Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Γεννάδιος» κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ώρα 12:00


Πρόσκληση


Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου και ώρα 12:00, σας περιμένουμε όλους στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού μας, όπου για γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας!!!

Τα Γιάννενα τιμούν τη μνήμη του Πολιούχου τους Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου

Με την επισημότητα ξεκίνησαν  σήμερα οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου.
Το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε  δέηση στον Οίκο του Αγίου και μεταφορά της Εικόνας του στο εικονοστάσι της Κεντρικής Πύλης του Κάστρου.
Εκεί έγινε  δέηση και στη συνέχεια η Εικόνα του Αγίου μεταφέρθηκε στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, όπου Τελέστη   Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.
Στις 9:00 μ.μ. θα ξεκινήσει η καθιερωμένη Αγρυπνία.
Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεστούν στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον Οίκο του και στη Μητρόπολη Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Στις 10:30 π.μ. θα γίνει λιτάνευση των Λειψάνων του και εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
Στις 5:00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στον Οίκο του Αγίου και στις 6:00 μ.μ. θα ακολουθήσουν Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείο κήρυγμα στην Μητρόπολη.
Την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, εορτή του Αγίου Αθανασίου, ώρα 7:30 π.μ. θα τελεστούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και στις 5:00 μ.μ. θα τελεστούν Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Έπειτα θα γίνει η επιστροφή των Λειψάνων στο Ναό του Πολιούχου στην Πλατεία Πάργης.

Αναβολή των αναμετρήσεων στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο 16/17-01-2016 λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών

Μετά το Σαββάτο ούτε την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν αναμετρήσεις στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΗΠ
«Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Ερασιτεχνικού και η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών ανακοινώνει την αναβολή των αγώνων (Ερασιτεχνικού και Τμημάτων Υποδομών) που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 16/1/2016 ημέρα Σάββατο εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και των συνεχών βροχοπτώσεων».


«Οι Επιτροπές Πρωταθλημάτων Ερασιτεχνικού και Υποδομών γνωστοποιούν την απόφαση για οριστική αναβολή των αγώνων και στις 17/1/2016, εξαιτίας των βροχοπτώσεων που συνεχίζονται και αξιολογώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγωνιστικοί χώροι των γηπέδων».

Εγνατία Οδός: Ανακοίνωση για την επιδείνωση του καιρού

Από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Δελτίο Έκτακτων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ.,  αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού και των Καθέτων Αξόνων.
Επίσης θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, που στη συνέχεια θα επεκταθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Την Κυριακή 17.01.2016 και τη Δευτέρα 18.01.2016 αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές, σε όλη τη χώρα.
Οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και να τηρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλούς οδήγησης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Διχομοιριωτών Άρτας, κόβει την Πίτα του, τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10:30 το πρωί στα γραφεία του, Θήρας 117, Άγιος Νικόλαος Αθήνας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Διχομοιριωτών Άρτας «η Πρόοδος», σας προσκαλεί να παρευρεθείτε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10:30, στην αίθουσα του συλλόγου, οδός Θήρας 117- Άγιος Νικόλαος Αττικής, όπου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Επίσης, ο Σύλλογος με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνει τη καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα του, στις 19 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 22:30, στο κέντρο διασκέδασης «VOICE», οδός Πέτρου Ράλλη 2, με τους Νίκο Βλαχοδήμο, Γιώργο Βελισσάρη και τη Γωγώ Τσαμπά.

Τιμή πρόσκλησης 20 Ευρώ.

Ανακοίνωση σχετικά με δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (18-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Τρίτη (19-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Τετάρτη (20-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Πέμπτη (21-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Παρασκευή (22-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Σάββατο (23-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός-Μαρκινιάδα-Διάσελλο-Άνω Πέτρα-Δημαριό-Κλειδί-  Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά.

Ιόνια Οδός: Παραφωνία οι απαλλοτριώσεις, κρατούν πίσω το έργο

Η μάχη με το χρόνο συνεχίζεται στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού όμως το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων παραμένει. Παρότι βρισκόμαστε 14 μήνες πριν την επίσημη λήξη προθεσμίας του έργου και τη λήξη χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, υπάρχουν ακόμα άλυτα τα θέματα με τις απαλλοτριώσεις.
Έτσι στο τμήμα Μεσολόγγι-Μενίδι που θεωρείται το πιο ώριμο κατασκευαστικά έχουμε το παράδοξο να είναι το ένα ρεύμα σχεδόν ολοκληρωμένο (προς Ιωάννινα), το ρεύμα προς Αντίρριο να είναι κάπως πιο πίσω αλλά να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις που κολλάνε την ολοκλήρωση του τμήματος και θέτουν σε κίνδυνο τις ασφυκτικές προθεσμίες.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ακίνητο εταιρείας ιχθυοτροφείου που παραμένει στο συγκεκριμένο τμήμα που παραμένει σε εκκρεμότητα. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι από τις πιο τρανταχτές καθώς πρόκειται για επαγγελματικό ακίνητο που χρησιμοποιείται και δεν μπορεί να γίνει επίταξη όπως θα μπορούσε να γίνει σε ένα απλό οικόπεδο.

Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, ώρα 11:00 π.μ., στο Café, Bar Αθηναίων Πολιτεία, 1ος όροφος, Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο


Ανακοίνωση

Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας ανακοινώνει ότι η εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στο Café, Bar Αθηναίων Πολιτεία, στον 1ο όροφο, Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο, Τηλ.: 2103413795


Το Δ.Σ. της Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας

20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας εξήγγειλε ο Φίλης

Σε 20.000 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό Νίκο Φίλη.
Μιλώντας στο «Έθνος» ανέφερε ότι θα γίνουν διαβουλεύσεις έτσι ώστε από το σχολείο της κρίσης να περάσουμε στο σχολείο την ανάπτυξης και της συμμετοχής, ενώ αναφέρθηκε και σε στοιχεία για την πραγματική γήρανση του εκπαιδευτικού προσωπικού με τον μέσο όρο να ξεπερνάει τα 48 έτη, ενώ ειδικότητες όπως οι μαθηματικοί να ξεπερνούν και τα 52 έτη.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν σχεδόν 136.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και περίπου 20.000 αναπληρωτές, ωστόσο, αυτή η εικόνα, αναφέρει ο κ. Φίλης, θα αλλάξει και θα δοθεί μια πιο μόνιμη λύση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κόβει την Πίτα της, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, ώρα 18:00, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κόβει την Πίτα της, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, ώρα 18:00, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης, με την παρουσία 1.500 χορευτών.

Ο Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας έκοψε την Πίτα του, στο οίκημα του, Πλάτωνος 50, Καλλιθέα, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου

Την πατροπαράδοτη εκδήλωση κοπής της Πίτας του, πραγματοποίησε το απόγευμα Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας, στο οίκημα του, Πλάτωνος 50, Καλλιθέα.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στην οποία στεγάζεται ο ιδιαίτερα δραστήριος αυτός Σύλλογος της Καλλιθέας, τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε η Πρόεδρος Γεωργία Κίτσιου και όλο το Δ.Σ., ενώ ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος αφού πρώτα ευχήθηκε Καλή Χρονιά σε όλους και αναφέρθηκε, εν συντομία, στο τι έκανε η Διοίκησή του την περασμένη χρονιά και στο τι προτίθεται να κάνει και φέτος, έκοψε το πρώτο κομμάτι από τη Πίτα.
Αμέσως μετά, ένας-ένας, οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Συλλόγου, έκοψαν με τη σειρά τους και από ένα κομμάτι, με πρώτο τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή, που ευχήθηκε καλή χρονιά και στήριξη στον Σύλλογο από όλους της Ηπειρώτες της Καλλιθέας, καλώντας όλους να συμμετέχουν στις δράσεις και εκδηλώσεις της ΠΣΕ, και επόμενους τους, Αντιδήμαρχο Άννα Γιαννακού - Πάσχου, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Βάσω Μαργαρίτη, Γιώργο Κυριακόπουλο, Ανέστη Φωτόπουλο, Σταύρο Ζάκα, Κωνσταντίνο Ευσταθίου, Κορίνα Δαμουλιάνου, Γιώργο Κουτσογιάννη και Γιάννη Εμιρζά, ενώ από ένα κομμάτι έκοψαν οι δάσκαλοι και ορισμένα μέλη του Συλλόγου.
Εκτός των προαναφερθέντων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Καλλιθέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Στέλιος Κώτσος, Αθηνά Σαραντάκη, Μηνάς Παπαδόπουλος και Φώτης Πεχλιβανίδης, καθώς και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γεωργούσης.
Μετά το πέρας της κοπής της Πίτας, σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν εδέσματα και γλυκά από την Ήπειρο, αλλά και ηπειρώτικο τσίπουρο και αναψυκτικά, ενώ στο τυχερό άτομο που έπεσε το «φλουρί», δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο, μια ιδιαίτερα καλαίσθητη Εικόνα με την Παναγία και τον Ιησού Χριστό.
Και έτσι όπως ξέρουν οι Ηπειρώτες να κάνουν ακολούθησε ηπειρώτικο γλέντι και χορός.

Και του χρόνου

Συνάντηση με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Στέφο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας

Συνάντηση με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Στέφο, είχε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από την επιθυμία που εξέφρασε ο Γιαννιώτης βουλευτής, - και στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα ο Δήμαρχος- να έχει άμεση ενημέρωση για μια σειρά από σημαντικά θέματα τα οποία επιδιώκει να προωθήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.
Όπως τονίστηκε άλλωστε στη συνάντηση και οι δύο πλευρές ταυτίζονται στην άποψη ότι, «σημαντικά θέματα του τόπου μπορούν να προωθηθούν πιο αποτελεσματικά, όταν υπάρχει διαρκής συνεργασία και συντονισμένη προσπάθεια μέσα από τη θέση που ο καθένας υπηρετεί».
Η συνάντηση ήταν πολύωρη και υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση για μια σειρά από θέματα, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται «σταθερά» στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής.
Θέματα που αφορούν στο Δήμο Ιωαννιτών αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και την Ήπειρο.

Ανακοίνωση σχετικά με δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (18-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά
Τρίτη (19-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά
Τετάρτη (20-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα
Πέμπτη (21-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη
Παρασκευή (22-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα

Σάββατο (23-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.