Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Πειραγμένες» οι δημοσκοπήσεις


Σκληρό πόκερ με τα νούμερα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων προεκλογικών ημερών, παίζουν τα επιτελεία των κομμάτων σε πλήρη συνεργασία με ορισμένα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων, υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία των αποτελεσμάτων «εσωτερικών» και μυστικών δημοσκοπήσεων που κάνουν τα κόμματα, με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που εμφανίζονται στα ΜΜΕ.
Ανάλογα με ποιο κόμμα υποστηρίζει το κάθε ΜΜΕ, εμφανίζει και τις ανάλογες δημοσκοπήσεις με φουσκωμένα τα νούμερα για το συγκεκριμένο κόμμα της προτίμησής του.

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της Κόνιτσας, ανακοίνωσε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης

Oι υποδομές στη γεωργία και στον τουρισμό, καθώς και περιβαλλοντικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, στην Κόνιτσα και σε τοπικές κοινότητες του Λεκανοπεδίου της. "Η προστασία του περιβάλλοντος, είναι από τις βασικές μας προτεραιότητες, και αυτό αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που ήδη έχουν αναληφθεί", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Αγιά Πρέβεζας: Σύλληψη αλλοδαπού για ενεργητική δωροδοκία αστυνομικών και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, απογευματινές ώρες χθες (08-05-2014) στην Αγιά Πρέβεζας , ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, εντόπισαν τον 24χρονο στην Αγιά Πρέβεζας και αφού προέβησαν στον έλεγχο των στοιχείων του, τον συνέλαβαν διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στο Αστυνομικό Τμήμα Πάργας, ο συλληφθείς προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, υποσχέθηκε στους αστυνομικούς την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των 270 ευρώ .
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω προγενέστερης διοικητικής απέλασης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.

Ενημέρωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ για την Οδική βοήθεια


Πυρήνας Υποστηρικτών Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό Π.Ε. Ιωαννίνων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πυρήνας Υποστηρικτών της ΄Ενωσης για την Πατρίδα και τον Λαό (Πρόεδρος Βύρων Πολύδωρας, Αντιπρόεδροι Χ. Ζώης, Ν. Νικολόπουλος, Π. Ψωμιάδης), θεώρησε ως υποχρέωσή του να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις εκλογές στους Δήμους της Περιφ. Ενότητας Ιωαννίνων.
Βασικό κριτήριο επιλογής-στήριξης είναι η σαφέστατη και έμπρακτη αδέσμευτη αυτοδιοικητική στρατηγική της κάθε δημοτικής κίνησης, η αποδεδειγμένη ανεξαρτησία και η αποφασιστικότητα αντίδρασης στην όποια κυβερνητική - μνημονιακή επιβολή αποφάσεων και μέτρων που θα θίγουν τα συμφέροντα του Δήμου και κατ' επέκταση της Χώρας και του λαού.
Για το Δήμο Πωγωνίου ειδικότερα  αποφασίστηκε η στήριξη της ανεξάρτητης, αδέσμευτης δημοτικής κίνησης "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Γιάννη Ντόντη.
Το Πωγώνι στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να αλλάξει σελίδα, βάζοντας τέλος σε μια δημοτική αρχή πλήρως υποταγμένης σε πολιτικούς προστάτες-υπηρέτες μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.
Μια δημοτικής πολιτικής που συνηγόρησε σε αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και των πιστωτών της χώρας, που έβλαψαν την περιοχή και την οδηγούν στον αφανισμό.
Ο απερχόμενος δήμαρχος φέρει βαρύτατες ευθύνες. Δεν τον σώζουν οι κατόπιν εορτής επαναστατικές κορώνες.
Την κρίσιμη στιγμή ήταν απών και παρασκηνιακά συναινούσε σε βλαπτικές για τον τόπο αποφάσεις των πολιτικών του προστατών.
Καλούμε τους φίλους μας στο Πωγώνι, δυναμικά να στηρίξουν την προσπάθεια αλλαγής πορείας του Δήμου τους.


Εκ του Πυρήνα

Γιάννενα: Συνελήφθη ένας 21χρονος ημεδαπός για υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (08-05-2014) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 21χρονου όπου εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο υπνοδωμάτιό του, μέσα στον οποίο καλλιεργούσε δύο φυτά κάνναβης, υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες (υγρασίας – φωτισμού - θερμότητας).
Ο εξοπλισμός για την παραγωγή υδροπονικής καλλιέργειας και τα φυτά της κάνναβης κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΘ. ΤΑΣΟΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο


Tηλ. Επικοινωνίας: 6948878448

ΒΙΛΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο


Tηλ. Επικοινωνίας: 6974329130-6976154224

ΦΑΪΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο


Tηλ. Επικοινωνίας: 6944224415

E-mail: Spyridonfaitas@gmail.com

ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο


Tηλ. Επικοινωνίας: 2653041425-6988009778

Παππούδες, γιαγιάδες μέχρι και άστεγοι άνεργοι πρέπει να δηλώσουν λογαριασμό email

Με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ Θεοχάρη γίνεται γνωστό ότι όλοι οι φορολογούμενοι αυτής της χώρας πρέπει να έχουν email. Ναι και όμως παππούδες και γιαγιάδες πρέπει να έχουν email και να το δηλώσουν στην εφορία , επίσης άστεγοι άνεργοι που δεν έχουν διαδίκτυο πρέπει να δηλώσουν email. 
Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ.Θεοχάρης με εγκύκλιο του που παρουσιάζει το www.dikaiologitika.gr, ζητά υποχρεωτικά από όλους τους κατόχους ΑΦΜ (δηλαδή όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι) να δηλώσουν email στο taxisnet ώστε να μπορεί η Φορoλογική Διοίκηση να κοινοποιεί όλες τις ειδοποιήσεις για οφειλόμενους φόρους, τέλη κτλ.
Όπως κάνει γνωστό ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων με την εγκύκλιο του οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να επικαλούνται έναντι της Φορολογικής Διοίκησης οποιαδήποτε μεταβολή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι το χρόνο ενημέρωσής της.
Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται για την ηλεκτρονική κοινοποίηση, που εκδίδει η Φορολογική Διοίκηση σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.

Για να ξέρετε ποιος παρακολουθεί τον ΑΜΦ σας

Μία νέα υπηρεσία του Taxis δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να μαθαίνουν σε ποιον αντιστοιχεί ένας ΑΦΜ αλλά και να ενημερώνονται για το ποιος παρακολουθεί τον δικό τους. Για να μπορέσει να λάβει ο φορολογούμενος της πληροφορίες που θέλεις θα πρέπει να κάνει εγγραφή στη διεύθυνση: https://www1.gsis.gr/webtax/wspublicreg.
Τα στοιχεία από την ηλεκτρονική βάση του φορολογικού μητρώου που θα μπορούν να ανακτηθούν από την υπηρεσία είναι:
Α.Φ.Μ.
Κωδικός και Περιγραφή ΔΟΥ
Ένδειξη εάν πρόκειται για Φυσικό ή Μη Φυσικό Πρόσωπο
Ένδειξη ένα ο Α.Φ.Μ. είναι ενεργός ή απενεργοποιημένος
Ένδειξη εάν πρόκειται για επιτηδευματία, μη επιτηδευματία ή πρώην επιτηδευματία
Επωνυμία
Τίτλος επιχείρησης

Δελτίο τύπου για την χθεσινή ομιλία του κ. Ντόντη σε Κρυονέρι και Σιταριά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα οι κάτοικοι του Κρυονερίου και τις Σιταριάς υποδέχτηκαν τον υποψήφιο δήμαρχο, κ. Ιωάννη Ντόντη και το επιτελείο του στα χωριά τους και συνομίλησαν σε εγκάρδιο κλίμα για τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν όχι μόνο αυτά τα χωριά, αλλά όλου του δήμου.
Ας ακούσουμε ένα ηχητικό απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του υποψηφίου δημάρχου, κ. Ιωάννη Ντόντη.

Ο κ. Ντόντης αφού τους άκουσε προσεκτικά, τους επισήμανε πως η παρατάξη του "Δύναμη Ευθύνης και Ενότητας για το Πωγώνι", έχει πλάνο, το οποίο μπορεί να βγάλει από την ανυπαρξία το δήμο Πωγωνίου και πως φυσικά ήρθε επιτέλους η ώρα το ΠΩΓΩΝΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΤΕΝΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από η χθεσινή περιοδεία του κ. Ντόντη.

Οριακή μείωση της ανεργίας στο 26,5% τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οριακή μείωση στο 26,5% παρουσίασε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό της ανεργίας τον Φεβρουάριο, από 26,6% που ήταν τον Ιανουάριο και από 26,7% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 1.300.165 άτομα, μειωμένος κατά 14.996 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2013 (-1,1%) και κατά 7.987 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014 (-0,6%).
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 8.964 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2013 (-0,2%) και κατά 4.054 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014 (-0,1%) και διαμορφώθηκαν σε 3.609.445 άτομα.

Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου, το διήμερο (05/06-05-2014), στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διακίνησής τους

Ελέγχθηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) επιχειρήσεις συλλογής, επεξεργασίας και εμπορίας μετάλλων (scrap)

Στο πλαίσιο των ελέγχων, συνελήφθησαν δύο άτομα γιατί διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν επιχειρήσεις χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας και κατά παράβαση περιβαλλοντικών κανονισμών
Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο (05/06-05-2014) σε ολόκληρη την Ήπειρο, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, με στόχο την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διακίνησής τους.
Στους ελέγχους συμμετείχαν αστυνομικοί της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου, σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς.

Υπογράφονται οι συμβάσεις για το πετρέλαιο στα Γιάννενα

Με την ολοκλήρωση της απαιτούμενης διαδικασίας ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο άνοιξε ο δρόμος για την τελική υπογραφή των συμβάσεων, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των ανάδοχων σχημάτων, για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με την διαδικασία της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (Open Door) που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ.
Η υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στο ΥΠΕΚΑ, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, τους οποίους ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ενημέρωσε για τη σημαντική εξέλιξη με την οποία ολοκληρώνεται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Άρτα: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν (476,26) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (07.05.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 35χρονο και βρήκαν στην κατοχή του δύο συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους (8,82) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία σακούλα που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους (464) γραμμαρίων, κρυμμένη στην αποθήκη του σπιτιού.
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους (3,44) γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε ο ανωτέρω.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.