Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Πωγωνίου: Χριστουγεννιάτικες ευχές

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης και η Δημοτική Αρχή, σας εύχονται Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα. 
Αυτά τα Χριστούγεννα ας αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και ας χαρίσουν σ’ αυτούς που αγωνίζονται την ζωή που τους αξίζει.

Prorata: Οριακό προβάδισμα 1% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Οριακό προβάδισμα 1% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 20%
ΝΔ: 19%
ΚΚΕ: 6%
Χρυσή Αυγή: 6%
ΠΑΣΟΚ:   4%
Ένωση Κεντρώων: 3%
Ποτάμι: 2,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
Λαϊκή Ενότητα: 2,5%
Δεν ξέρω/δεν απαντών: 31%
Στην ίδια δημοσκόπηση οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για το πώς εκτιμούν ότι θα εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση μέσα στους επόμενους 12 μήνες με το 51% να πιστεύει ότι θα χειροτερεύσει πολύ, το 24% ότι θα χειροτερεύσει λίγο, 14% θα μείνει ίδια και μόλις 8% ότι θα βελτιωθεί λίγο ή πολύ.


ΠΗΓΉ: www.efsyn.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή αιτήσεων για άδειες πλανόδιου εμπορίου

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης καλούνται όσοι ενδιαφέρονται για χορήγηση άδειας υπαίθριου πλανοδίου εμπορίου (σύμφωνα με τον Ν.4264/14 “Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις”) να προσέλθουν στην αρμόδια Διεύθυνση/ Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού (Γραφείο 106) της Π.Ε. Ιωαννίνων από την Δευτέρα 04/01/2016 έως και Παρασκευή 22/01/2016 για την κατάθεση αίτησης.
Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίζονται και τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Πιστοποιητικό ανεργίας
Πιστοποιητικό:
Αναπηρίας 50% ή τυφλών
Πολυτέκνων ή Τρίτεκνων
Ανάπηρων του Ν.1370/44
Γονέων ανήλικων τέκνων με αναπηρία
Εγγραφής στα δημοτολόγια Ελλήνων Ρομά
Απεξαρτημένων ατόμων
Υπεύθυνη δήλωση:
Ότι δεν κατέχει ο ίδιος, ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού, άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος
Ότι δεν είναι συνταξιούχος
Δύο (2) φωτογραφίες
Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Επιστροφή πινακίδων από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου θα επιστρέφονται οι πινακίδες, οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα 18 Δεκεμβρίου.
Επίσης δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη), που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα.
Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εξής παραβάσεις:
Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά. Τέλος, επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ..

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή στην Άρτα

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (27) δενδρύλλια κάνναβης
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε δασική περιοχή στην Άρτα, φυτεία αποτελούμενη από είκοσι επτά (27) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, 

εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στη θέση Ραφτανίτσα Βουλιανών Σκαμνιάς του Δήμου Αρταίων, στο πλαίσιο επιχείρησης εξερεύνησης, φυτεία, αποτελούμενη από (27) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,63) έως (1,80) μέτρα, τα οποία χθες (17-12-2015) το μεσημέρι εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.




Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 61χρονος αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με κλεμμένη ταυτότητα


Συνελήφθη, χθες (16.12.2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 61χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, με κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο.
Ειδικότερα, ο 61χρονος, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε κλεμμένη ταυτότητα Ιταλίας, με σκοπό να μεταβεί στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Το κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή της, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ώρα 20:00 στην αίθουσα «Εσπερίδες» στο Χίλτον


14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 19/20 Δεκεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Ο. Πεντέλης 20-12-15/15:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Πανζαγορισιακός 20-12-15/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Π.Α.Σ. Περιβλέπτου 20-12-15/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ  

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου  2015
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00) 
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου  2015
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00) 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)

Αύξηση έως 182 ευρώ το μήνα στις ασφαλιστικές εισφορές 650.000 αγροτών

Η αρχή των αυξήσεων θα γίνει από το δεύτερο εξάμηνο του 2015

Αυξάνονται έως 182 ευρώ το μήνα οι ασφαλιστικές εισφορές σε βάθος τετραετίας που καταβάλουν 650.000 αγρότες σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης για την αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ προκειμένου να φτάσουν στα επίπεδα του ΙΚΑ.
Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι από 7% που πληρώνουν σήμερα οι αγρότες, μέχρι το τέλος του 2018 να πληρώνουν 20% όπως ισχύει για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.
Η αρχή των αυξήσεων θα γίνει από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 οπότε οι αγρότες θα κληθούν να πληρώσουν από 15 έως 42 ευρώ περισσότερα ανάλογα με την ασφαλιστική του κλάση. 

Τα εκλογικά τμήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου της Ν.Δ.

Όλα έτοιμα στην τοπική Ν.Δ. για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 π.μ.  και θα κλείσουν στις 19:00.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο) και η καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής των 3 ευρώ.
Απαραίτητη επίσης είναι η συμπλήρωση της Αίτησης Επαναβεβαίωσης/Eγγραφής Μέλους η οποία θα βρίσκεται στα εκλογικά κέντρα αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την προμηθευτούν και να την προ-συμπληρώσουν κατεβάζοντας την από την ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, www.nd.gr , ή να την προμηθευτούν από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.
Στην περίπτωση που χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.
Τα εκλογικά τμήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είναι τα εξής:
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΠΑΡΚΟ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛ. ΧΡΗΣΕΩΝ ''ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ''
ΠΑΡΚΟ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛ. ΧΡΗΣΕΩΝ ''ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ''
ΠΑΡΚΟ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛ. ΧΡΗΣΕΩΝ ''ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ''
ΠΑΡΚΟ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛ. ΧΡΗΣΕΩΝ ''ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ''
ΠΑΡΚΟ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛ. ΧΡΗΣΕΩΝ ''ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ''
ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΠΕΡΑΜΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΠΕΔΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΠΡΑΜΑΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΜΗΛΙΩΤΑΔΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΔΕΡΒΙΖΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΔΩΔΩΝΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
ΕΛΕΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΚΟΝΙΤΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΚΟΝΙΤΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
ΜΕΤΣΟΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΚΑΛΠΑΚΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Απάντηση στην ερώτηση του Γιάννη Στέφου με θέμα: «Αντιμετώπιση της διογκούμενης ανεργίας των νέων»

Στις 10 Νοεμβρίου κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιο Κατρούγκαλο, με θέμα την αντιμετώπιση της διογκούμενης ανεργίας των νέων, την οποία συνυπέγραψαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ερώτηση βασίστηκε στην τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας (ILO) στην οποία αποτυπώνεται η αύξηση των μακροχρόνια ανέργων μεταξύ των νέων (παγκοσμίως στο 13%, εντός Ε.Ε στο 16,6-18%, ενώ για την Ελλάδα με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό κυμαίνεται στο 35,7% στους νέους 25-29 χρονών). 
Την ίδια στιγμή, κρίνεται σχετικώς ανεπαρκής η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. με 6,4 δις € για το διάστημα 2014-2020 για 8 εκατομμύρια νέους της Ευρώπης. Με βάση τα παραπάνω, ερωτήθηκε η Υπουργός τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, τι θα πράξει για τον Σχεδιασμό Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης και με βάση το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ομαλή ολοκλήρωση των προηγούμενων προγραμμάτων.