Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Λήγει την Πέμπτη 30 Ιουνίου η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ίσως η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών χρειαστεί να δώσει μια μικρή παράταση στη διορία υποβολής.
Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις οι 3.361.281 δηλώσεις, από τις τουλάχιστον 6.001.433 που αναμένονται συνολικά για φέτος.
Απομένουν στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα να υποβληθούν περί τα 2,6 εκατ. δηλώσεις Ε1, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να υποβληθούν και δηλώσεις ΦΠΑ των επιχειρήσεων.
Επισήμως το Υπουργείο Οικονομικών αποκλείει το ενδεχόμενο παράτασης, επειδή πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία και προκειμένου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ (αλλά και σε δεκάδες νέες και καινοτόμες ηλεκτρονικές εφαρμογές που ετοιμάζει), ο κίνδυνος να μπλοκάρει το Taxisnet τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου από δηλώσεις νοικοκυριών, επιχειρήσεων, ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Με Σκανδιναβική ομάδα η Ευρωπαϊκή ''μάχη'' του ΠΑΣ Γιάννενα

Δεν φοβίζει καμία από τις δύο ομάδες.

Με τον νικητή του ζευγαριού της νορβηγικής Oντ Γκρέναλντ με την φινλανδική Μάριεχαμν θα αγωνιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.
Στη Νορβηγία ή στην Φινλανδία θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa  League το νικητή του ζευγαριού μεταξύ της νορβηγικής Οντ Γκρένλαντ και της φινλανδικής Μάριεχαμν.
Ο ΠΑΣ θα δώσει τον πρώτο αγώνα στις 14 Ιουλίου  εκτός έδρας, ενώ μία εβδομάδα αργότερα στις 21 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στους «Ζωσιμάδες».

Ο Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο κέντρο Πανόραμα, ώρα 9 μ.μ.

Ο Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ. στο κέντρο ΠΑΝΟΡΑΜΑ.
Η 7μελής ορχήστρα μας με τους:
-Σπύρο Δερδέκη-Κλαρίνο
-Χρήστο Οικονόμου-Βιολί τραγούδι
-Kατσούρα Σωτήρη-Βιολί
-Κωσταδήμα Γιάννη-Λαούτο
-Αθανασόπουλο Λάμπρο-Νταϊρέ
-Μπουζούλα Παναγιώτη-Νταούλι
-Ζώη Σοφία-Κανονάκι τραγούδι
θα μας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα!
Είσοδος 3 Ευρώ
ΧΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Το γλέντι θα ανοίξουν οι μικροί μας χορευτές!

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης στην Άρτα


Σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής σε βάρος τριών ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 22, 27 και 22 ετών.

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση διάρρηξης σε γραφεία υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων, που στεγάζονται στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής σε βάρος τριών ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 22, 27 και 22 ετών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες προχθές (18-06-2016) το μεσημέρι διέρρηξαν γραφεία υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων, που στεγάζονται στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 78χρονης ημεδαπής

Σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 47χρονου ημεδαπού καθώς και δύο γυναικών συνεργών του

Ο 47χρονος προσποιούμενος τον λογιστή του γιου της 78χρονης γυναίκας, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (3.800) ευρώ
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, απάτη σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 09-05-2016 το πρωί, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 47χρονου ημεδαπού, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται για το ίδιο αδίκημα και δύο γυναίκες συνεργοί του, μία 36χρονη υπήκοος Ρουμανίας και μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.
Αναλυτικότερα, ο δράστης, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχαν μισθώσει οι δύο γυναίκες συνεργοί του από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, το πρωί της 09-05-2016 προσέγγισε στην πόλη των Ιωαννίνων 78χρονη ημεδαπή που κινούνταν πεζή και προσποιούμενος τον λογιστή του γιου της, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (3.800) ευρώ, προκειμένου να πληρώσει παράβολο στην εφορία, ώστε να λάβει ο γιος της επιστραφεί χρημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αλλάζουν από το 2017 στο Δημόσιο, αποσπάσεις, μετατάξεις και μισθολογικά

Σαρωτικές αλλαγές στη διαδικασία των αποσπάσεων, των μετατάξεων αλλά και των μισθολογικών απολαβών των υπαλλήλων φέρνει ο νέος νόμος για την κινητικότητα στο δημόσιο που θα κατατεθεί εντός του Ιουνίου στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ειδικότερα δύο φορές το χρόνο κάθε ενδιαφερόμενος φορέας του δημοσίου, μετά από αιτιολογημένη πρόταση, θα προκηρύσσει κενές θέσεις οι οποίες θα αιτείται να καλυφθούν από υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών συγκεκριμένων όμως ειδικοτήτων και προσόντων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι οποίες θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή η οποία παράλληλα θα ελέγχει και τη βασιμότητα των αναγκών σε προσωπικό κάθε αιτούμενου φορέα.
Το νέο σύστημα κινητικότητας στο δημόσιο θα ισχύσει από 1/1/2017 και θα αφορά όλους τους μονίμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους με εξαίρεση όσους βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο. Στόχος με τη νέα διαδικασία να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής των αποσπάσεων στους τρεις μήνες και των μετατάξεων στους 4 μήνες.

Τα νέα εφάπαξ στο Δημόσιο

Μειώσεις πάνω από 18%

Ξεκινάνε σε λίγο καιρό οι πληρωμές 62.000 εφάπαξ των δικαιούχων που είναι σε αναμονή από το 2013.
Για τον χρόνο ασφάλισης μέχρι 1/1/2014 και μετά το ποσό του εφάπαξ ισούται με το ποσό των εισφορών. 
Για τον χρόνο ασφάλισης πριν την 1/1/2013 το ποσό αποτελείται από δύο τμήματα και προκύπτει από μαθηματικό τύπο για δυνατούς λύτες.
Μέχρι 31/12/2013 για μισθωτούς Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα με εισφορά 4% το εφάπαξ υπολογίζεται στο 60% των αποδοχών επί το δεκαδικό του αριθμού των ετών ασφάλισης ως την παραπάνω ημερομηνία. 
Οι αποδοχές υπολογίζονται στο μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.
Για τους αυτοαπασχολούμενους με εισφορά 4% ισχύουν όλα τα παραπάνω, όμως ως αποδοχές υπολογίζεται ο μέσος όρος των ασφαλιστικών εισφορών κατηγοριών ασφάλισης επί των οποίων επιβλήθηκαν οι εισφορές την τελευταία πενταετία ως 31/12/2013.
Το νέο εφάπαξ του Δημοσίου
Το νέο εφάπαξ στο Δημόσιο είναι μειωμένο από 15% ως 18%.

Σε ό,τι αφορά υπαλλήλους της ΔΕΗ, των δήμων και τους ξενοδοχοϋπάλληλους του ιδιωτικού τομέα το εφάπαξ μειώνεται από 18% ως 20%. 
Αντίθετα αυξημένο κατά 5% ως και 10% είναι το ποσό του εφάπαξ για τους εμποροϋπάλληλους.