Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Super League: Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2 - 1

Ο Σολάκης στις καθυστερήσεις σημάδεψε σωστά και ο Αστέρας Τρίπολης, πήρε τη νίκη (2-1) απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Χούλι κάνει κάθετη στον Ράγιος και εκείνος προσπαθεί να κάνει κάτι σαν σέντρα σουτ και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του Κηπουρού για το 1-0.
Στο 24' ο ΠΑΣ Γιάννινα ζητάει πέναλτι. Ο Αργυρόπουλος «σπρώχνει» τον Ζαραδούκα, ίσως θα έπρεπε να δείξει το σημείο του πέναλτι ο διαιτητής.
Μια, δύο, τρεις οι ευκαιρίες που έχασε ο Αστέρας, πληρώθηκαν και με το παραπάνω.
Ο Μπεσέρα κάνει γύρισμα, η μπάλα κοντράρει στον Αργυρόπουλο και καταλήγει στα δίχτυα γράφοντας το 1-1.
Ωραίο γκολ από τον "γερόλυκο" Σολάκη στις καθυστερήσεις με γυριστό στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Αργυρόπουλου.
Μεγάλη ευκαιρία για τα Γιάννενα στο 93΄ ο Λίλα πήρε την πρώτη κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπεσέρα, η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Μιχαήλ ο οποίος από τα 6 μέτρα την έστειλε άουτ!
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Φορμίκα (46' Σολάκης), Ουσέρο, Χουανίτο, Πιπίνης, Ράγιος, Χούλι (58' Μπακασέτας), Περόνε (69' Έγκον).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Βάντερσον (33' Μπακαγιόκο), Πατσατζόγλου, Ντάσιος, Λίλα, Ζαραδούκας (74' Μιχαήλ), Σκούφαλης, Μπεσέρα, Γεωργίου, Βίλα (68' Τζάνης).

"Παγίδα" φόρου από τις αποδείξεις

Σε παγίδα για τους φορολογούμενους μπορεί να εξελιχθεί το μέτρο της υποχρέωσης συλλογής αποδείξεων.

Η αξία των αποδείξεων μπορεί στο μέλλον, με βάση διάταξη του πολυνομοσχεδίου βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή, να θεωρηθεί ως δαπάνη που προσμετράται στα τεκμήρια.
Το αποτέλεσμα θα είναι να οδηγήσει σε αυξημένη φορολόγηση ή «ψαλίδισμα» της «αποταμίευσης» που μπορούν να επικαλεστούν οι φορολογούμενοι προκειμένου να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες για την αγορά κάποιου περιουσιακού στοιχείου.
Με βάση την υφιστάμενη φορολογική νομοθεσία όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει, προκειμένου να μην πληρώσουν επιπλέον φόρο εισοδήματος, να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης τουλάχιστον με το 25% του εισοδήματος που δηλώνουν.
Στην περίπτωση που συγκεντρώσουν λιγότερες τότε θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο, ίσο με το 10% της αξίας των αποδείξεων που τους λείπουν. Αν και οι λιγότερες αποδείξεις τιμωρούνται με επιπλέον φόρο, η συγκέντρωση περισσότερων αποδείξεων δεν επιβραβεύεται.
Η επιβράβευση με έκπτωση φόρου ίσχυε για τα εισοδήματα του 2010 αλλά οδήγησε σε μεγάλες απώλειες εσόδων λόγω επιστροφών φόρου (περίπου 1 δισ. ευρώ) και από τη χρήση 2011 καταργήθηκε.
Αν και η δήλωση επιπλέον αποδείξεων από τις απαιτούμενες δεν οδηγεί σε έκπτωση φόρου δημιουργεί τον κίνδυνο να οδηγήσει στο μέλλον σε φορολογική επιβάρυνση. Στο πολυνομοσχέδιο έχει προστεθεί διάταξη με βάση την οποία κατά τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου σε ελεύθερους επαγγελματίες μπορεί το εισόδημά τους να προσδιοριστεί εμμέσως από στοιχεία όπως είναι οι δαπάνες με μετρητά. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και οι αποδείξεις που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι.
Κατά συνέπεια, η δήλωση μεγαλύτερης αξίας αποδείξεων από τις απαιτούμενες δημιουργεί τον κίνδυνο στους ελεύθερους επαγγελματίες να φορολογηθούν για υψηλότερο εισόδημα από αυτό που έχουν δηλώσει.
Να σημειωθεί ότι ανάλογος κίνδυνος ισχύει και για τους μισθωτούς φορολογούμενους καθώς κατά τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου είναι πιθανό να προσμετρηθούν στις δαπάνες τους και οι αποδείξεις που έχουν δηλώσει.
Η προσμέτρηση της αξίας των αποδείξεων στις δαπάνες του φορολογούμενου ψαλιδίζει παράλληλα και το ύψος της αποταμίευσης (ανάλωση κεφαλαίου) που μπορούν να επικαλεστούν για την κάλυψη του τεκμηρίου διαβίωσης ή απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες).


ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Έρχεται φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια!!!

«Μαγειρεύεται« νέο χαράτσι για τους ιδιοκτήτες.



Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει έκτακτη εισφορά «μόνιμου χαρακτήρα», παρόμοια με το χαράτσι της ΔΕΗ.
Η εισήγηση θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα.
Όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή», το υπουργείο σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με βάση την αντικειμενική τους αξία.
Το μέτρο εξετάζεται επειδή, μέχρι σήμερα, το κράτος δεν εισπράττει τίποτα από πανάκριβα αγροτεμάχια που βρίσκονται στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και το Κολωνάκι!

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη δύο (2) διακινητών για μεταφορά δύο (2) μη νομίμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (20-01-2012) το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 34 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά δύο (2) μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε από κοινού με τον 34χρονο προς το εσωτερικό της χώρας δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27 και 26 ετών, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι οι λαθρομετανάστες είχαν στην κατοχή τους δύο (2) αλβανικά διαβατήρια, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εξόδου από τη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

ΥΠΑΑΤ: Διάσκεψη για την αγελαδοτροφία την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

«Διάσκεψη για την Χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για την Γαλακτοπαραγωγική Αγελαδοτροφία», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 11:00, στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου (6ος όροφος).Στη διάσκεψη που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Αστερίου Ροντούλη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Οργανώσεων των Κτηνοτρόφων που εκτρέφουν αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, των βιομηχανιών γάλακτος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ.

Επειδή η χώρα μας είναι ελλειμματική στο αγελαδινό γάλα και η εγχώρια παραγωγή όχι μόνον δεν καλύπτει την ποσόστωση που διαθέτουμε αλλά και μειώνεται χρόνο με το χρόνο, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει ως συνέπεια τις υψηλές εκροές για την εισαγωγή αγελαδινού γάλακτος ενώ ταυτόχρονα είναι μία διαρκής απειλή για τη διατροφική ασφάλεια της χώρας.
Σκοπός της διάσκεψης είναι να διατυπώσουν οι αντιπρόσωποι των κτηνοτρόφων, των γαλακτοβιομηχανιών και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ τις θέσεις τους για τα προβλήματα του κλάδου και τις προτάσεις τους όσον αφορά τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και τους τρόπους ή τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την αντιμετώπισή τους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά της λύσσας

Σε αυξημένη εγρήγορση και επαγρύπνηση βρίσκονται οι διευθύνσεις κτηνιατρικής σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους συναρμόδιους φορείς για τα μέτρα σε κατοικίδια και άγρια ζώα για την πρόληψη της λύσσας.

Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων των δήμων της Ηπείρου, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μία δεύτερη σύσκεψη, στην οποία οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ενημέρωσαν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής διευκρινίζουν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην περιοχή ούτε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, μετά τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για την παρουσία της λύσσας σε γειτονικές χώρες.
Ήδη, δόθηκαν οι κατευθύνσεις προς τους συναρμόδιους φορείς και όπως τόνισε ο Γεν. Γραμματέας της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Χαρ. Μπρέχας, οι κυνηγετικές οργανώσεις αναλαμβάνουν τον εμβολιασμό των κυνηγετικών σκύλων σε γεωγραφική ζώνη έκτασης και βάθους 30 χλμ από τα σύνορα με τη γειτονική Αλβανία.
Αντίστοιχα την υποχρέωση αυτή αναλαμβάνουν οι Δήμοι για τον εμβολιασμό των αδέσποτων και η Περιφέρεια Ηπείρου για τον εμβολιασμό των ποιμενικών σκύλων.
«Υπάρχει μία προληπτική ενημέρωση και δεν υπάρχει κανένα απολύτως κρούσμα. Εκτός από την υποχρέωση του εμβολιασμού, το Δ.Σ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να χορηγηθεί και ένα έντυπο οδηγιών στους κυνηγούς που θα διανέμεται ως ενημερωτικό υλικό για τη λύσσα», σημείωσε ο κ. Μπρέχας.
Παράλληλα, φαίνεται πως αυτή η περίοδος της αυξημένης εγρήγορσης και ετοιμότητας θα οδηγήσει σε ταχύτερη εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ) σε όλα τα σκυλιά.
Τέλος, σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βασικός άξονας της επιτήρησης που βρίσκεται σε ισχύ αποτελεί η εργαστηριακή εξέταση των κεφαλών αγρίων και κατοικιδίων ζώων, κατά βάση όμως αλεπούδων και λύκων, που βρίσκονται νεκρά στις συνοριακές ζώνες. Τα δείγματα αυτά αποστέλλονται στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για περαιτέρω εξέταση και διερεύνηση.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στους δήμους

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τον τομέα της καθαριότητας!



Οι προσλήψεις σε δήμους για προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα κλπ) επειδή αφενός αποσκοπούν στην αντιμετώπιση βασικών αναγκών των ΟΤΑ, ιδίως στην προστασία της δημόσιας υγείας και αφετέρου το κόστος μισθοδοσίας τους δεν επιβαρύνει τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά καλύπτεται από τα τέλη που εισπράττονται από τους δημότες, δεν υπόκεινται στον περιορισμό του 50% (περιορισμός στις προσλήψεις σύμφωνα με το μνημόνιο), σε σχέση με τις αντίστοιχες προσλήψεις του 2010, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 37 του ν. 3986/2011.
Αυτό επισημαίνει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών, που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός, κα Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας το δρόμο σε δήμους που έχουν ανάγκη από το παραπάνω προσωπικό να προχωρήσουν σε προσλήψεις, αφού προηγουμένως προωθήσουν για έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006, όπως ισχύει.
Επίσης, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι ΟΤΑ εάν έχουν ήδη αποστείλει αιτήματα για την έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ, τα οποία δεν έχουν εγκριθεί ακόμη ότι έως τη χορήγηση των εγκρίσεων αυτών και προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, στην περίπτωση του προσωπικού καθαριότητας, ότι μπορούν να καλύψουν προσωρινά την ανάγκη με πρόσληψη προσωπικού δίμηνης απασχόλησης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 11:00 π.μ.


ΜΠΙΣΔΟΥΝΑΚΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ