Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Στο προσκήνιο ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ

Η ενίσχυση στην επίθεση, από τη στιγμή που ο Δημήτρης Σιαλμάς υπέγραψε στην ΑΕΚ και ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο δύσκολα θα ανανεώσει, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Και επειδή χρόνος και χρήμα για χάσιμο δεν υπάρχουν, οι νεοφώτιστοι στρέφουν την προσοχή τους σε λύσεις όσο γίνεται πιο σίγουρες.
 Όπως αυτή του Ντάνιελ Τσέζαρεκ από τον Άρη, η οποία εξετάζεται πιο σοβαρά απ' όλες τις υπόλοιπες.
Ο Κροάτης επιθετικός, που βρίσκεται σε συζητήσεις για να λύσει το συμβόλαιο που τον δεσμεύει με τους "κίτρινους", ενδιαφέρει πολύ τον Στεφάν Ντεμόλ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει πολύ καλή γνώμη γι' αυτόν.
Δεν αποκλείεται ως εκ τούτου στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας να υπάρξει επίσημη κρούση για τον Τσέζαρεκ, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του για διακοπές.

ΠΗΓΗ: www.contra.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Επεισοδιακά ήταν τα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου στην κεντρική πλατεία

Επεισοδιακά ήταν τα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο. Την ώρα εκείνη είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος μπροστά στην π. Περιφέρεια και ακολούθησε πανζουρλισμός από σφυρίχτρες και κατσαρολικά.


Ομάδα περίπου 30 ατόμων αντιλήφθηκε την παρουσία των δύο βουλευτών (Παντούλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Καλογιάννης της Ν.Δ.), στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και ακολούθησαν γιουχάισμα και συνθήματα.


Αμέσως φώναξαν:
«Έξω οι βουλευτές απ την πλατεία»,
«μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» κ.α..

Τα εγκαίνια διακόπηκαν, η κορδέλα έμεινε μετέωρη, οι βουλευτές αποχώρησαν με αξιοθαύμαστη διακριτικότητα και ταχύτητα, χωρίς να μιλήσουν και να χαιρετίσουν την εκδήλωση (μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν μιλήσει/χαιρετίσει την εκδήλωση εκπρόσωπος του περιφερειάρχη και του δημάρχου).


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΑΛΕΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: «Αν δεν αλλάξει η ρύθμιση για τη ΔΕΗ, δεν ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο»




Αν δεν αλλάξει η διάταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Αθανασιάδης προαναγγέλλει ότι δεν θα το υπερψηφίσει.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» επισημαίνει ότι είχε καταθέσει νωρίς και δημόσια τη διαφωνία του με την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Έως το 2015 αποχωρούν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι

Συνεχίζεται απ’ αόριστο και το πάγωμα στις προσλήψεις.



Περίπου 233.000 άτομα θα έχουν αποχωρήσει μέχρι και το 2015 μέσω μετατάξεων, μισθωτής εφεδρείας, αλλά και απολύσεων από τους δημόσιους οργανισμούς που θα συγχωνευτούν ή θα αναστείλουν τη λειτουργία τους το επόμενο διάστημα.


Δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών, θέλοντας, όπως είπε, να απαντήσει στην κριτική που του ασκείται ότι δεν ενοχλεί το δημόσιο τομέα, είπε:
"Μέχρι και το τέλος του 2010 είχαν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους 83.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα θα αποχωρήσουν άλλοι 150.000 μέχρι και το τέλος του 2015".
Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το παράθυρο των απολύσεων στο δημόσιο για όσους εργαζόμενους, σε ΔΕΚΟ και φορείς που θα καταργηθούν, κριθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ, με στόχο των περιορισμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25% έως το 2015.

Εκτός των απολύσεων, ο υπουργός επιβεβαίωσε τη συνέχιση επ’αόριστο του παγώματος των προσλήψεων και την επιβολή του κανόνα των δέκα αποχωρήσεων για κάθε μια πρόσληψη ώστε να επιταχυνθεί η μείωση του προσωπικού του δημοσίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Σχεδιάζονται αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων

TPOΠOΠOIHΣEIΣ σχεδιάζονται στο μέτρο των αποδείξεων, καθώς διαπιστώνεται ότι οι φορολογούμενοι υπερκαλύπτουν το όριο που απαιτείται για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου και σε αρκετές περιπτώσεις απολαμβάνουν μεγάλες επιστροφές φόρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματος.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο όριο θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 9.000 ευρώ, ενώ σήμερα απαιτούνται 6.600 ευρώ. Επίσης σχεδιάζεται οι αποδείξεις από ειδικές επαγγελματικές ομάδες (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συνεργεία αυτοκινήτων κ.ά.) να μετράνε διπλά για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.
Το οικονομικό επιτελείο αναζητεί αυτή την περίοδο μια «φόρμουλα» ώστε αφενός να μειωθούν ή να καταργηθούν φοροαπαλλαγές και αφετέρου να μην αποδυναμωθεί το κίνημα των αποδείξεων.


Στο πλαίσιο αυτό συζητείται η αύξηση του ορίου των δαπανών για τις οποίες ο φορολογούμενος μπορεί να μαζέψει αποδείξεις, από τις 15.000 στις 20.000 ευρώ για κάθε άτομο και από τις 30.000 στις 40.000 για τους συζύγους.
Εάν ένα ζευγάρι καλύψει το ανώτατο όριο των 40.000 θα έχει μεγαλύτερη επιστροφή φόρου 1.000 ευρώ.
Εναλλακτικά προτείνεται νέα διάταξη που θα προβλέπει ότι για να κατοχυρωθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ από όσους έχουν εισόδημα πάνω από αυτό το όριο θα πρέπει η αξία των αποδείξεων που έχουν μαζέψει να καλύπτει το 10% των πρώτων 12.000 ευρώ και το 40% του τμήματος του εισοδήματος, άνω των 12.000.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: Τα «παραθυράκια» της παρανομίας

Ορθάνοιχτα παραμένουν τα «παραθυράκια» της φοροδιαφυγής, επισημαίνει δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».
Κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι η κυβέρνηση μπορεί να «ακουμπήσει» τη φοροδιαφυγή για τους εξής 7 λόγους, αναφέρει η εφημερίδα:


-Η μη εξίσωση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα με τις πραγματικές επιτρέπει το «ξέπλυμα» χρήματος μέσω της κτηματαγοράς.


- Στην οικοδομή δεν εκδίδονται τιμολόγια και παραστατικά, καθώς το ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομής που προσδιορίζει η εφορία δεν αντιστοιχεί ούτε στο ένα τρίτο του πραγματικού κόστους.


- Το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ετοιμάζεται να αυξήσει τον φόρο κατοχής ακινήτων, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το οποίο δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υποστηρίξει ούτε καν την πληρωμή του ΦΜΑΠ του 2010 και του ΕΤΑΚ του 2009.


- Η επιταγή του προηγούμενου φορολογικού νόμου για πραγματοποίηση μέσω τραπεζικού συστήματος των συναλλαγών αξίας άνω των 1.500 ευρώ στην πράξη δεν εφαρμόζεται. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν κανέναν λόγο να δυσαρεστήσουν τους πελάτες τους καθώς ακόμη και αν συλληφθούν να παραβιάζουν τον νόμο τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν είναι ελάχιστα.

-Για τα τεκμήρια διαβίωσης, δεν έχει στηθεί ακόμη ο απαραίτητος ηλεκτρονικός μηχανισμός ελέγχου. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αυξήσει τα τεκμήρια αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος στέλνει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο και ποιος όχι, ποιος έχει αποκρύψει το σκάφος αναψυχής και ποιος την πισίνα. Σχετικές προβλέψεις του περυσινού φορολογικού νόμου που θα υποχρέωνε τις επιχειρήσεις να αποστέλλουν ηλεκτρονικά πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών έχουν παραμείνει στα χαρτιά.


-Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, το μέτρο των αποδείξεων ενέχει κινδύνους για τα φορολογικά έσοδα καθώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου της φορολογικής συμμόρφωσης. Το μέτρο της φοροκάρτας, που υποτίθεται ότι θα έλυνε τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή καθώς ανακύπτουν συνεχώς νέα προβλήματα.


-Το ΥΠΟΙΚ δεν έχει βρει τρόπο να περιορίσει την «επαγγελματική φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή». Από δηλώσεις έμπειρων στελεχών στην «Οικονομία» προκύπτει δυσκολία εντοπισμού των εικονικών τιμολογίων, αδυναμία ελέγχου των εταιρειών real estate μέσω των οποίων φοροαποφεύγουν οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, ακόμη και ελέγχου του συστήματος εκτόξευσης των τιμών των προϊόντων από τη στιγμή που θα φύγουν από τον γεωργό μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν στο ράφι.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Ιδού ο λογαριασμός

Έως και το 25% του εισοδήματός τους θα χάσουν εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.



Χωρίς να υπολογίζονται οι μειώσεις εισοδήματος από τον κίνδυνο ανεργίας, οι μισθοσυντήρητοι θα υποστούν μεγάλες μειώσεις των εισοδημάτων τους.


Το "Πρώτο Θέμα" παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά τις ετήσιες απώλειες από τα νέα μέτρα.

Στα ακίνητα οι απώλειες από την επιβολή νέων εισφορών θα κυμαίνονται από 100 έως 320 ευρώ, από τα νέα επαγγελματικά κριτήρια θα χάνονται από 100 έως 1000 ευρώ, ενώ από την επιβολή ΕΦΚ στο φυσικό αέριο η ετήσια επιβάρυνση θα είναι 60-100 ευρώ.


Με το νέο σύστημα των αποδείξεων, οι απώλειες υπολογίζονται σε 180-400 ευρώ, ενώ εάν τελικά γίνει η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, οι απώλειες ανά νοικοκυριό θα κυμανθούν από 300 έως 800 ευρώ το χρόνο.


Από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών οι φορολογούμενοι θα χάσουν από 60 έως 650 το χρόνο, ανάλογα με το εισόδημά τους. Για την εισφορά υπέρ ανέργων οι απώλειες θα είναι από 40-200 ευρώ.


Για όσους επιμένουν να καπνίζουν, οι νέοι φόροι θα τους επιβαρύνουν με 35-100 ευρώ το χρόνο.


Τα πρόστιμα στα αυθαίρετα θα στοιχίσουν στους «παράνομους» 500-1000 ευρώ το χρόνο, ενώ από 10 έως 35 ευρώ θα κυμανθούν οι αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.


Τεράστιες θα είναι οι απώλειες εισοδήματος από τις περικοπές επιδομάτων (1800-5000 ευρώ), τις περικοπές μισθών και συντάξεων (300-3000 ευρώ) και τις ωριμάνσεις μισθών (450-1000 ευρώ) για τους δημόσιους υπαλλήλους.


Τέλος, ο περιβόητος κεφαλικός φόρος του 1-4% θα στοιχίσει στους φορολογούμενους από 360 έως 900 ευρώ ετησίως, ανάλογα με το εισόδημά τους.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: «Κούρεμα» και στις συντάξεις ΟΓΑ

Περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα αλλά και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών επιφυλάσσει για το ασφαλιστικό το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που βάζει στο στόχαστρο ακόμη και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Από τη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις του ΟΓΑ με την επιβολή αυστηρών κριτηρίων για τους αλλοδαπούς που διαμένουν εκτός της χώρας, προβλέπεται εξοικονόμηση 210 εκατ. ευρώ.



Ειδικότερα, τα νέα μέτρα που αναμένεται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο μισθούς και συντάξεις προβλέπουν τα εξής:
1. Αύξηση της εισφοράς ιδιωτικού τομέα για την καταπολέμηση της ανεργίας.
2. Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και αντιμετώπιση εισφοροδιαφυγής.
3. Εξορθολογισμός επιδομάτων και λίστας δικαιούχων ΟΕΕ-ΟΕΚ και ΟΑΕΔ και άλλων παροχών κοινωνικών επιδομάτων.
4. Έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων για την εφαρμογή των κριτηρίων παροχής συνταξιοδοτικών παροχών και επιδομάτων.
5. Μείωση του εφάπαξ των συντάξεων σύμφωνα με τις εισφορές.
6. Μείωση επικουρικών συντάξεων.
7. Επιβολή ειδικής εισφοράς 8% στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών για ποσά άνω των 1.700 ευρώ, πλην όσων έχουν απολυθεί αυτοδικαίως (π.χ. στρατιωτικούς, Σώματα Ασφαλείας κ.λπ.) και αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ.
8. Μείωση της δαπάνης για κύριες συντάξεις του ΟΓΑ και στο κατώτατο όριο των συντάξεων άλλων ασφαλιστικών ταμείων και αυστηροποίηση των κριτηρίων δικαιούχων με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας.Αυτό «μεταφράζεται» σε μείωση των αγροτικών συντάξεων που σήμερα ξεκινούν από 360 ευρώ. Ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο θα γίνει γνωστός τις επόμενες ημέρες.
9. Αύξηση στις εισφορές των δικαιούχων του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «Καλπάζουν» τα κόκκινα δάνεια

Διαδοχικά ρεκόρ από μήνα σε μήνα καταγράφουν οι καθυστερήσεις δανείων στην εγχώρια αγορά, καθώς η ύφεση που πλήττει την οικονομία οδηγεί ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των δόσεών τους.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη καταναλωτική και στην επιχειρηματική πίστη, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να λάβει η κατάσταση και στα στεγαστικά δάνεια.


Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν τη δύσκολη συγκυρία τόσο με τη διενέργεια προβλέψεων, όσο και με ευνοϊκές ρυθμίσεις σε δανειολήπτες που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Μεταφορές δανείων από τράπεζα σε τράπεζα δεν πραγματοποιούνται, καθώς κανένα πιστωτικό ίδρυμα δε θέλει να φορτωθεί έναν πελάτη που δυσκολεύεται να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του. Κατά συνέπεια οι αλλαγές των όρων εξόφλησης αποτελούν εσωτερική υπόθεση της πιστώτριας τράπεζας.
Έως σήμερα έχουν ρυθμιστεί χορηγήσεις 15 δισ. ευρώ


Συγκεκριμένα, τα πιστωτικά ιδρύματα μειώνουν τις μηνιαίες καταβολές των πελατών τους με επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων τους, με αναστολή εξόφλησης μέρους ή του συνόλου του ανεξόφλητου κεφαλαίου ή ακόμη και με διαγραφή ενός ποσοστού επί του χρέους τους. Μέσα στην τελευταία διετία έχουν ρυθμιστεί σχεδόν ένα στα πέντε δάνεια, που αντιστοιχούν σε χορηγήσεις άνω των 15 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η μείωση των εισοδημάτων και η έξαρση της ανεργίας έχει σαν αποτέλεσμα το 30% - 40% των προϊόντων που ρυθμίζονται να ξαναπαρουσιάζουν πρόβλημα μετά από λίγο καιρό και να χρειάζονται νέα αναδιάρθρωση.

ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ: Απώλειες 60-650 ευρώ ετησίως για μεσαία εισοδήματα

Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα δίνονται στο εξής οι φοροαπαλλαγές, κάτι που σημαίνει σημαντικό πρόσθετο φορολογικό βάρος χιλιάδων ευρώ για εκατομμύρια νοικοκυριά που δηλώνουν σχετικά υψηλά εισοδήματα. Θα αξίζουν λιγότερο έτσι οι δαπάνες που δηλώνει στην εφορία για ασφάλειες ζωής, εγκατάσταση φυσικού αερίου, ιατρικές δαπάνες κλπ

Το όριο πάνω από το οποίο θα κοπούν οι φοροαπαλλαγές θα είναι πιθανότατα το εισόδημα των 60.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται να περικόπτονται κλιμακωτά οι ελαφρύνσεις και από χαμηλότερα εισοδήματα. Επιπλέον όμως θα μετρούν και τα περιουσιακά κριτήρια, σαν τεκμήριο που θα προσαυξάνει το δηλωθέν εισόδημα.
Αν τελικώς εφαρμοστεί κλιμακωτή μείωση της ωφέλειας φόρου, τότε ένας που έχει εισόδημα πχ 70.000 ευρώ τον χρόνο δεν θα έχει τις ίδιες φοροαπαλλαγές με άλλους που έχουν χαμηλότερο εισόδημα.


Περίπου 1.500.000 φορολογούμενοι με εισόδημα 12.000 - 30.000 ευρώ είχαν όφελος έως τώρα από φοροαπαλλαγές 600 ευρώ ο καθένας, κατά μέσο όρο.
Ενδέχεται να χάσουν 10%-15%, δηλαδή 60-90 ευρώ ο καθένας.

Άλλοι 900.000 φορολογούμενοι δηλώνουν εισοδήματα από 30.000 έως 45.000 το χρόνο. Μέχρι και φέτος είχαν όφελος 1750 ευρώ κατά μέσο όρο. Αυτό θα ψαλιδιστεί περίπου 20%-40%, και θα χάσουν από 200 έως 650 ευρώ το χρόνο.

Μεγαλύτερα εισοδήματα, της τάξεως των 60.000-80.000 ευρώ το χρόνο, είχαν 130.000 φορολογούμενοι που έβλεπαν μείωση φόρου 3500 ευρώ κατά μέσο όρο. Θα περικοπεί κατά 50%-70%, δηλαδή χάνουν 1750 έως 2500 ευρώ.

Πάνω από 100.000 ευρώ δήλωναν 40.000 φορολογούμενοι, με όφελος 5.500 ευρώ ο καθένας κατά μέσο όρο, που εκμηδενίζεται πλήρως.
Οι φοροαπαλλαγές παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του φόρου που πληρώνουν τα νοικοκυριά, καθώς μια σειρά από πολύ συνηθισμένες και μεγάλες δαπάνες τους εξασφαλίζουν σήμερα σημαντικές φοροεκπτώσεις. Μεταξύ άλλων υπάρχει έκπτωση για τις δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι για ασφάλιστρα ζωής, θανάτου και υγείας, για αμοιβές δικηγόρων και γιατρών, για νοσήλια, για τόκους δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας, για δωρεές, για εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, για ενοίκια, για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα.

Συνολικά, οι φοροαπαλλαγές είναι 980 και «κοστίζουν» στον προϋπολογισμό περίπου 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο, το σχετικό νομοσχέδιο, που θα προβλέπει τον περιορισμό των φοροαπαλλαγών όπως και άλλες αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου, στη φορολογία νομικών προσώπων και στον φορολογικό κώδικα, θα υποβληθεί στη Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών, πάντως, έχει ήδη συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή η οποία αναμένεται να υποβάλει τις προτάσεις της, επομένως το χρονοδιάγραμμα ίσως επισπευσθεί.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Νέες κινητοποιήσεις για να μην πωληθεί η «Δωδώνη»

Στην οργάνωση νέων κινητοποιήσεων καταφεύγουν κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στη «Δωδώνη», μετά τη διαμαρτυρία έξω από την ΑΤΕ στην Αθήνα την Πέμπτη.


Όπως ανακοίνωσαν χθες, την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα ενημέρωση για τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις και θα γίνει ο συντονισμός των επόμενων.


«Η ''Δωδώνη'' είναι περιουσία του ελληνικού λαού και όχι της ΑΤΕ, η οποία ως κρατική τράπεζα, την περίοδο που ιδρύθηκε η ''Δωδώνη'' αποτέλεσε απλώς ένα εργαλείο άσκησης πολιτικής από την Πολιτεία στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε κοινή χθεσινή ανακοίνωσή τους, οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί Ηπείρου και το Σωματείου Εργαζομένων της «Δωδώνης».