Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μετά από διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων και τις μεγάλες αντιδράσεις ... μετέθεσε για το 2012 τις αλλαγές στις αποδείξεις!

Το σχέδιο του κ. Βενιζέλου ήταν γραμμένο στο πόδι!
Ισχύει από φέτος η μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ.

Πίσω ολοταχώς έκανε τελικά το υπουργείο οικονομικών στο θέμα των αλλαγών των αποδείξεων.
Μετά το αλαλούμ, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις του κ. Βενιζέλου, αλλά και οι σημερινές διευκρινήσεις!!!, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου και αποφασίστηκε το νέο μέτρο να ισχύσει για τα εισοδήματα του 2012.
Δηλαδή, για φέτος ισχύουν οι αλλαγές του καλοκαιριού (25% του εισοδήματος σε αποδείξεις για το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ) και στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 θα πορευθούμε βάση του νέου καθεστώτος.


Τότε, εκτιμάται από το υπουργείο οικονομικών ότι θα έχει τεθεί σε εφαρμογή και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για το πόθεν έσχες όλων των φορολογουμένων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Με εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων



Καταργούνται για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ!
Νέα ρύθμιση που αφορά σε εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων εισάγει στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Συγκεκριμένα, με τη ρύθμιση αυτή καταργούνται τα επιδόματα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπεται αύξηση του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ανά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το τέταρτο.

«Βοήθεια στο Σπίτι»: 24ωρη απεργία την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», διεκδικώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς πολλοί από αυτούς παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Ζητούν επίσης την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε «αορίστου χρόνου».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλύπτοντας συνδικαλιστικά τη δράση τους, διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Παράταση στις επιτάξεις εκτάσεων στο τμήμα Κουβαράς-Κομπότι

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών παρατάθηκε η επίταξη 2.217 στρεμμάτων που αφορούν την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού.
Οι περιοχές οι οποίες επηρρεάζονται από αυτή την απόφαση είναι οι παρακάτω:



1.Τμήμα Κουβαράς-Κομπότι από ΧΘ 82.139,40- ΧΘ 90.595,40 έκταση 787,950 m2 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Στάνου του Δήμου Αμφιλοχίας, Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Παράταση μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2011.
2.Τμήμα Κουβαράς- Κομπότι από ΧΘ 90.595,40- ΧΘ 96.587,50 έκταση 430.650m2 στους Δήμους Φυτειών, Αμφιλοχίας, Μενιδίου και Κομποτίου Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Παράταση μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2011.
3.Τμήμα Κουβαράς-Κομπότι από ΧΘ 106.624,00- ΧΘ 115.500,30 έκταση 435.401m2 Δημοτικό Διαμέρισμα Ανοιξιάτικο του Δήμου Αμφιλοχίας, Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Παράταση μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2011.
4.Τμήμα Κουβαράς- Κομπότι από ΧΘ 115.500,30- ΧΘ 123.589,00 έκταση 165.000m2 στο Δήμο Μενιδίου Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Παράταση μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2011.
5.Τμήμα Κουβαράς-Κομπότι από ΧΘ 123.589,00- ΧΘ 129.053,27 έκταση 398.000m2 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κομποτίου και Σελλάδων του Δήμου Κομποτίου, Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Παράταση μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2011.
Να σημειώσουμε ότι τα τμήματα των επιτάξεων αφορούν το τμήμα του δρόμου που ξεκινά εκεί που τελειώνει το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου μετά το Αγρίνιο στον Κουβαρά και μέχρι την περιοχή του Κομποτίου λίγο πριν την είσοδο στον Νομό Άρτας και την Ήπειρο.

Η παράταση δίδεται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των απαλλοτριωμένων εκτάσεων και να είναι έτοιμες εάν και όταν δοθούν προς χρήση στην Κοινοπραξία Παραχώρησης. Ως γνωστόν προς το παρόν η κατασκευή του δρόμου είναι παγωμένη και δεν προβλέπεται να αρχίσουν τα έργα πριν το 2012.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Για το 2013 πάει η ολοκλήρωση των έργων της Β` φάσης του Νέου Λιμένα

Μπορεί τα έργα της Γ΄ φάσης του Νέου λιμένα Ηγουμενίτσας να δημοπρατήθηκαν και να ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό, ωστόσο καλά κρατούν και τα έργα της β` φάσης.
Ως γνωστός η συγκεκριμένη εργολαβία είναι εγκατεστημένη εδώ και αρκετά χρόνια.

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 66.250.000 ευρώ δημοπρατήθηκε το 2007 και η σύμβαση κατασκευής έγινε στις 20 Μαρτίου 2008 με έκπτωση 33,84% (30.480.798,78 ευρώ).
Η ανάδοχος εταιρεία ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ ζήτησε και πήρε παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης για το έργο της β` φάσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Η αρχική ημερομηνία παράδοσης του έργου ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 και η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης μετά τη θετική ανταπόκριση του ΥΠΟΜΕΔΙ είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2012 με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των εργασιών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 18 μήνες μετά τη λήξη της Απόφασης ένταξης του έργου δηλαδή μέχρι 20 Ιουνίου 2013.
Συγκεκριμένα, δόθηκε έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου κατά 15 μήνες και 11 ημέρες ήτοι μέχρι 31/12/2012 και με παράλληλη μετάθεση του κρίσιμου χρόνου για τον υπολογισμό της ρήτρας πρόσθετης καταβολής (πριμ), ως εξής :



Μέχρι 31/12/2011 για την ολοκλήρωση των παρακάτω εργασιών :
α) ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑ : η τοποθέτηση του συνόλου των caissons, η ολοκλήρωση των εργασιών προστασίας ποδός κρηπιδοτοίχου, το σύνολο του ανακουφιστικού πρίσματος κίσσηρης, οι έξαλες επιχώσεις, η διευθέτηση του χειμάρρου και οι ανωδομές.
β) ΚΤΙΡΙΑΚΑ : η ολοκλήρωση των κτιρίων του τερματικού σταθμού Νο 2, της Βόρειας Πύλης, της Πύλης Ακτοπλοΐας, των Η/Μ εγκαταστάσεων, της δεξαμενής νερού και του περιβλήματος του τερματικού σταθμού Νο 3 (Schengen).
γ) ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΛΙΜΕΝΑ : η ολοκλήρωση των έργων υποδομής.


Μέχρι 31/12/2012 για την ολοκλήρωση των παρακάτω εργασιών :
α) Προβλήτας πλαγιοπρυμνοδέτησης
β) Κτίριο τερματικού σταθμού Τ3
γ) Ανωδομές του νοτίου τμήματος και τμήματα οδοποιίας εντός του λιμένα.


Επίσης δόθηκε έγκριση παράτασης της αποκλειστικής τμηματικής προθεσμίας κατασκευής των υπολειπομένων εργασιών του Τερματικού Σταθμού Νο 2 του έργου κατά 8 μήνες ήτοι μέχρι 20/11/2011.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

Τα κοινά των Ηπειρωτών στα χέρια της Πανηπειρωτικής

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού.

Την υπόθεση Ήπειρος που μονίμως ταλανίζεται από πολλά και ποικίλα προβλήματα πήρε το φετινό καλοκαίρι στα χέρια της και τις πλάτες της, συνολικά και κυριολεκτικά, η κορυφαία οργάνωση των απανταχού Ηπειρωτών, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ).Οι παρεμβάσεις της σε κοινωνικά θέματα υπήρξαν καίριες, συγκροτημένες, αιτιολογημένες και αγωνιστικές.
Το προεδρείο της ΠΣΕ και μέλη του διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής το δραστήριο πρόεδρό της, καταξιωμένο δικηγόρο κ. Γιώργο Οικονόμου δεν άφησαν θέμα που να μην ενδιαφερθούν, δραστηριοποιηθούν και επέμβουν κατά περίπτωση, νομό, χώρο και υπηρεσία καθ΄ όλη τη θερινή περίοδο.Μη φειδώμενοι χρόνου, κόπου και κόστους «όργωσαν» απ΄ άκρη σ΄ άκρη την Ήπειρο και όχι μόνο, διεκδικώντας και απαιτώντας λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα κοινωνικά, οικονομικά, τοπικά, πολιτιστικά.


Με αγάπη για την πατρώα γη και τους ανθρώπους της αγκάλιασαν όλους και όλες συμπαριστάμενοι με προσωπικές επαφές, διαμαρτυρίες και ψηφίσματα για κάθε θέμα της επικαιρότητας που έχρηζε άμεσης λύσης, αλλά και διαχρονικά.Ο κατάλογος των παρεμβάσεων και των δραστηριοτήτων των μελών του διοικητικού συμβουλίου σημαντικός και πλούσιος.


Ενδεικτικά και μόνο θα καταγράψουμε τις περιπτώσεις εκείνες που καταδεικνύουν τόσο το άμεσο ενδιαφέρον των μελών της Πανηπειρωτικής όσο και τη σπουδαιότητα και χρησιμότητα αυτών.
Το πρώτο από τα κοινωνικά θέματα ήταν η παρέμβαση και συμπαράσταση στους κατοίκους της Πέρδικας και άλλων περιοχών εκ των οποίων θα διέρχεται ο αγωγός φυσικού αερίου. Ακολούθησε η συμπαράσταση στους εργαζόμενους και τους γαλακτοκτηνοτρόφους της «Δωδώνης» προκειμένου ν΄ αποφευχθεί η ιδιωτικοποίησή της.
Για την προστασία του περιβάλλοντος, του Καλαμά, του Αράχθου, του Αμβρακικού Κόλπου και όλων των υδάτινων πόρων της Ηπείρου πραγματοποίησε επιστημονικές ημερίδες σε Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Αμφιλοχία και Βόνιτσα.
Αντιπροσωπία της ΠΣΕ και επιτροπή κατοίκων των παρακαλάμιων χωριών έκαναν παράσταση στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων διεκδικώντας τη δρομολόγηση λεωφορείου που θα διέρχεται από την περιοχή τους, η οποία μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού απομονώθηκε, αφού τα λεωφορεία προς και από τη Θεσπρωτία διέρχονται πλέον μέσω αυτής.
Επίσης εξέδωσε ψηφίσματα και πραγματοποίησε συσκέψεις με την ντόπια κοινωνία και αρμόδιους φορείς προς ανταλλαγή απόψεων σε θέματα όπως η ανάδειξη και αποπεράτωση του Θεάτρου Δωδώνης και τους περιβάλλοντες χώρους του Σουλίου και του Νεκρομαντείου. Συζήτησε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και έθεσε το σοβαρό θέμα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών, επιτυγχάνοντας την ενίσχυση της δύναμης των συνοροφυλάκων.



Έθεσε το θέμα δημιουργίας συγκοινωνιακών κόμβων επί της Εγνατίας και τη σύνδεσή της με σημαντικές περιοχές των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας και της Άρτας και το θέμα των επαχθών διοδίων διέλευσης τόσο από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όσο και από τον ανύπαρκτο και επικίνδυνο κατ΄ επίφαση εθνικό δρόμο Πατρών-Κορίνθου.


Κορυφαία κοινωνική παρέμβαση-εκδήλωση υπήρξε η απονομή από το «Ίδρυμα Νεολαίας» των ετήσιων χρηματικών βραβείων σε αριστεύσαντες μαθητές των παραμεθόριων περιοχών σε Γιάννινα, Θεσπρωτία και Κόντσικα , γενέτειρα του ιδρυτή αείμνηστου Στέφανου Βασιλάκου. Σημαντική ήταν και η παρέμβασή της, σε συνεργασία με την οργάνωση «Αγκαλιά του Παιδιού», για τη διεξαγωγή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων μαθητών και κατοίκων είκοσι (20) ακριτικών χωριών.


Πλούσια υπήρξε και η συνδιοργάνωση, συμμετοχή, παρουσία και συμπαράσταση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στην Αττική όσο και στην Ήπειρο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου υπάρχουν παροικίες απόδημων Ηπειρωτών.
Υπό την αιγίδα της πραγματοποιήθηκαν βραδιές πολυφωνικού τραγουδιού στο Θέατρο Δώρας Στράτου και ηπειρώτικου πολυθεάματος στο Θέατρο Πέτρας.
Με πρωτοβουλία της οργανώθηκαν εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Διχουνίου και στο Κάστρο Ιωαννίνων αφιερωμένες στη μνήμη του αγωνιστή ιερομάρτυρα καλογήρου Διονυσίου του Φιλοσόφου.



Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι «Ηπειρώτικες Όχθες» με εκδηλώσεις, ομιλίες, ξεναγήσεις, οδοιπορικά και ψυχαγωγικά προγράμματα στην Αρχαία Φοινίκη της Βορείου Ηπείρου, στις πηγές της Λαγκάβιτσας, στον Καλαμά, στο μονοπατι του Λάγγαρι, στις πηγές του Αχέροντα και στο Σιστρούνι Λάκκας Σουλίου, στις Πύλες του Άδη, στη Λίμνη Ζηρού και στον Αώο στην Κόνιτσα.


Οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν με αντιπροσωπευτική συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά Αμμότοπος, Λεπτοκαρυά, Φιλιάτες, Κουκουλιούς, Μαζαράκι, Σκούπα, Παπαδάτες, Λίπα, Ρωμανό και δεκάδες άλλα.


Φρόντισε όμως και τα του οίκου της. Άμεση υπήρξε η αντίδρασή της στο θέμα του οικοπέδου, το οποίο μετά απο15 χρόνια αγώνων και υποσχέσεων από όλες τις κυβερνήσεις, ήρθε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να της το στερήσει οριστικά.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την επιστροφή της προκαταβολής, ύψους 15 εκ. δραχμών, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με εν ενεργεία δικαστικούς και νομικούς, στη διάρκεια της οποίας το ζήτημα συζητήθηκε διεξοδικά και κατατέθηκαν προτάσεις.


Όλες οι εκδηλώσεις, οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις έλαβαν ευρεία δημοσιότητα τόσο στα έντυπα όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Γιατί φρόντισαν τόσο οι Έφοροι Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου όσο και οι Ηπειρώτες εκδότες και δημοσιογράφοι.


Πρωτίστως όμως η δημοσιότητα οφείλεται στον πρόεδρό της κ. Οικονόμου, ο οποίος με συνεχείς συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες έδινε έκταση σε θέματα στα οποία παρενέβη, κάνοντας τοιουτοτρόπως πασίγνωστα τα προβλήματα και τα αιτήματα των Ηπειρωτών.



Συγκροτημένες, αιτιολογημένες και μεστές υπήρξαν και οι ομιλίες του, όπως αυτή που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Ηπειρωτών, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα.


Τέλος για την όλη προσφορά της στον πολιτισμό και την κοινωνία η Πανηπειρωτική βραβεύτηκε από την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων σε πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.
Συγχαρητήρια στα μέλη της διοίκησης που συμμετείχαν στα κοινά και ιδιαιτέρως στον αεικίνητο πρόεδρο κ. Γ. Οικονόμου, ο οποίος όλο το καλοκαίρι «ξενιτεύτηκε» από την οικογένειά του, η οποία, ευελπιστούμε, να μην του δώσει τα. παπούτσια στο χέρι.
Αλλά κι αν αυτό συμβεί, που το απευχόμαστε, ας μη στεναχωριέται.
Γνωρίζουμε έναν πολύ καλό δικηγόρο, τον. Γιώργο Οικονόμου, τον οποίο ανεπιφύλακτα του συστήνουμε.

ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ....


ΝΔ: «Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης»

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το μέτρο των αποδείξεων.



Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, για το μέτρο των αποδείξεων.
Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος, κ. Γιάννης Βρούτσης, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών τονίζοντας πως «ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε και διέταξε -εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας- να γίνει και διαχειριστής των χρημάτων μας και μάλιστα να επιβάλει βαριά πρόστιμα, σε όσους αποταμιεύσουν και δεν καταναλώσουν».
Στη ΝΔ εκτιμούν πως οι πολίτες δεν αντέχουν πλέον «την φοροεισπρακτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση», την οποία και κατηγορούν «για ανεπάρκεια και ανικανότητα στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης».
Χαρακτηριστική είναι η αναφορά κ. Βρούτση πως «τελικά το μόνο που δεν χρειάζεται απόδειξη είναι η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της κυβέρνηση, σε βάρος μιας κοινωνίας που έχει περάσει προ πολλού τα όρια αντοχής της».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Καταδίκη για παράνομο στοίχημα

Ποινή φυλάκισης σε ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ.

Καταδικαστική απόφαση για διεξαγωγή παράνομου στοιχηματισμού εκδόθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας.
Επιβλήθηκε, συγκεκριμένα, σε ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ, που συνελήφθη για σχετική δραστηριότητα, ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

ΛΙΓΚΙΑΔΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα του 1943, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό και τον Αγροτικό Σύλλογο Λιγκιάδων.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
"Στις 3 Οκτωβρίου 1943 ημέρα Κυριακή, έξι φορτηγά του γερμανικού στρατού με καταδρομείς της 1ης ορεινής μεραρχίας ορεινών καταδρομών «Εντελβάις», ανεβαίνουν προς τους Λιγκιάδες.
Ως το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι λύκοι της «Εντελβάις», θα κατακάψουν το χωριό και θα ξεκληρίσουν 82 Λιγκιαδιώτες, από τους οποίους τα περισσότερα είναι γυναικόπαιδα...."

Απόσπασμα από το Βιβλίο του Σμινκ Γκουστάβους «ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ III»
Εκδόσεις: «ΙΣΝΑΦΙ»

ΟΕΚ: Επαναδιαπραγμάτευση με τις τράπεζες προκειμένου να αλλάξουν οι όροι των δανειστικών συμβάσεων

Επαναδιαπραγμάτευση με τις τράπεζες θα επιδιώξει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ΟΕΚ , προκειμένου να αλλάξουν οι όροι των δανειστικών συμβάσεων και να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι της σχετικής συνεισφοράς για τα στεγαστικά τους δάνεια.
Όπως αποκαλύπτει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννης Κουτσούκος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης, ο ΟΕΚ προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί με τα Πιστωτικά Ιδρύματα που συνεργάζεται, τις συμβάσεις που έχουν συνάψει οι δικαιούχοι του για να μπορέσουν να εξυπηρετούν τα δάνεια τους».
Ο υφυπουργός διευκρινίζει ότι στις συμβάσεις (δανειστικά συμβόλαια), που έχουν υπογράψει οι δικαιούχοι με τις Τράπεζες, δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.
Η κάλυψη του ποσού του δανείου γίνεται εξ ολοκλήρου από την τράπεζα και ο ΟΕΚ συμμετέχει στην επιδότηση του επιτοκίου.
Η επαναδιαπραγμάτευση, όμως που θα επιδιώξει ο ΟΕΚ, θα έχει στόχο τη διευκόλυνση των δικαιούχων να προβούν σε επαναδιαμόρφωση των όρων σύναψης των δανειστικών τους συμβολαίων, χωρίς να χάνουν την επιδότηση (από τον ΟΕΚ) στο ποσό που είχε καθοριστεί.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οδηγίες για τον εκσυχρονισμό πτηνο/κτηνοτροφικών μονάδων


 
 

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Μέσα" όλες οι αποδείξεις

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Yπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει με απλές και πρακτικές κινήσεις τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την παραοικονομική δραστηριότητα, αντί να βρει την ενθάρρυνση των μέσων ενημέρωσης, προκάλεσε πλήθος πρώιμων αντιδράσεων.
Εάν η Ελλάδα θέλει να φύγει από την αδιέξοδη δημοσιονομική κατάσταση και να λειτουργήσει ως πραγματικό κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας, πρέπει όλοι οι Έλληνες να συμφωνήσουμε γύρω από μερικές δυσάρεστες αλήθειες:
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ή καταναλώνεται ή αποταμιεύεται. Από τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών προκύπτουν οι αναγκαίες ενδείξεις για τα ποσοστά κατανάλωσης και αποταμίευσης, ανάλογα με το εισοδηματικό επίπεδο.
Η ρύθμιση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα είναι πολύ απλή: το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους. Αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ' όψιν για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).
Το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κοκ).
Αυτός ο απλός κανόνας, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος, θα αποκαταστήσει την πιο άγρια αδικία που υπάρχει στη χώρα μας σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα.
Αν δεν παρέμβουμε δραστικά στις πρακτικές και τις νοοτροπίες της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, όλα όσα αγωνιζόμαστε να κάνουμε για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ανεξαρτησίας της χώρας θα είναι μάταια.
Μία τέτοια όμως παραδοχή είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη. Για αυτό δεν θα την κάνουμε.
Δεν το δικαιούμαστε απέναντι στις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας».

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ταλαιπωρία επιβατών λόγω βλάβης των ανεμομέτρων

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες, στις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, από βλάβη και στα δύο ανεμόμετρα του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν αρκετές πτήσεις. Τα αεροπλάνα έφθασαν μέχρι τα Γιάννινα και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν δεκάδες επιβάτες που ταξίδευαν τόσο προς Ιωάννινα αφού επέστρεψαν πάλι στην Αθήνα, όσο και αυτοί που περίμεναν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων με προορισμό την Αθήνα.
Από την ΥΠΑ καταβάλλεται προσπάθεια να διορθωθούν οι βλάβες στα ανεμόμετρα του αεροδρομίου, αλλά κανένας δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι θα είναι όλα έτοιμα εντός της ημέρας για να γίνουν κανονικά οι πτήσεις.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Σε 40 ημέρες η εξέταση αιτημάτων για αναπηρικές συντάξεις

Σε λειτουργία έχουν τεθεί από την 1η Σεπτεμβρίου τα 45 Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που βρίσκονται σε όλη τη χώρα και ήδη εξετάζονται οι πρώτες 3.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα για τη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων.

Μέχρι το τέλος του έτους η διαδικασία αξιολόγησης αναπήρων θα είναι πιο γρήγορη, αντικειμενική και με κανόνες απόλυτης διαφάνειας, καθώς θα έχουν προστεθεί άλλα 15 Κέντρα, ενώ οι 400 πιστοποιημένοι γιατροί, με τους οποίους είναι επανδρωμένα, θα έχουν φθάσει στους 1.000, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Γιώργος Κουτρουμάνης την επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο κ. Κουτρουμάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο κατάλογος με τις μόνιμες αναπηρίες, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει συμπεριλάβει 10 παθήσεις και κάλεσε κόμματα και φορείς να καταθέσουν προτάσεις, ενώ ανέφερε ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι μαζί με την επικαιροποίηση της λίστας να προχωρήσει και ο θεσμός της ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου, τονίζοντας ότι «η ασφαλιστική αναπηρία είναι όρος απόλυτα αναγκαίος».

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: Ηπειρώτικο παραδοσιακό αντάμωμα στο Κορωπί, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

''Εμπάτε αγόρια στο χορό, κορίτσια στα τραγούδια, να ιδείτε και να μάθετε πως πιάνετε το γλέντι''.

Και όχι μόνο.

Όλους τους Ηπειρώτες της Μεσογαίας, και Λαυρεωτικής, αλλά και της Αττικής, καλεί ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογείων και Λαυρεωτικής στο μεγάλο Ηπειρωτικό παραδοσιακό αντάμωμα.
Που θα γίνει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 21.30' στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείο στο Κορωπί.
Η Ηπειρώτικη μουσική ζυγιά θα έχει στο κλαρίνο τον Πέτρο-Λούκα Χαλκιά και στο τραγούδι τον Αντώνη Κυρίτση, η είσοδος δε στον χώρο θα είναι ελεύθερη.