Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

«Τρίποντο» με… υπογραφή Οζέγκοβιτς


Έχασε στον Βόλο ο ΠΑΣ Γιάννινα  με σκορ 2-1 για τη 12η αγωνιστική της Super League.

Στο 14' μετά από διώξιμο του Αθανασίου η μπάλα στρώθηκε στον Μεταξά, ο οποίος έκανε το σουτ, που κατέληξε άουτ.

Στο 21' μετά από γέμισμα στην περιοχή ο Τζίμας έκανε την κεφαλιά, με τον Παμλίδη να δοκιμάσει το ψαλιδάκι, που όμως πέρασε έξω.

Μετά από ωραία ενέργεια του Ντέλετις στο 45', που από πλάγια θέση "έσκαψε" την μπάλα και επιχείρησε να "κρεμάσει" τον Αθανασίου στο άλλο δοκάρι, ο οποίος έδιωξε.

Ο Λούνα  στο 47' έβγαλε καταπληκτική σέντρα από τα αριστερά, με τον Οζέγκοβιτς, που ήταν στο δεύτερο δοκάρι, να κάνει την καρφωτή κεφαλιά και να νικά τον Αθανασίου για το 1-0.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Παντελάκη να διώξει στο 55', ο Οζέγκοβιτς με φόρα έκανε το σουτ, για το 2-0.

Ο Ντέλετιτς στο 69' κάνει το συρτό σουτ, αλλά τον Αθανασίου να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει σωτήρια.

 Ο Μορέιρα στο 82' μοίρασε ωραία στον Μπάλαν, ο οποίος απέφυγε τον Κλέιμαν και σούταρε σε κενή εστία, μειώνοντας σε 2-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ, που λίγο έλειψε να ισοφαρίσει σε 2-2 τον Βόλο στο 90+1', με την κεφαλιά του Παμλίδη να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος):

Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης  (Μεταξάς 9΄), Μπαριέντος, Μεθκίδα  (Νοκιέρ 46΄), Φερνάντες (Κούτσιας 80΄), Οζέγκοβιτς (Φερνάντεθ 86΄), Ντέλετιτς (Πίρινεν 86΄).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):

Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Λιάσος (Μπάλαν 64΄), Τζίμας, Μορέιρα, Ροσέρο, Μπιλμπάο, Παμλίδης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί

 


Από την Διεύθυνση Μεταφορών Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για Ειδική Άδεια Ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8.00 π.μ. στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών Δομπόλη 30. 

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υπογράψουν τη σχετική κατάσταση που έχει καταρτιστεί στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών (αρμόδιος: κ. Θωμάς Βαρδάκας).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Μέχρι 30 Νοεμβρίου οι ανανεώσεις αδειών παραγωγού και επαγγελματία πωλητή

 


Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αδειών παραγωγού και επαγγελματία πωλητή, οι οποίοι δεν έχουν ανανεώσει  την άδειά τους   μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2022, ημερομηνία  έναρξης ισχύος του ν.4849/2021 (ΦΕΚ 207/Α/2021), ότι  έχουν το δικαίωμα  να την ανανεώσουν έως την 30η Νοεμβρίου 2022.

Αν η ως άνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, οι παλαιότερες άδειες καταργούνται οριστικά (άρθρο 92 του ν. 4982/2022, ΦΕΚ 195/Α/15.10.2022).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθύνονται στο Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Π.Ε Ιωαννίνων, γραφεία 103,106 της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και στα τηλέφωνα 2651087104- 87106.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος (συνεδρίαση 10 Νοεμβρίου 2022)

 


Αποφάσεις για Μελέτες Περιβαλλοντικών Έργων  έλαβε στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Ειδικότερα, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για τα έργα:

Ø  «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 36.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στην Τ.Κ. Μαρμάρων, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» (κατά πλειοψηφία)

Ø  «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 85.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στην Τ.Κ. Καμαρίνας, Δ.Ε. Ζαλόγγου, Δήμου Πρέβεζας, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου» (ομόφωνα)

Ø  «Νέα ξενοδοχειακή μονάδα 156 κλινών 4*, στη θέση «Βρέστα» Τ.Κ. Συβότων, Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου» (ομόφωνα).

Επίσης, η Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο συνέδριο SELCTOUR – του μεγαλύτερου δικτύου ταξιδιωτικών γραφείων της Γαλλίας - στις 24-27/11/2022 στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Ε.Ο.Τ..

Τέλος, αναβλήθηκε η συζήτηση για το περιεχόμενο της Μ.Π.Ε. του έργου «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο (ΜΥΗΕ) ρέματος 2 «Λευκοπόταμος», ισχύος 1,38 MW, στη Τ.Κ. Ανθοχωρίου, Δ.Ε. Μετσόβου, Δήμου Μετσόβου, Π. Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Δύο νέα εργαστήρια, τη νέα σεζόν στη εκπαιδευτική πλευρά του Θεάτρου Actina

 


Δύο νέα, ξεχωριστά εργαστήρια, πέραν της υποκριτικής, έχουν προστεθεί με τη νέα σεζόν στη εκπαιδευτική πλευρά του Θεάτρου Actina.

Ένα κινηματογραφικό εργαστήριο που έχει σαν στόχο την εξοικείωση με τη γραμματική της κινηματογραφικής γλώσσας, δηλαδή την κατανόηση των βασικών αρχών σκηνοθεσίας, της συγγραφής σεναρίου και της θεωρίας του μοντάζ. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα αναπτυχθούν τα στάδια μιας κινηματογραφικής ταινίας και θα αναλυθούν οι ιδιότητες των συντελεστών, με σκοπό τη δημιουργία (δικών μας) μικρών οπτικών αφηγήσεων με καθημερινά εργαλεία όπως ένα κινητό τηλέφωνο. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 18:00-19:00.

Καθηγητής: Χρήστος Τάτσης (Κινηματογραφιστής)

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Έκθεση Fruit Logistica

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετέχει στην  Έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο το χρονικό διάστημα 8-10/02/2023, η οποία θεωρείται ως η σημαντικότερη Διεθνή έκθεση  του κλάδου  φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δήλωση συμμετοχής είναι τα προϊόντα να παράγονται εντός της Περιφέρειας Ηπείρου, να είναι πιστοποιημένα και να υπάρχει δυναμική εξαγωγών.

Το κόστος ενοικίασης του περιπτέρου καλύπτεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεση συμμετοχής τους, το αργότερο ως τις 18-11-2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου "Ο Άγιος Δημήτριος": Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ της Αδελφότητας, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ώρα 10:30

 


ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Το Δ.Σ της Αδελφότητας Απανταχού Χαραυγιτών σας προσκαλεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 ώρα 10.30 το πρωί στην αίθουσα μας Διπύλου 5 Αθήνα  για δύο λόγους.

Πρώτον θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ  οπότε η παρουσία σας είναι απαραίτητη.

Δεύτερον θα γιορτάσουμε τον Προστάτη του χωριού μας Άγιο Δημήτριο.

Οπότε περιμένουμε και τις υποψηφιότητες σας για το νέο Δ.Σ, την παρουσία σας για να ψηφήσετε και τα μεζεδάκια σας για να γιορτάσουμε!

Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το μέλλον της Αδελφότητας μας.

Σας περιμένουμε όλους.

Για τις υποψηφιότητες σας επικοινωνείτε στο 6973928657 .

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης για υπόθεση ανθρωποκτονίας

 


Συνελήφθη χθες (09-11-2022) το απόγευμα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εισέλθει στην χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πειραιώς για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το πρόγραμμα επίσκεψης του Παύλου Πολάκη, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα

 


Το πρόγραμμα επίσκεψης του βουλευτή Χανίων και Αν. Τομεάρχη Διαφάνειας της διοικητικής δράσης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλο Πολάκη, κατά την  επίσκεψή του στα Ιωάννινα την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022.

13:30-14:15  Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

14:30  Περιοδεία στο κέντρο της πόλης.

17.30  Συνάντηση με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

19:00 Ομιλία στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα  «Κ. Κατσάρη» της Ε.Η.Μ (Παρασκευοπούλου 4-Ιωάννινα).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ διοργανώνει την  Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα  «Κ. Κατσάρη» της Ε.Η.Μ (Παρασκευοπούλου 4-Ιωάννινα) ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «6 Εθνικές προτεραιότητες - Δικαιοσύνη παντού» και εισηγητή τον βουλευτή Χανίων και Αν. Τομεάρχη Διαφάνειας της διοικητικής δράσης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλο Πολάκη.

Συνάντηση της Μαρίας Κεφάλα με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικ. Ταγαρά


Με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού  Περιβάλλοντος κ. Νικ. Ταγαρά συζητήσαμε:

■ για  τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) που εντάσσονται στο εμβληματικό Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με συνολικό προϋπολογισμό 401,05 εκατ. € και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ και ΕΠΣ), καθώς και την εκπόνηση αυτοτελών μελετών για Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή (ΖΥΣ) δόμησης, οριοθέτησης οικισμών όπως και για χαρακτηρισμό δημοτικών οδών. Μέσω του προγράμματος η κυβέρνηση της ΝΔ εξελίσσει παράλληλο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό για πάνω από το 70% της επικράτειας της χώρας. Τέτοιας έκτασης σχεδιασμός, με τόσο μεγάλο προϋπολογισμό και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα - έως τα τέλη του 2025- δεν έχει προϋπάρξει στην Ελλάδα.

Τα χρονοδιαγράμματα και οι στόχοι των ερευνών για το φυσικό αέριο

 


Έρευνες για φυσικό αέριο νοτιοδυτικά της Κρήτης και στο Ιόνιο αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών. Η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil και η ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) δηλώνουν πως βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την έναρξη των σεισμικών ερευνών στη σχετική περιοχή. Αναμένουν την έκδοση ΝAVTEX, ενδεχομένως και εντός των επομένων 48 ωρών, για να αποπλεύσει το πλοίο της Sanco Swift, που ναυλώθηκε από την ειδική στις γεωφυσικές έρευνες νορβηγική PGS και βρίσκεται αγκυροβολημένο στους Καλούς Λιμένες της Κρήτης, αφού ολοκλήρωσε τις προαπαιτούμενες δοκιμές των μηχανικών του συστημάτων.

Την έναρξη των απαιτούμενων ενεργειών προανήγγειλε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ίσως εδώ να αιφνιδιάσουμε εμείς αυτή τη φορά. Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

 


Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Ανόρθωση στήθους: Τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνικών

 


Το πεσμένο/χαλαρό γυναικείο στήθος οφείλεται συνήθως στην αυξομείωση του μεγέθους του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη αλλά και στην εκφύλιση των στηρικτικών στοιχείων του μαστού.

Επίσης, λόγω μεγάλου όγκου των μαστών, ακόμα και αν η γυναίκα βρίσκεται σε νεαρή ηλικία, γυμνάζεται και βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση, παρατηρείται πτώση στο στήθος. Στη μέση ηλικία το πεσμένο στήθος είναι επακόλουθο ενός τοκετού, επειδή οι γαλακτικοί αδένες ατροφούν και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Οι γυναίκες δε, μετά την εμμηνόπαυση παρατηρούν μία φυσική πτώση στήθους λόγω της ατροφίας του.

Η ανόρθωση στήθους είναι η μοναδική τεχνική που μπορεί στην ουσία να επαναπροσδιορίσει τη θηλή, τοποθετώντας την πιο ψηλά και επιτυγχάνοντας ανόρθωση μαστών και σφριγηλότητα.

«Σε όποια ηλικία και να συμβεί η πτώση των μαστών, η ψυχολογία της γυναίκας επηρεάζεται έντονα, καθώς νιώθει ότι χάνει κάτι από τη θηλυκότητά της και το ταπεραμέντο της. Με την εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής, πλέον η ανόρθωση μαστού είναι μία εύκολη και αποτελεσματική επέμβαση που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα. Οι νέες και σύγχρονες μέθοδοι προσφέρουν περισσότερα πλεονεκτήματα, εύκολη ανάρρωση, μικρές τομές, ενώ οι επιπλοκές σπανίζουν», επισημαίνει ο κ. Θάνος Κοντογιάννης, Πλαστικός Χειρουργός, συνεργάτης του Metropolitan General.
Εκτός από το κλασικό χειρουργείο που θεωρείται η καλύτερη επιλογή για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, η ανόρθωση στήθους μπορεί να γίνει και με νήματα.