Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση από το Δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής έτους 2011

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα η παρουσίαση από το Δήμαρχο των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής έτους 2011 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος κ. Καψάλης αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της Δημοτικής Αρχής και ανέφερε τους στόχους που έχει θέσει και θα κινηθεί στο μέλλον.
Στη συνεχεία απάντησε σε ερωτήσεις κατοίκων του δήμου.
Ακολούθησε ομιλία του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Ντόντη Ιωάννη, ο οποίος στην αναλυτική τοποθέτηση του ανέφερε τις θέσεις της παράταξής του και εξέφρασε τις διαφωνίες σε πολλά ζητήματα και χειρισμούς του  κ. Καψάλη.
Στην συνεδρίαση δεν παρευρεθεί ο αρχηγός του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» κ. Θεοφάνης Στεργίου εξαιτίας ενός σοβαρού προσωπικού προβλήματος.
Τις θέσεις της παράταξης ανέλυσε ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Φωτίου Θανάσης.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου»  κ. Μεντής Χρήστος ανέφερε της θέσεις της παράταξής του.
Δεν έλειψαν και στιγμές που ανέβηκαν οι τόνοι κατά την διάρκεια της συζήτησης.
Ακολούθησαν ερωτήσεις συνδημοτών και δόθηκαν απαντήσεις από την πλευρά του δημάρχου.

Σύβοτα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (05-08-2012) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή κάνναβης . Σε έρευνα που έγινε με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 30χρονος, βρέθηκε κρυμμένη κάτω από τη σέλα της μοτοσικλέτας, μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους (1,1) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, προχθές (03-08-2012) το απόγευμα, στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 29χρονος ημεδαπός, για κατοχή κάνναβης . Σε έρευνα που έγινε στον 29χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (0,6) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού

Συνελήφθη, χθες (04-08-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν (7) καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (3) ετών, για παραβάσεις του Νόμου «περί επιταγών», απάτη, εργατικής νομοθεσίας και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Καθοριστική για τη σωτηρία της χώρας η βοήθεια των Αποδήμων!

Μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν σε πολλούς τομείς
Μιλούν στον «Π.Λ.» οι Π. Κοτρώτσιος (Πρ. Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου) και Α. Δημητρόπουλος, (Πρ. Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών)

Την άποψη, ότι οι Έλληνες της διασποράς και κυρίως οι Ελληνοαμερικανοί θέλουν πολύ, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να βοηθήσουν την Ελλάδα, τόσο για να κρατηθεί ο κοινωνικός της ιστός, όσο και για την ανόρθωση της οικονομίας της εξέφρασε στον «Π.Λ.» ο Ηπειρώτης ομογενής κ. Παύλος Κοτρώτσιος (κατάγεται από τον Παρακάλαμο Πωγωνίου), που για χρόνια δραστηριοποιείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της διεθνούς έκθεσης «Ερμής» και Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού  Συμβουλίου.
Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση τιμής για τον Γεώργιο Αβέρωφ που γίνεται στο Μέτσοβο (αναλυτικά στη συνέχεια), ο κ. Κοτρώτσιος, μαζί με τον κ. Ανάστο Δημητρόπουλο, Πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών,  ανέφεραν, ότι έχει έρθει η εποχή για να αναπτυχθεί ένας νέος «οικονομικός πατριωτισμός».

Η ομιλία του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Οικονόμου στο Συμπόσιο του Μετσόβου ''Γεώργιος Αβέρωφ. Εθνικός και Ολυμπιακός Ευεργέτης''

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΣΕ ΣΤΙΣ 4/8/2012 ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ
ΘΕΜΑ: ΕΥΕΡΓΕΤΙΣΜΟΣ –ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ –ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Το θέμα που μου ανατέθηκε να αναπτύξω αναφέρεται στον Ευεργετισμό , στον Ολυμπισμό και στον Εθελοντισμό και είναι λίαν επίκαιρο λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που περνάει η Πατρίδα μας.
Όταν ο Θεόφραστος ρωτήθηκε-στην αρχαιότητα- «τι είναι εκείνο που συγκρατεί τον ανθρώπινο βίο», απάντησε: «τιμή και τιμωρία». Εννοούσε με την απάντηση αυτή , την τιμωρία των κακών και την επιβράβευση των αγαθών. Δεν είναι λίγοι , ήδη απ΄την αρχαιότητα , εκείνοι που έμπρακτα αναδείχτηκαν αγαθοί.  Προσηλωμένοι στις μεγάλες κοινωνικές και ηθικές αρετές , τίμησαν με το έργο τους και με την προσφορά τους , τον εαυτό τους , ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ανάμεσα σ΄ αυτούς διακρίνονται οι ευγενικές εκείνες προσωπικότητες που ακολούθησαν στη ζωή τους το δρόμο του Ευεργετισμού, του Ολυμπισμού και του Εθελοντισμού. Τρείς μεγάλες κοινωνικές και ηθικές εκδηλώσεις της ανθρώπινης ζωής, που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους .Εκδηλώσεις που έχουν τις ρίζες τους στη μακρινή αρχαιότητα, και, ευτυχώς, κάνουν την εμφάνισή τους, μέχρι σήμερα.

Θα νόμιζε κανείς πως στην εποχή μας, εποχή ωφελιμισμού και υλοφροσύνης , δύσκολα θα μπορούσε να εκδηλωθεί η μεγάλη αρετή του Ευεργετισμού  και να σκορπίσει το λεπτό άρωμά της σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Κι όμως δεν έλειψαν στα νεώτερα χρόνια και δε λείπουν ευτυχώς και σήμερα , όχι βέβαια στον επιθυμητό βαθμό, τα ονόματα των μεγάλων της ανθρωπότητας ευεργετών που βρίσκουν τη δυνατότητα , μέσα στην ηθική αδιαφορία των συνανθρώπων τους,  να ζήσουν ακέραιοι και λευκοί, υπομονετικοί και αθόρυβοι εργάτες του καλού, πιστοί υπηρέτες του χρέους , ένθερμοι κήρυκες της αγάπης προς το συνάνθρωπο. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η μεγάλη αξία του Ευεργετισμού σήμερα: Φυτρώνει συχνά το δέντρο του σε άγονο έδαφος και προσφέρει άφθονους και ώριμους τους καρπούς του.

«Το χαμόγελο της Αλεξάνδρας»: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ»
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

Οι φίλοι της οικογένειας Νιαράκη με την υποστήριξη του Δήμου Πωγωνίου οργανώσαν την Πέμπτη 2 Αυγούστου στους Κουκλιούς του Δήμου Πωγωνίου εκδήλωση οικονομικής συμπαράστασης για την οικογένεια με σύνθημα “Το χαμόγελο της Αλεξάνδρας”.
Ο καιρός αρχικά δε στάθηκε σύμμαχος του εγχειρήματος, αλλά όταν η βροχή σταμάτησε, όλοι οι εθελοντές φρόντισαν να σκουπιστούν οι καρέκλες και να ετοιμαστούν όλα για μία όμορφη βραδιά.
Όλα κύλησαν ομαλά και όλοι μαζί απολαύσαμε ένα όμορφο βράδυ με εξαίρετους καλλιτέχνες, που συμμετείχαν αφιλοκερδώς.
Τα εισιτήρια που διατέθηκαν ήταν 1855 και το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν “το χαμόγελο της Αλεξάνδρας” αγγίζει τις 20.000€.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας βοήθησαν και μας στήριξαν, τους καλλιτέχνες, τους προμηθευτές, τους εθελοντές, αλλά κυρίως όλους αυτούς που μας επισκέφθηκαν αψηφώντας τη βροχή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Πωγωνίου και στην Περιφέρεια Ηπείρου και φυσικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του τόπου μας που στάθηκαν αρωγοί σε αυτήν μας την προσπάθεια.
Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και με άλλες ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώνεστε τακτικά.
Ευχαριστούμε όλους για άλλη μία φορά για τη συγκινητική βραδιά που ζήσαμε!
Για πληροφορίες  επικοινωνήστε:
Φίλοι Οικογένειας Νιαράκη
Επιτροπή συμπαράστασης -Κουκλιοί
Βασίλης Κατσούπας 6948513652,
Αντωνία Κονάνου 6947202401,
Nίκος Νάσης 6937166241
Για τακτική ενημέρωση & συμπαράσταση
Γίνετε μέλη στην ομάδα Facebook «Το Χαμόγελο της Αλεξάνδρας»
Email: vaskats@hotmail.com , akonanou@gmail.com
*******
Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Σας καλωσορίζουμε αυτή τη δροσερή βραδιά
Ονομάζομαι ΒΚ και σας μιλώ εκ μέρους των Φίλων της Οικογένειας Νιαράκη της επιτροπής συμπαράστασης που συστάθηκε εδώ στους Κουκλιούς πριν λίγες εβδομάδες με στόχο την παροχή οικονομικής και ηθικής στήριξης στην  πολύπαθη οικογένεια των συγχωριανών μας.
Το  Γιάννη και η Σοφία Νιαράκη τους γνώρισα πριν περίπου 6 χρόνια όταν επέλεξαν να αφήσουν την Αθήνα και να ζήσουν στο χωριό μας από όπου κατάγεται η μάνα του Γιάννη, επιδιώκοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής . Από την αρχή κατάλαβα  ότι η μεγαλύτερη από τα 5 παιδιά τους η Αλεξάνδρα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τα σημάδια αδιάψευστα κι ανησυχητικά παρέπεμπαν στα χειρότερα. 
Αλλά… ομολογώ ότι ποτέ δεν βρήκα το θάρρος  να ρωτήσω  τους γονείς της Αλεξάνδρας ευθέως.  Ίσως γιατί φοβόμουν για την απάντηση, την επιβεβαίωση ενός εφιαλτικού σεναρίου που υποψιαζόμουν αλλά προτιμούσα να ξεχάσω. Ίσως να προτιμούσα να μην ξέρω,  να είμαι ήσυχος μέσα στην άγνοιά μου. Παρόλα αυτά οι ψίθυροι που ακούγοταν στο χωριό όλο και δυνάμωναν. Τους άκουγες από τους μεγάλους που χαμηλόφωνα, με πνιχτές κουβέντες, το σχολιάζαν κάνοντας το σταυρό τους. Ή από τα παιδιά, που μη γνωρίζοντας και μη κατανοώντας είναι πιο σκληρά στα λόγια και την κρίση τους.
Δεν είναι παράξενο, πως  όλοι στραβομουτσουνιάζουμε όταν λέμε “Καρκίνος”.  Πώς  ακούμε τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που αρρώστησαν με καρκίνο, να λένε “η ασθένεια”.  Που προτιμάμε να μιλάμε με υπεκφυγές …για το ακατανόμαστο…. την παλιαρρώστια…. την επάρατη νόσο…… την κατάρα. Μήπως όμως είναι λάθος αυτή η στάση μας;
Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι περνάν αυτοί οι γονείς που παλεύουν τόσα χρόνια για ο παιδί τους; Τι περνά αυτό το παιδί που από 5 χρονών μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία; Που στο σχολείο του αντιμετώπιζε τη σκληρή αδιακρισία των άλλων, των δικών μας παιδιών που δεν μπορούν να αξιολογήσουν,  που δεν έχουν τα συναισθηματικά και νοητικά εργαλεία και την ωριμότητα να συμπονέσουν;
Γιατί να Φοβόμαστε να τον προφέρουμε, να το δούμε κατάματα, να το πούμε. Τι τρέχει με αυτό;  Μήπως και αν το πεις, κολλάς;  Μην είναι κολλητικό;  Λοιπόν, φίλοι και φίλες , να το ξαναδούμε λίγο:
Ζεις, από τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη.  Πολλοί γλυτώνουν – υπάρχουν παραδείγματα-  Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι.  Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι. Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Για αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην το κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πείτε – καρκίνος. Δεν υπάρχει “ανίατη ασθένεια”, “επάρατη νόσος”  και άλλες τέτοιες υπεκφυγές.
Και αν το αντιληφθούμε, ίσως κάνουμε κάτι για αυτό. Αν υποψιαστούμε ότι με τον τρόπο ζωής μας (φυτοφάρμακα, κινητά, τσιγάρα, διατροφή) κινδυνεύουμε, και δώσουμε λίγο σημασία, μπορεί και να το αποφύγουμε. Είναι μια αρρώστια, δεν τη κολλάμε αν την αναφέρουμε.
Και τέλος ας αγκαλιάσουμε αυτούς που αρρώστησαν γιατί μας χρειάζονται,  χρειάζονται τη στοργή και φροντίδα μας. Χρειάζονται τη συμπαράσταση μας, ένα χέρι να τους κρατήσει στον πιο τρελό  χορό της ζωής τους---- για τη ζωή τους - για την οικογένειά τους  - με την οικογένειά τους.  Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Και για τον δικό μας άνθρωπο δεν επιφυλάσσουμε οίκτο.  Δεν καθόμαστε στο περιθώριο μεμψιμοιρώντας  και ψιθυρίζοντας. Δεν φοβόμαστε να το πούμε δυνατά. Κι ο καρκίνος μια  αρρώστια είναι και θεραπεύεται κι είμαστε εδώ χέρι χέρι με τον άνθρωπό μας για να τον νικήσουμε μαζί.
Αυτά είχα να πω προς το παρόν. Σας ευχαριστούμε όλους που διαλέξατε να είστε μαζί μας απόψε σε αυτήν τη μάχη που δίνουμε για να στηρίξουμε την Αλεξάνδρα και την οικογένειά της.  Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Πωγωνίου για την αμέριστη υποστήριξή τους και ενεργή συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή. Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο της Αδελφότητας των Κουκλιωτών, την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κουκλιών. Ευχαριστούμε τις δεκάδες επιχειρήσεις  για τις δωρεές  τους που κάνουν εφικτή την αποψινή εκδήλωση. Ευχαριστούμε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που προβάλουν το θέμα και συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν επικοινωνιακά. Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες που έσπευσαν να μας αγκαλιάσουν και συμμετέχουν απόψε αφιλοκερδώς. Ευχαριστούμε τέλος και τους δεκάδες εθελοντές κι εθελόντριες που εδώ και μέρες τρέχουν για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης κι άλλων ενεργειών που θα ακολουθήσουν.
Και τώρα παρακαλώ να υποδεχτείτε το παιδικό χορευτικό του χωριού μας με ένα θερμό χειροκρότημα. Και όλοι μαζί ας κάνουμε  μια ευχή, του χρόνου να ανταμώσουμε εδώ ξανά κι η Αλεξάνδρα να είναι μαζί μας και να σέρνει αυτή πρώτη και καλύτερη το χορό.
*****
Γειά σας είμαι η Ελένη, η αδελφή της Αλεξάνδρας
Ζω σ’ αυτόν τον όμορφο τόπο 6 χρόνια Από την 1η στιγμή που εγκατασταθήκαμε εδώ μας αγκαλιάσατε με περίσσια αγάπη  που δύσκολα συναντά κανείς στις μέρες μας
Η Αλεξάνδρα όπως όλοι ξέρετε δίνει το μεγαλύτερο αγώνα για τη ζωή. Εδώ κι 1,5 μήνα που βρίσκεται στο νοσοκομείο στην Αμερική όλοι εσείς στέκεστε δίπλα μας. Κάνετε υπεράνθρωπο αγώνα κι όλοι μαζί προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Όλοι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γνωστούς κι αγνώστους, μικρούς και μεγάλους που με κάνετε να νιώθω πώς η οικογένειά μου δεν είναι μόνη της τις δύσκολες αυτές ώρες.
Η κατάθεση ψυχής σας κι ο αγώνας σας μας συγκινούν ιδιαιτέρως.
Εύχομαι στο επόμενο πανηγύρι να είναι μαζί μας κι η Αλεξάνδρα και να χορεύει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά.

Σας ευχαριστώ ξανά
Ελένη Νιαράκη

Χάλκινο μετάλλιο για Τσιάβου και Γιαζιτζίδου!!!


Η Ηπειρώτισσα Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου από την Καστοριά, κατέκτησαν το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αφού τερμάτισαν στην τρίτη θέση στον σημερινό τελικό.