Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 2-2

Χ-ορταστικό θέαμα στα Γιάννενα

Ο ΠΑΣ πήρε δύο φορές το προβάδισμα στο ματς με τον Ηρακλή, ο οποίος ισοφάριζε κάθε τρία λεπτά μετά τα γκολ που δεχόταν.
Στο 32' ΠΑΣ ανοίγει το σκορ με τον Ίλιτς. Ο Μανιάς βρήκε υπέροχα τον Ίλιτς με το κεφάλι και ο Σέρβος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Περνίς για το 1-0.
Ο Βέλλιος στο 35'  ισοφαρίζει σε 1-1 για τον Ηρακλή.
Ο Τσιλιανίδης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Βέλλιος ακούμπησε όσο έπρεπε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Βελλίδη.
Στο 59' δοκάρι για τον Ηρακλή. Ο Πασάς έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη.
Ο Τσάβες κερδίζει φάουλ σε καλό σημείο κοντά στην περιοχή.
Ο Κοζορώνης εκτελεί απευθείας στο 62' και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Περνίς κάνοντας το 2-1.
Ο Κυριακίδης με απίστευτο σουτ με εξωτερικό φάλτσο στο 65' στέλνει τη μπάλα στο "παραθυράκι" του Βελλίδη για το 2-2.


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα (80' Καρανίκας), Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τσάβες, Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ακόστα (66' Λίλα), Ίλιτς, Μανιάς (84' Φερφελής).
 Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Πέρνις, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Στάμου, Σαραμαντάς, Μακρής, Λάζαρ (87' Ιντζόγλου), Κυριακίδης, Πασάς, Τσιλιανίδης (69' Χαντί), Βέλλιος (74' Λουκίνας)

Δήμος Σουλίου: Από τις 4 μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου 2015, το μεγαλύτερο παζάρι της Ηπείρου, ο Λάμποβος της Παραμυθιάς

Για μια ακόμα φορά η Δημοτική αρχή πιστή στο ραντεβού με την παράδοση διοργανώνει και φέτος το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου, το γνωστό σε όλους «Λάμποβο».
Στο χώρο του παζαριού θα υπάρχει λαογραφική έκθεση με αντικείμενα που αφορούσαν τη ζύγιση και μέτρηση υλικών, τα παλαιότερα χρόνια με τίτλο «Παλιά διλήμματα οκά ή κιλό/πήχυς ή μέτρο και το φόρτωμα των βαρών».
Παράλληλα κατά τη διάρκεια του Λαμπόβου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και αγιογραφίας στο χώρο του Φ.Ο.Π.

Σας περιμένουμε όλους από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου έως 11 Οκτωβρίου 2015 στην Παραμυθιά.

Νίκες με τεσσάρα για Αγροτικό Αστέρα και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτο (4-0)- Νίκη εντός για την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (1-0)

*Νέα νίκη με το ευρύ 4-0 σημείωσε το απόγευμα της Κυριακή στον Παρακάλαμο ο Αγροτικός Αστέρας επί του Π.Α.Σ. Περιβλέπτου. 
Η ομάδα του Μπάμπη Νταλάκα ήταν ανώτερη καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για γκολ.
Το χορό των γκολ άνοιξε ο Γρίβας Χρήστος στο 41', για να συνεχίσει με χαν τρικ ο Χαρίσης Αλέξανδρος στο 60',  72΄ και στο 89΄.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Τσεκούρας Παναγιώτης (Χαλιγιάννης Βασίλειος 46΄), Γκόνης Πέτρος, Νάτσης Σταύρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος,  Άμρο Παντελής, Γρίβας Χρήστος, Ζόta Αρσέν, Μακρής Χρήστος (Ζιάκας Γρηγόριος 77΄), Χαρίσης Αλέξανδρος, Μπούρμπος Αλέξανδρος (Μπαρίμης Γεώργιος 72΄)
*Μετά από μια μέτρια εμφάνιση η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στο Δελβινάκι της αξιόμαχης ομάδας της Αμφιθέας με σκορ 4-0.
Σε μεγάλη μέρα ο Μπάγιας Ελευθέριος  που σημείωσε χαν τρικ (7', 72', 86').
Στο 71΄ ο Φουρτούνης Ηλίας διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Μυριούνης Σταύρος, Καρδάσης Γεώργιος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Κώστας Κωνσταντίνος (Ναθαναήλ Κωνσταντίνος 60΄), Μαγκλάρας Δημήτριος, Μπάγιας Ελευθέριος, Πάντος Σπυρίδων (Πάντος Παναγιώτης 77΄), Ζενέλης Πάτροκλος (Βλάχος Θεμιστοκλής 84΄), Φουρτούνης  Ηλίας, Μπαλλατζία Αγκίμ
* Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με γκολ του Τώνη Γεώργιου  στο 27' νίκησε τον Π.Α.Ο. Κόνιτσας με 1-0 το απόγευμα της Κυριακής στο Κεφαλόβρυσο.
Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίχτες καθώς ο  Μπίστας Βασίλης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Τώνης Γεώργιος, Ντεμίρης Σπυρίδων, Πότσης Θεόδωρος, Μπίστας Βασίλειος, Στεφάνου Χρήστος, Ντόντης Βασίλειος, Μπάσιος Χρήστος, Δήμος Αναστάσιος (Νούσης Χρήστος 85΄), Καραμάνης  Αλέξανδρος, Meynti Δίμο-Κωσταντίνος  

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 2-1  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1-0  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 8-0  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 4-0  
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-3  
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 1-2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-0  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ  4-0  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 1-2

 Βαθμολογία (3η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 9
2. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 9 
3. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 7
4. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 7
5. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 6
6. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6  
7. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 6  
8. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 5  
9. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 5
10. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4
11. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 4
12. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 3
13. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 3 
 14. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3 
15. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0
16. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 0
17. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 0 
18. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 0

Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών Πωγωνίου: 2η γιορτή τσίπουρου το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών σας προσκαλεί στην  2η γιορτή τσίπουρου, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα  8:00 μ.μ..

Πάνω από 5 εκατ. Έλληνες δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταστρώνει σενάρια που προβλέπουν ακόμη και αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ, πληροφορίες από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων που συγκέντρωσε η «Κ» αποτυπώνουν μαζική μετατόπιση πληθυσμού προς τα κατώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.
Από περίπου 5,9 εκατ. κοινές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και το τέλος Αυγούστου, τα 3,7 εκατ. ή το εκρηκτικό ποσοστό του 62,82% έδειξε οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ.
Από το 2010 –έτος έναρξης εφαρμογής των μνημονίων– μέχρι σήμερα το «μερίδιο» των φτωχότερων φορολογουμένων έχει αυξηθεί κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2010, ο αριθμός των φορολογουμένων με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ ήταν 2,782 εκατ. άτομα, δηλαδή περίπου ένα εκατομμύριο λιγότερα σε σχέση με σήμερα.

Νέο «ψαλίδι» σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των Τραπεζών, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα κληθούν  να βάλουν πλάτη για να επιτευχθεί  ένα μεγάλο μέρος του μνημονιακού στόχου της εξοικονόμησης 2,2 δις. ευρώ από συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις το 2015-16.
Σύμφωνα με υπολογισμούς υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εργασίας έως 10,5% μπορεί να φτάσουν οι μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων το 2016.
Οι μειώσεις των συντάξεων στο Δημόσιο και τα «ευγενή» ταμεία θα έλθουν  ως αποτέλεσμα της επιβολής ενιαίων κανόνων εισφορών και παροχών στο ασφαλιστικό σύστημα και θα «χτυπήσουν» όσους απομάχους της δουλειάς παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος "Ήλιος" του Υπ. Εργασίας (Μάιος 2015), μέση σύνταξη  πάνω από 1.000 ευρώ - ακαθάριστη μηνιαίως-δίνουν 19 συνταξιοδοτικά ταμεία ή κλάδοι σε 911.554 συνταξιούχους.
Πιο αναλυτικά οι 911.554 συνταξιούχοι των 1.000 ευρώ (μέση ακαθάριστη κύρια σύνταξη) και άνω αναλύονται ως εξής:
- 472.752 από το τομέα συντάξεων του Δημοσίου με μέση σύνταξη 1.030 ευρώ.

Νέο μοντέλο για φόρους και επιδοτήσεις για όλους τους αγρότες

Η κυβέρνηση προωθεί έξι ανατροπές στον αγροτικό τομέα με νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
Οι ανατροπές αφορούν:
1. Φοροελαφρύνσεις για τους κατά αποκλειστικό επάγγελμα και νέους αγρότες, με αυστηροποιήση του όρους «αγρότης»
2. Αυστηρή εφαρμογή των κανόνων της ΚΑΠ, βάσει των οποίων αποκλείονται από τις επιδοτήσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις
3. Βιβλίο εσόδων-εξόδων για όλους, με έσοδα πάνω από 5.000 ευρώ και αναγνώριση περισσοτέρων δαπανών ως έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.

O Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, διοργανώνει και φέτος τη «Γιορτή τσίπουρου», το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ώρα 20.30΄, στην πλατεία, μπροστά από το οίκημα του, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι

Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου.
Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου από άλλες περιοχές της Αττικής, αλλά και δημότες του Δήμου Φυλής, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.
 Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, που διαβιώνουν στην ύπαιθρο, κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική.
 Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.
 Στις μέρες μας, το τσίπουρο παρά τον σκληρό ανταγωνισμό των ποτών από το εξωτερικό, παραμένει σταθερή αξία, εξαιτίας του φυσικού τρόπου παρασκευής του, που το απαλλάσσει από τις ανθυγιεινές προσμίξεις.
Χάρη στην προσήλωσή των Ηπειρωτών στην παράδοση του τόπου τους, αποτελεί σήμερα, απαραίτητο συνοδευτικό των ορεκτικών στο τραπέζι.
 Για τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, η μυσταγωγία της παρασκευής του τσίπουρου βοηθάει στην διάδοση της παράδοσης και συσπειρώνει τα μέλη του.
Τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ή να θυμηθούν τις συνήθειες των γονέων και των παππούδων τους.
Με τον τρόπο αυτό μυούνται στην παράδοση και νέοι άνθρωποι, χωρίς, κατ' ανάγκη να έχουν Ηπειρώτικη καταγωγή.
 Γι' αυτό άλλωστε, ο πρώην Πρόεδρος Νίκος Μαλάμος, ο νυν Πρόεδρος Ηλίας Αθανασόπουλος και τα μέλη του ΔΣ δεν υπολογίζουν τον προσωπικό τους χρόνο για την επιτυχία του δρώμενου. Τον διαθέτουν απλόχερα για να προσφέρουν στους συντοπίτες τους αλλά και στην τοπική κοινωνία.
Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι αεικίνητοι, αυτό εξάλλου έδειξαν οι εκδηλώσεις των προηγούμενων χρόνων και βέβαια εξαιρετικοί οικοδεσπότες.
 Αποδείχτηκαν κατά το παρελθόν αντάξιοι της πατροπαράδοτης Ηπειρώτικης φιλοξενίας και κέρδισαν την αναγνώριση των προσκεκλημένων οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον αύλειο χώρο που βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου, επί της οδού Παναγίας Γρηγορούσας.
 Άνθρωποι κάθε ηλικίας χόρεψαν με την παραδοσιακή Ηπειρώτικη Ορχήστρα και γεύτηκαν το τσίπουρο, που κύλισε σταγόνα - σταγόνα στα ποτήρια από τον παραδοσιακό αποστακτήρα.
 Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ηπειρώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 20.30' το βράδυ, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι.
 Όσοι θα παρευρεθούν, θα διασκεδάσουν με την Ηπειρώτικη μουσική κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου, με τον Κώστα Μήτση στο τραγούδι.
 Θα χορέψουν όλοι, μετά την χορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου του Συλλόγου και των χορευτικών γειτονικών Ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων.
 Και επειδή το τσίπουρο δεν πίνεται ψηροσφύρι θα προσφερθούν εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες, που θα παρασκευάσουν, θα ζυμώσουν και θα φουρνίσουν και ψήσουν οι γυναίκες του Συλλόγου.