Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΕΤΣΑΛΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 3 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9η αγωνιστική)
1. Δαβάκης: 25
2. Περιστέρι: 20
3. Κόνιτσα: 17
4. Πανζαγορισιακός: 17
5. Ζίτσα: 16
6. ΠΑΣ Γραμμένο: 13
7. Πετσάλι:12
8. Μηλιά: 12
9. Καρίτσα: 10
10. Ανάργυροι: 8
11. Κεφαλόβρυσο: 7
12. Μάρμαρα: 4
13. Βοτονόσι: 3
14. Μπισδουνάκι: 0

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0 - 3


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ 4 - 3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 36
2. Α.Ε. Καμποχωρίων: 34
3. Ραφταναίοι: 31
4. Πρωτόπαπα: 28
5. Σταυράκι: 25
6. Ζωοδόχος: 24
7. Πωγωνάτος: 22
8. Αγία Μαρίνα: 17
9. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 17
10. Αμφιθέα: 16
11. Αμπελόκηποι: 16
12. Περίβλεπτος: 16
13. Καρυές: 15
14. Ασβεστοχώρι: 12
15. Νησί: 11
16. Α.Ε. Ρίζα: 9
17. Πανφρουριακός: 6
18. Πεντέλη: 1

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ - ΚΑΛΠΑΚΙ 3 - 1

Σπουδαία νίκη, με καλή εμφάνιση για το Κουτσελιό επί του Καλπακίου με σκορ 3-1. Η νίκη αυτή ήρθε σε ένα σημείο που δείχνει ότι το Κουτσελιό πλέον ξεπέρασε την αγωνιστική κρίση που είχε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και βρίσκεται πάλι στην πορεία ανάκαμψης.

Παρότι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για ένα διάστημα έδειξε να αγχώνεται, αφού το Καλπάκι επιχείρησε την αντεπίθεση διαρκείας με στόχο την ανατροπή του σκορ. Όμως στο κατάλληλο σημείο η σκέψη του Φ. Πολυχρονιάδη απεδείχθη σωστή, αλλάζοντας τον Αναγνωστόπουλο με τον Τσακμάκη Μ., ο οποίος έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα και την ώθηση για να φθάσει στη μεγάλη νίκη.
Με ένα γρήγορο γκολ ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι (4΄) όταν από περίφημη ενέργεια και συνδυασμό ανέτρεψαν την άμυνα, με αποτέλεσμα ο Κ. Κακαράντζας εύκολα με σουτ να πετύχει το 1-0. Οι επιθέσεις των γηπεδούχων και ο ρυθμός συνεχίστηκαν με τον ίδιο τρόπο και με ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό ολοκλήρου της επιθετικής παρουσίας ο Κονταξής με πλασέ πέτυχε το 2-0. Εκεί λοιπόν επαναπαύτηκαν οι γηπεδούχοι δίνοντας την ευκαιρία στο Καλπάκι να πάρει τον χώρο και τον χρόνο που ήθελε και στο 45΄ από μπαλιά του Χολέβα ο Κατσαβριάς με κεφαλιά σημείωσε το 2-1. Στο 85΄ ο Κακαράντζας Κ. και πάλι με σουτ σημείωσε το τελικό 3-1.


Διαιτήτευσε ο κ. Κατσικογιάννης (Κολιάκη - Τσιούρης) ο οποίος απέβαλλε στο 77΄ τον Παπακώστα.
ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ: Τσακμάκης Θ., Αναγνωστόπουλος (72΄ Τσακμάκης Μ.), Κακαράντζας, Αγγέλης Β., Ντόβας Σ., Αγγέλης Σ., Κακαράντζας Κ., Ντόβας Ν., Ντόβας Χ. (55΄ Παπασταύρου), Κονταξής, Γιωτίτσας.
ΚΑΛΠΑΚΙ: Τσόλας, Ζάρδας, Παπακώστας, Παππάς, Παπαναγιώτου, Καραγεωργίου, Δημήτσας (77΄ Τσουμάνης), Ηλίας (85΄ Φουντάρας), Κατσαβριάς (75΄ Βαζάτης), Καψάλης, Χολέβας.

ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11η αγωνιστική)
1. Βουνοπλαγιά: 26
2. Κρύα: 25
3. Α.Ε. Μικρασιατών: 24
4. Θύελλα Κατσικά: 23
5. Πεδινή: 20
6. Προοδευτική Περάματος: 20
7. Α.Ο. Ανατολής: 18
8. Ατρόμητος '95: 15
9. Λαψίστα: 14
10. Ροδοτόπι: 13
11. Μουσιωτίτσα: 12
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 11
13. Κουτσελιό: 9
14. Καλπάκι: 6
15. Ηλιόκαλη: 4
16. Θύελλα Ελεούσας: -1

Super League: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ξάνθη 0-2

Ο ΠΑΣ έχανε τις ευκαιρίες, η Ξάνθη όμως έφυγε με το διπλό. Εντιμάρ και Μαρκόφσκι χάρισαν στην ακριτική ομάδα το τρίποντο της νίκης (0-2).
Η Ξάνθη πέρασε νικηφόρα (2-0) από τα Γιάννινα και έφτασε τους 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που έχει δύο βαθμούς λιγότερους.
Εντιμάρ (31') και Μαρκόφσκι (52') τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια και τους Μπέρτο (δεξιά), Βάλλα, Κομεσίδη και Εντιμάρ (αριστερά) στην άμυνα. Βασιλακάκης, Φλίσκας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Σουάνη. Πόι από τα αριστερά και Βλαχοδήμος από τα δεξιά ήταν τα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ την αιχμή του δόρατος αποτελούσε ο Μαρκόφσκι.
Η Ξάνθη στα πρώτα λεπτά έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που άγγιξε το 1-0, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μπακαγιόκο και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βιβιανί.
Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και με τον Ζαϊρί να ταλαιπωρεί τον Εντιμάρ δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα της Ξάνθης.
Ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να προσπαθεί από τα άκρα να αναπτυχθεί, ενώ το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη μέσω των αντεπιθέσεων ήθελε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.
Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν για την ισοφάριση, αλλά αντί γι αυτό δέχθηκαν νωρίς στην επανάληψη και άλλο τέρμα. Στο 52' ο Φλίσκας έβγαλε την Ξάνθη σε αντεπίθεση, πάσαρε στον Μαρκόφσκι, ο οποίος με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Φεγκρούς.
Δύο λεπτά πριν το γκολ ο Βιβιανί χρειάστηκε να πραγματοποιήσει εκπληκτική επέμβαση για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε κεφαλιά του Μπουζίντ.
Με τον Ντε Βινσέντι να μένει από δυνάμεις, όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΣ σταμάτησε να απειλεί την εστία του Βιβιανί, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα.
ΠΑΣ: Φεγκρούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Σκαρντοβέλι, Τζημόπουλος, Λίλα, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα, Ζαϊρί, Μπακαγιόκο.
Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Βάλλας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Πόι, Βλαχοδήμος, Μαρκόφσκι, Σουάνης.

Βγαίνουν από τα βαρέα 120.000 ασφαλισμένοι


Αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου οι αλλαγές!

Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι αναμενεται να μείνουν εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, σύμφωνα με τις προβλεψεις του Μνημονίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Έθνους της Κυριακής", η ημερομηνία κλειδί είναι η 25η Νοεμβρίου οπότε θα γίνει η αξιολόγηση από το Eurogroup των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ η νέα λίστα με τα βαρέα θα βγει στη δημοσιότητα μέσα στην εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι οι αλλαγές θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου. Σε όσα επαγγέλματα εξαιρεθούν από το ειδικό αυτό καθεστώς έρχεται αύξηση ορίου ηλικίας κατά μία πενταετία αλλά και μείωση μισθών και συντάξεων αφού οι εργαζόμενοι χάνουν το ειδικό επίδομα.
Ωστόσο θα διασωθούν όσοι όσιο προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι και το 2015, ακόμη και αν το επάγγελμά τους βγει από τη λίστα.
Δύο "ταχύτητες" σύμφωνα με το "Έθνος" θα ισχύσουν για τον τουρισμό καθώς υπάρχουν εισηγήσεις να παραμείνουν στα βαρέα όσοι δουλεύουν νυχτερινές ώρες.

ΠΗΓΗ: www.NewsIt.gr

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή στην Άρτα

Συνελήφθη την 19-11-2011 το βράδυ στην Ανέζα Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 37χρονος ημεδαπός, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή. Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας ημεδαπής, στην Ανέζα Άρτας έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Αρταίων.

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Δραστική περικοπή σε επικουρικά και εφάπαξ

Ύφεση και ανεργία είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία όπως δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Απασχόλησης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα ταμεία δεν θα καλυφθούν ούτε με μείωση των συντάξεων, ούτε με την επιβολή νέων φόρων και διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν ξανανοίγει το ασφαλιστικό σχετικά με τα όρια των συντάξεων: "Αυτά τα θέματα έκλεισαν με τον νόμο του 2010" σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Πρόσθεσε όμως ότι για το θέμα της χρηματοδότησης απαιτείται ένα καινούργιο και πιο αποτελεσματικό πλαίσιο.
Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την αγορά ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός ώστε οι οφειλέτες προς τα ταμεία να αναγκαστούν να εξοφλήσουν ή να πληρώνουν περισσότερα για τις οφειλές τους.
Μείωση των εισφορών.
Προανήγγειλε ότι από την 1η Μαρτίου 2012 θα ισχύσει ταυτόχρονη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Από το ίδιο διάστημα, είπε ο υπουργός οι εισφορές θα μειωθούν μέχρι 10% ανά κλάδο και οικονομική δραστηριότητα για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στην κάρτα εργασίας και είναι συνεπείς στην καταβολή των εισφορών τους.
Μαχαίρι σε επικουρικά και συντάξεις.
Οι μειώσεις που θα ισχύσουν από την αρχή του έτους στα επικουρικά και στα εφάπαξ είναι μια δέσμευση που υπάρχει στο μνημόνιο και όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων φτάνουν τα 850 εκ ευρώ για το 2011 και στο 1 δις για το 2012. Ο υπουργός επισήμανε ότι όσες επικουρικές κινούνται στο 20% του συντάξιμου μισθού είναι σε λογικό επίπεδο. Επανεξετάζονται όλες οι συντάξεις που είναι πάνω από αυτό το ποσοστό και οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές ανάλογα με τις παροχές και με τις δυνατότητες του κάθε ταμείου.
Και για τα εφάπαξ είπε ότι θα υπάρξουν ανάλογες προσαρμογές προς τα κάτω προκειμένου τα ταμεία να μπορούν να δίνουν εφάπαξ και τα επόμενα χρόνια.
Πρόβλημα αν δεν καταβληθεί η 6η δόση.
Ο κ. Κουτρουμάνης εκτίμησε ότι η πιο πιθανή ημερομηνία για την εκταμίευση της 6ης δόσης είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Για τις συντάξεις του Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων κατέστησε σαφές ότι είναι απαραίτητη η εκταμίευση της 6ης δόσης και τόνισε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή τους και δεν απέκλεισε πιθανή καθυστέρηση σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητή

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από το προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 40χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει εντός του φορτίου του οχήματος έξι (06) αλλοδαπούς, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκε το όχημα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αυτόφωρη σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής


Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, σήμερα (20-11-2011), πρώτες πρωινές ώρες στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, 37χρονος ημεδαπός , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω δράστης διέρρηξε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού στα Ιωάννινα, έγινε όμως αντιληπτός από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, που περιπολούσαν στην περιοχή και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΑΡΤΑ: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Σήμερα (20-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες στο 4ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Άρτας – Κορωνησίας (Κωστακιοί Άρτας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μαντρότοιχο οικίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό της 27χρονης συνοδηγού του οχήματος. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Για 18 Μαρτίου πάνε οι εκλογές

Τι διεμήνυσε ο Παπαδήμος στα κόμματα.



Για τις 18 Μαρτίου φαίνεται πως «κλειδώνουν» οι εκλογές, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος διαμηνύει στα κόμματα ότι «μεταξύ του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης παρεμβάλλεται μόνο η Βουλή».
Όπως γράφει σήμερα η www.RealNews.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν όλες τις πιθανές εξελίξεις και – με σεβασμό στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – εκτιμούν ότι οι κάλπες θα στηθούν λίγο πριν την εθνική εορτή, με πιθανότερη ημερομηνία τη 18η Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να εξασφαλίσει την ηρεμία στους κόλπους της κυβέρνησης, διεμήνυσε στα μέλη της ότι «όποιο κόμμα έχει πρόβλημα με τις αποφάσεις, ας τις καταψηφίσει στη Βουλή».

Σε 48ωρες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε Σάββατο σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία "μικρής ΔΕΗ".

Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται, "θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της."
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σχέση με επενδύσεις, δεν δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δεν θα προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και την κοινωνία.
Σημειώνεται ότι η πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος επιβάλλεται από την ΕΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περιλαμβάνεται ως όρος και στο μνημόνιο.
Η ΓΕΝΟΠ περλαμβάνει στην ανακοίνωση και συνθήματα για τις μονάδες ("Μολών λαβέ, κύριε Παπαδήμο έλα να τις πάρεις, σε περιμένουμε") και καταλήγει:
"Η κυβέρνηση των συμφερόντων που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του Ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια."
ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Θεία Λειτουργία τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου



Η Θεία Λειτουργία τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Παναγίας, θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Σωσίνου Παρακαλάμου.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των έργων, σήραγγα στην Κλόκοβα

Αλλαγές στο τεχνικό αντικείμενο δρομολογούνται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο-Γιάννενα) με την κατασκευή σήραγγας στην περιοχή της Κλόκοβας κοντά στο Αντίρριο.

Η πληροφορία δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα» και δίνει μια νέα διάσταση σε ένα θέμα που αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια «αγκάθι» ως προς την εξέλιξη του έτσι κι αλλιώς προβληματικού έργου της Ιόνιας οδού, που σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, ίσως κάποτε «ξεπαγώσει».
Παρά το γεγονός ότι το κόστος της σήραγγας έχει υπολογιστεί σε 100 εκατ. ευρώ, από το Υπουργείο Υποδομών επισημαίνουν ότι η τελική επιβάρυνση θα είναι μικρότερη, καθώς προβλέπεται ένας συνολικός ανασχεδιασμός του έργου με την κατάργηση περιττών σηράγγων και άλλων τεχνικών λύσεων που δεν θεωρούνται σημαντικές.
ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Φάνη τι έγινε χάθηκες, που είσαι εσύ και τα παλικάρια σου;



Φάνη τι έγινε χάθηκες, που είσαι εσύ και τα παλικάρια σου;
Το θέμα είναι πως, μαζί με σας χάθηκε και ο ¨μέντορας¨ σου, ξέρεις ο Αντώνης, αυτός που σε προσηλύτισε!
Αυτός που γυρνούσε πολύ πριν της εκλογές, σε όλα τα μεγάλα χωριά Παρακάλαμο, Δελβινάκι, Κεφαλόβρυσο, και έταζε την έδρα πολύ πριν τον Καλλικράτη, σε κάθε χωριό χωριστά και που προεκλογικά το είχες κάνει και εσύ σημαία!
Αλλά δεν σου ¨βγήκε¨.
Ξέχασες Φάνη τι έλεγες στην προεκλογική σου συγκέντρωση στον Παρακάλαμο και στο Δελβινάκι;
Που τους έταζες την Έδρα με όποιο τρόπο.
Τι έχεις κάνει μέχρι τώρα σαν Δημοτικός Σύμβουλος;
Πήγες στο Δημοτικό Συμβούλιο κάποια πρόταση σου σχετικά με την έδρα;
Από ότι γνωρίζω μέχρι στιγμής και με αυτά που ξέρω, που ρωτάω και διαβάζω δεν το έχεις κάνει, πως λοιπόν θα ξαναπάς στους συνδημότες σου μεθαύριο παραμονές εκλογών και τι θα τους πεις;


Ε ρε γέλια που θα έχουμε ! !
Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τον Αντωνάκη και ειδικότερα να διαβάσεις πολύ καλά τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, σχετικά με το θέμα της έδρας και όχι μόνο.
Πρόσεχε γιατί κάποια Δημοτικά Συμβούλια για κάποιο λόγο πολύ ΣΟΒΑΡΟ , εάν κάποιος θελήσει και το ψάξει μπορεί να κηρυχθούν άκυρα* και έχεις υπογράψει και εσύ και τα παλικάρια σου.


* Κάποια στιγμή θα επανέλθω εάν δεν το βρείτε για ποιο λόγο μπορεί να κηρυχθούν άκυρα τα Δ.Σ. ( οι συνταγματολόγοι, μέσω Κ.Δ.Κ. , έχουν φροντίσει να καλύψουν κάποια κενά του Καλλικρατικού νόμου).


Ο ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ
ένας γνήσιος πατριώτης

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Ψαλίδι στους μισθούς σε ΔΕΚΟ και Δημοτικές Επιχειρήσεις, αναδρομικά από τον μισθό του Νοεμβρίου

Ψαλίδι, σωστότερα τσεκούρι, στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και στις Δημοτικές επιχειρήσεις φέρνει η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου.
Ήδη από τον μισθό του Νοεμβρίου όσοι απασχολούνται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα δουν σημαντικές μειώσεις, έως και κατά 40%, στο μισθό τους του Νοεμβρίου καθώς με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, οι μισθοί αναπροσαρμόζονται και περικόπτονται επιδόματα.

Εφεξής τίθεται πλαφόν για το μέσο όρο των μισθών στα 1900 ευρώ, ενώ τα επιδόματα σε ορισμένες περιπτώσεις ουσιαστικά μηδενίζονται.
Το άρθρο 31 που προβλέπει όλες αυτές τις δραματικές αλλαγές στο υφιστάμενο μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων, θα εφαρμοστεί σε όσες ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου επιχορηγούνται σε τακτά διαστήματα – ορισμένες σε μόνιμη βάση – και σε ποσοστό 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και σε δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο Ν. 3429/2005.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι, οι οργανισμοί, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αναδιάρθρωση του μισθολογίου τους, με τέτοιο τρόπο, ώστε το ανώτατο όριο αποδοχών που μπορεί να φτάσει ο υπάλληλος κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας να μην υπερβαίνει το ανώτατο όριο αποδοχών της αντίστοιχης εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΤΕ, ΔΕ, ΣΕ, ΠΕ) στο Δημόσιο.

Σε επίπεδο άνω του 19,5% αναμένεται η ανεργία το Δεκέμβριο

Σε επίπεδο άνω του 19,5% αναμένεται η ανεργία το Δεκέμβριο και στο 17,2% το 2011 κατά μέσο όρο ενώ για το 2012, το μέσο ποσοστό ανεργίας εκτιμάται τώρα στο 18,5%. Όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank , η μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει μείωση της απασχόλησης κατά 126.600 άτομα στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2011 ενώ τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το ίδιο διάστημα, δείχνουν μείωση κατά 7.490 άτομα.
Η μόνη εξήγηση, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, είναι ότι η τεράστια μείωση στο διάστημα αυτό, μέσα στην τουριστική περίοδο και τις εκπτώσεις των καταστημάτων, προέρχεται από το δημόσιο τομέα.
Ο αριθμός των ανέργων με βάση την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, αυξήθηκε σε 908.000 άτομα τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να αυξηθεί δραματικά στο 18,4% του εργατικού δυναμικού, από 16,5% τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που ζητούν εργασία μειώθηκαν τον Αύγουστο στα 693.330 άτομα έναντι 699.660 τον Ιούλιο.
Αρνητικές εξελίξεις προβλέπει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank και στην οικοδομική δραστηριότητα, εκτιμώντας ότι οι επενδύσεις σε κατοικίες θα μειωθούν περαιτέρω φέτος και το 2012. Συγκεκριμένα εκτιμάται να διαμορφωθούν σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, περί τα 4,9 δισ. ευρώ, σε σταθερές τιμές του 2000, το 2011, σημειώνοντας πτώση κατά 25,8%, από 6,6 δισ. ευρώ το 2010 και 16,3 δισ. ευρώ το 2006.
Επομένως, η πτώση των επενδύσεων σε κατοικίες θα προκαλέσει μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7 π.μ. περίπου το 2011, έναντι αρνητικής επίπτωσής τους κατά 1 π.μ. το 2010, κατά -1,4 π.μ. το 2009 και κατά -2,3 π.μ. το 2008.
Περαιτέρω πτώση των επενδύσεων σε κατοικίες κατά 16,5% και το 2012 θα συνεπάγεται πτώση του ΑΕΠ μόνο κατά -0,37 π.μ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Προς υλοποίηση έξι επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο

Έξι επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού περίπου 6,8 εκατ. ευρώ τίθενται προς υλοποίηση στην Ήπειρο, μετά την ένταξή τους προς χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο, με απόφαση της γνωμοδοτικής επιτροπής που συνεδρίασε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Πρόκειται για τις εξής επενδύσεις:
*«X. Tσικνιάς και Σία Ε.Ε.», μετατροπή παραδοσιακού κτιρίου σε παραδοσιακό κατάλυμα ΑΑΑ τάξης στο ιστορικό κέντρο Ιωαννίνων, δυναμικότητας 10 δωματίων - 23 κλινών, στον Νομό Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 929.000 ευρώ.
*«Παππάς ΑΒΕΕ», εκσυγχρονισμός μονάδας κοπής-τυποποίησης κρέατος και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων, στον Νομό Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.108.500 ευρώ.
*«Β. Τσίμης & Υιοί Ε.Ε. (υπό σύσταση ) - Διεθνές», ίδρυση μονάδας παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, στον Νομό Ιωαννίνων συνολικού κόστους 1.835.196 ευρώ.
*«Nικολάου Ε.Ε.», ίδρυση ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων κατηγορίας 3 αστέρων στο δημοτικό διαμέρισμα Βαλανιδόρραχης του Δήμου Φαναρίου, Nομού Πρεβέζης, συνολικού κόστους 638.000 ευρώ.
*«Laky A.E.», εκσυγχρονισμός με κατασκευή αποθηκευτικών χώρων μονάδας παραγωγής ζωοτροφών για οικιακά ζώα στον Nομό Πρεβέζης, προϋπολογισμού 1.072.614 ευρώ.
*«Β. Ντούρος & Σία Ε.Ε. (υπό σύσταση), ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας 3 αστέρων και δυναμικότητας 21 κλινών στο Νεοχωρόπουλο, Nομού Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.200.000 ευρώ.