Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Οι διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ανέβαλλε το διάγγελμα για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας

Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ανέβαλε την προγραμματισμένο για το βράδυ της Κυριακής διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο θα ανακοινώνονταν το όνομα του προτεινόμενου για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα.
Οι αντιδράσεις προέρχονται από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή πλατφόρμα, που δεν θέλουν υποψήφιο που έχει ψηφίσει τα μνημόνια.

Τέσσερα έφαγε στον Παρακάλαμο ο Αγροτικός Αστέρας από τον Π.Α.Ο. Ασβεστοχωρίου (1-4)-Ήττα σοκ για την Αναγέννηση στο Κεφαλόβρυσο από τον Π.Α.Ο. Πεντέλης (1-3)

* Οι φιλοξενούμενοι   αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν 0-1  μόλις στο 2' με τον Μπάγια Γιώργο. 
Ο Χαλδούπης Βασιλής  έφερε το ματς στα ίσα στο 41'.
Με εύστοχο χτύπημα  πέναλτι του  Μπάγια Γιώργου στο 45' ο Π.Α.Ο. Ασβεστοχωρίου έκανε το 1-2, και στο επόμενο λεπτό το 1-3 με τον ίδιο παίχτη.
Ο Μπάγια Γιώργος έγραψε το τελικό 1-4 στο 49'.
Αγροτικός Αστέρας:

Ζota Joel, Τσεκούρας Παναγιώτης (Μήτσης Πέτρος 60΄), Ζota Romeo (Δρίβας Λάζαρος 46΄), Νάτσης Σταύρος, Χαλδούπης Βασίλειος, Ζόta Αρσέν,  Χαρίσης Αλέξανδρος, Σκόρδος Κων/νος, Σαντεντίν Δημήτριος, Ντρουμπάλης Αναστάσιος, Χαλιγιάννης Βασίλειος (Σιχλιμίρης Βασιλείος 46΄)

* Με γκολ του Χοντάι Δανιήλ στο 10΄ και του Βρόσγου Στέφανου στο 56΄ ο  Π.Α.Ο. Πεντέλης βρέθηκε μπροστά στο σκορ με  0-2.
Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου μείωσε σε 1-2 στο 59΄ με τον  Κούρο Γιώργο.
Οι φιλοξενούμενοι   έκαναν το 1-3 με τον  Τάτση Ευάγγελο στο 75΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:

Πότσης Κίμων, Πότσης Ανδρέας, Μπάσιος Χρήστος, Γραμμόζης Γεώργιος, Meynti Δίμο-Κωσταντίνος, Στεφάνου Χρήστος, Ντόντης Βασίλειος (Γκόγκος Κωνσταντίνος-Νέκταρι 73΄), Γκορίτσας Παναγιώτης, Κούρος Γιώργος (Νούσης Χρήστος 60΄), Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Καραμάνης  Αλέξανδρος

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 0-3 α.α.
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 3-0 α.α.
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 1-0  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 4-0  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 1-2
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 0-1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ  1-4  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 3-3  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ  1-3


Βαθμολογία (22η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 64
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  54 (21)
3. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 53 
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 49 
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 46
6.  Α.Π.Ο.Ε.Λ. 34 
7. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 34 (21)
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 33  
9. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 31
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 28 
11. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 26 
12. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 25   
13. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 25 
14. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 21
15. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 20
16. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 15 
17. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  7 
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 -5

Με 3-1 έχασε ο Α.Σ. Καλπακίου από τη Θύελλα Ελεούσας –Έχασε από την Προοδευτική Περάματος η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (3-0)

* Οι φιλοξενούμενοι   προηγήθηκαν με 0-1  στο  32' με τον  Μπονόβα Νικόλαο.  
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αντάδρασαν και ισοφάρισαν με τον  Γεωλδάση Παυλο  στο 52'.
Πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Αδάμου Ανδρέα με τον  2-1 στο 65'.
Ο Μπλέτσας Βασίλης  με πέναλτι έγραψε το τελικό 3-1 στο 81'.
Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς Γρηγόρης, Κύρκος Βαγγελάκης (Φράγκος Ιωάννης 24΄), Γκόνης Πέτρος, Γόγολος Ευάγγελος,  Κατσάνος Ιωάννης, Ηλίας Μιχαήλ (Κατσαβριάς Βασίλειος 69΄), Κοττίκας Ιωάννης, Μπονόβας Νικόλαος, Γόγολος Νικόλαος, Γιαννακούλης Αθανάσιος, Περβανάς Δημήτρης-Ραφαήλ (Διαμαντής Παναγιώτης 72΄)


* Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 21' με τον Ντίνο Λάζαρο  και διπλασίασαν τα τέρματα με  πέναλτι του Παπαρούνα Αθανάσιου  στο  49'.
Το τελικό 3-0 έκανε ο  Σιχλιμοίρη Δημήτρη  στο 70΄.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Πέτρου Ηλίας, Ναθαναήλ Κωνσταντίνος (Ζενέλης Πάτροκλος 58΄), Καλές Βύρων (Δήμος Αθανάσιος  67΄), Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος, Πότσης Γεώργιος,  Μυριούνης Σταύρος, Δήμου Σταύρος (Καλές Αλέξανδρος 80΄),  Dajlani Drisaldo, Σιώτας Γρηγόριος, Κούκος Αλέξανδρος, Τσαραώσης Ευάγγελος

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 3-1
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 2-2  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0-2  
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (4-0
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 8-0  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1-0
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 0-0  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3-0  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 1-0


Βαθμολογία (26η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 61 
2.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 55
3. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 54
4. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 48 
5. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 47 
6. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 47
7. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 46
8.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 38
9.  ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 37 
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 31    
11. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 31
12. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 28    
13. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 27
14. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 24
15. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 22 
16. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 21
17. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 20
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 11    

Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυκών Νερών και Κάντζας, για την επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΕΟΖ: Σαμαράς –Καψάλης

Γράφει ο Γιώργος Αντ. Τσαβίδης

   Θυμόμαστε την  φρίκη  που νοιώσαμε ακούγοντας τον πρώην πρωθυπουργό κο Αντ. Σαμαρά  στην Δ.Ε.Θ. τον Σεπτέμβρη του 2014, όταν ανακοίνωσε  την δημιουργία ΕΟΖ. Βέβαια μας γνωστοποίησε πως η δημιουργία αφορούσε στην Θεσσαλονίκη χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
   Επίσης θυμόμαστε το ΣΟΚ που νοιώσαμε όταν την σκυτάλη έσπευσε να παραλάβει ο δήμαρχος Πωγωνίου κος Κ. Καψάλης, που με δηλώσεις του σε ημερήσια  εφημερίδα των Γιαννίνων, υπερθεμάτισε  για το θέμα.
  Μάλιστα στην ίδια εφημερίδα εμφάνισε  όλους εμάς που είμαστε αντίθετοι στην  δημιουργία ΕΟΖ στο Πωγώνι, περίπου ως παρανοϊκούς.
    Ας ελπίσουμε όμως, πως τώρα με την κυβερνητική αλλαγή, κάθε τέτοια σκέψη θα παραμερισθεί και οι άφρονες της δημοτικής αρχής που χωρίς να έχουν ιδέα, χωρίς να γνωρίζουν  τι σημαίνει ΕΟΖ καθώς και τις καταστρεπτικές επιπτώσεις για τον τόπο, θα σταματήσουν τους επικίνδυνους  πειραματισμούς. Εκτός κι αν κάποιοι γνωρίζουν και δεν εκδηλώνουν τις προθέσεις τους.
    Και τα δυο κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση, έχουν ταχθεί ανοικτά και σθεναρά κατά της δημιουργίας  ΕΟΖ στο Πωγώνι καθώς και στην υπόλοιπη χώρα.
    Ας ελπίσουμε πως την ίδια στάση θα κρατήσουν όποτε, όταν και αν τεθεί τέτοιο θέμα. Γιατί δυστυχώς εάν περιμένουμε  από τον κο δήμαρχο Πωγωνίου  να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του τόπου, μάλλον έχουμε ατυχήσει.

Γιώργος Αντ. Τσαβίδης


Υ.Γ.:  Βέβαια θα πρότεινα στον κο δήμαρχο να ασχοληθεί με τα καθημερινά   προβλήματα  των χωριών, όπως για  παράδειγμα την συσκότιση τους από την έλλειψη λαμπτήρων, και να αφήσει για άλλους τέτοια  άκρως σοβαρά θέματα.

Κάπα Research: Θετικά αντιμετωπίζει την κυβέρνηση το 60,6% των πολιτών

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, θετικά αντιμετωπίζει την κυβέρνηση το 60,6% των πολιτών ενώ το 37,1% την αποδοκιμάζει.
Το 48,1% πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία ενώ το 51,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο και ανήσυχο.
Οι πολίτες θεωρούν ότι μετά από 12 μήνες η κατάσταση της οικονομίας θα είναι λίγο καλύτερη (46,8%) ενώ ποσοστό 8% πολύ καλύτερη. Το 21,3% θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι ίδια με τη σημερινή ενώ το 10,5% ότι θα είναι λίγο χειρότερη.

Το 53,7% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι καλύτερος σε σχέση με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς τα τελευταία 20 χρόνια έναντι 34,6% που θεωρεί ότι θα είναι χειρότερος.

Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για τα «200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας», την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 19:00, στο Ζάππειο Μέγαρο


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, από κοινού με την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (και τη σύμπραξη της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων και Σωματείων της διασποράς, όπως Κομποταίων Άρτας, Πάτμου και άλλων), με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας (1814-2014), η οποία κήρυξε την εθνεγερσία και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που οδήγησε στην ίδρυση της σύγχρονης Ελλάδας, διοργανώνει στις 18 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στο Ζάππειο Μέγαρο, εκδήλωση τιμής και μνήμης στους τρεις ιδρυτές της, Δ. Σκουφά, Α. Τσακάλωφ και Ε. Ξάνθο, αλλά και σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους Φιλικούς και αγωνιστές.
Για την Π.Σ.Ε. με αυτή την εκδήλωση επιδιώκεται, πέρα από την αυτονόητη ανάγκη απότισης φόρου τιμής, το επίκαιρο αίτημα να συνειδητοποιηθεί ιστορικά και να τονιστεί διαχρονικά η μεγάλη σημασία των οργανωμένων αγώνων και της ένωσης ολόκληρων λαών για τη διεκδίκηση κοινών και δίκαιων στόχων.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

Τριτοκοσμικές συνθήκες και τώρα ΚΑΙ τραμπούκοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Την Παρασκευή 13/2/2015 γύρω στις 18.30 πήγα στο ΠΓΝΙ, σε άθλια κατάσταση με τα δύο χέρια σπασμένα, με έντονη κεφαλαλγία, εμετούς και ατονία-μούδιασμα στα άκρα, έχοντας ήδη ιστορικό με αγγειακά επεισόδια ΙΑΕΕ.
Η περιπέτεια μου συνεχίζεται ... άρνηση των νευρολόγων  να με εξετάσουν... Και όταν πήγα στα ΤΕΠ ένας άγνωστος για μένα παθολόγος ο Ο……., σηκώθηκε από τον υπολογιστή και ήρθε να με χαστουκίσει!!!
Τον σταμάτησε ο σύζυγός μου μαζί με άλλους γιατρούς που ήταν παρόντες...
Κάλεσα την Αστυνομία, έγινε καταγραφή του συμβάντος και φυσικά ενημέρωσα τον κ. Κούγια, καθώς και τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Δεν θα ήθελα να κάνω άλλα σχόλια...
Μιλάμε για την υγεία!!!

Παρακαλώ πολύ, όποιος αρμόδιος θέλει να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μου στα τηλ. 6936 267062 ή στο 6976596262.
Ευχαριστώ θερμά.