Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σε «νευρική κρίση»


Κρούσματα ασυνεννοησίας και έλλειψης συνοχής μεταξύ υπουργών προκαλούν «νευρική κρίση» σε κυβέρνηση και Μαξίμου.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης στα πεδία του συντονισμού, της ελλιπούς συνεννόησης μεταξύ κορυφαίων υπουργών, αλλά και της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων αναδείχθηκε σχεδόν σε όλες του τις διαστάσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.
Τα σημεία αποδιοργάνωσης αναδείχθηκαν κατ΄ αρχάς με αφορμή τη συνέντευξη των εκπροσώπων της τρόικας πριν από εννέα ημέρες.

Ακολούθησε η ενδοκυβερνητική- και ευρύτερη- διαμάχη με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου περί αναδρομικής επιβολής τελών στους «τακτοποιημένους» ημιυπαίθριους.

Σχεδόν ταυτόχρονα αποσύρθηκε άρον άρον μια διάταξη από το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, που αφορούσε τις δυνατότητες και προϋποθέσεις ίδρυσης δικηγορικών εταιρειών.

Και τα τρία περιστατικά έφεραν το Μέγαρο Μαξίμου ενώπιον ενός προβλήματος που προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, δεδομένης και της κρισιμότητας της περιόδου, η οποία προσδιορίζεται από την αδυναμία εύρεσης διεξόδου από τη συνολική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
O πυρήνας του προβλήματος εστιάζεται, σύμφωνα με καθημερινούς συνομιλητές του Πρωθυπουργού, στην ανάδειξη των διαφορετικών πόλων εξουσίας που δρουν περί τον κ. Παπανδρέου και συχνά πλέον συγκρούονται μεταξύ τους- προς το παρόν, στο παρασκήνιο.

ΔΗΜΟΙ: Βγαίνουν στο κυνήγι των εσόδων


Περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ έχουν εξοικονομηθεί ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» – δηλαδή, τη δραστική μείωση του αριθμού των δήμων.
Ήδη στο τελικό στάδιο κατάργησής τους βρίσκονται σήμερα 4.000... δημοτικές επιχειρήσεις από σύνολο 6.000, συμπεριλαμβανομένων και των Νομικών Προσώπων.
Οι δήμαρχοι έχουν ζητήσει παράταση για το «λουκέτο» των επιχειρήσεων, ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποκλείσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Την ίδια ώρα, προχωρεί η διαδικασία απογραφής περιουσιακών και οικονομικών στοιχείων, ενώ σε αρκετούς δήμους της Αττικής οι ορκωτοί λογιστές οδεύουν στο τέλος της διαδικασίας. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει στοιχεία από δεκάδες δήμους και αναμένει να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία έως το τέλος του μήνα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την οικονομική κατάσταση και τις «αντοχές» δήμων.
Κι ενώ ολοκληρώθηκαν οι 4.500 μετατάξεις προσωπικού από τις νομαρχίες στους δήμους και τις περιφέρειες, συνεχίζονται οι μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ προς τους ΟΤΑ.
Μάλιστα, σε δήμους όπου παρατηρείται έλλειψη κυρίως επιστημονικού προσωπικού, υπάρχει ακόμα δυνατότητα να ζητήσουν οι νέες δημοτικές αρχές υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι θα μπορούσαν να μεταταχθούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ωστόσο, «το μεγαλύτερο στοίχημα για τους δήμους είναι να πετύχουν να εισπράξουν τα έσοδα που τους ανήκουν, τέλη, πρόστιμα κ. λπ.», τονίζει εμφατικά στην «Κ» ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας για τις πρώτες δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αιρετοί, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενεργοποίησης των μηχανισμών είσπραξης των εσόδων, ενώ δηλώνει ικανοποιημένος από τα όσα έχει αποδώσει μέχρι στιγμής στο κράτος η Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Αυτό που αποτελεί ισχυρό πονοκέφαλο για τους υπερχρεωμένους δήμους είναι η καταβολή οφειλών προς εργολάβους και προμηθευτές, καθώς μετά την κατάρτιση του προϋπολογισμού στα τέλη Μαρτίου, οι ΟΤΑ δεν θα έχουν άλλο άλλοθι και θα πρέπει υποχρεωτικά να εξοφλήσουν. Ειδάλλως, θα αρχίσουν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών των δήμων από όσους δεν έχουν εισπράξει τα οφειλόμενα. Συνολικά, οι υποχρεώσεις ΟΤΑ «προς τρίτους» ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ.

Δήμαρχοι κυρίως «μικρομεσαίων» δήμων παραπονούνται για ελλιπή στελέχωση σε κρίσιμους τομείς και ανησυχούν για το πώς θα καταφέρουν να επιτελέσουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο, σύμφωνα με τις επιταγές του «Καλλικράτη». Παράπονα για ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού και μάλιστα συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως πολιτικών μηχανικών, κτηνιάτρων, γεωπόνων, έχουν εκφράσει αρκετοί δήμαρχοι, επισημαίνοντας ότι μηχανικοί από τις ΤΥΔΚ (τεχνικές υπηρεσίες δήμων) μεταφέρθηκαν στις έδρες των νομών. Με τι προσωπικό θα καταρτίσουμε μελέτες και θα υποβάλουμε φακέλους; Θα πρέπει να εξαρτιόμαστε από τους μεγάλους δήμους, λένε.
Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών διαμηνύουν ότι οι μετατάξεις προσωπικού που αφορούν κυρίως τις πολεοδομίες και τις προνοιακές υπηρεσίες έγιναν στους κεντρικούς δήμους για να μη διαταραχθεί η οικογενειακή κατάσταση των εργαζομένων, τονίζοντας ότι «οι δήμοι που βρίσκονται στις έδρες των νομών είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν διοικητική υποστήριξη στους μικρότερους δήμους».

ΠΗΓΗ: «Καθημερινή της Κυριακής»

ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ: Επέκταση του ΟΑΕΕ και σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων


Σε κάθε χωριό της ελληνικής περιφέρειας θα επεκταθεί, μέσα στο χρόνο, ο ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ με στόχο να «πιάσει» 30.000 επαγγελματίες που σήμερα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.
Η επέκταση του ΟΑΕΕ και σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων είναι πρόταση που διοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Γ. Βουδούρη.
Έχει στόχο την αύξηση των εσόδων του ταμείου και την ασφαλιστική εξίσωση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών.
Θα περιλαμβάνεται δε στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) που αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή μέσα στον μήνα.

Πρόκειται για το περίφημο νομοσχέδιο στο οποίο αναμένεται να περιληφθεί και η ρύθμιση για την παράταση της 37ετίας -και τη συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας- με βάση την οποία αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν περί τα 4.000 άτομα, οι 2.000 εκ των οποίων από τον ΟΑΕΕ.

Για την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ θα δημιουργηθεί μια νέα «αγροτική» ασφαλιστική κατηγορία με μηνιαία εισφορά, η οποία θα κινείται μεταξύ των χρημάτων που σήμερα καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιφέρειας στον ΟΓΑ και της πρώτης (χαμηλής) ασφαλιστικής κλάσης του ΟΑΕΕ.
Νέα ασφαλιστική κλάση στην οποία θα υπαχθούν οι νέοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και θα πληρώνουν γύρω στα 75 ευρώ κάθε μήνα.
Από τον ΟΑΕΕ θα εξαιρεθούν τα καφενεδάκια στα μικρά χωριά και οι επαγγελματίες γενικά που έχουν φορολογητέο εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ το χρόνο.

Με άλλη διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο θα εισαχθεί και στον ΟΑΕΕ η πρόβλεψη για την «πρόσκαιρη ανικανότητα».
Έτσι, ο ασφαλισμένος-ελεύθερος επαγγελματίας που θα έχει πρόβλημα υγείας το οποίο δεν του επιτρέπει να εργαστεί για περισσότερο από ένα μήνα και αυτό θα το πιστοποιεί ένα δημόσιο νοσοκομείο, θα απαλλάσσεται των εισφορών έστω και εάν δεν έκλεισε την επιχείρησή του στη διάρκεια της νοσηλείας ή της αποθεραπείας.
Ο εν λόγω ασφαλισμένος θα μπορεί να αναγνωρίσει -ακολούθως- τον εν λόγω χρόνο για τη θεμελίωση του χρόνου συνταξιοδότησης χωρίς εξαγορά.
Και αυτό προκειμένου η ασθένεια να μην σταθεί εμπόδιο στην ωρίμανση των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Είναι απαράδεκτο μία μικρή μειοψηφία να αμαυρώνει τον αθλητισμό


Κάλεσμα σε όλους όσοι αγαπούν τον αθλητισμό να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πάταξη της βίας απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο φιλικό παιχνίδι των βετεράνων της Εθνικής ομάδας με την ομάδα βετεράνων της Μπαρτσελόνα στο Γιάννινα.

«Όσοι αγαπάμε τον αθλητισμό λέμε όχι στη βία και πρέπει να συστρατευτούμε για την καταπολέμησή της. Είναι απαράδεκτο μία μικρή μειοψηφία να αμαυρώνει τον αθλητισμό. Θέλουμε να γυρίσουμε τον αθλητισμό εκεί που τον ξέραμε εμείς οι βετεράνοι για να τον γνωρίσουν και τα νέα παιδιά», δήλωσε ο πρώτος πολίτης της χώρας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Ελαστικό ωράριο εργασίας προ των πυλών


Την εφαρμογή ελαστικού ωραρίου με αυξομειώσεις του οκταώρου και συμψηφισμό του χρόνου σε ετήσια βάση, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της επιχείρησης χωρίς υπερωρίες, απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", το πακέτο των νέων αλλαγών στην εργασία καλείται να υλοποιήσει το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας το επόμενο δεκάμηνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο και η τρόικα κατέληξαν σε έναν Οδικό Χάρτη αλλαγών μετά τη διαπίστωση ότι πολλά σημεία της εργατικής νομοθεσίας δεν καλύπτουν όσα επιβάλλει η δανειακή σύμβαση.

Επιπλέον, υπάρχουν και σημεία -όπως η πρόοδος των επιχειρησιακών συμβάσεων- τα οποία απαιτούν στενή παρακολούθηση.

Έτσι κατέληξαν στη δέσμευση για κατάρτιση έως τα τέλη Μαρτίου νομοσχεδίου με τροποποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Επιπλέον, μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) με συγκεκριμένους στόχους.

Έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται αλλαγή του νόμου για τις κλαδικές συμβάσεις, εφόσον δεν μειωθούν οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Η τρόικα, σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο δημοσίευμα, άσκησε πιέσεις για την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής της οικονομικής κατάστασης των επικουρικών ταμείων, με στόχο οι αλλαγές να ισχύσουν μέχρι το φθινόπωρο του 2012.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Στο 3,5% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


Μεγάλη πτώση στα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ μετά την προσφυγή στο μηχανισμό της τρόϊκας και την υπογραφή του Μνημονίου, καταδεικνύει δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία PULSE RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου:
ΠΑΣΟΚ: 23,5%
ΝΔ: 20%
ΚΚΕ: 9%
ΛΑΟΣ: 5,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 3%
Οικολόγοι Πράσινοι: 2%
Δημοκρατική Αριστερά: 2%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2%.

Δεύτερο «κόμμα», σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παραμένουν τα λευκά-άκυρα, με 22% των προτιμήσεων, οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8% των ερωτηθέντων, ενώ 3% δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα.

Η βουτιά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, και μάλιστα για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, και το κλείσιμο της ψαλίδας της διαφοράς από τη ΝΔ στις 3,5 μονάδες, διαμορφώνει συνθήκες ανατροπής του εκλογικού σκηνικού, παρά το ότι δύο στους τρεις ψηφοφόρους ξεκαθαρίζουν πως δεν θέλουν εκλογές στο άμεσο μέλλον, σημειώνει η εφημερίδα.

Αντιστοίχως σε έρευνα της εταιρίας "Rass" για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Παρόν της Κυριακής", η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:

ΠΑΣΟΚ: 26,1%
ΝΔ: 22,7%
ΚΚΕ: 8%
ΛΑΟΣ: 5,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,2%
Οικολόγοι – Πράσινοι: 3%
Δημοκρατική Συμμαχία: 1,8%
Δημοκρατική Αριστερά: 1,7%.

Το 2,8% των ερωτηθέντων προτιμούν "άλλο" κόμμα, 2,6% δηλώνουν προτίμηση στο λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ στο 23% είναι, σύμφωνα με την έρευνα, η αδιευκρίνιστη ψήφος.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Κλειστά σχολεία όπως… πέρυσι


Η αντιδήμαρχος ενημέρωσε επίσης ότι αυτή τη Δευτέρα, τα σχολεία όλων των υπόλοιπων δήμων του λεκανοπεδίου που έχουν συνενωθεί στο Δήμο Ιωαννιτών, θα λειτουργήσουν κανονικά.
Το θέμα είναι ότι ο «Καλλικράτης» δεν πρόβλεψε… πολιούχους και τοπικές γιορτές και έτσι, παρότι ο δήμος Ιωαννιτών εκτείνεται πλέον σε μεγάλο κομμάτι του λεκανοπεδίου, κλειστά θα παραμείνουν όσα σχολεία ήταν και πέρυσι κλειστά, στην επέτειο της απελευθέρωσης.
Η εθνική, τοπική γιορτή, ισχύει και φέτος για τους δήμους Ιωαννιτών και Μπιζανίου.
Αντίστοιχα, τις προάλλες είχαν αργία τα σχολεία του δήμου Περάματος, ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους. «Πρέπει να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία» τόνισε η κα Τσίλη, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μια ασυνέχεια του νόμου στο θέμα αυτό και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να κηρυχτεί αργία με απόφαση κάποιου αντιδημάρχου. «Θα κάνουμε σύσκεψη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για το θέμα και θα καταλήξουμε σε πρόταση η οποία θα πάει στο υπουργείο Παιδείας» είπε η κα Τσίλη.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr/

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ: Παράταση ισχύος Αδειών Κατοχής Όπλων μέχρι 30 -11-2011


Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 6700/3-668231/19-2-2010 έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παρατείνεται μέχρι 30 – 11- 2011 η διάρκεια ισχύος των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων, που έληξαν ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Γεγονός είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν δοθεί αρκετές παρατάσεις και παρόλα αυτά αρκετοί κάτοχοι κυνηγετικών όπλων από αμέλεια ή άγνοια αφήνουν αδήλωτα τα όπλα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του Νόμου.
Οι κάτοχοι των όπλων δεν είναι μόνο εν ενεργεία κυνηγοί αλλά και παλαιότεροι κυνηγοί που πιθανόν να σταμάτησαν να βγάζουν άδεια, συνάδελφοι που έχουν φύγει από τη ζωή και τα όπλα πέρασαν σε κληρονόμους χωρίς να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους ως προς το κυνηγετικό όπλο.
Όμως σε καμία εξ’ αυτών των περιπτώσεων δεν υπάρχει ελαφρυντικό, γι΄ αυτό όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι ανά δέκα χρόνια, όπως ορίζει ο Νόμος να δηλώνουμε τα όπλα μας στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα προσκομίζοντας τα ανάλογα δικαιολογητικά.
Η παράλειψη των κατόχων κυνηγετικών όπλων, για τη μη έγκαιρη ανανέωση των σχετικών αδειών, εντός της άνω προθεσμίας, συνιστά παράνομη κατοχή αυτών και σε βάρος των υπαιτίων, πέραν των ποινικών, θα επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα περί όπλων νομοθεσία κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: http://kynhgotopos.blogspot.com/

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Έγινε η κατανομή των χρημάτων στους Δήμους της Ηπείρου


Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου έγινε η κατανομή στους Δήμους των χρημάτων που τους αναλογούν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για το μήνα Φεβρουάριο.




Οι Δήμοι της Ηπείρου θα λάβουν:

Δήμος Αρταίων: 879.862,3 ευρώ,
Γεωργίου Καραϊσκάκη: 137.893,92 ευρώ,
Κεντρικών Τζουμέρκων: 173.553,39 ευρώ,
Νικολάου Σκουφά: 248.244,57 ευρώ,
Ηγουμενίτσας: 657.272,38 ευρώ,
Σουλίου: 237.491,14 ευρώ,
Φιλιατών: 265.397,43,
Βορείων Τζουμέρκων: 173.962,31,
Δωδώνης: 352.671,16,
Ζαγορίου: 137.514,03,
Ζίτσας: 373.684,62,
Ιωαννιτών: 1.620.125,66,
Κόνιτσας: 225.512,76,
Μετσόβου: 136.850,82,
ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 273.234,33,
Ζηρού: 292.513,78,
Πάργας: 266.923,82,
Πρέβεζας: 592.190,59.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του κ. Γιώργου Ντόλιου τα ποσά αυτά αφορούν για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και κατά προτεραιότητα των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους, ανάμεσα στο οποίο περιλαμβάνεται και αυτό που μεταφέρθηκε από την 1η Ιανουαρίου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 0 - 1

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα, εγκαίνια γραφείων του κινήματος σε Πρέβεζα και Άρτα


Η πρόεδρος «Δημοκρατική Συμμαχία» κα Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο των επαφών της στην Ήπειρο βρέθηκε το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα όπου συναντήθηκε και συζήτησε, στις 10.00 το πρωί, με μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στο νομό Θεσπρωτίας.
Το μεσημέρι επισκέφτηκε την Πρέβεζα όπου θα εγκαινίασε τα γραφεία του κινήματος.

Στη συνέχεια εγκαινίασε τα γραφεία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στην Άρτα και συζήτησε με μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Άρτας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Α. Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ - ΚΑΛΠΑΚΙ 3 - 0

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Συμμετέχει στη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 23 Φεβρουαρίου 2011


"Δικό τους το χρέος και τα ελλείμματα, δικό μας χρέος ο αγώνας".

Βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, μέσα από το μνημόνιο, αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.

Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Τα εισοδήματά μας μειώνονται με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, των διοδίων, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα καταργούνται με τους αντι-ασφαλιστικούς Νόμους.

Συγχωνεύουν, καταργούν, υποβαθμίζουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και την εξεύρεση πόρων για τους δανειστές. Αποδιαρθρώνουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, τη Δημόσια Παιδεία, τη Δημόσια Υγεία με τις καταργήσεις Υπηρεσιών και μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και τα συλλογικά δικαιώματα προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη στους εργοδότες.
Η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχει στη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 23 Φεβρουαρίου 2011.

Ειδικότερα διεκδικούμε:

Νέο μισθολόγιο που θα άρει τις ανισότητες μεταξύ εργαζομένων ίδιων τυπικών προσόντων και θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό.
1.400 καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.
Δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ενιαία 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
Ενιαίος πίνακας μεταθέσεων και αποσπάσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μείωση του αριθμού των μαθητών στη τάξη στους 20(+10% κατά περίπτωση).
Νέο Ολοήμερο σχολείο με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.
Σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις νέες ειδικότητες εκπαιδευτικών.
Εισαγωγική επιμόρφωση πριν την έναρξη των μαθημάτων, προγράμματα επιμόρφωσης για όλους τους εκπαιδευτικούς.
Να δίνονται τα οδοιπορικά και οι υπερωριακές αποζημιώσεις στους δικαιούχους - συναδέλφους.

ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ