Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Δήλωση Περιφερειάρχη για την πρόταση μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας

 


Η κατά πλειοψηφία απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά του Τμήματος   Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας μας βρίσκει αντίθετους και για την Περιφέρεια Ηπείρου ισχύουν στο απόλυτο όσα περιλαμβάνονται στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 2ας Νοεμβρίου 2021.

Θέλω να προσθέσω  και τις εξής παραμέτρους:

 Πρώτον,  δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται η μεταφορά ενός τμήματος χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι υποδομές στέγασής του. Να θυμίσουμε ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει λυθεί το αντίστοιχο ζήτημα με την Αρχιτεκτονική Σχολή, για την οποία το Πανεπιστήμιο έχει ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας για συμπλήρωση των υποδομών της.

Δεύτερον,  δεν έχουμε διαπιστώσει στα λίγα χρόνια που το συγκεκριμένο τμήμα ενσωματώθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καμία  ουσιαστική πρωτοβουλία εκ μέρους των αρμόδιων οργάνων του για στήριξη και αναβάθμιση του τμήματος – όπως και των άλλων περιφερειακών- ώστε αυτό να καταστεί ελκυστικό για νέους φοιτητές. Και   δε νομίζουμε ότι για αυτό  αποτέλεσαν εμπόδιο οι νόμοι.

Την παρούσα περίοδο θεωρώ ότι ο κ. Πρύτανης όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι ο εισηγητής της πρότασης μεταφοράς του Τμήματος στα Ιωάννινα αλλά και θα απείχε της συνεδρίασης.

Γιάννενα: Απαγόρευση παρουσίας συνοδών στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

 


Επειδή εξακολουθεί το επιδημιολογικό φορτίο που επικρατεί στη περιοχή μας να είναι υψηλό καθώς και η εμφάνιση κρουσμάτων σε συνοδούς ασθενών και υγειονομικό προσωπικό, παρατείνεται η απαγόρευση έως και 1-03-2022 παρουσίας συνοδών στο Νοσοκομείο μας.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία:

• Ενός εμβολιασμένου συνοδού, ο οποίος υποχρεούται να προσκομίσει αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) ή rapid test εντός 48 ωρών πριν την έλευσή του στο Νοσοκομείο

• Ενός ανεμβολίαστου συνοδού, ο οποίος υποχρεούται να προσκομίσει αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr) εντός 48 ωρών πριν την έλευσή του στο Νοσοκομείο

(ΦΕΚ 766/ τεύχος Β΄./18.02.2022 (σελ.7782-7783)

Υπενθυμίζουμε ότι, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας rapid test στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-13:30 από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

Θετικά αποτελέσματα από την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 8η ΕΧΠΟΤΡΟΦ

 


Με 25 επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου στην βραβευμένη έκθεση  ΕΞΠΟΤΡΟΦ που μετά από δύο χρόνια «αποχής» πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-20 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

 Συνολικά συμμετείχαν 270 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία τροφίμων και ποτών, ενώ σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου, αλλά και φίλοι της γαστρονομίας.  Ο απολογισμός σε ο, τι αφορά την ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετικός, ενώ όσον αφορά τις επιχειρήσεις της Ηπείρου ήταν επιτυχημένος τόσο ως προς τις λανικές πωλήσεις που είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν, όσο και από τις εμπορικές συμφωνίες που συνήψαν.

Το παρών στα εγκαίνια της Έκθεσης έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης που υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια στην ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων και τις δράσεις συνδυασμένης προβολής τους με τον τουρισμό. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Κεδίκογλου, περιφερειάρχες, βουλευτές κ.α.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, που μετέφεραν τα ναρκωτικά με αυτοκίνητο στους Νεγράδες Πωγωνίου

 


Πάνω από (50) κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατάσχεσαν χθες (21-02-2022) το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, άνδρας και γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στους Νεγράδες Ιωαννίνων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με συνοδηγό τη συγκατηγορούμενή του.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών (3) ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν συνολικά (46) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (51) κιλών και (350) γραμμαρίων.

Εκτός από την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, κατασχέθηκε επιπλέον το αυτοκίνητο, που όπως προέκυψε τυγχάνει ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

EΟΔΥ: Εξήντα επτά θάνατοι σήμερα, 19.623 νέα κρούσματα

 


44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα επτά θάνατοι σήμερα 19.623, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.623, εκ των οποίων 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.336.615 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 307 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.166 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.485 θάνατοι.

Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 455 (65.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 88.1% έχει

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 332 (72.97%) είναι ανεμβολίαστοι

ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (27.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.222 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 363 (ημερήσια μεταβολή +20.6%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 364 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στις 11:00 π.μ.

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει αύριο Τετάρτη 23/02/2022 στις  11:00 π.μ., συνέντευξη Τύπου στο Margarona Royal Hotel, Επαρχιακή Οδός Πρεβέζης, Αγ. Θωμάς.

Τριάντα τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 72.604 έλεγχοι, από τους οποίους οι 36.304 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 336 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 8 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

285 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 281 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

65 στη Θεσσαλονίκη,

39 στην Αττική,

33 στην Ήπειρο,

27 στο Βόρειο Αιγαίο,

23 στη Στερεά Ελλάδα,

22 στην Κεντρική Μακεδονία,

20 στα Ιόνια Νησιά,

19 στην Πελοπόννησο,

11 στο Νότιο Αιγαίο,

  6 στη Θεσσαλία,

  6 στη Δυτική Ελλάδα,

  6 στη Δυτική Μακεδονία,

  5 στην Κρήτη και

  3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 101.955 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 98.414 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.541 των 150 ευρώ.

5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.678 ομοειδείς παραβάσεις

46 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτη καταστημάτων.

Στην Στερεά Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 31.953 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.006 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνάντηση της «ΕΝΩΣΗΣ αγροτών» με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά

 


Τον ΓΕΝΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΕΝΩΣΗ αγροτών» επισκέφθηκε το Σάββατο 19/2/2022 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς, όπου  συναντήθηκε με τους ΦΟΡΕΙΣ  ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης  ο κ. Αμυράς ενημερώθηκε  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας τα οποία είναι τεράστια, δεδομένου του ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή επίπεδα λόγω της υπέρμετρης αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών με τις αυξήσεις να πλησιάζουν το 60% αυτών, καθώς και όλων των αγροεφοδίων αλλά και της ενέργειας (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο, υγραέριο).

Δωρεάν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου

 


Oι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  θα μπορούν  να προμηθευτούν από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 2 Μαρτίου  δωρεάν self test  από τα φαρμακεία.

Στην διαδικασία της δωρεάν διάθεσης για τα self test δεν αλλάζει κάτι, και μαθητές και εκπαιδευτικοί τα προμηθεύονται με τον ΑΜΚΑ τους δωρεάν από τα φαρμακεία που εκείνοι επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι:

·         Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

·         Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

·         Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

·         Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

·         Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολεία και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Περιθώριο μέχρι το τέλος του 2022 για τις «αγνώστου ιδιοκτήτη» περιουσίες

 


Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε 111 περιοχές της χώρας όπου ήδη λειτουργούν Κτηματολογικά Γραφεία, έχουν περιθώριο έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να διορθώσουν τις ανακριβείς πρώτες εγγραφές αν θέλουν να σώσουν τα ακίνητά τους.

Στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με πηγές από το «Κτηματολόγιο» που γνωρίζουν το θέμα, από τις 7.090.110 ιδιοκτησίες, οι 389.836 δηλαδή ποσοστό 5,50% είναι «άγνωστου ιδιοκτήτη».

Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, χάνουν οριστικά κάθε αδήλωτο ιδιοκτησιακό δικαίωμα, και μετά οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, αλλά μόνο για διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να ανακτήσουν το ακίνητο, εκτός κι αν το δικαστήριο προκρίνει αντί της αποζημίωσης τη λύση της επανάκτησης.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

 


Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών,08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Βασιλικό Πωγωνιανής, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελευθερίου Βενιζέλου, 20, 09:00-14:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Αντισυλληπτικά: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν από θρόμβωση;

 


Η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης και φλεβικής θρομβοεμβολής, ιδιαίτερα σε γυναίκες που πάσχουν από κληρονομική θρομβοφιλία - μια διαταραχή της πήξης του αίματος. Οι γυναίκες με ήπια ή σοβαρή μορφή της που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μέθοδο αντισύλληψης, κινδυνεύουν, 6 και 7 φορές περισσότερο, αντίστοιχα, σε σύγκριση με εκείνες που δεν έχουν θρομβοφιλία.

Όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό έχει βρεθεί ότι ο κίνδυνος αυτός είναι κατά 2-3 φορές μεγαλύτερος από εκείνον που αντιμετωπίζουν οι χρήστριες αντισυλληπτικών χαπιών με θρομβοφιλία που δεν έχουν, όμως, συγγενείς με τη διαταραχή.

«Τα αντισυλληπτικά χάπια χορηγούνται συνήθως στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους ηλικίας για την καταστολή της ωοθυλακιορρηξίας. Χρησιμοποιούνται και για άλλους λόγους, όπως για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών, τη θεραπεία της ενδομητρίωσης, των κύστεων ωοθηκών, της δυσμηνόρροιας και διαταραχών της εμμήνου ρύσεως» μας εξηγεί η Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος δρ Ελένη Μπαλαμπάνη.

«Περιέχουν συνθετικές γυναικείες ορμόνες (προγεστερόνη και οιστρογόνα) σε χαμηλές ποσότητες. Τα οιστρογόνα μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα των παραγόντων πήξης στο αίμα, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν οι πιθανότητες φλεβικής θρομβοεμβολής, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους χρήσης. Δυστυχώς, ο αριθμός των γυναικών που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χωρίς να έχουν ελέγξει προηγουμένως εάν απειλούνται από φλεβική θρομβοεμβολή είναι μεγάλος», επισημαίνει.