Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι σήμερα, 241 νέα κρούσματα


31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πέντε νέοι θάνατοι σήμερα, 241 νέα κρούσματα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε 241 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10998, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.
2174 (19.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4843 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
39 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 278 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Στις 11:00 π.μ. στις 14 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στα σχολεία

Έπειτα από συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφασίστηκε ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους σε όλα τα σχολεία της χώρας να πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους, που για φέτος ορίσθηκε η Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
Η Εκκλησία ζητούσε ο αγιασμός στα σχολεία να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς το άνοιγμα των σχολείων συμπίπτει με την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

Μαρία Κεφαλά: Έγινε ένα πρώτο και ουσιαστικό βήμα για τους συντελεστές δόμησης στην Αμφιθέα


Έγινε ένα πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την Αμφιθέα με την Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών που προσαρμόζει τον Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (Σ.Α.Ο) στους συντελεστές δόμησης της πολεοδομίας. Αντιμετωπίζει θέματα υφιστάμενων  οικημάτων σε συνδυασμό με την αρτιότητα οικοπέδου αναπροσαρμόζοντας και τον ΕΝΦΙΑ.
 Με επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα αντιμετωπισθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.
 Μετά την συνάντηση του προέδρου της Αμφιθέας, αντιπροσωπείας κατοίκων, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειου  Γοργόλη    και του προέδρου του ΠΕΑΚΙ κ. Παντελή Κολόκα παρουσία και της βουλευτού Ιωαννίνων κ. Μαρίας Αλεξάνδρας Κεφάλα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο τον περασμένο Οκτώβριο, εμπράκτως η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ακούει, σέβεται και υλοποιεί εκείνα τα αιτήματα που επιλύουν ουσιαστικά προβλήματα.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στην ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Από την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, όλοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις για φθηνό ρεύμα, καθώς έγινε η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για το 2019.
Οι αιτήσεις Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ – ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών θα γίνουν βάσει της φορολογικής δήλωσης 2020 (εισοδήματα, ακίνητη περιουσία και σύνθεση νοικοκυριού 2019).
Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ:
Τα έξι βήματα για να δείτε εάν είστε δικαιούχοι
Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).
Βήμα 2. Μετά την συναίνεσή σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε αίτηση.
Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.
Βήμα 4. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχετε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο. Αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.

Τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (46.732) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(15) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (511) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (32) άτομα.
(1) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στα Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (66) σχετικές παραβάσεις.
(5) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (136) σχετικές παραβάσεις.
(322) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:
(56) στη Θεσσαλονίκη,
(51) στην Κεντρική Μακεδονία,
(47) στη Στερεά Ελλάδα,
(31) στην Κρήτη,
(30) στα Ιόνια Νησιά,
(22) στην Αττική,
(21) στο Βόρειο Αιγαίο,
(18) στη Θεσσαλία,
(13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(13) στη Δυτική Ελλάδα,
(12) στην Πελοπόννησο,
  (4) στην Ήπειρο,
  (3) στο Νότιο Αιγαίο και
  (1) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (11.833) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (11.823) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (10) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (45) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν συνολικά (3) παραβάσεις στη Μύκονο για μη χρήση μάσκας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Γιώργος Αμυράς ζητά την αποζημίωση καλλιεργειών από επιδρομές αγριόχοιρων


Ο  βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Γιώργος Αμυράς καταθέτοντας ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη,  ζητά την αποζημίωση καλλιεργειών μη προστατευόμενων περιοχών από επιδρομές αγριόχοιρων.
Ο κ. Αμυράς επισημαίνει το μέγεθος των καταστροφών που επιφέρει το φαινόμενο του ανεξέλεγκτου υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων σε αγροτικές καλλιέργειες και σοδειές και την αδυναμία αποζημίωσης των αγροτών παραγωγών από την Πολιτεία, που στον τομέα αυτό εκφράζεται από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α).
Ο υφιστάμενος σχεδιασμός των αποζημιώσεων  αφορά κυρίως σε θεομηνίες, αλλά και ζημιές από αρκούδες ή λύκους.
Σε ζημιές από αγριογούρουνα καλύπτει μόνο τις περιοχές όπου προστατεύονται από τη συνθήκη RAMSAR (υγροβιότοπους), με ανώτερο ύψος ανά αγροτεμάχιο το 80% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε.

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό στο προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το Metropolitan Hospital


Με αίσθημα ευθύνης για το κοινωνικό σύνολο και στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για τον περιορισμό της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, το Metropolitan Hospital, μέλος του Hellenic Healthcare Group, προσέφερε τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζομένους στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο.
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με τη διεξαγωγή μοριακών τεστ (PCR) στους ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους του θεραπευτηρίου από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.
Στόχος της πρωτοβουλίας του Metropolitan Hospital είναι η συμβολή στο έργο του οργανισμού ώστε να συνεχίσει να στηρίζει παιδιά και οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. 
Όμιλος HHG
Το Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018 και περιλαμβάνει 6 κορυφαία θεραπευτήρια – το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ και το Creta InterClinic – την εταιρία Y-Logimed, με αντικείμενο την εμπορία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το Κέντρο Γενετικής και Γενωμικής ΆλφαLAB και την εταιρία Business Care, που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας στην εργασία σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. 
Οι πρότυπες νοσηλευτικές μονάδες και κέντρα (Center of Excellence) του HHG προσφέρουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικές υπηρεσίες για κάθε θέμα υγείας, από τη γέννηση έως την τρίτη ηλικία, 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Τρεις νέες μεταγραφές με την απόκτηση του Χρήστου Άμρο, του Ηλία Τσίφτση και του Θοδωρή Σιώζου


Η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα  Άνω Καλαμά ανακοίνωσε τρεις νέες μεταγραφές για την νέα αγωνιστική σεζόν με την απόκτηση του Χρήστου Άμρο και του Ηλία Τσίφτση από τον Παντελεήμονα Δροσοχωρίου και του Θοδωρή Σιώζου, από τον του ΠΑΟ Κουτσελιού.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ σε 2.796 δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 1.163.724 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, που αφορά σε:
-μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων
-καθώς και σε επιχειρήσεις – εργοδότες τουριστικών λεωφορείων και σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού – επιδόματος 534 ευρώ – των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου σε 2.796 δικαιούχους.

Nέα τεχνική ολικής αρθροπλαστικής γόνατος με προεγχειρητική πλοήγηση οδηγών (preoperative navigation guides)


Η ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι μία από τις πλέον διαδεδομένες χειρουργικές τεχνικές αντικατάστασης της άρθρωσης  του γόνατος τις τελευταίες δεκαετίες και  αποτελεί  μια από τις χειρουργικές τεχνικές που προσφέρει  πολλά στην ποιότητα ζωής ατόμων ηλικίας κυρίως άνω των 60 ετών.
Η ολική αρθροπλαστική του γόνατος έχει απόλυτη ένδειξη στην τελικού σταδίου οστεοαρθρίτιδα του γόνατος και συγκεκριμένα όταν έχουμε αφ’ ενός μεν βαριά  κλινική εικόνα του ασθενούς (πρησμένα και παραμορφωμένα γόνατα με έντονο άλγος και κατά τη νύκτα, με δυσκολία στη βάδιση και αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα) και αφ΄ετέρου ακτινολογικά ευρήματα της οστεοαρθρίτιδας.
Επίσης η ολική αρθροπλαστική γόνατος έχει ένδειξη και στην τελικού σταδίου μετατραυματική αρθρίτιδα του γόνατος, στην τελικού σταδίου ρευματοειδή  αρθρίτιδα του γόνατος -σε φάση ύφεσης της νόσου- όπως και σε άλλες αρθρίτιδες  του γόνατος τελικού σταδίου.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια βελτίωσης της χειρουργικής τεχνικής, η  οποία συνίσταται αφ’ενός μεν στην καλύτερη τοποθέτηση των υλικών που  χρησιμοποιούνται στην άρθρωση και αφ΄ετέρου  στην όσο το δυνατόν συντομότερη   κινητοποίηση και αποκατάσταση του ασθενούς.