Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Το πιο φτηνό και το πιο ακριβό τιμολόγιο ρεύματος τον Ιούλιο

 


Συνεχίζονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και για τον Ιούλιο καθώς πολλά πήραν την ανιούσα σε σχέση με τον Ιούνιο -πού ήταν επιβαρυμένα ήδη-.

Η κύρια αιτία της αύξησης των χονδρικών τιμών, που επηρεάζει και τη λιανική, είναι η αυξημένη ζήτηση λόγω των καιρικών συνθηκών, η αυξημένη συμμετοχή των θερμικών μονάδων στην κάλυψη του φορτίου, καθώς και οι σχετικά υψηλές διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου.

Το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιούλιο είναι αυξημένο κατά 14% σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ η τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 22% το ίδιο διάστημα.

Η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση και την υψηλότερη τιμή για τον Ιούλιο είναι η ΖΕΝΙΘ, με 20,525 ανά κιλοβατώρα.

Σημαντικές αυξήσεις παρουσιάζουν επίσης οι Solar Energy, Volterra και Volton, που από τα 12,5 και 12,9 ανά κιλοβατώρα τον Ιούνιο, έχουν ανέλθει σε πάνω από 17 τον Ιούλιο.

Τα τιμολόγιο ρεύματος του Ιουλίου 2024

Για τον Ιούλιο πάντως το πιο φτηνό πράσινο τιμολόγιο είναι της ΔΕΗ και το πιο ακριβό της ΖΕΝΙΘ.

Οι νέες τιμές στο «πράσινο» τιμολόγιο έχουν ως εξής, από το πιο φτηνό στο πιο ακριβό:

ΔΕΗ: 13,557 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΔΥΠΑ με επίδομα έως 400 ευρώ

 


Μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ για συνολικά 50.000 ανέργους υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις: 

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/

Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τις μόνιμες προσλήψεις ΑΣΕΠ 3Κ2023

 


Εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2023 για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, είκοσι εννέα (29) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.) ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, στον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.) Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) ΑΡΑΠΙΤΣΗΣ ΝΑΟΥΣΗΣ, στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΓΛΥΚΗΣ, στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) ΒΕΡΟΙΑΣ, στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) ΕΝΙΠΕΑ Φαρσάλων, στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Β΄ ΖΩΝΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ, στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ και στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) ΜΠΟΪΔΑ-ΜΑΥΡΗΣ, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

ΑΑΔΕ: 423.000 αυτόματες εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων

 


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων δηλώσεων και εκδόθηκαν τα σχετικά εκκαθαριστικά.

Με τη νέα διαδικασία, που εφαρμόζεται πρώτη φορά φέτος, οριστικοποιήθηκαν αυτόματα 422.878 δηλώσεις. Από τις δηλώσεις αυτές, προκύπτουν τα εξής:

• 132.222 φορολογούμενοι θα λάβουν επιστροφή φόρου, με μέσο όρο επιστροφής τα 128 ευρώ.

• Για 237.434 φορολογούμενους το αποτέλεσμα της δήλωσης ήταν μηδενικό.

• Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν 109.699 φορολογούμενοι, με το μέσο φόρο να διαμορφώνεται σε 402 ευρώ.

• Βάσει τεκμηρίων έχουν φορολογηθεί 93.204 υπόχρεοι και 5.093 σύζυγοι /Μέρη Συμφώνου Συμβίωσης.

 8 στους 10 φορολογούμενους δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο

Σε περίπτωση που απαιτείται διόρθωση ή συμπλήρωση των ανωτέρω δηλώσεων, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν, έως τις 26/7 (προθεσμία υποβολής των δηλώσεων), τροποποιητική δήλωση χωρίς κυρώσεις.

Ταυτόχρονα, έως σήμερα έχουν αποσταλεί 8.036 μηνύματα σε φορολογούμενους που μεταβλήθηκαν τα δεδομένα τους και δεν κατέστη δυνατή η προσυμπλήρωση και η αυτόματη οριστικοποίηση της δήλωσής τους. Στο προσεχές διάστημα θα αποσταλούν μηνύματα για τον ίδιο λόγο, σε επιπλέον 6.930 φορολογουμένους.

Ο δήμος Ιωαννιτών ενθαρρύνει την μικροκινητικότητα με την προμήθεια 55 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων

 


Ένα ακόμα βήμα για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο δήμο Ιωαννιτών έγινε με την έγκριση της μελέτης εφαρμογής του έργου που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών κοινοχρήστων ποδηλάτων από τη δημοτική επιτροπή.

Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση, πενήντα πέντε ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση, εκ των οποίων τα δύο είναι Ειδικής Σχεδίασης ΑΜΕΑ, οκτώ αυτοματοποιημένων σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων, εξήντα δύο ηλεκτρονικών θέσεων ασφάλισης ποδηλάτων και τέλος το απαραίτητο λογισμικό διαχείρισης και χρήσης του συστήματος.

Εντοπίστηκαν 3 δράστες διαρρήξεων αυτοκινήτων, σε παραλίες της Θεσπρωτίας


 

Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο ημεδαποί και αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, πρωινές και μεσημβρινές ώρες της 22/06/2024, οι κατηγορούμενοι διέρρηξαν τρία αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα σε διαφορετικές παραλίες της Θεσπρωτίας.

Από τα παραπάνω αυτοκίνητα αφαίρεσαν συνολικά 615 ευρώ σε μετρητά, τιμαλφή αξίας 4.000 ευρώ και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν στην ανάληψη 500 ευρώ από ΑΤΜ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

3ο Παμπωγωνησιακό αντάμωμα, Χλώμο Πωγωνίου Αργυροκάστρου, Δευτέρα 12 Αυγούστου

 


3ο  Παμπωγωνησιακό αντάμωμα, Χλώμο Πωγωνίου Αργυροκάστρου, Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 3 Ιουλίου

 


Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12:30

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00

Εξιχνίαση κλοπής από σπίτι στην Άρτα

 


Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός για την εμπλοκή του στην υπόθεση

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας κλοπή, που έλαβε χώρα το βράδυ της 11/09/2023 σε περιοχή της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος παραβίασε παράθυρο κατοικίας ημεδαπού και εισήλθε εντός αυτής όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 50 ευρώ και ένα ρολόι.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων: Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 3 Ιουλίου και από ώρα 18:00΄-& 20:30΄ στα γραφεία του Συλλόγου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων στα πλαίσια κοινωνικής ευαισθησίας προς το συνάνθρωπό,  καλεί  τα μέλη  και φίλους, σε εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 και από ώρα 18:00΄-& 20:30΄στα γραφεία του Συλλόγου (28ης Οκτωβρίου 17Β).

Η συμβολή όλων είναι  απαραίτητη γιατί  εκτός του ότι η ζωή είναι δώρο και οφείλουμε να το προσφέρουμε απλόχερα σε όλους, αλλά και γιατί την προηγούμενη κυνηγετική χρονιά υπήρξαν ατυχήματα  και συνάδελφοί μας το χρειάσθηκαν άμεσα.

Οσφυαλγία: Πώς να αποτρέψετε τον πόνο το καλοκαίρι


Συχνές είναι οι αναφορές για αύξηση των περιστατικών οσφυαλγίας τους καλοκαιρινούς μήνες. Η θερμότητα, η υγρασία, η απότομη αύξηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά και η σωματική αδράνεια, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, όπως και η αφυδάτωση είναι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε πόνο στη μέση.

Αν και κάποιοι από αυτούς δεν επιδέχονται αλλαγής, άλλοι είναι τροποποιήσιμοι και η αντικατάστασή τους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άλγους σε αυτήν την πολύπαθη περιοχή της σπονδυλικής στήλης.

«Το καλοκαίρι είναι εποχή που αλλάζουμε συνήθειες. Ασχολούμαστε με αθλήματα στην ύπαιθρο, πηγαίνουμε ταξίδια, απολαμβάνουμε τα παιχνίδια στην παραλία, πηγαίνουμε σε συναυλίες, χαιρόμαστε τη συντροφιά φίλων, ξεφεύγοντας συχνά από το διατροφικό πρόγραμμά μας, καταναλώνοντας συχνά περισσότερο αλκοόλ και καπνίζοντας περισσότερο.

Δυστυχώς, παρά την ψυχική ευφορία που προσφέρουν, αυτές οι δραστηριότητες αποτελούν απειλή για πολλούς ανθρώπους που έχουν προβλήματα στη σπονδυλική τους στήλη και κυρίως στη μέση.

Οι κλιματικές συνθήκες, όπως η μεταβολή των επιπέδων υγρασίας και η αλλαγή της ατμοσφαιρικής πίεσης που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία στο σώμα, διεγείροντας τις νευρικές απολήξεις σε περιοχές με παθολογίες, παίζουν ρόλο στις εξάρσεις της οσφυαλγίας το καλοκαίρι. Υπάρχουν, ωστόσο, πρακτικές που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εμφάνισής του πόνου, χωρίς να χάνεται η απόλαυση», επισημαίνει ο δρ Κωνσταντίνος Σταραντζής Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης & Σκολίωσης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και επιστημονικός Διευθυντής και υπεύθυνος του τμήματος σπονδυλικής στήλης της Osteon Orthopedic & Spine Clinic.