Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Εντυπώσεις από μια ομάδα μοτοσικλετιστών που επισκέφτηκε το Πωγώνι

Την Άνοιξη που μας πέρασε μια παρέα είκοσι μοτοσικλετιστών από Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, επιστεφτήκανε τα χωριά του Πωγωνίου, οι περισσότεροι από αυτούς για πρώτη φορά.
Οι εντυπώσεις ήταν κάτι παραπάνω από άριστες με αποτέλεσμα στο τέλος της δεύτερης μέρας να ανανεώσουμε το ραντεβού για του Φθινόπωρο.
Εδώ μπορείτε να δείτε τις εντυπώσεις από το πρώτο ταξίδι:
Εαρινών Πωγωνιακόν Έπος
http://www.advride.gr/threads/%CE%95%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BD-%CE%A0%CF%89%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BD-%CE%88%CF%80%CE%BF%CF%82-the-wet-road-story.5198/
Έτσι και έγινε λοιπόν μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο είκοσι τα άτομα, αλλά πενήντα, μια και οι πρώτοι τους έχανε μεταφέρει την προηγούμενη εμπειρία τους.
Από Έβρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη  στην Κάτω Μερόπη, από τις  7 έως τις 9 του Σεπτέμβρη.
Αφού κάναμε βόλτες στις γύρω περιοχές, μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν με τον καλύτερο  τρόπο, ο Σταύρος και η Φανή στο καφενείο του χωριού.
Το βράδυ του Σαββάτου ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου μας καλωσόρισε και ήπιε μαζί μας ένα ποτηράκι.
Μια πολύ θετική κίνηση η όποια ανέβασε ακόμη περισσότερο στα μάτια όλων την περιοχή. Εκεί δε που ετοιμαζόμασταν να ανανεώσουμε και πάλι για νέα συνάντηση στα Πωγώνια, μας είχε μια ευχάριστη έκπληξη.
Μεταφέρω ένα κείμενο από το Φόρουμ της ομάδας, του Αdv Ride, στο Ιντερνέτ. Nα σημειώσω ότι τα μελή μας, οργώνουνε στην κυριολεξία την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με τις μοτοσυκλέτες τους.
Ασφάλτινα Ελληνικά Βουνά-On the border
http://www.advride.gr/threads/a%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AC-5-the-road-story.5824/   
"Ο καιρός έκανε τα δικά του και εμείς τα δικά μας, ούτε η πρώτη φορά ήταν, αλλά ούτε και η τελευταία. Τη στιγμή που κάθε λογικός άνθρωπος βλέποντας τον καιρό θα καθόταν στο σπιτάκι του, εμείς για άλλη μια φορά βγήκαμε στους δρόμους. Και καλά κάναμε γιατί ο δρόμος είναι ζωή. Αυτή τη ζωή που παίρνουμε από τις βόλτες ή τα ταξίδια μας, το βλέπουνε και οι άλλοι στα μάτια μας και τους αρέσει.

Αυτό είδε και ο Αντιδήμαρχος του Πωγωνίου, ο Τάσος ο Γιούνης, όταν ήρθε να μας καλωσορίσει και να πιει ένα ποτηράκι μαζί μας. Αυτή τη φορά αντί να κανονίσουμε εμείς την επομένη συνάντηση μας, μας πρόλαβε αυτός.
Όπως ανακοίνωσε στην παρέα των Ασφάλτινων Ελληνικών Βουνών, πρόθεση του Δήμου είναι, του χρόνου τον Ιούνιο να μας φιλοξενήσουνε στα Πωγώνια. Αφού βολτάρουμε στη γύρω περιοχή και γνωρίσουμε τους ανθρώπους των χωριών, το βράδυ του Σαββάτου θα μας δείξουνε ένα ακόμη κομμάτι που δεν είδαμε, το σημαντικότερο τους ίσως έθιμο, το Πωγωνήσιο Πανηγύρι. Με τα κλαρίνα του, τα τσιπουράκια του και τους χορούς του. Εννοείτε ότι θα μας φιλέψουνε ντόπιο τσίπουρο και τοπικά εδέσματα.
Για όσους δεν το γνωρίζουνε, τα πανηγύρια εδώ πάνω δεν είναι για τα πανηγύρια.

Όσοι είμαστε εκεί, αποδεχτήκανε την πρόσκληση του Δήμου. Ραντεβού λοιπόν τον Ιούνιο, πάντα καλώς εχόντων των πραγμάτων, στα Πωγώνια για να δούμε ότι δεν είδαμε, να ακούσουμε ότι δεν ακούσαμε και να πιούμε όσα τσίπουρα αφήσαμε στην μέση."
Για μια ακόμη φορά το Πωγώνι κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καρδιές όλων μας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και στις αρχές του Καλοκαιριού, να βρεθούμε ακόμη μια φορά και να δούμε αυτά που δεν είδαμε.

Μόνο που αυτή τη φορά θα είμαστε ακόμη περισσότεροι.

Το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  κατά το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για το μήνα Σεπτέμβριο.
Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ, ανάλογα με την Τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, περιγράφεται παρακάτω.

Για όσους δικαιούχους έχουν δηλώσει Τράπεζα, η οποία, αυτήν τη στιγμή, δεν διαθέτει προπληρωμένη κάρτα, η πρώτη πληρωμή θα γίνει, κατ’ εξαίρεση, εξ ολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο δήλωσαν, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

Το πρώτο νεκρό γουρουνόσκυλο, θύμα των λύκων στο Πωγώνι

Κυριακή 18/9, η δεύτερη μόλις μέρα έναρξης λαγού και αγριόχοιρου και ήδη μετράμε νέο θύμα της δολοφονικής μανίας των λύκων απέναντι στα κυνηγόσκυλα μας.
Ο Γιώργος Λυκομάνης και η παρέα του σήμερα το πρωί πήγαν στον Γεροπλάτανο Πωγωνίου στα Ιωάννινα για κυνήγι αγριόχοιρου.
Έγιναν όλες οι συνηθισμένες διαδικασίες, μπήκαν τα καρτέρια και αφέθηκαν τα σκυλιά. Πέρασε αρκετή ώρα, το κυνήγι βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και ο Γιώργος παρατηρούσε ότι ο οκτάχρονος Άρης ο αγαπημένος του τρίχρωμος σέρβικος ιχνηλάτης, φαινόταν στο Gps ως αδρανής, σταθερός, για μιάμιση ώρα περίπου, ωστόσο με την παγάνα σε εξέλιξη δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.


 
Ότι έμεινε από τον άτυχο σκύλο


Με το που τέλειωσε το κυνήγι ξεκίνησε να εντοπίσει τον πιστό του σύντροφο, μόνο και μόνο για να αντικρίσει τα παρακάτω ζοφερά υπολείμματα.
Ο Γιώργος το πρωί έφυγε από το σπίτι του με ένα υπέροχο ζώο, τον φίλο, σύντροφο και συνάδελφο του και το μεσημέρι γύρισε πίσω μόνο με το  λουρί του gps....
Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ενδιαφέρονται, δεν ασχολούνται οπότε ο  ματωμένος κατάλογος των κατακρεουργημένων σκύλων μας συνεχίζεται και δυστυχώς δείχνει να μην έχει τέλος ....


Αλέξανδρος Παλαιολόγος για το iHunt.gr

Δήμος Πωγωνίου: Αιτήσεις έως τις 25 Σεπτεμβρίου, για το εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση νέων αγροτικών φυτών (αρώνια, τρούφα κ.λπ.)»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση νέων αγροτικών φυτών (αρώνια, τρούφα κ.λπ.)», διάρκειας 60 ωρών, διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Δημαρχείο Καλπακίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου (τηλ.: 2653360112, Σοφία Τσέπα, Δημήτρης Γκαρτζονίκας) προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση. 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή φωτοτυπίας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και οποιουδήποτε τίτλου σπουδών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ιωάννινα: Εγκαίνια της έκθεσης της Έπης Νικολακοπούλου «Η αέναη περιπλάνηση», η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα της UNESCO, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 π.μ., στον εκθεσιακό χώρο ΓΑΚ- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου (Σουφαρί Σαράι), Δ. Φιλοσόφου & Γλυκήδων, Κάστρο

Tα ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου φιλοξενεί τα έργα της καταξιωμένης Γλύπτριας και Ζωγράφου κ. Έπης Νικολακοπούλου στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα της UNESCO με τίτλο: «Η αέναη περιπλάνηση». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 11.30 π.μ., την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ηπείρου.
 «Με υλικά σύγχρονα, όπως το Plexiglas και η σιλικόνη, επιτυγχάνει τη διαφάνεια και την ανάγλυφη υφή στην επεξεργασία των χρωματικών συνδυασμών καθιερώνοντας ευρηματικά το προσωπικό της ύφος. κυρίαρχος παντού ο αιλουροειδής χρωματικός κυματισμός, με έντονα ακρυλικά χρώματα, αναδεικνύει και συμβολίζει την εναρμοσμένη πολυφωνία της Φύσης, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για την έπη Νικολακοπούλου. Επηρεασμένη από τους μύθους του Αισώπου έπλασε τη δική της μυθολογία με κεντρικό ήρωα τον αγέρωχο και μεγαλοπρεπή Τίγρη. Το έντονο αινιγματικό βλέμμα του, άλλοτε γίνεται ερωτικό άλλοτε απειλητικό και κάποιες φορές υπαινικτικό μαγνητίζοντας τον θεατή. Στον ουτοπικό παράδεισο της ζωγράφου όλοι οι νόμοι της ζούγκλας ανατρέπονται και τα ζώα απειλούμενα από τον σύγχρονο άνθρωπο συνυπάρχουν ειρηνικά» τονίζει η κ. Κλέα Σουγιουτζόγλου, Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης.

Η παγκόσμια αναγνώριση του έργου της αναδεικνύει τα ιδεώδη του ελληνισμού: πνεύμα, εντιμότητα, ομορφιά, ελπίδα και νίκη. Η περιήγηση-βιωματική μάθηση στους χώρους της έκθεσης με τις επισκέψεις των ομάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας καθώς και με τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής θα πραγματοποιείται στα γνωστικά αντικείμενα που αναδύονται από τις ενότητες της θεματογραφίας. Το εκπαιδευτικό υλικό θα αναπτυχθεί σε έντυπη και ψηφιακή μορφή για την υποστήριξη του γνωστικού αντικειμένου σε μορφωτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς καθώς και στις ελληνικές κοινότητες του απόδημου ελληνισμού. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή καθημερινά 11.00-14.00 στο ισόγειο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ηπείρου (Σουφαρί Σαράι), Δ. Φιλοσόφου & Γλυκήδων, στο Κάστρο.

Γιάννης Καραγιάννης: Ένταξη του Κέντρου Υγείας Πραμάντων στα Άγονα και Προβληματικά Α'


Δεκτή έκανε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, την αριθμ. 2687/07-07-2016 αναφορά του βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη, σχετικά με τον χαρακτηρισμό του Κ.Υ. Πραμάντων ως Άγονο και Προβληματικό Α' Κατηγορίας.
Η εν λόγω αναφορά έγινε βάσει εγγράφου του Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Πραμάντων προς την Διοίκηση της 6η Υ.ΠΕ. , με το οποίο αιτούνταν την ένταξη του Κ.Υ. στην πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παροχή κινήτρων σε γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου.

Ο υπουργός σε απάντηση της εν λόγω αναφοράς, γνωστοποιεί πως στον σχεδιασμό του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας, θα αποκατασταθεί η υφιστάμενη αδικία και το Κ.Υ. Πραμάντων θα χαρακτηριστεί Άγονο και Προβληματικό κατηγορίας Α'.

Και στα Γιάννενα θα λειτουργήσει ΚΕΠ για τους δανειολήπτες

Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ύψους 15 εκατ. ευρώ ξεκινούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία σε όλη τη χώρα των 30 Κέντρων Ενημέρωσης -Υποστήριξης Δανειοληπτών.
Τα ΚΕΥΔ επιδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια και το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος», δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση ώστε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να υποβάλει τις προτάσεις για το στήσιμο του δικτύου σε 24 περιφερειακές ενότητες.
Η ΕΓΔΙΧ είναι αρμόδια για τη λειτουργία αυτών των κέντρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 30 ΚΕΥΔ θα ανοίξουν τον Ιανουάριο και θα στελεχωθούν με 120 άτομα. Το κάθε κέντρο θα απασχολεί τουλάχιστον τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη (πτυχίο Νομικής, Οικονομικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών κ.λπ.) και η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Τα γραφεία θα στεγαστούν σε κτίρια των δήμων, των περιφερειών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου για την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων.
Θα αποτελούν ουσιαστικά τον οικονομικό και νομικό σύμβουλο των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως προς τη διαχείριση των χρεών τους προς τις τράπεζες.
Τα κέντρα θα λειτουργήσουν:
Τρία στον κεντρικό τομέα Αττικής
 Δύο στον βόρειο τομέα Αθηνών
 Τρία στη Θεσσαλονίκη
 Από ένα κέντρο σε:
•Δυτικό τομέα Αθηνών
•Νότιο τομέα Αθηνών
•Ανατολική Αττική
•Δυτική Αττική
•Πειραιά
•Έβρο
•Καβάλα
•Ημαθία
•Σέρρες
•Κοζάνη
•Ιωάννινα
•Λάρισα
•Μαγνησία
•Εύβοια
•Αχαΐα
•Αιτωλοακαρνανία
•Κόρινθο
•Μεσσηνία
•Ρόδο
•Ηράκλειο
-Χανιά


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ζηκόπουλος Σταυρός: Προτάσεις για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και αγροτική πολιτική στο Νομό Ιωαννίνων



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΣΥΡΙΖΑ  και ΠΡΟΤΑΣΗ για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ και ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στο ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Πρώτον ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Γενικοί στόχοι
1ον  Οικονομική πρόοδος και πλήρη απασχόληση.
2ον  Δικαιότερη διανομή του εισοδήματος και του πλούτου.
3ον Ικανοποιητικό, επίπεδο διαβίωσης=τροφή, ένδυση, υπόδεση, κατοικία, μούσα, συγκοινωνίες, περιβάλλον, παιδεία, υγεία, ασφάλιση.
4ον εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια.
5ον Ορατότητα και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του πολίτη στις  πολιτικές  οικονομικές, και κοινωνικές αποφάσεις δηλ. ουσιαστική πολιτική, οικονομική και Κοινωνική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
                                 Μερικοί Στόχοι
1ον Γραφειοκρατία-Δημόσια Διοίκηση, Περιφερική και Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο μέτρο την κατάργηση της ΠΟΛΙΝΟΜΙΑΣ και όχι από το 1923 έως τώρα, χωρίς να μπορείς να βρεις άκρη.
2ον Ολόπλευρη ,συντονισμένη αποκέντρωση της Εξουσίας.
3ον Κατοχυρώσει-Συνταγματικά και νομοθετικά του δικαιώματος εργασίας όλων των ικανών για εργασία πολιτών.
4ο Κατοχύρωση της ελευθέριας και Αυτονομίας του συνδικαλιστικού κινήματος
5ον Ισομεταχειρίση των εργαζόμενων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
6ον Κατοχυρώσει της Αξιοκρατικής στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού κα γενικότερα του Δημόσιου Τομέα με παράλληλη Πραγματική κατάργηση της ΠΟΛΥΘΕΣΙΑΣ και ΠΟΛΙΜΙΣΘΙΑΣ.
7ον Δικαιότερο φορολογικό Σύστημα.
8ον Γενικό και πλήρες [ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ]
9ον Κοινωνικοποίηση της παιδείας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και της κοινωνικής ασφάλισης για υγεία, ατυχήματα, ανεργία.
10ον Αντιμετώπιση του προβλήματος συγκοινωνίας.
11ον Αντιμετώπιση του προβλήματος Ρύπανση και μόλυνση περιβάλλοντος.
12ον Αποτελεσματική λαϊκή στεγαστική πολιτική.
13ον Περιορισμός της γραφειοκρατίας σύγχρονη οργάνωση του δημόσιου τομέα καθώς και ΧΡΗΣΤΗ και ΛΙΤΗ διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
14ον Δημιουργία απαραίτητου νομοθετικού καθεστώτος το οποίο να προστατεύει αποτελεσματικά τον εργαζόμενο από τον εργοδότη, τον καταναλωτή από τον παράγωγο-έμπορο, τον ΠΟΛΙΤΗ από το ΚΡΑΤΟΣ.
15ον Προώθηση του Εθνικού Κτηματολογίου.
16ον Κατάργηση όλων των κρατικών Αυτοκίνητων και όλων των Προνομιών.
17ον Μείωση των Βουλευτών αν όχι στους 150 στους 200.
18ον Τέλος στις συνιστώσες χωρίς να αρνούμαι τη διαφορετική άποψη.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γεωργία, Κτηνοτροφία, Νέο τουριστικό μοντέλο Οικοτουρισμός, Δάση, Βοσκοτόπια.
Τρία ποιο βασικά προβλήματα
1ον Κοινωνικότητα των νέων 2ον υποδομές, 3ον διάθεση παραγομένων  προϊόντων.
Συνεχής ενημέρωση.
Χωρίς πολλά λόγια.       
α) Βοήθεια στους νέους αγρότες, ελάχιστοι έμειναν εκτός λεκανοπεδίου στο νομό, κάπου 700, β), Αναδασμοί, γ) Πιστοποιήσεις, δ) Εγγειοβελτιωτικά, ε) Άρδευση με τεχνητή βροχή, στ) Ηλεκτροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ζ) βελτίωση βοσκοτόπων.
Σημείωση: Ο αγρότης μπορεί να παράγει και πολλά και ποιοτικά προϊόντα.
Το κυρίαρχο ζήτημα είναι η διάθεση του παραγομένου προϊόντος.
Γι΄ αυτο προτείνουμε Δημιουργία στην Περιφέρεια με ONLΙΝΕ σύνδεση με τους Καλλικρατικούς Δήμους και όποιον άλλον θέλει ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ υψηλών προδιαγραφών τόσο σε υποδομή όσο και σε νέο ανθρώπινο δυναμικό με 4 τουλάχιστον γλώσσες και άριστη χρήση του διαδικτύου.
Θα ανιχνεύει και θα κατεβάζει σε καθημερινή βάση την παγκόσμια ζήτηση των αγορών και ταυτόχρονα θα προβάλει στην παγκόσμια αγορά τόσο τα παραγόμενα προϊόντα όσο και το τουριστικό προϊόν.
Ταυτόχρονα προτείνουμε.
Την σύνταξη μελέτης Τουριστικού Μοντέλου Ανάπτυξης για τις παραμεθόριες και εγκαταλειμμένες περιοχές ΠΩΓΩΝΙΟΥ και ΚΟΝΙΤΣΑΣ ίσως και των ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ το οποίο
Ονομάζουμε ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. (υπάρχει ανάλυση και ολοκληρωμένη πρόταση).
θα το βρείτε:
Στο «ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ», Σταύρος Ζηκόπουλος.
Σ΄ αυτό το μοντέλο θα προστεθεί ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ τουρισμός, ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ τουρισμός, ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ κ.λ.π. μα κύρια ο τρόπος ΖΩΗΣ του μικρού η μεγάλου Χωριού η ενασχόληση με ξεχασμένες καλλιέργειες, τα πολιτιστικά Δρώμενα των χωριών μας, η φιλοξενία, η αρχιτεκτονική, το περιβάλλον.
Θα δοθεί κάποια κοινωνικότητα στα χωριά.
Θα γίνει σύνδεση της δεύτερης και τρίτης γενιάς με τις Ρίζες.
Η προσπάθεια αυτή μπορεί να πετύχει τώρα με την εφαρμογή του νόμου 4254 για ενοικίαση των κατοικιών μέσω Airdhd.
Τέλος για την ώρα Επειδή το 40% της αγροτικής ΓΗΣ δεν ανήκει στους αγρότες.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ
Η δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ όλων των εγκαταλελειμμένων εκτάσεων και ταυτόχρονα καθορισμός
ΖΩΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
Και απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης μικρών παραγωγικών και μεταποιητικών εργαστηρίων και μικρών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.
 Είναι μια  ΠΡΟΤΑΣΗ για συζήτηση και ανάλυση η  συμπλήρωση η και αφαίρεση από τα μέλη της θεματικής η όποιον θέλει να συμβάλει, στη διαμόρφωση της πρότασης.      
Με αυτά τα λίγα σας καλώ να συμβάλετε με όποιο τρόπο μπορείτε.
                                      
Ζηκόπουλος Σταυρός
Οικονομολόγος Αμπελουργός
Τηλ.: 2651036971  κιν.: 6979003515

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής πορτοφολιού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στην Άρτα

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση κλοπής πορτοφολιού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στην Άρτα.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή πορτοφολιού από 18χρονο ημεδαπό, που έγινε με τη μέθοδο της απασχόλησης, χθες (18-09-2016) το βράδυ στην πόλη της Άρτας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη 21χρονου υπηκόου Αλβανίας διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (16-9-2016) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, στο σημείο εισόδου στη χώρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Ιταλίας, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και βαριών σωματικών βλαβών.
Συγκεκριμένα, ο 21χρονος διώκεται, ως μέλος συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην προώθηση γυναικών στην πορνεία, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και βαριών σωματικών βλαβών, πράξεις που έγιναν κατά τη διάρκεια συμπλοκής, την 12/04/2014, στην πόλη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων. 

656 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων

Σύμφωνα όσα ανακοίνωσε η βουλευτής Ιωαννίνων κα Μερόπη Τζούφη, μετά τη συνάντηση που είχε με την Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου, 656 θέσεις κοινωφελούς εργασίας κατανέμονται στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων.
Τόσες θέσεις είχαν καλυφθεί και από το προηγούμενο πρόγραμμα.
Οι θέσεις στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων, παρουσιάζονται παρακάτω:
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 440
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: 57
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: 38
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 34
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ: 24
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ: 23
ΔΗΜΟΣ Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: 22
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ: 18

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 656          

Εξιχνίαση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα στην Πέτρα Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα στην Πέτρα Άρτας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε η συμμετοχή του 35χρονου σε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το μεσημέρι της 17-09-2016, σε κατάστημα στην Πέτρα Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Καταιγίδες σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Ήπειρο

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σήμερα  τα ξημερώματα στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου.
 Οι καταιγίδες συνοδεύονταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα και στιγμιαία ισχυρούς ανέμους. 

Έρχονται μεγάλες ανατροπές και μετακινήσεις εξπρές στο Δημόσιο

Μεγάλες ανατροπές σχεδιάζονται στο Δημόσιο, οι οποίες θα ξεμπλοκάρουν πλήρως την κινητικότητα των δημοσιών υπαλλήλων. Το νέο σχέδιο που ετοιμάζει ήδη ειδική ομάδα εργασίας, που εργάζεται πυρετωδώς στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα φέρει μετακινήσεις εξπρές και κατάργηση 1.040 κλάδων και ειδικοτήτων του Δημοσίου.
Το έργο αυτό γίνεται με εντολή του ίδιου του αρμόδιου υπουργού, Χ. Βερναρδάκη.
Ήδη τα μέλη της ομάδας εργασίας καταγράφουν το πολυδαίδαλο κλαδολόγιο της διάρθρωσης του ελληνικού Δημοσίου και προτείνει συγχωνεύσεις σε παρόμοιες ειδικότητες.
«Η απλοποίηση των κλάδων είναι φάρμακο για την αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους», λένε υψηλόβαθμα στελέχη, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».
Το δυλειτουργικό κλαδολόγιο του Δημοσίου μπλοκάρει την κινητικότητα.
Για παράδειγμα, αν μια υπηρεσία ζητήσει από μια άλλη έναν υπάλληλο που ανήκει στον κλάδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) Διοικητικού – Λογιστικού, τη συγκεκριμένη θέση δεν μπορεί να καλύψει ένας υπάλληλος ΔΕ Διοικητικού – Γραμματέα λόγω γραφειοκρατίας. Και αυτό παρ’ ότι κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά…

Χαρακτηριστικές είναι επίσης οι ειδικότητες που βαίνουν προς κατάργηση: