Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Μεταμόρφωση Ιωαννίνων: Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός με 112 κιλά κάνναβη


Συνελήφθη σήμερα (17-07-2018) το πρωί στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 36χρονος αλλοδαπός, έπειτα από την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, σήμερα το πρωί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (διασταύρωση Μεταμόρφωσης), οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 36χρονο να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και προέβησαν στην κατάσχεση (46) δεμάτων κάνναβης, συνολικού βάρους -112- κιλών, που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 36χρονου εξακριβώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Επίσης, κατασχέθηκε το ανωτέρω αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Σε βάρος του 36χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ιωάννινα: Εξέλιξη στην υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κατ’ εξακολούθηση διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής στην περιοχή των Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης και τα υπόλοιπα πέντε μέλη της οργάνωσης

Σε συνέχεια του από 11-07-2018 Δελτίου Τύπου μας που αφορούσε υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κατ΄ εξακολούθηση διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής στην περιοχή των Ιωαννίνων, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης και τα υπόλοιπα πέντε μέλη που απάρτιζαν την εγκληματική ομάδα.
Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς (δύο άνδρες, ηλικίας 46 και 39 ετών και τρεις γυναίκες, ηλικίας 47, 44 και 22 ετών), μέλη και των δύο υποομάδων της οργάνωσης, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα (17-07-2018) το πρωί στα Ιωάννινα, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων κ. Ανακριτή Ιωαννίνων και κας Ανακρίτριας Α’ Θερινού Τμήματος Ιωαννίνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Άνω Καλαμάς: Προβλήματα στην άρδευση του κάμπου της Αρετής και των Κουκλιών από την «πτώση» κεντρικής διώρυγας

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου σημειώθηκε «πτώση» μέρους της κεντρικής διώρυγας που οδηγεί το νερό του ποταμού Λεμπούσδα από το μύλο της Σιταριάς Πωγωνίου  στον κάμπο Ρεπετίτσας, Αρετής και των Κουκλιών.
Η διώρυγα καταστράφηκε σε μήκος περίπου τα 15 μέτρα κάτω από το ψαράδικο, πιθανόν από διάβρωση του εδάφους από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα, από την παλαιότητα και την ελλιπή συντήρηση.

Η καταστροφή της είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή στην άρδευση των καλλιεργειών και ενώ βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού. 

Πρέβεζα: Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθη, χθες (16-07-2018) το απόγευμα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 42χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 46, 20 και 30 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος δύο εξ’ αυτών, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 42χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του αεροδρομίου των Ιωαννίνων


Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (16-07-2018) το πρωί στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρείς αλλοδαποί (δύο 28χρονοι άνδρες και μία 25χρονη γυναίκα), οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Ιωαννίνων και κάνοντας χρήση πλαστογραφημένων διαβατηρίων αρχών Εσθονίας και γαλλικού δελτίου ταυτότητας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Δανία.
Επιπρόσθετα, στις αποσκευές τους, βρέθηκαν και δύο πλαστά ιταλικά δελτία ταυτότητας.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ευχαριστήριο για δωρεά για ολοκλήρωση μέρους εργασιών στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής Παρακαλάμου


 

Ευχαριστήριο
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους συγχωριανούς κ.κ. Μπίκα Χρ. Βασίλειο και Μπίκα Χρ. Κωνσταντίνο για την ευγενική του δωρεά και  κάλυψη της δαπάνης για την αγορά των υλικών για ολοκλήρωση μέρους εργασιών στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής Παρακαλάμου.

Λέτσας Π. Βασίλειος
 
 
 

Εντοπίστηκε σε ορεινό και απόκρημνο σημείο της ευρύτερης περιοχής του Κεφαλοβρύσου Πωγωνίου, ποσότητα αρωματικού φυτού, βάρους περίπου (60) κιλών


Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, εντοπίστηκε σε ορεινή και απόκρημνη περιοχή στο όρος Νεμέρτσικα, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ποσότητα αρωματικού φυτού, βάρους περίπου (60) κιλών.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, δύο ημεδαπών (62χρονου άνδρα και 56χρονης γυναίκας) και ενός 49χρονου αλλοδαπού, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, προχθές (15-07-2018) νωρίς το πρωί, στην παραπάνω περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παράπηγμα, που χρησιμοποιούσαν οι τρεις κατηγορούμενοι για κτηνοτροφικές εργασίες, ποσότητα αρωματικού φυτού (τσάι βουνού), βάρους περίπου (60) κιλών, που είχε συλλεχθεί και εκριζωθεί.
Η παραπάνω ποσότητα τσαγιού κατασχέθηκε και θα παραδοθεί στο Δασαρχείο Κόνιτσας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

9ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης" την Παρασκευή 17 Αυγούστου, ώρα 18:00, στο Ελληνικό Ιωαννίνων




Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος το 9ο Συμπόσιο Γλυπτικής
Πανηπειρωτική συγκέντρωση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης " την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 ώρα 18.00 στο Ελληνικό Ιωαννίνων.
Ξεναγήσεις στο μουσείο, τον δρόμο των γλυπτών, στο λαογραφικό μουσείο, επίσκεψη στο μοναστήρι της ΤΣΟΥΚΑΣ, γλέντι στην πλατεία του χωριού.
Σας περιμένουμε.

Η Πρέβεζα τιμά τον μεγάλο ποιητή Κώστα Καρυωτάκη


Η Πρέβεζα τιμά τον μεγάλο ποιητή Κώστα Καρυωτάκη
Ιούλιος 1028-Ιούλιος 2018. 90 χρόνια μετά τον θάνατο του.
Η Πρέβεζα τιμά τον μεγάλο ποιητή.
To πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Σάββατο 14 Ιουλίου, ώρα 19.30 Πολιτιστικό Κέντρο (πρώην ΟΑΣΗ)
"Καρυωτακική οδοποιϊα" από την λογοτέχνη κ. Ρούλα Γαλάνη και τον φιλόλογο - ερευνητή κ. Κοσμά Κοψάρη.
Πέμπτη 19 Ιουλίου, ώρα 20.00 μ.μ. Οδός Δαρδανελίων πλατεία Καρυωτάκη
Παρουσιάσεις έργων των μαθητών της φιλολόγου κ. Σ. Γεωργοκίτσου
Ομιλία κ. Α. Αναστασόπουλου, Επίτιμου Προέδρου Περιηγητικής Λέσχης.
Παρασκευή 20 Ιουλίου, ώρα 20.00 μ.μ. Ναυτικό Μουσείο
Ομιλία από την καθηγήτρια νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας κ. Χριστίνα Ντούνια
Απαγγελίες ποιημάτων από τον Πρεβεζάνο ηθοποιό κ. Κων/νο Κορωναίο.
Ομιλία από τον ποιητή, φιλόλογο-ερευνητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τάσο Μαρκάτο.
Τραγούδι από την καθηγήτρια μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας κ. Μαριάννα Τζαφέρη και τον Πρεβεζάνο μουσικό κ. Β. Τζίμα.
Κυριακή 22 Ιουλίου, ώρα 20.00 μ.μ. πλατεία Δικαστηρίων
Ομιλίες από τον κ. Γιάννη Βέλλη, Γεν. Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών & από την κ. Αλεξάνδρα Κωστάκη, εκπαιδευτικό και συγγραφέα.
Συναυλία από Πρεβεζάνους Μουσικούς.

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγει ξανά από 27 έως 31 Ιουλίου η πλατφόρμα τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι ανοίγει ξανά στις 27 Ιουλίου και θα παραμείνει ενεργή έως τις 31 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017-18.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση ή να οριστικοποιήσουν την αίτηση που αποθήκευσαν προσωρινά, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr/

Ζάβροχο Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 17 Ιουλίου


Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι στο Ζάβροχο Πωγωνίου,  την Τρίτη 17  Ιουλίου.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Νέα μεταγραφική ενίσχυση με τον αμυντικό Γιώργο Ταίρη



Η Διοίκηση του  Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοίνωσε και νέα  μεταγραφική ενίσχυση με την απόκτηση του αμυντικού Γιώργου Ταίρη από την Μουσιωτίτσα.

Fast Track: μια καινοτόμος προσέγγιση στην ολική αρθροπλαστική γόνατος


Πρωτοποριακή μέθοδος ολικής αρθροπλαστικής γονάτου, που εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας, βάζει τέλος στα προβλήματα που προκαλούνται από αρθρίτιδα ή τραύμα και δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να περπατήσει μία ώρα μετά την επέμβαση και να φύγει περπατώντας μετά από ημερήσια νοσηλεία.

Σε αντίθεση με λοιπές μεθόδους, κατά τις οποίες πρέπει να κοπούν οι μύες, να εξαρθρωθεί το γόνατο και να παραβιαστεί ο αυλός των οστών με χρήση ενδομυελικού οδηγού, με την μέθοδο Fast Track,  οι σύνδεσμοι και οι μύες μένουν ανέγγιχτοι, η επέμβαση διενεργείται μέσω μίας τομής 5-6 εκατοστών, εκτοπίζοντας λίγο την επιγονατίδα, ενώ η χρήση του ρομποτικού πλοηγού έρχεται να ευθυγραμμίσει τα υλικά,  εξασφαλίζοντας την ισοβιότητα της πρόθεσης και τη μείωση του κινδύνου ενός νέου χειρουργείου λόγω χαλάρωσης και μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο θρομβώσεων, αιμορραγιών, εμβολών και φλεγμονών.
Η ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι η χειρουργική τεχνική κατά την οποία αντικαθίσταται ο φθαρμένος χόνδρος με μία τεχνητή πρόθεση. Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις φθορών της φυσιολογικής άρθρωσης, λόγω οστεοαρθρίτιδας ή άλλης μορφής αρθρίτιδας, προκειμένου να απαλλαγεί ο ασθενής από τον πόνο και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα της άρθρωσης, κατά συνέπεια,  και η ποιότητα της ζωής του.
Η μέθοδος Fast Track – Ημερήσιας Νοσηλείας – Άμεσης Αποκατάστασης εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας από την ομάδα του Δρ. Σπυρίδωνα Αρμπή και εγγυάται άμεση αποκατάσταση της άρθρωσης, αναίμακτα και ανώδυνα.
«Η μεθοδολογία και ο όρος “Fast Track” στην αρθροπλαστική γόνατος γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα, πριν 2 έτη, από την ομάδα μας,  εφαρμόζοντας από κοινού πρωτοποριακές μεθόδους με το Hospital of Special Surgery (HSS) της Νέας Υόρκης, το διασημότερο ορθοπαιδικό νοσοκομείο στον κόσμο και σε κοινό πρωτόκολλο για τη βελτίωση της μυοσκελετικής υγείας στην Ελλάδα. Η μέθοδος αποτελείται από συνδυασμό καινοτόμων προεγχειρητικών, διεγχειρητικών και άμεσα μετεγχειρητικών τεχνικών, στηριζόμενη σε συγκεκριμένες κλινικές, λειτουργικές και οργανωτικές δομές, που βελτιούμενες συνθέτουν την πρώτη και μεγαλύτερη μεθοδολογία Fast Track– Ημερήσιας Νοσηλείας – Άμεσης Αποκατάστασης αρθροπλαστικής παρέχοντας των πρώτων τέτοιου τύπου αποτελεσμάτων στην Ελλάδα.», αναφέρει ο Δρ Σπυρίδων Α. Αρμπής, χειρουργός - ορθοπαιδικός.