Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Super League: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

ΠΑΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ορμή στην αναμέτρηση, ο ΠΑΣ όμως ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, μόλις στο 7ο λεπτό σε μία ωραία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Βίλα βρήκε στόχο και "πάγωσε" την Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του ματς, την πίεση, αλλά και τις ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Αθανασιάδη, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Δικέφαλος έψαξε το γκολ, πολιόρκησε τον ΠΑΣ, αλλά δεν βρήκε τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, κυρίως λόγω της έλλειψης καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια.
Στο δεύτερο ημίχρονο πολλοί θα περίμεναν ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει με την ίδια ορμή, αλλά ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που αιφνιδίασε τους γηπεδούχους.
Η ομάδα του Αγγέλου Αναστασιάδη είχε το καθαρό μυαλό να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και να βραχυκυκλώσει τον Δικέφαλο, ενώ στο 69' έκανε ακόμη ένα μεγάλο βήμα για τη νίκη με τον Γεωργίου να εκμεταλλεύεται το λάθος του Τσιρίλο και να κάνει το 0-2!
Για τον ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 ο Παπάζογλου, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα, μετά από γύρισμα του Νιμανί.
Ο ΠΑΣ έφυγε θριαμβευτής από την Τούμπα πετυχαίνοντας σωτήρια νίκη.
ΠΑΟΚ (Λάζνο Μπόλονι): Χαλκιάς, Μπαλάφας, Γεωργιάδης (65' Νιμανί), Τσιρίλο, Σαλιγγίδης, Λίνο, Λάζαρ, Σνάουτσερ, Τσουκαλάς (73' Παναγιωτούδης), Αθανασιάδης, Γιάννου (57' Παπάζογλου).
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (95' Πατσατζόγλου), Πάντος, Μιχαήλ, Κυριάκος (74' Τζάνης), Μπεσέρα, Βίλα, Ανδράλας, Γεωργίου (91' Γιάκος), Ζαμπρέλα, Βάντερσον

Πότε καταβάλλεται το δώρο του Πάσχα

Το δώρο Πάσχα στο δημόσιο θα δοθεί στις 5 Απριλίου. Είναι μόλις 250 ευρώ και τα παίρνουν όσοι έχουν μισθό κάτω των 3.000 ευρώ μεικτά, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων.
Την Πέμπτη 5 Απριλίου θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και τη Δευτέρα 2 Απριλίου στους συνταξιούχους του ΟΓΑ μαζί με τη σύνταξη.

Στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το δώρο Πάσχα καταβάλλεται το αργότερο τη Μεγάλη Τετάρτη. Για το δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.
Από 235 έως 300 ευρώ θα λάβουν ως δώρο Πάσχα οι άνεργοι ναυτικοί. Η καταβολή του δώρου θα γίνεται μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου. Το δώρο δικαιούνται άνεργοι ναυτικοί (υπό προϋποθέσεις), απολυθέντες ναυτικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και χανσενικοί, ναυτικοί που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ, στη Σχολή Θαλαμηπόλων και στα ειδικά τμήματα υποψήφιων τρίτων μηχανικών και τρίτων πλοιάρχων.

ΤΡΟΪΚΑ: Κόψτε 40% απο τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Στα επίπεδα του 2000 θα πρέπει να έχουν υποχωρήσει οι αποδοχές μέχρι το 2014.
Έρχεται κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.
Κλείνουν φορείς του Δημοσίου και νοσοκομεία.
Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου.
Δραματικές μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα κατα 40% ζητούν οι δανειστές μας. Σύμφωνα με τη "Real News", ΔΝΤ και ΕΚΤ απαιτούν για τα επόμενα δύο χρόνια την κάθετη μείωση του ονομαστικού μισθολογικού κόστους.
Πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα οτι με βάση το μνημόνιο, η μείωση θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε διάστημα το πολύ δύο χρόνων, μετά απο πιέσεις απο Μέρκελ και Σόιμπλε.

Στο νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου που επεξεργάζεται η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση, με στόχο την περικοπή δαπανών ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων, τη διετία 2013-14, περιλαμβάνονται μειώσεις μισθών και συντάξεων και κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, συνεπικουρούμενα από στελέχη της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, κατέληξαν ήδη σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών για τους τομείς, στους οποίους θα επικεντρωθεί η προσπάθεια αποψίλωσης των δαπανών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπ. οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα, το βάρος των περικοπών θα πέσει στη μείωση των μισθών και συντάξεων, στο κλείσιμο φορεών του Δημοσίου και σε απολύσεις, στο κλείσιμο νοσοκομείων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στην κατάργηση όλων των προνοιακών επιδοματων, στην περικοπή όλων των φορολογικών απαλλαγών και στη μείωση των αμυντικών δαπανών.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Συνελήφθησαν, χθες (31-03-2012) το απόγευμα, στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 57, 42 και 69 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και του νόμου «περί όπλων».
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) συσκευή ανίχνευσης μετάλλων, την οποία κατείχαν χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 57χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων, δεκαπέντε μεταλλικοί ράβδοι ανίχνευσης μετάλλων, ένα μεταλλικό εκκρεμές και δύο φυσίγγια.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Οι «μνηστήρες» της Δωδώνης

«Τίτλοι τέλους» πρόκειται να πέσουν εντός του 2012 στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της μεγαλύτερης ελληνικής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, της Δωδώνης.
Σε κάθε περίπτωση, όποιος και αν είναι ο αγοραστής του ποσοστού των μετοχών που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα ως το τέλος του έτους ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τυριού φέτας θα έχει ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.
Η επίζηλη θέση που η εταιρεία κατέχει στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον 15 ελληνικών, ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων στην πρώτη – μη δεσμευτική – φάση του διαγωνισμού που έχει προκαλέσει η ΑΤΕ. Βέβαια το γεγονός ότι οι συνεταιρισμοί της Ηπείρου διαθέτουν ένα ισχυρό ποσοστό – όχι όμως και την καταστατική μειοψηφία – αλλά θα είναι όπως είναι και σήμερα και οι τροφοδότες της εταιρείας με πρώτη ύλη περιπλέκει αρκετά την κατάσταση και επί της ουσίας μια επιτυχής εξαγορά απαιτεί τη συναίνεση των συνεταιρισμών και των κτηνοτρόφων της περιοχής. Ως τώρα η συναίνεση στην απόφαση της ΑΤΕ να πουλήσει τη συμμετοχή της στη Δωδώνη δεν υπάρχει.
Για αυτό τον λόγο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και εκτιμήσεις παραγόντων της γιαννιώτικης κοινωνίας, η δεύτερη φάση του διαγωνισμού – που είναι και η δεσμευτική – πρό-κειται να καθυστερήσει και να μετατεθεί στο φθινόπωρο προκειμένου να υπάρξει αρκετός χρόνος έ-τσι ώστε να αλλάξουν θέση οι συνεταιρισμοί – αν όχι όλοι, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους. Αλλες ωστόσο πηγές επιμένουν ότι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και κάτω από την ασφυκτική πίεση της τρόικας – η οποία έχει επι-βάλει και την πώληση των θυγατρικών της ΑΤΕ.
Ωστόσο στην παρούσα φάση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι την πρόθεσή τους να εξαγοράσουν την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας εκδήλωσαν «σαν έτοιμοι από καιρό» ξένοι επιχειρηματικοί κολοσσοί, που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, αναπτυσσόμενοι ισχυροί όμιλοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και επιχειρηματικοί όμιλοι συναφείς και μη με τη συγκεκριμένη αγορά. Αρχική πρόθεση της ΑΤΕ ήταν να βάλει στο ταμείο της για το 67,77% των μετοχών που πουλάει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ποσό δυσανάλογα μεγάλο για το τυπικό μέγεθος της εταιρείας, αλλά συμβατό με την αξία της που προκύπτει από τη φήμη και τις δυνατότητες που έχει.
Το ενδιαφέρον των ξένων ομίλων εξηγείται από το γεγονός ότι η Δωδώνη από τη δεκαετία του 1980 εξάγει τα προϊόντα της – το 20% του όγκου που παράγει – σε 30 χώρες και είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας στον τομέα των επώνυμων τυροκομικών προϊόντων. Κυρίως η φέτα της εξάγεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, κατέχοντας σημαντικά μερίδια αγοράς ενώ τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν νέες αγορές στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και τη Ρωσία.

"Μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλιώς αποχειρετήστε την ανάκαμψη"!

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα


Στη μείωση μισθών, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, επιμένει ο Ματίας Μορς, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην τρόικα, προαναγγέλλοντας περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, αμυντικές δαπάνες και μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο.

Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής", ο αξιωματούχος χαρακτηρίζει «μονόδρομο» τη μείωση μισθών, λέγοντας πως το «ευρύ χάσμα ανταγωνιστικότητας» μεταξύ Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης έχει μειωθεί μεν τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά «η πρόοδος δεν είναι επαρκής».
«Το πακέτο εργασιακών μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε η κυβέρνηση θα συμβάλει στη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατά περίπου 15% στη συνολική περίοδο του προγράμματος» ανέφερε ο Ματίας Μορς.
Όσον αφορά το μέτωπο των δημοσιονομικών μέτρων, ο αξιωματούχος ανέφερε πως καθώς «έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό ο στόχος των οριζόντιων περικοπών και δαπανών», η εξοικονόμηση θα γίνει με «καλά στοχευμένες δαπάνες» μετά από συνολική αξιολόγηση των δαπανών.
Η αξιολόγηση αυτή, εξήγησε, επικεντρώνεται στις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο, σημειώνει, που «να διατηρείται η θεμελιώδης κοινωνική προστασία», τις αμυντικές δαπάνες, και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, η οποία θα «εκπληρώνει την αποστολή της με λιγότερο προσωπικό».
Επιπλέον, ο Μορς σημειώνει ότι «πρέπει να διευκρινιστεί ο ορθολογισμός» στις φαρμακευτικές δαπάνες, επιχειρησιακών δαπανών στα νοσοκομεία και επιδόματα πρόνοιας.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Το μεγάλο κόλπο με τα «κόκκινα» στεγαστικά

Ένα πραγματικό colpo grosso, που θα φέρει «τα πάνω-κάτω» στην κτηματαγορά αλλά και στη στεγαστική πίστη έχουν στο συρτάρι τους οι τραπεζίτες. Στόχος τους, να απαλλαγούν από το «βραχνά» των επισφαλειών στα στεγαστικά δάνεια, χωρίς όμως να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή μέσα από μαζικές κατασχέσεις, αλλά ούτε και να οδηγήσουν στα τάρταρα τις τιμές των σπιτιών «ρίχνοντας» στην αγορά τα εκατοντάδες χιλιάδες διαμερίσματα που έχουν στην κατοχή τους ή σύντομα θα αποκτήσουν λόγω της εκτίναξης των επισφαλειών.

Με πολύ απλά λόγια, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων (Real Estate Investment Trusts), την εκχώρηση σε αυτά των ακινήτων που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες και την εκμίσθωσή τους στους σημερινούς ιδιοκτήτες. Είναι ακόμη στα σπάργανα αλλά "παίζει" καλά στα σενάρια που έχουν οι τράπεζες στο συρτάρι τους, καθώς η κατάσταση στη στεγαστική πίστη μοιάζει με βόμβα μεγατόνων έτοιμη να εκραγεί.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ήδη σήμερα οι επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια φτάνουν το 14% και ανέρχονται συνολικά σε σχεδόν 11 δις. ευρώ, ποσό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Για να μεταφέρει κανείς την εικόνα των αριθμών στην πραγματική οικονομία, αρκεί να αναλογιστεί ότι ένα μέσο στεγαστικό δάνειο είναι της τάξης των 100.000 ευρώ. Προκύπτει λοιπόν το συμπέρασμα ότι ήδη στο «κόκκινο» βρίσκονται περισσότερες από 110.000 οικογένειες. Δηλαδή, αν θέλουν οι τράπεζες μπορούν να βγάλουν «στο σφυρί» (αν το επιτρέψουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις) περισσότερα από 110.000 ακίνητα. Μια τέτοια εξέλιξη, αφενός θα «τινάξει στον αέρα» τον κοινωνικό ιστό και αφετέρου θα προκαλέσει τσουνάμι στην κτηματαγορά, διαταράσσοντας τις ισορροπίες και ρίχνοντας τις τιμές.
Προκειμένου λοιπόν να αποφύγουν το απευκτέο αυτό σενάριο, και με δεδομένο ότι η κατάσταση στην αγορά δεν φαίνεται να «στρώνει» σύντομα, το σχέδιο που επεξεργάζονται οι τράπεζες έχει σε γενικές γραμμές ως εξής:
Α) Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είτε μόνα τους, είτε από κοινού είτε με κάποιο στρατηγικό επενδυτή (εντός ή εκτός συνόρων) δημιουργούν εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων. Το νομοθετικό πλαίσιο για το σκοπό αυτό ήδη υπάρχει, όμως οι εταιρείες που συστήθηκαν δεν «προχώρησαν». Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Β) Οι τράπεζες εκχωρούν στις εταιρείες τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, ενδεχομένως και ένα ποσοστό από αυτά που αποπληρώνονται κανονικά. Έτσι, «σβήνουν» από τους ισολογισμούς τους το «τοξικό» αυτό κομμάτι και αντί να το διαγράψουν τελείως εισπράττουν ένα ποσό από την εταιρεία.
Γ) Εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον: ύστερα από τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι εταιρείες αξιοποίησης των ακινήτων πλησιάζουν τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες των σπιτιών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους. Και, αντί να βγάλουν τα ακίνητα στο «σφυρί», παίρνουν την κυριότητα, αλλά επιτρέπουν στους σημερινούς ιδιοκτήτες να μείνουν σε αυτά, πληρώνοντας ενοίκιο στην εταιρεία. Μάλιστα, σύμφωνα με μια εκδοχή του σχεδίου, οι σημερινοί ιδιοκτήτες, αν είναι συνεπείς, θα μπορούν μετά από κάποια χρόνια να επαναγοράσουν το ακίνητο σε συμβολική τιμή, όπως γίνεται στις συμβάσεις leasing. Οι συμβάσεις ενοικίασης, ανάμεσα στις εταιρείες αξιοποίησης και τους σημερινούς ιδιοκτήτες θα είναι πολυετείς, το δε ενοίκιο σημαντικά χαμηλότερο από τη δόση του δανείου που πληρώνουν, ενδεχομένως δε και από τα ενοίκια που «τρέχουν» στην αγορά σήμερα.
Δ) Η εταιρεία αξιοποίησης των ακινήτων κρατά ένα ποσοστό από τα χρήματα των ενοικίων και επιστρέφει το υπόλοιπο στην τράπεζα, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει γίνει για το κόστος εκχώρησης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων σε αυτή. Έτσι, η τράπεζα βγαίνει διπλά κερδισμένη, καθώς ούτε επισφάλειες γράφει αλλά και εισπράττει χρήματα από τα ακίνητα που υπό άλλες συνθήκες θα είχε αναξιοποίητα στην κατοχή της.
Ε) Αν προχωρήσει το σχέδιο και η κτηματαγορά ανακάμψει, οι εταιρείες αξιοποίησης μπορούν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο, επιτρέποντας σε όσους θέλουν να επενδύσουν στο real estate ιδιωτών, να το πράξουν έμμεσα, δίχως να επιβαρύνονται από τα «χαράτσια» που συνοδεύουν σήμερα την ιδιοκτησία ακινήτων.
Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, καθώς απομένουν αρκετές νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και ουσιαστικά αγκάθια για την εφαρμογή του. Μόνο και μόνο όμως το γεγονός ότι αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμούς στους τραπεζικούς κύκλους δείχνει ότι κάτι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα πρέπει να αποκλείουμε ακόμη και σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.


ΠΗΓΗ: www.bankingnews.gr

Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Κατέθεσε νύχτα την τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος και για τις απολύσεις εκπαιδευτικών...

Την συμμετοχή στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, φέρνει με τροπολογία που κατέθεσε αργά το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετούς μήνες, όμως αναβαλλόταν συνεχώς μπροστά στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2013 και βάση αυτής από το 2014 θα ορίζονται οι προϊστάμενοι των διάφορων υπηρεσιών και διευθύνσεων.
Σε περίπτωση που κριθεί από την Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση ότι χρειάζονται περικοπές εκπαιδευτικών η αξιολόγηση θα καθορίσει ποιοι θα είναι αυτοί που θα απομακρυνθούν από τα σχολεία. Δηλαδή όπως θα ισχύσει σε όλο τον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα.
Τα κριτήρια αξιολόγησης, η διαδικασία και τα όργανα που θα την αναλάβουν θα καθορίζονται μετά από προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση των υπουργώ Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας. Το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει και την «βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική διαδικασία και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης».
Το προεδρικό διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί μέσα σε τέσσερις μήνες από την στιγμή δημοσίευσης του νόμου.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Στόχος μας η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ»!!!

Την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να ανατρέψει τα δημοσκοπικά ευρήματα και να κερδίσει τις εκλογές εκφράζει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αφού χαρακτηρίζει τις εκλογές που έρχονται ως τις πιο κρίσιμες εκλογές μετά το 1974, εκτιμά ρεαλιστικό το στόχο της πρωτιάς τονίζοντας πως «αν θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, γιατί οι πολίτες προβληματίζονται και παίρνουν τις αποφάσεις τους από τώρα ως τις εκλογές».