Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ.


Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 29-08-2014 συνεδριάσεως.
1. Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.
2. Έγκριση χορήγησης παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Οριστική μελέτη οδού Νιάρχου», που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΜΠ018/3 Ηπείρου με ΚΑ2006ΜΠ01830003, και με ανάδοχο τα συνεργαζόμενα Γραφεία Μελετών «DKND ENGINEERS Ο.Ε./ DELCO ΕΠΕ - Ν. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ/ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΗΡΙΝΗΣ», μέχρι την 31-12-2014.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης της σύμβασης της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη Συγκοινωνιακών Έργων Ανάδειξης Αρχαιολογικού Χώρου Νικόπολης (Αρχαιολογικό Πάρκο Νικόπολης)», που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΜΠ018/3 Ηπείρου με KA 2008M1101830002, με ανάδοχο τα συνεργαζόμενα Γραφεία Μελετών: [“HYDROMENT-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε.” / “Μ. ΚΩΤΟΥΖΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ” Ε.Ε., Διακριτ. Τίτλος: “ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕΜΕ”/ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ/ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ]’’.

Μήνυμα της Γενικής Γραμματέα για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Πέμπτη(11/9/140), η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά σε γραπτό μήνυμά της αναφέρει τα εξής:
 «Αγαπητοί μαθητές,
Στον καινούργιο κύκλο της σχολικής ζωής που αρχίζει σήμερα θέτετε όλοι σας νέους στόχους προκειμένου να κάνετε πράξη τα όνειρά σας με συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σας.
Σε αυτή την πορεία πάντοτε θα υπάρχουν δυσκολίες, ποτέ όμως δεν είναι ανυπέρβλητες όταν η προσπάθεια είναι κοινή και συμβάλλουν και άλλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, στην κατάκτηση του στόχου.
Γνωρίζουμε πως εν μέσω κρίσης οι δυσκολίες αυξήθηκαν και θα πρέπει όλοι μας να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και κόπο. Άλλωστε, σύμφωνα και με την ρήση του Αριστοτέλη: «τα αγαθά κόποις κτώνται» και η γνώση είναι ένα αγαθό και σημαντικό εφόδιο για τη ζωή μας.
Στα σχολεία μας συναντάμε εκπαιδευτικούς που εκτός από τις γνώσεις και την εμπειρία διαθέτουν ευαισθησία και θέληση για προσφορά. Είμαστε δίπλα τους, τους στηρίζουμε προκειμένου να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση για να μη στερήσουμε από τους μαθητές το δικαίωμα να ελπίζουν και να ονειρεύονται για ένα καλύτερο μέλλον.
Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.»
 

Ιωάννινα: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Χθες (10-09-2014) το βράδυ, στα Ιωάννινα, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων. 

Ευχές για "καλή σχολική χρονιά" έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Τις ευχές του στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς για "καλή σχολική χρονιά" έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε σύντομους χαιρετισμούς του σε τελετές Αγιασμών στις οποίες παρέστη. 
Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης σε δήλωσή του υπογράμμισε, ότι η Περιφέρεια και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες ολοκλήρωσε έγκαιρα τους διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών, προσθέτοντας ότι τυχόν μεμονωμένα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται άμεσα με στόχο αφενός την καλύτερη εξυπηρέτηση του μαθητικού δυναμικού και αφετέρου την ασφαλή μετακίνησή του.

835.282 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων είναι ηλικίας από 30 έως 54 ετών, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Έλληνες υπήκοοι, ενώ προηγούνται σταθερά οι γυναίκες.
Μικρή αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 1,84%, τον Ιούλιο, δείχνουν τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που συνεχίζουν να αναζητούν εργασία ανήλθε τον Ιούλιο σε 835.282 άτομα έναντι 820.156 τον προηγούμενο μήνα.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες σήμερα Πέμπτη

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για την επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Αναλυτικά:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις επόμενες ώρες σήμερα Πέμπτη 11/09/14 στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 12/09/14.
***
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, με επείγον έγγραφό της προς τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της Ηπείρου, ζητά να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα παρουσιαστούν.

Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για εκατομμύρια νοικοκυριά από τον Οκτώβριο

Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έρχονται από τον Οκτώβριο για το σύνολο των 7,5 εκατ. καταναλωτών μέσω των ειδικών χρεώσεων για τις λεγόμενες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
Πρόκειται για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ), που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο της ΔΕΗ όσο και των ανταγωνιστών της, και οι οποίες «επιδοτούν» το κόστος ηλεκτροδότησης των καταναλωτών στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, αλλά και όλων εκείνων που ανήκουν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
 Πόσο ακριβώς θα είναι η αύξηση των ΥΚΩ, και πως θα επιμεριστούν στις τρεις κατηγορίες καταναλωτών, δηλαδή σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς, δεν είναι ακόμη σαφές.
Εκτιμάται ότι η αύξηση θα είναι περίπου 25% προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες δαπάνες για ΥΚΩ το έτος 2012 και 2013 έτσι όπως προσδιορίστηκαν με απόφαση της Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Η απόφαση εκείνη «εκτόξευσε» τη δαπάνη για τις ΥΚΩ σε 842 εκατ. ευρώ για το 2012 και σε 850 εκατ. ευρώ για το 2013, έναντι μόλις 670 εκατ. ευρώ το 2011.

Πρώτο κουδούνι με αμέτρητα κενά για τη νέα σχολική χρονιά


Παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις για μια ακόμη φορά η σχολική χρονιά ξεκινά με πλήθος προβλημάτων.
Τα παιδιά θα λάβουν τον αγιασμό και την ευχή για καλή χρονιά και καλή πρόοδο, αλλά θα χρειαστούν και πολλή δύναμη για να ξεπεράσουν τους σκοπέλους που θα συναντήσουν στη διάρκεια του σχολικού έτους.
Σε 5.681 ανέρχονται τα κενά στα δημοτικά σχολεία της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε όλη την Ελλάδα τα κενά προσδιορίζονται ως εξής:
Δασκάλων: 1.725
Νηπιαγωγών: 906
Αγγλικής: 734
Φ. Αγωγής: 493
Μουσικής: 497
Ειδ. Αγωγής: 1326
Οι εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) εκτιμούν ότι υπάρχουν 3.000 κενά καθηγητών στα γυμνάσια και στα λύκεια. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών Β΄ περιόδου 2014

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτεχνών Β' περιόδου 2014 θα πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9:00 π.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Διεύθυνση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Οι εξετάσεις θα γίνει με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).

Στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας οι ιερόσυλοι των εκκλησιών της Κόνιτσας

Στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης δύο νεαροί Αλβανοί, που συνελήφθησαν στο αλβανικό έδαφος κατά την αστυνομική επιχείρηση που εκτυλίχθηκε τόσο στο ελληνικό όσο και στο αλβανικό έδαφος από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για τη σύλληψη των διαρρηκτών εκκλησιών αλλά και κατοικιών στην περιοχή της Κόνιτσας.
 Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες μετά την έναρξη του ανθρωποκυνηγητού, όταν οι φερόμενοι δράστες των διαρρήξεων εγκατέλειψαν το κλεμμένο Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν, λίγο μετά τη διασταύρωση της Εξοχής, υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών με τις αλβανικές αστυνομικές αρχές και παρά τις δυσκολίες και τα γραφειοκρατικά εμπόδια, που υφίστανται σε τέτοιες περιπτώσεις, αντίστοιχη επιχείρηση στήθηκε και στο αλβανικό έδαφος.
Το αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη δύο υπόπτων που είχαν περάσει στο αλβανικό έδαφος και οι οποίοι οδηγήθηκαν από τους Αλβανούς αστυνομικούς στο ΑΤ Μέρτζανης.
Εκεί έλαβαν χώρα και οι πρώτες σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο επιτελείων για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί στη συνέχεια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο ατόμων, αναγνωρίστηκε από κάτοικο της περιοχής, που είχε βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες σε μία από τις πολλές επιδρομές τους.
Επί του παρόντος, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν αναλυτικά το φάκελο των υποθέσεων με τις κλοπές και διαρρήξεις κατοικιών και εκκλησιών και σε μεταγενέστερη φάση θα είναι σε θέση να συντάξουν τη δικογραφία, όπου θα κατονομάζονται και οι φερόμενοι δράστες ή εάν έχουν ταυτοποιηθεί από δακτυλικά αποτυπώματα, οι δράστες των εγκληματικών αυτών πράξεων. Τότε θα ζητηθεί και η έκδοσή τους από τη γειτονική χώρα.

Εκδηλώσεις μνήμης στη Δωδώνη, για τους πεσόντες της 14ης Σεπτεμβρίου 1944

Εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες της 14ης Σεπτεμβρίου 1944, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Δωδώνης (πρώην Δημοτικό Σχολείου) και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Δωδώνης (δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο).
Το πρόγραμμα έχει ως εξής
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου
7:00 μ.μ. Ομιλία: «Γερμανικές επανορθώσεις και μαρτυρικά χωριά» από τον κ. Δημήτρη Χαντζαρόπουλο, Ειδικό Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις και εκπρόσωπο δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών.
7:20 μ.μ. Προβολή ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, Δεκέμβριο 1943.
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου
9:00 π.μ. Τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δωδώνης (δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο).
11:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου
11:45 π.μ. Ομιλία για τα Ιστορικά Γεγονότα από τον κ. Αθανάσιο Γκότοβο, καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
12:00 π.μ. Προσκλητήριο Νεκρών. Κατάθεση στεφάνων.

Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων για την προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες αγορές

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Ήπειρο οι 20 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν το τριήμερο 5-7 Σεπτεμβρίου από την Περιφέρεια Ηπείρου.
 Η συγκεκριμένη φιλοξενία αποτέλεσε το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (familiarizationtrip) που πραγματοποιείται ως δράση, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου "Ενέργειες για την Προώθηση και Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου", με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και αφορούσε στην γνωριμία με τα παράλια της Ηπείρου. Θα ακολουθήσει και δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης στις αρχές της Άνοιξης του 2015, το οποίο θα αφορά στην γνωριμία με την ορεινή Ήπειρο, με έμφαση στις Π.Ε. Άρτας και Ιωαννίνων.

Μέσα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχουν στήσει ένα Γκουαντάναμο εν έτει 2014!!!

Στο ΕΜΠ τα τελευταία περίπου 4 έτη και με αυξανόμενη ένταση το τελευταίο 1,5 έτος περίπου υφίσταμαι εργασιακή παρενόχληση (mobbing). Ενδεικτικά σας αναφέρω:
Από τις 22 Απριλίου 2013 με τοποθέτησαν σε πολυδύναμη μονάδα  της τεχνικής υπηρεσίας, χωρίς να είμαι τεχνικός, μηχανικός ή κάτι άλλο σχετικό. Είμαι κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού. Σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει αυτή η τοποθέτησή μου. Προφανώς έγινε τέτοια εισήγηση, για να με παροπλίσουν. Είναι τελείως παράλογο. Έτσι θέλουν να τεκμηριώσουν ότι είμαι ακατάλληλος «βαπτίζοντας» ότι είμαι τεχνικός.