Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Μεταγραφή-επιστροφή στην ομάδα, του Γεώργιου Μπράμη

 


Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ανακοινώνει τη μεταγραφή – επιστροφή του Γεώργιου Μπράμη.

 Άλλη μια μεταγραφή - επιστροφή για την ομάδας  είναι αυτή του Γεώργιου Μπράμη.

Ο Γιώργος έχει ξανά φορέσει την φανέλα μας για μια 4ετια με μεγάλη επιτυχία, επίσης έχει φορέσει την φανέλα του ΠΑΟ Πεντέλης, ΠΑΟ Καματερού και του Αετού Μ. Περιστερίου.

Ένα θηρίο στο κέντρο με ηγετικό χαρακτήρα, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και τρομερή δύναμη θα κάνει την μεσαία γραμμή αρκετά πιο ποιοτική και δυνατότερη!

Καλωσήρθες Γιώργο;

Η Περιφέρεια Ηπείρου συγχαίρει την P&I Hellas για την πενταετή λειτουργία και ανάπτυξή της στα Ιωάννινα

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου, και προσωπικά ο Περιφερειάρχης  Αλεξ. Καχριμάνης, αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν  και δημόσια την εταιρία P&I Hellas και τον CEO αυτής κ. Βασίλη Τριάδη για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με την ευκαιρία της πενταετούς λειτουργίας της στα Ιωάννινα και εύχεται η επόμενη πενταετία να είναι εξίσου επιτυχημένη.

 Το γεγονός ότι ήδη η εταιρεία απασχολεί 150 επιστήμονες, στην  πλειοψηφία τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με την προοπτική αυτοί να  αυξηθούν στους 300 τα επόμενα τρία χρόνια,  αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχει ικανό και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό διαθέσιμο από το Πανεπιστήμιο μας για την ανάπτυξη νέων (ελληνικών και πολυεθνικών) και υφιστάμενων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην  Ήπειρο.

Οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη  είναι πολύ αισιόδοξες, αρκεί να εκπληρωθούν οι τρεις προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Τριάδης και οι άλλοι εκπρόσωποι εταιρειών του κλάδου στο παρελθόν, ήτοι: Αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με απευθείας πτήσεις προς πόλεις του εξωτερικού, δίκτυο οπτικών ινών και κτιριακές υποδομές, Την 3η προϋπόθεση έρχεται να εκπληρώσει το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο θα φιλοξενήσει όχι μόνο την P&I, αλλά και τις πέντε που ήδη δραστηριοποιούνται   στα Ιωάννινα, αλλά και όσες δημιουργηθούν στη συνέχεια.

Πρόγραμμα εορτασμού της Ιεράς Μονής Βελλάς

 


Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Βελλάς.

Πρόκειται για μία από τις πλέον ιστορικές Μονές της Ηπείρου που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή του Πωγωνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και στις 21:00 Ιερά Αγρυπνία.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 π.μ.  ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 μ.μ. θα ψαλλεί  ο παρακλητικός κανόνας της Παναγίας.

Γιάννενα: Δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών για υπόθεση απάτης, με τη μέθοδο της αγοραπωλησίας οχήματος

 


Δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών για την εμπλοκή τους σε υπόθεση απάτης, η οποία έγινε την 09/05/2022 με τη μέθοδο της αγοραπωλησίας οχήματος, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, ημεδαπός κατήγγειλε ότι ύστερα από επικοινωνία του με άγνωστο άτομο που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία πώλησης αυτοκινήτου, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε το χρηματικό ποσό των -910- ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος, η οποία ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό εξαπάτησης, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες:

Να αποφεύγετε την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζετε, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζετε αγγελίες πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».

Οριστική απόφαση για τη χρηματοδότηση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

 


Το χρηματοδοτικό σχήμα για την κατασκευή του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας οριστικοποιήθηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που έγινε με τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

 Συγκεκριμένα στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθ. Κυριαζής εκπρόσωπος του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου (Π. Κουρής) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ( Κ. Καργάκος).

Όλοι οι Υπουργοί υπερθεμάτισαν της κατασκευής του Πάρκου,  υπενθυμίζοντας  ότι αποτελεί και επιθυμία του Πρωθυπουργού, ενώ μετά την ανάλυση των προοπτικών του από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος  ενημέρωσε ότι στο εγχείρημα θα μετάσχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,  κατέληξαν στην τελική απόφαση χρηματοδότησης του έργου.  Σύμφωνα με αυτή το 50% θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο ήδη υπάρχει θετική απόφαση. Το 25% με δάνειο που θα ληφθεί επ΄ ονόματι του Ελληνικού Δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το 25% από μελλοντικά έσοδα του Πάρκου, που θα έχει η Αναπτυξιακή  «Ήπειρος Α.Ε.». Η μόνη εκκρεμότητα που έχει μείνει προς διευθέτηση είναι για το ποιο Υπουργείο θα υπογράψει τη δανειακή σύμβαση με την τράπεζα.

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον SARS-CoV-2 ISO 35/2022 (29 Αυγούστου 2022 - 04 Σεπτεμβρίου 2022)

 


Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 40.100 κρούσματα COVID-19 (3.844 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -22% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 23% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.804.982 εκ των οποίων 51.9% γυναίκες.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.85 (95% ΔΕ: 0.70 - 0.98).

 Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 981 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 140, -17% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.028 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 147, -21% εβδομαδιαία μεταβολή).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 101 (70.3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 69 έτη και το 96.0% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Hermes Expo (Nιού Τζέρσεϊ ΗΠΑ)

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας τις δράσεις προβολής και προώθησης των τοπικών της προϊόντων   σε διεθνείς αγορές, προτίθεται - σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων-  να συμμετάσχει στην 31η Έκθεση Hermes Expo  που θα διεξαχθεί στο Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ στις 16 Νοεμβρίου 2022.

Πρόκειται για το ομογενειακό εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς, που  έχει ως σκοπό την ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών μεταξύ ομογενών και φιλελλήνων επιχειρηματιών και επαγγελματιών του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης  η Hermes Expo  θα   οργανώσει  Β2Β συναντήσεις με διεθνείς αγοραστές και επιχειρηματίες όχι μόνο  δια ζώσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης,  αλλά και πέραν της εκθέσεως.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δήλωση συμμετοχής είναι τα προϊόντα να παράγονται εντός της Περιφέρειας Ηπείρου, να είναι πιστοποιημένα και να υπάρχει δυναμική εξαγωγών.

Το  ενοίκιο των περιπτέρων και η μεταφορά των προϊόντων, επιβαρύνουν οικονομικά την Περιφέρεια Ηπείρου και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Οι  ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους  το αργότερο ως τις 12/09/2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Συλλήψεις για παρεμπόριο πέριξ του παζαριού στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων

 


Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα-πέριξ του παζαριού-  σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις 3 συνολικά άτομα, που κατηγορούνται για άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν άνδρα, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ο οποίος διέθετε προς πώληση (11) πλαστικούς μουσαμάδες και δύο άνδρες, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση (32) υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου.

"ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ": Ο νέος διαγωνισμός της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

 


Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε με τρεις φωτογραφίες, ακόμα και του κινητού σας, να πείσετε μια επιτροπή δημιουργών ότι η δική σας αγάπη προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον τόπο σας τότε έχετε πολλές πιθανότητες να είσθε εκείνος ή εκείνη που θα κληθεί να δημιουργήσει, δηλαδή να γράψει το πλήρες σενάριο και να σκηνοθετήσει ένα promo (διαφημιστικό 3΄λεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ώστε να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του τόπου και η μεγάλη αγάπη για αυτόν.

Στόχος σας πρέπει να είναι να κινήσετε το ενδιαφέρον τόσο των συμπατριωτών μας, όσο και των αλλοδαπών ώστε να επισκεφθούν τον τόπο σας ή να θελήσουν να μάθουν την ιστορία του.

Εάν λοιπόν πιστεύετε ότι αγαπάτε τον τόπο σας και μπορείτε να προβάλλετε την αγάπη σας αυτή σε ένα φιλμάκι διάρκειας 3', τότε κακώς δεν έχετε ήδη βγει στους δρόμους και τις πλατείες, στα βουνά και τα λαγκάδια, στη θάλασσα και τα ποτάμια να γυρέψετε τα ιδιαίτερα εκείνα στιγμιότυπα, τις υπέροχες εκείνες εικόνες που κατά τη γνώμη σας καθιστούν τον τόπο σας μοναδικό.

Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 3 σελίδες το πολύ) και θα συνοδεύετε με τρεις, το πολύ, όμορφες και ξεχωριστές φωτογραφίες του τόπου σας (της προσωπικότητας ή της ιστορίας) τον οποίον και θα αναφέρετε, καθώς επίσης και την χρονολογία λήψης των φωτογραφιών, εάν δεν είναι σύγχρονες. Του τόπου όπου γεννηθήκατε και περάσατε τα παιδικά σας ή εφηβικά σας χρόνια,  του τόπου όπου ζείτε σήμερα και έχετε δημιουργήσει την οικογένειά σας, ακόμα και του τόπου των προγόνων σας.

Η πρότασή σας θα εξετασθεί από διαφορετικές επιτροπές, καθώς μία επιτροπή θα κρίνει την ιστορία σας και  μια άλλη θα κρίνει το περιεχόμενο των φωτογραφιών σας (προσοχή στην εικαστική και αισθητική προσέγγιση σας, θα επηρεάσει τις αποφάσεις).

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των περιφερειών Δυτικής Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος και των Δήμων Αγιάς, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αγράφων, Αγρινίου, Αθηναίων, Αιγιαλείας, Αίγινας, Ακτίου-Βόνιτσας, Αλεξανδρούπολης, Αλίμου, Αμαρουσίου, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αμφιλοχίας, Αμφίπολης, Ανατολικής Σάμου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανωγείων, Αριστοτέλη, Αρταίων, Αστυπάλαιας, Βεροίας, Βισαλτίας, Βύρωνος, Γαύδου, Γορτυνας, Γρεβενών, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Δίου-Ολύμπου, Διρφύων-Μεσσαπίων, Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας, Δοξάτου, Δυτικής Αχαίας, Δυτικής Λέσβου, Έδεσσας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Εορδαίας, Ζακύνθου, Ζαχάρως, Ζωγράφου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείας, Ηρακλείου, Θερμού, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καβάλας, Καισαριανής, Καλαμαριάς, Καμένων Βούρλων, Καρπενησίου, Κασσάνδρας, Κατερίνης, Κέας, Κηφισιάς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κύμης-Αλιβερίου, Κω, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Λήμνου, Λίμνης Πλαστήρα, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μαραθώνος, Μεταμόρφωσης, Μοσχάτου-Ταύρου, Ορεστιάδας, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού, Παρανεστίου, Πατρέων, Πυλαίας-Χορτιάτη, Πύργου, Ρεθύμνης, Σητείας, Σκιάθου, Τεμπών, Τήνου, Φλώρινας, Χαιδαρίου, Χαλκιδέων, Χανίων, Χερσονήσου, Χίου, Ωρωπού.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ [τύπος έργου: Ντοκιμαντέρ-Τοπολατρεία], στη διεύθυνση:

https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (Διαγωνισμός Ντοκιμαντέρ "Τοπολατρεία"):

https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης (25 ευρώ = Φ.Π.Α. 24% = 31 ευρώ) δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. 

Σχετικά με αυτή τη διαδικασία παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση info@senariografoi.gr

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email info@senariografoi.gr  

Αναλυτικές πληροφορίες και όροι διαγωνισμού: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1506/

Ληστεία με χρήση βίας σε ηλικιωμένη σε περιοχή της Άρτας

 


Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, για ληστεία που διαπράχθηκε χθες (05-09-2022) το βράδυ σε περιοχή της Άρτας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο δράστης εισήλθε στο σπίτι ηλικιωμένης και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε χρηματικό ποσό -250- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Στη Σιταριά Πωγωνίου πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης το Ετήσιο Ιερατικό Συνέδριο 2022

 

ν Δελβινακίῳ τ 5 Σεπτεμβρου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

πειτα π 2 τν διακοπ, λγω το Κορωνοϊο, φτος πραγματοποιθηκε τ καθιερωμνο ερατικ Συνδριο τς Μητροπλεως μας

Σναξ μας λαβε χραν στς ραες γκαταστσεις το ξωκκλησου «Παναγα», κοντ στ χωρι Σιταρι Πωγωνου, μσα σ΄να πανμορφο περιβλλον.

Τό πρωί τελέσθηκε ἡ Θεία Λειτουργία καί, ἐν συνεχείᾳ, παρετέθη ἕνα πλούσιο πρωϊνό πρόγευμα στούς αἰδεσ/τους Ἐφημερίους. Ἀμέσως μετά, ἀκολούθησαν τρεῖς ἰδιαίτερα ἐνδιαφέρουσες εἰσηγήσεις ἀπό ἐκλεκτούς ὁμιλητάς, πού ἦλθαν ἐξ Ἀθηνῶν καί Ἰωαννίνων, ἤτοι:

Ανοίγει εκ νέου από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

 


Ανοίγει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, ότι το σύστημα θα επιτρέπει εκ νέου την υποβολή αιτημάτων κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022  και ώρα 10.00 π.μ. έως και την Πέμπτη  8 Σεπτεμβρίου 2022 στις 24.00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος https://stegastiko.minedu.gov.gr , προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Διαδικασία υποβολής της αίτησης για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167). Σε

περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ' εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

 α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από 25 ετών ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

2. Για την είσοδό του στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

Διαπίστευση εκπροσώπων ΜΜΕ και ανταποκριτών Ξένου Τύπου για κάλυψη των δραστηριοτήτων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στην 86η Δ.Ε.Θ.

 


O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιήσει ομιλία το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" (Λεωφόρος Στρατού 3, Τ.Κ 54636 Θεσσαλονίκη).

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να ενημερώσουν για την παρουσία τους το Γραφείο Τύπου,  αυστηρά μέχρι την Πέμπτη 8/9/22 και ώρα 10:00 στο  typou@syriza.gr

Για την έκδοση διαπίστευσης χρειάζεται επιστολή από το Μέσο που εκπροσωπούν, αστυνομική ταυτότητα και έγκυρα στοιχεία επικοινωνίας (e-mail και κινητό τηλέφωνο).

Η είσοδος για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ  θα γίνεται μόνο με την κάρτα διαπίστευσης.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

 


Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κέντρο Υγείας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Δερβίζιανα, Κέντρο Υγείας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Μέγα Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Ανατολή, Κοινοτικό Ιατρείο, Κερασούντος 13, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Επαναστατικά αποτελέσματα προσφέρει η χρήση του blue laser

 


Επαναστατικά αποτελέσματα στον τομέα των φωνοχειρουργικών επεμβάσεων αλλά και γενικότερα στη χειρουργική Ω.Ρ.Λ. προσφέρει η χρήση του Blue Laser (φωτοαγγειολυτικό λέιζερ)!

Σύμφωνα με όσα ανακοινωθήκαν  στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Φωνής, στο Ταλίν της Εσθονίας (στις 24-27 Αυγούστου), η χρήση του ιατρικού αυτού υπερόπλου  ανοίγει νέα σελίδα στη χειρουργική Ω.Ρ.Λ.

Μάλιστα όπως τόνισαν στις ομιλίες τους, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα από τη χρήση του Blue Laser, ο Ahmed Geneid, Καθηγητής στο Πανεπιστημίο του Ελσίνκι (Φινλανδία) και ο Markus M. Hess, Καθηγητής στο Πανεπιστημίου του Ντύσεντολφ (Γερμανία) «Τα φωτοαγγειολυτικά λέιζερ έχουν διευρύνει το χειρουργικό οπλοστάσιο για πολλές φωνοχειρουργικές επεμβάσεις και όχι μόνο».

Μέχρι σήμερα, οι χειρουργοί Ω.Ρ.Λ. και συγκεκριμένα στον τομέα των φωνοχειρουργικών επεμβάσεων, χρησιμοποιούσαν το λέιζερ παλμικής βαφής και το λέιζερ KTP, τα οποία είχαν τεχνικά μειονεκτήματα και μικρότερο φάσμα ενδείξεων.