Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Σπουδαίο διπλό της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος μέσα στην Αμφιθέα (Αστήρ Αμφιθέας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 1-2)-Συντριβή της Αναγέννησης στη Ζωοδόχο (Α.Ο. Ζωοδόχος-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 5-1)

*Μετά από πολύ καλή εμφάνιση, η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος έφυγε με το  διπλό  μέσα από στην Αμφιθέα με σκορ 2-1 για την 4η αγωνιστική του Α΄ Ομίλου, MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.

Ο Γιάννης Χαρίσης στο 45΄ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Αστήρ Αμφιθέας ισοφάρισε με τον Φάη Δημήτρη στο 47΄  σε 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι το γκολ προήρθε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ.

Το γκολ που έδωσε το σπουδαίο τρίποντο στην Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος πέτυχε στο 90΄ ο Βαγγέλης Τσαραώσης.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Ναθαναήλ Νικήτας, Ντέλλας Κων/νος, Μούτας Περικλής  (Καρδάσης Γεώργιος  79΄), Μυριούνης Σταύρος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Γκίτσας Βασίλειος (Μπαλατζία Αγκίμ 44΄), Καραγιάννης Θεοχάρης (Κασίμης Μάριος 81΄), Ζενέλης Πάτροκλος 
Αστήρ Αμφιθέας
Γκουγιάννος Αναστάσιος, Λιάπης Κωνσταντίνος, Κουρτάκης Πέτρος (Νασίκας Ευάγγελος 46΄), Βαρζώκας Αναστάσιος, Φάης Δημήτριος (Νικολόπουλος Παναγιώτης 90΄), Σδούκος Νικόλαος, Φιλίππου χρηστός (Παπαδημητρίου Νικόλαος 46΄), Παντούλης Αθανάσιος, Ντεμιρης Σπυρίδων, Κολόκας Σταύρος, Μούλιας Γεώργιος


*Βαριά ήττα γνώρισε στη Ζωοδόχο  η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου από την τοπική ομάδα με σκορ 5-1.

Οι γηπεδούχοι  άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2΄ με τον Τσολάκο Λάμπρο.

Ο Μούτας Βασίλειος έκανε το 2-0 στο 8΄.

Το 3-0 έγινε ο Σιώτας Γρηγόριος στο 14΄.
Ο Μούτας Βασίλειος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 21΄ και ο Σιώτας Γρηγόρης στο 5-0 στο 48΄.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 5-1 στο 90' με τον Γκορίτσα Παναγιώτη.
Α.Ο. Ζωοδόχος:

Λάτσης Θεόδωρος, Ανδρέου Χρήστος, Τσίος Χρήστος (Γκούντας Αθανάσιος 60'), Βλάχος Πέτρος, Κάτσης Παναγιώτης, Τσιότσικας Δημήτριος, Θωμόπουλος Σπυρίδων (Κατσάνος Δημήτριος 68'), Πρεμέτης Αλέξαντρος, Σιώτας Γρηγόριος (Καραγιάννης Παναγιώτης 65'), Τσολάκος Λάμπρος, Μούτας Βασίλειος (Μπεκούλης Γεώργιος 53΄)
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πορίκης Μιχαήλ, Μπάσιος Χρήστος, Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης, Γκορίτσας Παναγιώτης, Γραμμόζης Γεώργιος, Συμεωνίδης Θεόφιλος, Ντόντης Βασίλειος, Στεφάνου Χρήστος, Τσούκας Κωνσταντίνος,  Καλησπεράτης Ιωάννης, Μπάφας Ιωάννης (Πριαβάλης Αναστάσιος 46΄)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο, MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-2 
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ 1-1 
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 0-0 
 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 5-1 
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Σ. ΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 1-3 
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 2-3 
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 2-0 
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-0


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 12
2. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 12
3. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 10  
4. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 9

5. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  7

6. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7 

7. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 6

8. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 5  
9. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 5  
10. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 4 
11. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 4
12 Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 3
13. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 1
16. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή στην Άνω Ράχη Πρέβεζας

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (42) δενδρύλλια κάνναβης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, σε δασική περιοχή στην Άνω Ράχη Πρέβεζας, φυτεία αποτελούμενη από σαράντα δύο (42) δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε σε δύσβατη δασώδη περιοχή στην Άνω Ράχη Πρέβεζας, φυτεία, αποτελούμενη από (42) δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από (0,60) έως (1,80) μέτρα, τα οποία χθες (30-09-2017) το μεσημέρι εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με εξοπλισμό καλλιέργειας (χρονοδιακόπτες ποτίσματος, λάστιχα, σύνδεσμοι κ.α.) που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του χώρου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος παρέστη στη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών

Η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών καθιερώθηκε το 2007, με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης (Π.Δ 1/07) και τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι σχετικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες για να εξαρθεί η φιλανθρωπική δράση πλούσιων Ελλήνων, οι οποίοι με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας μας.
H 30η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου λοιπόν, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πολύτιμο έργο και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Τιμούμε εκείνους, που αποτέλεσαν λαμπρό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και μεγαλοψυχίας, διαθέτοντας μέρος ή και το σύνολο της περιουσίας τους, για την οικονομικο-κοινωνική πρόοδο της πατρίδας μας. Σε δύσκολες εποχές, έδωσαν τη δυνατότητα ανάπτυξης της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Κοινωνικής Πρόνοιας, διατηρώντας ζωντανή την Εθνική Συνείδηση της πατρίδας μας.
Ας αποτελέσει αυτή η ημέρα αφορμή να εμπνευστούμε από τη δύναμή των εθνικών μας ευεργετών και ας ελπίσουμε να μιμηθούν το έργο τους και άλλοι, νεότεροι Έλληνες!
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που ενεπνεύστη την καθιέρωση της εκδήλωσης και πρωτοστάτησε στη θεσμοθέτησε της, όπως κάνει κάθε χρόνο από την ημέρα που γιά πρώτη φορά διοργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις, έδωσε και πάλι φέτος το παρών στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής. Εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή και το μέλος του Δ.Σ. Ελευθερία Σιαμέτη, στη δοξολογία στον καθεδρικό μητροπολιτικό ναό και στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Μάλιστα βάσει του πρωτοκόλλου και ως κύριος εκφραστής της Παγκίσμιας Ηπειρωτικής Αποδημίας, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, καταθέτει στεφάνι δεύτερη, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον εκπρόσωπο της.
Το πρόγραμμα των φετεινών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής είναι.
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα 11.00' πρωινή. Επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β'.

Ομιλία για τους Εθνικούς Ευεργέτες, από την πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κρίαρη.
Ώρα 11.45' πρωινή. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας, της Περιφέρειας Αττικής, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και διαφόρους φορείς.
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.
Ώρα 18.00'.Εσπερίδα με θέμα ''Άθλος Ευεργεσίας και Εθνική Ενόραση'', από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωβνιών της Περιφέρειας Αττικής, Λ. Μεσογείων 156 Χολαργός, στάση Μetro Εθνικής Άμυνας, με ελεύθερη είσοδο.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 44χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, προχθές (29-09-2017) το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για απάτη και εκβιασμό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, προχθές (29-09-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, για φοροδιαφυγή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα κλοπής από μονοκατοικία ηλικιωμένης στην Αρετή Πωγωνίου

Συνελήφθησαν, προχθές (29-09-2017) το απόγευμα στη Ζίτσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, δύο Έλληνες, ένας 23χρονος άνδρας και μία 26χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, χθες το μεσημέρι, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε σπίτι 82χρονης στην Αρετή Ιωαννίνων και αφού παραβίασαν την αυλόπορτα, αποπειράθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης να κλέψουν από το εσωτερικό του σπιτιού, έγιναν όμως αντιληπτοί από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν το όχημα των δραστών στην περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων και τους συνέλαβαν. 
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 23χρονου ημεδαπού.
Επιπρόσθετα, σε βάρος της 26χρονης εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για κλοπή και απλή συνέργεια σε κλοπή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Με 2 γκολ (αυτ. Μιχαήλ, Μολίνς), ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.
Το παιχνίδι είχε τελειώσει από τα πρώτα 13 λεπτά.
Ο Παναθηναϊκός είχε σκοράρει ήδη δύο φορές με το αυτογκόλ του Μιχαήλ και το φάουλ του Μολίνς και είχε το προβάδισμα ασφαλείας σε ένα ματς που δεν έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχο των πράσινων.  
Ο ΠΑΣ δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του επιθετικά στο δεύτερο 45λεπτο, με μοναδική αισιόδοξη νότα για τον Γιάννη Πετράκη, την επανεμφάνιση του Κόντε που πέρασε σαν αλλαγή στο ματς, μετά τον τραυματισμό του την πρώτη αγωνιστική απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. 


Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Σιλά, Χίλιεμαρκ (78' Δώνης), Κουρμπέλης, Άτλμαν (60' Λουντ), Βιγιαφάνιες (68' Μουνιέ), Μολίνς. 
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος, Τζημόπουλος, Χαλκιαδάκης, Καρανίκας (65' Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (56' Κόντε), Μανθάτης (59' Σολτάνι), Μαυροπάνος. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων την Τρίτη 3 Οκτωβρίου

Την Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2017 κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση
Την Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2017 κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια όπως παρακάτω:
Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια όπως παρακάτω:
Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (02-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (03-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τετάρτη (04-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (05-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (06-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Σάββατο (07-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ για τις πλαστικές σακούλες, από την 1η Ιανουαρίου 2018

Πόσο θα πληρώνουν οι καταναλωτές και πώς θα αποδίδουν τα έσοδα στο Δημόσιο οι καταστηματάρχες

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται νέοι κανόνες σχετικά με την διάθεση πλαστικών σακουλών από τα καταστήματα λιανικής προς τον καταναλωτή, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν περιεχόμενο εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2015/720/ΕΕ και σκοπό έχουν την μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των υδάτινων οικοσυστημάτων.
Σημειώνεται ότι η απόφαση εφαρμόζεται στις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με πάχος τοιχώματος μέχρι 70 μικρά (μm).
Σε ότι αφορά τις διατάξεις της απόφασης, ισχύουν πλέον τα ακόλουθα:
Από την 1η Ιανουαρίου του 2018 δεν θα διατίθενται δωρεάν στους καταναλωτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, αντιθέτως αυτές θα χρεώνονται στον καταναλωτή, ενώ μία ακόμη πινακίδα θα προστεθεί στο κατάστημα και σε εμφανές σημείο, όπου θα αναγράφεται το κείμενο: «Οι λεπτές σακούλες μεταφοράς υπόκεινται στο περιβαλλοντικό τέλος (με αναγραφή ουσιαστικά της τιμής της σακούλας) με σκοπό τη μείωση χρήση τους».
Το ύψος του περιβαλλοντικού τέλους που υπόκεινται οι σακούλες καθορίζεται με κριτήριο τον ανταποδοτικό του χαρακτήρα ανάλογα με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της ανάκτησης ή διάθεσης των λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς, τις δυνατότητες ανακύκλωσης και βιοδιάσπασής τους, την ανθεκτικότητα τους ή τη συγκεκριμένη χρήση για την οποία προορίζονται.
Συγκεκριμένα καθορίζεται ότι:

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (02-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (03-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (04-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (05-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (06-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Κυριακή (08-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.

Παγκόσμια Ημέρα Κνίδωσης: Τι πρέπει να ξέρουμε για τις «καντήλες»

Περισσότεροι από ένας στους έξι ανθρώπους παρουσιάζουν ξαφνικά ένα εξάνθημα με «σπυράκια» λευκά στο κέντρο και κοκκινωπά στην περιφέρεια, που προκαλούν έντονο, συχνά ανυπόφορο κνησμό (φαγούρα).
Το εξάνθημα αυτό είναι η κνίδωση ή αλλιώς οι «καντήλες», όπως το αποκαλούν πολλοί ασθενείς. Αν και οι περισσότεροι νομίζουν ότι οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση, η αιτία της είναι συχνά άγνωστη και παρότι συνήθως υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου επιμένει επί μήνες ή χρόνια και άλλες όπου εμφανίζεται με εξάρσεις και υφέσεις.
Όπως εξηγούν ειδικοί από την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Κνίδωση (1 Οκτωβρίου), η κνίδωση πήρε την ονομασία  της από την τσουκνίδα (στα αρχαία ελληνικά ονομάζεται κνίδη) επειδή το εξάνθημά της συχνά μοιάζει με αυτό που αναπτύσσεται όταν αγγίξει τσουκνίδα το δέρμα. Στα λατινικά η κνίδη ονομάζεται urtica, γι’ αυτό η νόσος αποκαλείται συχνά και ουρτικάρια (urticaria).
Η κνίδωση είναι πολύ συνηθισμένη και προσβάλλει άτομα κάθε ηλικίας. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι ποσοστό 15-25% του γενικού πληθυσμού την εκδηλώνει κάποια στιγμή στη ζωή του, με τη συντριπτική πλειονότητα να έχουν την οξεία μορφή η οποία υποχωρεί μέσα σε 6 εβδομάδες (συχνά μέσα σε λίγες μέρες) και το 1% να έχουν τη χρόνια μορφή, η οποία επιμένει για πολύ καιρό.
Οι αιτίες
Η οξεία κνίδωση είναι πιο συχνή στα άτομα με ιστορικό ατοπίας (υπερευαισθησίας) καθώς και στα παιδιά και στους νεαρούς ενήλικες, ενώ στο 60% των περιπτώσεων είναι ιδιοπαθής, δηλαδή αγνώστου αιτιολογίας.
Σε σπάνιες περιπτώσεις η αιτία της είναι αντίδραση σε τρόφιμα ή φάρμακα, επαφή με το λάτεξ, με τσουκνίδα ή κάμπιες, τα τσιμπήματα εντόμων κ.ά. Ακόμα σπανιότερα, εξάλλου, είναι ένδειξη υποκείμενης νόσου, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος.