Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Super League: Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Χ-ορταστικό θέαμα

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά, αλλά η Βέροια απάντησε πριν το ημίχρονο και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2).
Ο ΠΑΣ μόλις στο 5΄ αιφνιδίασε την Βέροια με τον Ίλιτς να εκμεταλλεύεται τραγικό λάθος του Σιόντη, με τον Σέρβο να βγαίνει τετ α τετ να περνάει τον Αναστασόπουλο και να πλασάρει σε κενή εστία, 1-0.
Η Βέροια προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά τα Γιάννενα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Η ανωτερότητα αυτή ήρθε να επιβραβευθεί στο 29'.
Στην κόντρα τους Ίλιτς και Κοροβέση, με τον πρώτο να δίνει την ασίστ, ο δεύτερος σκοράρει και θα δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι με το 0-2 ξύπνησαν και στο 32' απάντησαν με ένα φοβερό γκολ από τον Καλτσά.
Η Βέροια στο 39' με ένα εξίσου όμορφο γκολ, ήρθε το ματς στα ίσα, όταν μετά από κόρνερ η άμυνα του ΠΑΣ διώχνει με υπερένταση, ο Μπαργκάν έξω από την περιοχή, πιάνει το δυνατό σουτ και γράφει το 2-2.

Βέροια (Στόικα): Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Ορέστες, Σισοκό, Αμαραντίδης, Τραπ, Σιόντης, Καλτσάς, Μπαργκάν, Μπεν, Μρντάκοβιτ
ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Στρούνα, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Μπέριος, Τσουκαλάς, Βίλα (Ντάσιος 75'), Κοροβέσης, Ίλιτς (Ντε Βισέντι 83')

Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Αγροτικός Αστέρας και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ισόπαλο 1-1 το ματς της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου με τον Α.Ο. Σταυρακίου

*Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι, και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με γκολ του Σαδεδίν  στο 15΄.
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αδράνεια της άμυνας του Αστέρα έκαναν το 1-1 στο 20΄.
Στο 30΄ ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χαρίση Αλ., το εκτέλεσε ο Χαλντούπης και έκανε το 2-1.
Στο 41΄ ο Αποστόλου και στο 55΄ ο Τασιούλας αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα και ο Αστέρας έμεινε με εννέα παίκτες.
Οι παίκτες του Πωγωνάτου   ισορρόπησαν και πίεσαν για την ισοφάριση.
Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Χαρίσης Θ. στο 80΄ όταν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ κλασικές ευκαιρίες έχασαν ακόμη ο Τσιώλης στο 85΄ και ο Χαλντούπης στο 90΄.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Αγροτικός Αστέρας:

Τσίτος, Χαλιγιάννης, Τασιούλας, , Διαμάντης, Μήτσης, Αποστόλου, , Ζότα, Ντρουμπάλης (Τσιώλης 75΄), Χαρίσης Θ. (Χαρίσης Αλ. 70΄), Χαλντούπης,  Σαδεδίν (Δρίβας 55΄)

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου –ΑΠΟΕΛ 2-1
Αστήρ Αμφιθέας-Δαβάκης 1-3
Αετός Πρωτόπαππας-Ραφταναίοι 4-0
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Δόξα Αναργυρων
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πωγωνάτος 2-2
Περίβλεπτος-ΠΑΟ Κόνιτσας 1-2
Αμπελόκηποι-Πεντέλη 1-2
Ζωοδόχος-Αγία Μαρίνα 1-3
Κεφαλόβρυσο-Σταυράκι 1-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (10η αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 25 
2. ΑΠΟΕΛ: 20 
3. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 20
4. Σταυράκι: 20
5. Αστήρ Αμφιθέας: 19 
6. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 18
7. Αετός Πρωτόπαππας: 18
8. Ζωοδόχος: 17
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 15
10. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 14
11. Περίβλεπτος: 14 
12. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 10
13. Πεντέλη: 10
14. Δόξα Αναργύρων: 10
15. Κεφαλόβρυσο: 8
16. Δαβάκης: 8
17. Αμπελόκηποι: 4
18. Ραφταναίοι: 4  

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση»

Αμέσως μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης Κειμηλίων με τίτλο «Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε»  στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας,  δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση.
«Τα μηνύματα είναι εξαιρετικά σύγχρονα, αυτά που με κάνουν να είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, γιατί έτσι στο μυαλό μου τοποθετώ τη μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός με τις δύσκολες μάχες που έδωσε στο παρελθόν και ήταν νικηφόρες», δήλωσε ο κ. Παπούλιας και για την ίδια την Έκθεση είπε: «Πέρα από το συγκίνηση είναι μια θύμηση σε ένα ιστορικό γεγονός που ξεπερνάει τον άνθρωπο. Όταν μιλάμε για ηρωισμό φαίνεται ότι αυτή εδώ η Έκθεση αναδεικνύει ακριβώς εκείνες τις μέρες».

Καταιγίδα νέων μέτρων από το οικονομικό επιτελείο για το 2014

Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το περιεχόμενο των μέτρων ήδη έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται από το οικονομικό επιτελείο και πλέον θεωρείται δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις θα αφορούν σε αύξηση φόρων, κατάργηση φοροαπαλλαγών, περικοπές δαπανών και αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτό που μένει είναι να συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές το τελικό βάρος αυτών των "παρεμβάσεων".
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να αποδείξει στην τρόικα ότι το κενό δεν θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ενώ σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου οικονομικών δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα καθώς θα μηδενιστεί με την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων.

Στο «σφυρί» 62.000 ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2014

Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", χιλιάδες ακίνητα πρώτης ή δεύτερης κατοικίας κινδυνεύουν να βγουν σε πλειστηριασμό, μετά την άρση του καθεστώτος προστασίας των δανειοληπτών, τον Ιανουάριο του 2014.
Τα δικαστήρια έχουν ήδη εκδώσει διαταγές πληρωμής για περιπτώσεις στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, τα οποία από το 2009 προστατεύονται από την ετησίως ανανεούμενη ρύθμιση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.
Συγκεκριμένα, για 62.000 ακίνητα που ανήκουν στους τέσσερις συστημικούς τραπεζικούς ομίλους έχουν ήδη εκδοθεί διαταγές πληρωμής, οι οποίες όμως δεν εκτελούνται, διότι ισχύει η απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Υπενθυμίζεται, ότι απαγορεύεται ο πλειστηριασμός ακινήτων αντικειμενικής αξίας ως 200.000 ευρώ και η κατάσχεση ακινήτου για χρέη ύψους ως 200.000 ευρώ.

20% ψαλίδι στις συντάξεις όσων αποχωρούν 55 έως 60 ετών

Κοφτερό «ψαλίδι» στις συντάξεις έως και 20% όσων βγαίνουν στη σύνταξη κάτω από την ηλικία των 60 ετών είναι το εναλλακτικό σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η εξαγγελία για την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Ειδικότερα η εισφορά που ήδη παρακρατείται ( 20% για το τμήμα πάνω από τα 1.200 ευρώ και 40% για το τμήμα πάνω από τα 1.000 ευρώ) αφορά σήμερα σε όσους είναι κάτω των 55.
Το νέο σχέδιο προβλέπει οι περικοπές να επεκταθούν και στους συνταξιούχους  55-60 ετών . 
Η απώλεια είναι βαριά ιδίως για όσους βγαίνουν αναγκαστικά στη σύνταξη εξαιτίας της ανεργίας. 
Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών ήταν κατηγορηματικός στο γεγονός ότι το δημοσιονομικό κενό προέρχεται κυρίως από τα ασφαλιστικά ταμεία και από αυτά πρέπει να αναζητηθούν οι πόροι.