Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Στοπ σε αμνήστευση κρυφών εισοδημάτων

Μπλόκο στις ρυθμίσεις που δίνουν αμνηστία σε φορολογούμενους οι οποίοι έχουν αποκρύψει εισοδήματα βάζει η τρόικα, επιβάλλοντας σχετική διατύπωση και στο μνημόνιο.

Η επιμονή της τρόικας βάζει στο περιθώριο τις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου για νομοθετική ρύθμιση η οποία προέβλεπε τη δυνατότητα καταβολής φόρου 8%-10% σε όσους αποκαλύψουν κρυμμένα εισοδήματα, τα οποία δεν είχαν αποτυπώσει στο παρελθόν στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Αντίθετα, στην τελική ευθεία μπαίνει η αποστολή των ειδοποιητηρίων σε 15.000 φορολογούμενους οι οποίοι πιάστηκαν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων με αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν στην εφορία και στα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία και απειλούνται τώρα με φόρο 45%.
Την προσεχή Δευτέρα, στο υπουργείο Οικονομικών έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τη συνδρομή του τεχνικού κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που βρίσκεται στην Αθήνα, για την οριστικοποίηση του κειμένου με το οποίο θα ειδοποιούνται οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι για την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσπραξη φόρων και προστίμων επί αδήλωτων εισοδημάτων.

Χιλιάδες κτηνοτρόφοι εκτός εξισωτικής, τι λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Θύελλα αντιδράσεων υπάρχει από την πλευρά των κτηνοτρόφων που δεν εισέπραξαν την προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Σύμφωνα με καταγγελίες που έκαναν κτηνοτρόφοι, αν έστω και ένας βοσκότοπος τους είναι 10 χιλιόμετρα μακριά από το στάβλο τους, τότε δεν είναι επιλέξιμοι τους πετά έξω το σύστημα και δεν εισπράττουν την ενιαία ενίσχυση. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και οι ΕΑΣ καταγγέλλουν ότι δεν είχαν κάποια σχετική ενημέρωση όταν κατέθεταν το ΟΣΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος ενεργοποιήθηκε η συγκεκριμένη διάταξη για πρώτη φορά. Αναμένεται να υπάρξει σύντομα νέα ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος και την ερχόμενη εβδομάδα να καταβληθούν τα χρήματα.

Αλλάζουν όλα για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες!

Ανατροπή στη φορολογική εικόνα όλων

Πλήρη ανατροπή στο φορολογικό σύστημα που διέπει 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και περίπου 700.000 κατ' επάγγελμα αγρότες επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής", που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο.
Ανάμεσα στις φοροαπαλλαγές που καταργούνται είναι οι τόκοι των στεγαστικών δανείων για την πρώτη κατοικία, το ενοίκιο για την πρώτη κατοικία και για τα παιδιά που σπουδάζουν, τα δίδακτρα φροντιστηρίων, οι δωρεές και οι χορηγίες, όπως και οι δαπάνες για τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αντιθέτως διατηρούνται οι απαλλαγές για τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και θα εκπίπτει το μέρος που ξεπερνά το 10% του φορολογητέου εισοδήματος.
Ακόμη διατηρούνται οι απαλλαγές για τη διατροφή από τον ένα σύζυγο στον άλλο, οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία (κύριας και επικουρικής) και τα ασφάλιστρα ζωής, ασθένειας και προσωπικών ατυχημάτων.

Τροχαίο ατύχημα στη Μπάφρα Ιωαννίνων

Χθες (26-10-2012) το απόγευμα, στη Μπάφρα Ιωαννίνων, Ι.Χ. επιβατικό όχημα, το οποίο οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 3χρονο ανήλικο πεζό.

Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή οχήματος

Βραδινές ώρες της 26-10-2012, συνελήφθησαν στο Λούρο Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για κλοπή αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες κινούμενοι στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Άρτας με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από την πόλη της Πρέβεζας, εξετράπησαν της πορείας τους και προσέκρουσαν σε δέντρο, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος και τον τραυματισμό τους.
Οι τραυματίες διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αναβάλλονται οι σημερινές εκδηλώσεις για το έπος του ΄40 λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών

Λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ο Δήμος Πωγωνίου αναβάλλει στις προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα εορταστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των ΚΑΛΠΑΚΙΩΝ 2012.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 28 Οκτώβρη και ώρα 17:00.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδο Καλπακίου.

Ψηφιακό σχολείο και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας συμφώνα με το Υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ανοίγει η πόρτα στο ψηφιακό σχολείο, και οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λάπτοπ), έρχονται να αντικαταστήσουν τη σχολική τσάντα για τους μαθητές 1.138 Δημοτικών Σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ο ειδικός εξοπλισμός που θα τα συνοδεύει και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ε.Υ.Ε. Ε.Δ.) του υπουργείου Παιδείας, προκήρυξε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για τον εξοπλισμό 1.138 Δημοτικών Σχολείων: κινητών εργαστηρίων πληροφορικής (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε τροχήλατα ερμάρια), μεμονωμένων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, την εγκατάσταση δικτυακού εξοπλισμού και δομημένης καλωδίωσης στις αίθουσες των δημοτικών σχολείων που περιλαμβάνονται στο Έργο, την εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων και λογισμικών και την παροχή υπηρεσιών παράδοσης, εγκατάστασης, θέσης σε πλήρη λειτουργία και επιτόπιας επίδειξης του εξοπλισμού - εκπαίδευσης.

«Εκπτώσεις» στην προστασία του Καλαμά λόγω κόστους

Εξαιρετικά υψηλό κρίνεται το κόστος της εγκατάστασης ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων στους υδάτινους αποδέκτες της Ηπείρου, με τις ελπίδες της Περιφέρειας Ηπείρου για χρηματοδότηση να εναποτίθενται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Καλλικράτης», για το οποίο υπάρχει η διαβούλευση μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ένωσης Περιφερειαρχών.

Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρονικό σύστημα για την παρακολούθηση της ποιότητας των επεξεργασμένων λυμάτων που διοχετεύονται από τις επιχειρήσεις και τους βιολογικούς καθαρισμούς στους υδάτινους αποδέκτες, όπως η τάφρος της Λαψίστας, ο ποταμός Καλαμάς και άλλα υδάτινα οικοσυστήματα του Νομού και της περιφέρειας δεν προβλέπεται να εγκατασταθεί αν και έχει αποφασιστεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων.
Από την άλλη πλευρά μόνο τρεις από τις μεγάλες επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στο Νομό έχουν εγκαταστήσει και έχουν θέσει σε λειτουργία μετρητή της ποιότητας των λυμάτων που έχουν αποδέκτη τον Καλαμά.

Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στην εθνική οδό Άρτας - Αγρινίου

Την 26-10-2012/15:10, στην Ε.Ο. Άρτας-Αγρινίου, (2) άγνωστοι δράστες, φορώντας κράνη και επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα άνευ αριθμού κυκλοφορίας, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τον ημεδαπό υπάλληλο του καταστήματος το κινητό του τηλέφωνο καθώς και χρηματικό ποσό.
Οι δράστες αναζητούνται.