλιζε στη συνέχεια την επιβίβασή τους σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία.
Επίσης, εξακριβώθηκε ότι οι διακινητές αποκόμιζαν από κάθε παράνομη προώθηση ατόμου, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -500- έως -700- ευρώ.
Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο μεταφοράς, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 45χρονη υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενη για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη, σήμερα (23-12-2017) τα ξημερώματα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, μία 45χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 45χρονη, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι κατείχε διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα και το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ως δικαιολογητικό, προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια διαμονής.
Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων της, εκκρεμούσε σε βάρος της μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Αιμορραγία από το ορθό: Πότε είναι ανησυχητική;

Φόβο και ανησυχία προκαλεί η αιμορραγία από το ορθό, αλλά σπάνια αφορά σοβαρό πρόβλημα υγείας. Παραδόξως, είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και τις περισσότερες φορές προέρχεται από το κατώτερο τμήμα του παχέος εντέρου ή το ορθό, το οποίο αποτελεί τα τελευταία εκατοστά του.
«Οι συνηθέστερες αιτίες πρόκλησης αιμορραγίας από το ορθό είναι η αιμορροϊδοπάθεια και οι πρωκτικές ραγάδες. Ενδεχομένως, όμως, η αιμορραγία να προέρχεται από κάποιο υψηλότερο σημείο της γαστρεντερικής οδού, όπως για παράδειγμα από το παχύ ή το λεπτό έντερο, το στομάχι ή το δωδεκαδάκτυλο και να φαίνεται σαν να προέρχεται από το ορθό, οπότε η αιτία πρόκλησής της μπορεί να είναι σοβαρότερη», προειδοποιεί ο γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).
Το χρώμα του αίματος συχνά υποδεικνύει την προέλευση της αιμορραγίας και κυμαίνεται από ζωηρό κόκκινο έως μαύρο. Το αίμα μπορεί να εντοπίζεται επάνω  ή μέσα στα κόπρανα  να συνοδεύεται από βλέννα  ή να εμφανίζεται στα ρούχα και τα εσώρουχα, στο χαρτί υγείας ή στο νερό της τουαλέτας. Άλλοτε η αιμορραγία δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα και άλλοτε είναι πιθανό να προκύψει ταυτόχρονα πόνος στον πρωκτό, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις που η ποσότητα του αίματος είναι μεγαλύτερη, ο ασθενής μπορεί να βιώνει παράλληλα κοιλιακό άλγος, τυμπανισμό ή ανεξήγητη απώλεια βάρους. Συνέπειες της σοβαρής αιμορραγίας είναι η αναιμία, που γίνεται αντιληπτή από το χρώμα του δέρματος (ωχρό), την αδυναμία, την τάση λιποθυμίας ή τα συγκοπικά επεισόδια, τη ζάλη κατά την αλλαγή από καθιστή σε όρθια θέση, την κόπωση και την ταχυκαρδία.