Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Τι χρειάζεται για την κατάθεση πινακίδων ΙΧ

Τελευταία προθεσμία η Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

Χιλιάδες αναμένεται να είναι και φέτος οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που θα καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή τόσο  των τελών κυκλοφορίας όσο και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σε οχήματα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω με ηλικία έως 10 έτη.
Οι πινακίδες κατατίθενται στις εφορίες. Για να μην κληθούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τα τέλη του 2017 θα πρέπει να καταθέσουν πινακίδες το αργότερο μέχρι την εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
-την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
-τις πινακίδες κυκλοφορίας
-φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, από την οποία πρέπει να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
-απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2016
-υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
-αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr/

Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή, διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (14.490) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, κρυμμένα σε αυτοκίνητο

Συνελήφθη, χθες (25-12-2016) το πρωί, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή, διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένου ελέγχου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο χώρο αναδίπλωσης της πτυσσόμενης κουκούλας του οχήματος, τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (14.490) γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (85) ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, ο οποίος αναζητείται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού για κλοπή στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας

Συνελήφθη, χθες (25-12-2016) το πρωί στην περιοχή της Αγοράς Σουλίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το πρωί καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, από 47χρονο ημεδαπό, ότι άγνωστος δράστης χθες μετά τα μεσάνυχτα, εισήλθε στο σπίτι του στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, κατά τη στιγμή που απουσίαζε και αφαίρεσε έναν φορητό υπολογιστή, μία τηλεόραση και ενδύματα.
Ύστερα από αναζητήσεις, ο 47χρονος εντοπίστηκε χθες το πρωί να κινείται πεζός στην περιοχή της Αγοράς Σουλίου και από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ενώ υπέδειξε και το σημείο, όπου είχε αποκρύψει τα κλοπιμαία.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Ο συλληφθείς, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά από το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά από το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα.
Τα φαινόμενα δεν αναμένεται να έχουν έντονο χαρακτήρα ούτε μεγάλη διάρκεια.
Από την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου όμως και μετά προβλέπεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς στην περιοχή μας θα φτάσουν ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης.
Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει τοπικά έως και 15 βαθμούς κάτω από τα σημερινά επίπεδα, με πιο κρύες ημέρες να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή.
Οι χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα περιοριστούν στα ανατολικά ορεινά των νομών Ιωαννίνων και Άρτας.
Έως και την Πρωτοχρονιά το κρύο θα είναι έντονο σε ολόκληρη την Ήπειρο, ενώ τις νυχτερινές ώρες παγετός θα επικρατεί ακόμα και σε πεδινές περιοχές της περιφέρειας.

Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινηθούν με τα οχήματα τους στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, καθώς ο παγετός ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα. 

Επί ποδός η τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων

Η τροχαία βρίσκεται επί ποδός τόσο για τις ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτών όσο και για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.
Με αυξημένη παρουσία και αυστηρούς ελέγχους τα έκτακτα μέτρα κορυφώνονται τις μέρες της εξόδου από τα μεγάλα αστικά κέντρα και της επιστροφής.
Στο πλαίσιο των μέτρων για την διευκόλυνση των μετακινήσεων, απαγορεύτηκε και η κίνηση των φορτηγών, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων τις μέρες αιχμής, στα εθνικά δίκτυα, ως εξής:
Την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 για το ρεύμα εξόδου από 16:00 έως 21:00.
Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15:00 έως 21:00.
Υπενθυμίζεται ότι εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα φορτηγά έκτακτης ανάγκης, οδικής ασφάλειας, τα ψυγεία και όσα μεταφέρουν ζώντα ζώα και ευπαθή προϊόντα.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, περιλαμβάνουν «αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων».
Για την εφαρμογή είναι σε επιφυλακή όλη η δύναμη της Τροχαίας και ανάλογα με τις ανάγκες μετακινείται προσωπικό, ενώ διατίθεται μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, καθώς και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.λπ.).
Έμφαση δίνεται στους ελέγχους για μέθη (αλκοτέστ) και για την αντιμετώπιση των «επικινδύνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων κλπ).

Επίσης, υπάρχουν παρεμβάσεις σε εισόδους- εξόδους των πόλεων, σε βασικούς κόμβους για οχήματα και πεζούς, σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.), καθώς και σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Ευκαιρίες για έξοδο με πλήρη σύνταξη πριν από τα 62 από Δημόσιο, ΕΤΑΑ, και ΟΑΕΕ

Ευκαιρίες για έξοδο με πλήρη σύνταξη πριν από το 62ο έτος κρύβουν οι πλασματικοί χρόνοι για όλους τους ασφαλισμένους που χρειάζονται να έχουν 35ετία έως το 2012 ή 35, 36 και 37 έτη στην ηλικία συνταξιοδότησης.
Για τους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει και παράθυρο εξαγοράς πλασματικών ετών φθηνότερα από όσο θα τους στοιχίζουν από την 1η/1/2017 και μετά, αρκεί να υποβάλουν αίτηση έως το τέλος του 2016.
Το κόστος εξαγοράς θα υπολογιστεί με 6,67% των συντάξιμων αποδοχών τους (όπως είχαν διαμορφωθεί τον Οκτώβριο του 2011) αν κάνουν την αίτηση μέχρι 31/12/2016, ενώ όσοι θα υποβάλουν αίτηση εξαγοράς πλασματικού χρόνου από 1/1/2017 θα πληρώνουν τον κάθε μήνα που αναγνωρίζουν με το 20% των σημερινών αποδοχών.
Για παράδειγμα, υπάλληλος με πτυχίο ΑΕΙ (κατηγορία Π.Ε.) που θέλει να αναγνωρίσει 2 έτη από στρατιωτική θητεία για να συμπληρώσει 35ετία και να αποχωρήσει στα 59 θα πληρώσει μεταξύ 90 ως 117 ευρώ το μήνα, ήτοι από 2.160 ως 2.808 ευρώ για τους 24 μήνες του στρατού, αν κάνει αίτηση έως 31/12/2016. Το κόστος βγαίνει με 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών με το μισθό κλιμακίου που είχε τον Οκτώβριο του 2011.
Ανάλογα με τα έτη που είχε τότε, ήταν μεταξύ 3ου και 2ου κλιμακίου με βασικό 1.620 ευρώ και άλλα 140,8 ευρώ από το πάγιο συντάξιμο επίδομα, ήτοι με συντάξιμες αποδοχές ως 1.760 ευρώ.

Έρχεται μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η τροπολογία για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση  που συμπεριλήφθηκε στο ν/σ ως άρθρο 54 στο νόμο 4447/2016_«Χωρικός σχεδιασμός – Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» καταργούνται τμήματα των σχετικών άρθρων του Καλλικράτη (72 και 176) που υποχρέωναν τους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα, δηλαδή πρακτικά να προσφεύγουν σε ανώτερο βαθμό, ώστε να ακυρώνονται οι δικαστικές αποφάσεις.
Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση, δηλαδή μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για χιλιάδες συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων.

Συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου σας προσκαλούν σε Συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης των "Νέων Μουσικών Χωρίς Σύνορα" που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα "Βασίλειος Πυρσινέλλας" του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:30.
Συμμετέχουν οι φορείς:
Ερυθρός Σταυρός, Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού, Ένωση Γυναικών Τμήμα Ιωαννίνων, Τρίτεκνοι Ιωαννίνων, Πολύτεκνοι Ιωαννίνων, Θαλασσαιμικοί Ιωαννίνων, Αδελφότητα Σκλιβανιτών, Κυψέλη "Σύννολος Γονέων ΑμΕΑ", Blue Vageros, Αιμοδότες Ιωαννίνων.

Η Εκδήλωση έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, για την ενίσχυση του Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δόθηκε στην κυκλοφορία η Γέφυρα Άννινου

Ένα σημαντικό έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό Δίκτυο της Ηπείρου,   μετά από επίπονη προσπάθεια της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε ως προς το βασικό φυσικό του αντικείμενο και ήδη δόθηκε στη χρήση  χιλιάδων οδηγών και επιβατών. 
Πρόκειται για τη γέφυρα Άννινου, επί της Εθνικής Οδού Άρτας-Αντιρρίου, στην οποία τελείωσαν οι εργασίες διαπλάτυνσης και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου παραδόθηκαν σε χρήση και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Το πλάτος της γέφυρας αυξήθηκε πλέον από τα επτά στα εννέα μέτρα, ενώ παράλληλα εκτελέστηκαν εργασίες και αποκατάστασης της  προϋπάρχουσας γέφυρας.
Το έργο θα συμπληρωθεί με την τοποθέτηση στηθαίων σε όλο το απαιτούμενο μήκος, με την τελική ασφαλτόστρωση και την τελική διαγράμμιση επί της γέφυρας. Για τους λόγους αυτούς, η Διεύθυνση Τεχνικών συστήνει στους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν με συνέπεια την εργοταξιακή σήμανση.
Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία "Β. ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.", με το ποσό της σύμβασης να ανέρχεται σε 263.182 ευρώ (πλέον του ΦΠΑ). 


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr