Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Παράταση τραπεζικής αργίας μέχρι την επομένη Δευτέρα

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κα Νάντια Βαλαβάνη κλειστές μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα θα μείνουν οι τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όρια αναλήψεων των 60 και 120 ευρώ από ΑΤΜ και γκισέ παραμένουν αμετάβλητα, αλλά επεκτείνεται και στους ανέργους το δικαίωμα ανάληψης από την τράπεζα που έχουν οι συνταξιούχοι.

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένου στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 21 και 36 ετών

Εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Μαργαριτίου Θεσπρωτίας περίπτωση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 86χρονου ημεδαπού, που έγινε το απόγευμα της 06.07.2015 στο συνοικισμό Μηλοκοκιά Μαργαριτίου Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 21 και 36 ετών, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, πλησίασαν 86χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ και ένα χρυσό δακτυλίδι.
Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού διωκόμενου με ένταλμα βίαιης προσαγωγής

Συνελήφθη, σήμερα (08-07-2015) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με ένταλμα βίαιης προσαγωγής.
Ειδικότερα, σε βάρος του 32χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, καταδικάζει τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν κατά του προσώπου του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη

Αθήναι, 7 Ιουλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, με ομόφωνη απόφαση, που έλαβε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής του (6 Ιουλίου 2015), καταδικάζει και αποδοκιμάζει μετά βδελυγμίας με το παρόν, τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν κατά του προσώπου του Περιφερειάρχη στις 3 Ιουλίου 2015, από τους αναρχοφασίστες, που προσπαθούν να φιμώσουν κάθε ελεύθερη φωνή.
Ο πληθυσμός της Ηπείρου σε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις αναδεικνύει τον κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη πάντα νικητή και αυτό αποδεικνύει ότι είναι αποδεκτός από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ηπειρωτικού λαού.
Είναι πάντα πρώτος στη μάχη για την επιτυχή άρση των δύσκολων προκλήσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Του ευχόμεθα καλή δύναμη στη συνέχεια του έργου του και τον διαβεβαιώνουμε ότι οι Πωγωνήσιοι είναι σταθερά στο πλευρό του.

Εντολή Διοικητικού Συμβουλίου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΡΜΠΙΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 35χρονος φυγόποινος για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (07-07-2015) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 35χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παράνομη οπλοφορία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν συνολικά (201,06 ) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (07-07-2015) το απόγευμα, στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 34 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν:
Στην κατοχή του 34χρονου, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (10,74) γραμμαρίων.
Στο σπίτι των δραστών, μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (181,6) γραμμαρίων, (84) σπόρους κάνναβης, μία συσκευασία με υπολείμματα κάνναβης, έναν τρίφτη και μία ζυγαριά ακριβείας.
Στο σπίτι του 34χρονου, τρεις συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (8,72) γραμμαρίων.
Oι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από γραφείο του Νοσοκομείου Άρτας

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση περίπτωσης κλοπής από γραφείο Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας. 
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου, o οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος, ενεργώντας  κατά το χρονικό διάστημα από 2 έως 6 Ιουλίου,  εισήλθε σε γραφείο Κλινικής του Νοσοκομείου και αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα εργαλεία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τέλος στον εφιάλτη των γυναικών πριν βγουν στην παραλία βάζει η κρυολιπόλυση

Άμεσο και γρήγορο τέλος στον εφιάλτη ( κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος) κάθε γυναίκας πριν βγει στην παραλία βάζει η σύγχρονη δερματολογία με την κρυολιπόλυση!
Η κρυολιπόλυση είναι απόλυτα ασφαλής θεραπεία σε όλους τους τύπους δέρματος, καθώς δεν τραυματίζει  ούτε το δέρμα, ούτε τα νεύρα αλλά  ούτε και τα αγγεία!
«Είναι  μια νέα επαναστατική, ανώδυνη, μη χειρουργική θεραπεία εξάλειψης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας» αναφέρει η εξειδικευμένη δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, τ. επιστημονικός συνεργάτης  ΝΟΣ «Α. ΣΥΓΓΡΟΣ» και προσθέτει
«Η κρυολιπόλυση είναι  το αποτέλεσμα πολύχρονων  μελετών που εκπόνησαν επιστήμονες στο γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης αλλά και στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ».
Η  νέα θεραπεία  είναι βασισμένη στην επιστημονική διαπίστωση ότι τα λιποκύτταρα, που αντιστέκονται στην άσκηση και τη δίαιτα,  είναι περισσότερο ευάλωτα στην έκθεση σε χαμηλή θερμοκρασία, σε σύγκριση με άλλα κύτταρα του δέρματος.
 Έτσι λοιπόν η εφαρμογή ψύξης -15 οC  τοπικά  οδηγεί τα λιποκύτταρα στην κρυσταλλοποίηση και στην συνέχεια στην απόπτωσή τους (θάνατο). Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται λίγες μέρες μετά τη θεραπεία!

«Καμία παράταση για την Ιόνια οδό» δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης

«Όχι» στο αίτημα των εργολάβων της Ιόνιας οδού για παράταση του χρόνου παράδοσης του αυτοκινητόδρομου στα τέλη του 2016, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και παρέπεμψε το θέμα στην επιτροπή επίλυσης τεχνικών διαφορών με στόχο να προστατευθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου από ενδεχόμενες νέες χρηματικές επιβαρύνσεις.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η αίτηση των εργολάβων έχει γίνει αποδεκτή από τον ανεξάρτητο σύμβουλο που ασκεί τον ρόλο του επιβλέποντος στα έργα για λογαριασμό του Δημοσίου.
Έως τώρα, ο κανόνας ήταν να γίνονται αποδεκτές οι εισηγήσεις του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης των έργων, που είχε συμφωνηθεί τον Δεκέμβριο του 2013 και είχε κυρωθεί από τη Βουλή, οι τότε αρμόδιοι του υπουργείου Υποδομών και οι εργολάβοι είχαν δεσμευτεί ότι ο αυτοκινητόδρομος Αντιρρίου-Ιωαννίνων θα ήταν έτοιμος στα τέλη του 2015, παρ’ όλο που από τότε ήταν ολοφάνερο ότι υπήρχαν πολλά ανοιχτά θέματα και επομένως πατήματα για να διεκδικήσουν οι ιδιώτες καινούργιες αποζημιώσεις.
Είχε ολοκληρωθεί μόνον το 80% των απαλλοτριώσεων, παρ’ όλο που η σύμβαση του 2006 όριζε ρητά ότι οι χώροι για τα εργοτάξια θα εξασφαλίζονταν μέσα σε 12 μήνες! Υπήρχαν προσφυγές στα δικαστήρια για τον ορισμό των τιμών των υπό απαλλοτρίωση ακινήτων και ήταν δεδομένο ότι θα καθυστερούσαν, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στο πανηγύρι του χωριού μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου το βράδυ στην πλατεία
 του χωριού.


Εκ του πολιτιστικού συλλόγου