Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Εικόνες εξαθλίωσης στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Βουνά τα σκουπίδια,  αφόρητη η μυρωδιά από τη βρομιά!

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.
Το πρώτο κέντρο για τη φιλοξενία των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια παρακμής και εξαθλίωσης.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες  οι περίπου 2.000  μετανάστες που βρίσκονται εκεί, μένουν σε ακαθάριστα κοντέινερ αφού το συνεργείο που έχει αναλάβει τον καθαρισμό τους, μαζεύει μόνον τα σκουπίδια από τους κάδους απορριμμάτων.
Οι αστυνομικοί που γνωρίζουν το θέμα αλλά και οι «κρατούμενοι» κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα αφού, όπως τονίζουν, κινδυνεύουν από μολύνσεις και τα τρωκτικά που
κινούνται ανάμεσα στα σκουπίδια.
Πληροφορίες κάνουν λόγο  ότι εκτός της βρωμιάς και της δυσοσμίας που επικρατεί μέσα στα κοντέινερ, οι θερμοσίφωνες είναι χαλασμένοι εδώ και καιρό ενώ για τον καθαρισμό των περίπου 2.000 μεταναστών δίνονται μόλις μία φορά το μήνα σαμπουάν, οδοντόκρεμες και τα υπόλοιπα προϊόντα που απαιτούνται για την υγιεινή τους.
Πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες είχαν δημιουργηθεί προβλήματα και με τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί στους κάδους των απορριμμάτων, όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σκουπίδια είχαν σωρευτεί λόγω του γεγονότος ότι είχε λήξει η σύμβαση με την εταιρεία καθαρισμού, η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα.
Αυτό όμως που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι κανείς δεν φροντίζει να καθαρίζει τα κοντέινερ ούτε και να κάνει απολύμανση των χώρων στους οποίους διαμένουν οι μετανάστες.
Αποτέλεσμα;
Τόσο εκείνοι όσο και οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί να μιλούν για μία υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε εκείνους που απαιτείται να ενδιαφερθούν για το θέμα.

Η «Δωδώνη» ξεκινά να δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών της!

Με … αιχμή του δόρατος τις εξαγωγές φέτας!
Ολοκληρώθηκε η μετονομασία της ιδιοκτήτριας εταιρίας.

Τους καρπούς της πολύ καλής εξαγωγικής της πορείας, το διάστημα που βρίσκεται στα χέρια των νέων ιδιοκτητών, φαίνεται πως ξεκινά να δρέπει η «Δωδώνη».
Μετά την αύξηση ρεκόρ στις εξαγωγές του δίμηνου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου κατά 35%, ενδέχεται εντός των ημερών στην Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία να απονεμηθεί το βραβείο της κορυφαίας εξαγωγικής εταιρίας στη χώρα για το 2013!
Πρόκειται, εάν βέβαια ισχύσει κάτι τέτοιο, για μια εξαιρετικά μεγάλη τιμή, για την ίδια την εταιρία, τους χιλιάδες κτηνοτρόφους, τους εργαζομένους της και βέβαια την Ήπειρο, που έχει ανάγκη δυνατές και βιώσιμες εταιρίες, που να δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι η «Δωδώνη» αν και βρίσκεται λίγο καιρό στα χέρια των νέων ιδιοκτητών της, έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στο εξωτερικό, κυρίως με την ΠΟΠ φέτα. Η εξαγωγική δραστηριότητα αντισταθμίζει τη γενικότερη κάμψη της εσωτερικής αγοράς, στην οποία πάντως η εταιρία στοχεύει να εδραιωθεί για τα καλά.

Στις 3 Απριλίου η καταβολή συντάξεων ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Με καθυστέρηση θα καταβληθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου στους δικαιούχους του ΟΑΕΕ και στους συνταξιούχους των τομέων (ΤΑΝΤΠ και ΤΕΑΑ) και ΟΓΑ.

Αυτό ανακοίνωσε ο Οργανισμός προς τους συνταξιούχους του, καθώς η 29η Μαρτίου και η 1η Απριλίου είναι διεθνείς διατραπεζικές αργίες.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 40χρονος για μη καταβολή εργοδοτικών-εργατικών εισφορών προς το Ι.Κ.Α.

Συνελήφθη χθες (27-03-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών - εργατικών εισφορών προς το Ι.Κ.Α, συνολικού ποσού (1.501.018,40) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΕΛΓΑ: Πληρωμές αποζημιώσεων την Πέμπτη 28 Μαρτίου

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.306 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 7,97 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2012.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε πατάτες, ελιές, βαμβάκι, καπνό, κηπευτικά, οπωροφόρα, σιτηρά, μηδική, τριφύλλι, αραβόσιτο και αμπέλια και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. 
 Αναλυτικά η κατανομή των ποσών στους Νομούς της Ηπείρου είναι η εξής:
ΑΡΤAΣ: 124.380,32
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 28.601,47
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 10.221,00
ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 251.757,30

Με 300 ευρώ η νομιμοποίηση των αυθαίρετων στάβλων

Με σχέδιο νόμου που αφορά την διαδικασία απλοποίησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες η νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων που θα γίνεται με μια απλή αίτηση του ίδιου του κτηνοτρόφου και ένα παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους περίπου 300 ευρώ.
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει ακόμη να καταθέσει ένα αντίγραφο της Ενιαίας Ενίσχυσης που έπαιρνε, το οποίο θα αποδεικνύει ότι πρόκειται για παλαιό κτίσμα και μία τεχνική έκθεση μηχανικού που θα πιστοποιεί ότι ο χώρος δεν ξεπερνά τα 35 τ.μ.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί από το ΥΠΕΚΑ προς διαβούλευση εντός της εβδομάδας.

Προωθούνται ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών

Σειρά ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση προωθεί η κυβέρνηση, σχεδιάζοντας παράλληλα την επικαιροποίηση του υφιστάμενου νόμου (3869/2010).
Σύμφωνα με απάντηση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή και ακόμη 11 βουλευτών, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου(ΦΕΚ 246/Α/18.12.2012) προβλέπεται η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, ενώ η πλήρης νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.
Όπως τονίζεται ακόμη στο έγγραφο, ο νόμος 3869/2010 κρίνεται απαραίτητο να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός, καθώς η μακροχρόνια δικαστική εκκρεμότητα οδηγεί σε ομηρία όσους δανειολήπτες έχουν προσφύγει στην πρόνοια του νόμου και με τον τρόπο αυτόν καθυστερεί η επάνοδός τους στην οικονομική δραστηριότητα.

Ούτε … καθηγητής δεν περισσεύει στα σχολεία του Ν. Ιωαννίνων!

Δυσκολίες στην κάλυψη κενών
Έρχεται κύμα συνταξιοδοτήσεων, λέει στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ
Προς αύξηση ωραρίου των μόνιμων εκπαιδευτικών;

Σε οριακό σημείο βρίσκονται τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ιωαννίνων όσον αφορά τον αριθμό των καθηγητών που υπηρετούν σ’ αυτά.
Κενά μπορεί να μην υπάρχουν πολλά, όμως κάθε φορά που ένας καθηγητής παίρνει αναρρωτική άδεια ή μια καθηγήτρια αναγκάζεται να αφήσει τη δουλειά της με άδεια κύησης προκύπτει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και οι διδακτικές ώρες «μπαλώνονται» με διάφορους τρόπους!
Η κατάσταση μάλιστα αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερη απ’ το επόμενο σχολικό έτος, αν το Υπουργείο Παιδείας προσλάβει τελικά, όπως εξετάζει, μόλις 2.000 αναπληρωτές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Αριθμός σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν φέτος!

Καταργούνται 926 κενές οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ

Την κατάργηση 926 κενών οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και ΝΠΔΔ υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε συνολικά 26 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (2 Περιφερειών, 9 Δήμων και 15 Ν.Π.Δ.Δ.) αναφορικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει.
Με την υπογραφή του σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ολοκληρώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών η προβλεπόμενη από τον ανωτέρω νόμο κατάργηση κενών οργανικών θέσεων στους ΟΤΑ β΄ Βαθμού.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προστατεύστε το σπίτι σας από κλοπές

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του σπιτιού τους από διάρρηξη ή κλοπή:
Κλειδώνετε την κύρια καθώς και τις δευτερεύουσες πόρτες του διαμερίσματος µε κλειδαριά ασφαλείας.
Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόμα κι εάν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστημα.
Μην αφήνετε ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού σας σε μέρη που μπορεί εύκολα να βρεθούν (κάτω από το χαλί της εισόδου, εντός κάποιας γλάστρας κ.λπ.)
Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσετε στην οικία σας.
Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μηχανισμό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.