Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ισοπαλία στον Παρακάλαμο για τον Αγροτικό Αστέρα (1-1)-Ήττα-σοκ εντός για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (2-4)

*Την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα στην έδρα της γνώρισε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου από το δυνατό Α.Ο. Σταυρακίου  (2-4), που ανέβηκε με τη σειρά του στη 2η θέση της βαθμολογίας.
Ο Α.Ο. Σταυρακίου προηγήθηκε στο ημίχρονο με 0-2 (38΄), (42΄).
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην επανάληψη και με γκολ του Τάσιου Αλέξανδρου μείωσαν στο 62΄ σε  1-2 και ισοφάρισαν στο 75΄ με τον Μακολλάρι Μαρινγκλέν σε 2-2.
Οι φιλοξενούμενοι  στο 77΄ έκαναν το 2-3 και στις καθυστερήσεις το τελικό 2-4.


*Αγροτικός Αστέρας και Αλμυρός Βουνοπλαγιάς αναδείχτηκαν ισόπαλοι το απόγευμα της Κυριακής στον Παρακάλαμο με 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 60΄ για να ισοφαρίσει ο  Αγροτικός Αστέρας με τον Μπίκα Κων/νο δυο λεπτά αργότερα σε 1-1.

Αγροτικός Αστέρας: 
Ζota Joel, Μπίκας Νικόλαος (Άμρο Χρήστος 30'), Σκόρδος Κων/νος, Μήτσης Πέτρος (Ντρουμπάλης Αναστάσιος 67'), Μπίκας Κων/νος, Νάτσης Σταύρος, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Ζόta Αρσέν, Γκίκας Αριστοτέλης, Χαρίσης Αλέξανδρος, Χαρίσης Θεόδωρος  (Σαντεντίν Δημήτριος 46΄) 

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 0-3 α.α.  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3-0 
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 3-0 
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 1-0
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 1-2  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 1-1
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-1  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 4-0  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2-4 


Βαθμολογία (6η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 18
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  16
3.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 15
4.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 15 
5.  Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 14
6.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 10 (5)
7.  ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 10  
8. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 9 
9. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 9
10. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 6 
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6  
12. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 5 
13. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 4
14.  Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 4 (5) 
15.  ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 4 
16. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  3 
17. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2 
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 1   

Υπουργείο Παιδείας: 3 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για το Κοινωνικό Σχολείο

Δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Το ποσό των 3.000.000 ευρώ διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας μέσω ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση της Πράξης «Γνωρίζω το Κοινωνικό Σχολείο. Δράσεις Διάχυσης και Ευαισθητοποίησης του Προγράμματος».
Στα πλαίσια αυτά το Υπουργείο Παιδείας καλεί μια σειρά από φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Σχολείου» εστιάζει σε 13 διακριτούς θεματικούς άξονες παρέμβασης για τους οποίους προβλέπονται δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα σε επίπεδο μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων με στόχο να οδηγήσει σε περιορισμό των προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία και την ποιότητα ζωής των μαθητών.
Οι δεκατρείς αυτοί άξονες είναι:

Η βασική σύνταξη στα 360 ευρώ από την Πρωτοχρονιά του 2015

Ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης επιβεβαίωσε πως από την 1-1-2015 μπαίνει σε εφαρμογή ο θεσμός της βασικής σύνταξης

Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές στις συντάξεις από την Πρωτοχρονιά του 2015, καθώς ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε το σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Έθνους».
Από την 1η Ιανουαρίου μπαίνει σε εφαρμογή ο θεσμός της βασικής σύνταξης που σημαίνει:
- Η βασική σύνταξη θα είναι της τάξης των 360 ευρώ το μήνα
- Μέχρι το 2012 η βασική σύνταξη θα φτάσει στα 375 ευρώ
- Στο ποσό της βασικής σύνταξης θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη, που θα συνδέεται με τα χρόνια ασφάλισης
- Η βασική σύνταξη θα είναι ενιαία στο Δημόσιο και σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία
Διαφωτιστικά είναι τα παραδείγματα, που παραθέτει το Έθνος, και σύμφωνα με τα οποία μπορείτε να υπολογίσετε τη σύνταξη σας:
- Ασφαλισμένος του ΙΚΑ με εισόδημα 800 ευρώ και 25 έτη ασφάλισης θα εισπράξει το 2015 503 ευρώ και το 2021 520 ευρώ, ενώ με 35 χρόνια ασφάλισης το ποσό ανέρχεται στα 648 ευρώ το 2015 και στα 655 το 2021.

Με 50 ευρώ το μήνα θα εξοφλούν τα χρέη τους οι φορολογούμενοι

Σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία

Με 50 ευρώ το μήνα θα μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία οι φορολογούμενοι που θα υπαχθούν στη ρύθμιση της νέας αρχής. Το τελικό σχέδιο προβλέπει  εξόφληση σε έως 100 δόσεις για όσους χρωστούν έως 15.000 ευρώ και έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία εξόφλησης.
Για ποσά άνω των 15.000 ευρώ ο ανώτερος αριθμός των δόσεων είναι οι 72.
Όπως μετέδωσε το «Mega», τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις θα κουρεύονται έως 100%, αν εξοφληθούν εφάπαξ ενώ θα υπόκεινται σε κούρεμα 90% αν επιλεγεί η πληρωμή τους σε 12 δόσεις, 70% αν πληρωθούν σε 24 δόσεις και 60% αν η αποπληρωμή τους γίνει σε 36 δόσεις. 

Συνελήφθη 56χρονος Έλληνας διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (11-10-2014) το πρωί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Αστυνομικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 56χρονος Έλληνας διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 56χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό το Ρίο Αχαΐας, τρεις υπηκόους Αλβανίας, παράνομους μετανάστες, ηλικίας 37, 33 και 32 ετών.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών κατασχέθηκε.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας. 

«Παγώνουν» ως το 2017 τα σχέδια για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών


Η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα οδηγούσε σε ελάφρυνση των νοικοκυριών που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ειδικά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με καθορισμένες τιμές ζώνης από την Εφορία
Στα χαρτιά μένει όπως φαίνεται το σχέδιο για τη σταδιακή μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από τις αρχές του 2015, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία πτώση των πραγματικών τιμών.
Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα, τον οποίο επικαλείται το «Βήμα» σε σχετικό ρεπορτάζ, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δεν πρόκειται να γίνει πριν από το 2017, παρά τις μεγάλες αποκλίσεις που παρατηρούνται.

Το επόμενο δεκαήμερο τα νέα διορθωτικά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα νέα διορθωτικά εκκαθαριστικά με μειωμένο ή μηδενικό ΕΝΦΙΑ για περίπου 800.000 φορολογούμενους.
Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, άνεργους και πολύτεκνους ή ανάπηρους που δικαιούνται έκπτωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή από την καταβολή του φόρου, οι οποίοι με βάση τα αρχικά εκκαθαριστικά κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο όπως οι υπόλοιποι.
Σύμφωνα με τη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ο νέος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει αυτόματα από το υπουργείο Οικονομικών κι έτσι οι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στις εφορίες και να προσκομίσουν παραστατικά.

Αλλαγές στο δημοτικό σχολείο προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ προανήγγειλε  ένα δημοτικό σχολείο πιο φιλικό προς τον μαθητή!
Οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα αποτελέσουν αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (αποτελείται από τους πρώην υπουργούς Παιδείας), η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα.
«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Φρένο» στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Τροπολογία, που θα απαγορεύει τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, για τα οποία έχουν εκδοθεί αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", πρόκειται για ελιγμό της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια του ΣτΕ.
Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, που εκδίκαζε προσφυγές ενάντια στη νομιμοποίηση τέτοιων ακινήτων, η τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί στο λογιστήριο του κράτους και πρόκειται σύντομα να σταλεί στη Βουλή.
Αυτή θα τροποποιεί τον ν. 4178/13 απαγορεύοντας εντελώς την υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις κτισμάτων, που έχουν κριθεί αυθαίρετα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση (σήμερα απαγορεύεται μόνο αν ήταν ημιτελή πριν από τις 28/07/2011, ημερομηνία-σταθμό για την ένταξη ενός αυθαίρετου στο νόμο).