Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 0-1

Καλύτερος αλλά αναποτελεσματικός ο ΠΑΣ, με τον Μανιά να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες.

Με γκολ του Μίνγκα ο Λεβαδειακός πέρασε με 1-0 από τα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ και έφτασε τις δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.
Στο 67' ο Μάντζιος έφυγε από τον Μπέριο και έκανε το σουτ με τον Βελλίδη να αποκρούει, ο Μίνγκας γίνεται αποδέχτης της μπάλας και έκανε το 0-1 για το Λεβαδειακό.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (Λίλα 57’), Μανιάς, Μπέριος, Ακόστα (Φερφελής 81’), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (Σαπαλίδης 71’), Καρανίκας.

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Νικολάου, Μανωλάς, Μαχαίρας (Μάγκας 76’), Έντουιν, Γιακουμάκης, Τριποτσέρης, Ντομοβτσίσκι (Καψάσκης 78’), Μάντζιος, Μίνγκας (Τόπι 90’+2’)

Ισόπαλοι με 3-3 Αγροτικός Αστέρας και Πασσαρώνας Ροδοτοπίου-Η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου «σκότωσε» τον Αετό Πρωτόπαππας (7-2)-Με τέσσερα τέρματα φιλοδώρησε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος τον Α.Ο. Ζωοδόχου (4-0)

* Η Αναγέννηση  ξεπέρασε στο Κεφαλόβρυσο το εμπόδιο του Αετού Πρωτόπαππας με το εντυπωσιακό 7-2 και πλησίασε στους 3 βαθμούς την πρωτοπόρο Αγία Μαρίνα.
Ο Δήμος Αναστάσιος  άνοιξε τον χορό των γκολ στο 12΄,  ο Γιάτσε Gerti με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο  23' έκανε το 0-2 και το 3-0 στο 26΄ και το 4-0 στο 45΄.
Οι φιλοξενούμενοι   μείωσαν σε 4-1 με τον Πράσσο Αχιλλέα στο 54΄.
Ο Μακολλάρι  Μαρινγκλέν έκανε το 5-1 στο 59΄ και ο Νούσης Χρήστος το 6-1 στο 62΄.
Ο Αετός Πρωτόπαππας έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Παπαπαύλος Θεόδωρος  αντίκρισε δεύτερη κιτρινη κάρτα στο 65΄.
Ο Γιάτσε Gerti έκανε το 7-1 στο 72΄.
Ο Αετός μείωσε σε 7-2 με τον Κατζιώτη Ιωάννη στο  77'.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Θεόδωρος, Μπίστας Βασίλειος,  Μπάσιος Χρήστος, Γιάτσε Gerti, Ντόντης Βασίλειος, Δήμος Αναστάσιος (Νούσης Χρήστος 13΄), Μακολλάρι  Μαρινγκλέν (Γκορίτσας Παναγιώτης 70΄), Καραμάνης  Αλέξανδρος (Κούρος Γιώργος 33΄)

*Ύστερα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στον Παρακάλαμο, ο Αγροτικός Αστέρας και ο Πασσαρώνας Ροδοτοπίου αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 17' με τον Νταλάκα Χαράλαμπο και διπλασίασαν τα τέρματα στο 38΄ με τον  Τσιγαρίδα Μανόλη.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 41΄ με τον Παπαγεωργίου Σταύρο.
Ο Γρίβας Χρήστος έκανε το 3-1 για τον Αγροτικό Αστέρα στο 44΄.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ξανά στο 79΄ με τον Παπανικολάου Νικόλαο σε 3-2 και ισοφάρισαν σε 3-3 στο 90΄ με τον Νούσια Χαράλαμπο.
Ο Πασσαρώνας τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίχτες καθώς ο Κυπριανός Δημήτρης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90΄.

Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan,  Σκόρδος Κων/νος, Γκόνης Πέτρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκανάς Κων/νος, Νάτσης Σταύρος,  Γρίβας Χρήστος, Τσιγαρίδας Μανόλης (Μπαρίμης Γεωργιος 76΄), Νταλάκας Χαράλαμπος (Ζόta Romeo 30΄), Ζόta Αρσέν,  Μπούρμπος Αλέξανδρος

*Καλή εμφάνιση και εύκολο απόγευμα για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος που πήρε το «ντέρμπι» με  τον Α.Ο. Ζωοδόχου στο Δελβινάκι το απόγευμα της Κυριακής με το ευρύ 4-0!
Στο 15΄ ο Μυριούνης Σταύρος άνοιξε το χορό των γκολ για τους γηπεδούχους.
Το 2-0 έγινε με αυτογκόλ του Διαμαντή Άγγελου  στο 30΄.
Στο 46΄ ο Κατσαβριάς Βασίλειος έκανε το 3-0 και  ο Τσαραώσης Ευάγγελος  το τελικό 4-0 στο 72'.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κώστας Κωνσταντίνος, Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Μυριούνης Σταύρος, Μαγκλάρας Δημήτριος, Μπάγιας Ελευθέριος (Ντέτσικας Λάμπρος 87΄), Καρδάσης Γεώργιος, Κατσαβριάς Βασίλειος (Φουρτούνης  Ηλίας 53΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-1
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 1-3
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 0-1  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4-2  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 3-3
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 2-4
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 7-2
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 4-0
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2-2


Βαθμολογία (12η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 29
2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 26
3. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 25
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 24
5. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 24
6. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 22
7. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 19  
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 19
9. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 19
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 18
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 16
12. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 13 
13. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 13  
14. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 11
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 11
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 8
17. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4 

18. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 3

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι κατασχέσεις στις καταθέσεις για χρέη στα ταμεία

Αρχίζει τη Δευτέρα η αποστολή των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες, που έχουν οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Η διαδικασία θα πραγματοποιείται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σε συνεργασία με τις τράπεζες, καθώς «ξεπαγώνει» η διαδικασία κατασχέσεων, που είχε διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο και μετά λόγω capital controls.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του www.dikaiologitika.gr , οι τράπεζες, που σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στην διαδικασία δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς τα Ταμεία είναι: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, Unicredit Bank και Aegean Baltic Bank.

Με μεγάλη επιτυχία το Πανελλήνιο Τουρνουά Τζούντο στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου


Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 362 αθλητών ολοκληρώθηκαν οι 1οι Πανελλήνιοι Διασυλλογικοί Αγώνες Τζούντο, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.
Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Πωγωνίου.
Το Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου πλημμύρισε από Τζουντόκες, ηλικίας 5 έως 17 ετών, από όλη τη χώρα που αγωνίστηκαν με πάθος και κέρδισαν επάξια τα μετάλλιά τους.
Την επίσημη έναρξη των αγώνων έκανε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης που καλωσόρισε τους αθλητές και αναφέρθηκε στη σύνδεση του αθλητισμού με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.
«Σας καλωσορίζουμε σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου. Έναν χώρο που έγινε για την προώθηση του αθλητισμού. Είναι πεποίθηση μας, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με τα ψυχολογικά αδιέξοδα και τα οικονομικά προβλήματα του ταλανίζουν αδιακρίτως μικρούς και μεγάλους, ότι ο αθλητισμός αποτελεί σημαντική διέξοδο και πηγή ψυχικής και σωματικής ενδυνάμωσης. Αλλά και η ευγενής άμιλλα, η αγωνιστικότητα το ομαδικό πνεύμα, ο σεβασμός, η διαφορετικότητα η αξιοκρατία και η κατανόηση αποτελούν πανάρχαιες αξίες του Αθλητισμού και του Τόπου μας. Ο δήμος Πωγωνίου συμβάλλοντας προς αυτή την κατεύθυνση δημιούργησε και δημιουργεί τις υποδομές εκείνες να βρίσκουν διέξοδο οι νέοι μας, αλλά και να φιλοξενεί αγώνες όπως οι σημερινοί. Στηρίζουμε τα αθλητικά σωματεία για τις ανάγκες τους και τις προπονήσεις τους, στοχεύοντας στην προώθηση του υγιούς αθλητισμού που δημιουργεί δυνατούς σε σώμα και πνεύμα πολίτες. Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε το αίτημα του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ Α.Σ. να διεξαχθούν οι αγώνες στον Ακριτικό μας Δήμο δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και στις αποστολές τους να γνωρίσουν την περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Καψάλης συγχαίροντας τον ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ Α.Σ. και τους αθλητές για τις επιδόσεις τους.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ Α.Σ. κ. Κυρίτση Παναγιώτα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Πωγωνίου για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία.
«Το επίπεδο των συλλόγων και αθλητών είναι ιδιαίτερα υψηλό. Οι αθλητές αγωνίστηκαν με πάθος και κέρδισαν επάξια τα μετάλλια. Πολύτιμοι βοηθοί  στην άψογη αυτή διοργάνωση, οι γονείς και οι φίλοι του Πανηπειρωτικού Α.Σ., τους οποίους ευχαριστούμε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως οφείλουμε στους χορηγούς και υποστηρικτές μας. Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Πωγωνίου στάθηκαν πολύτιμοι υποστηρικτές. Οι αγώνες διοργανώθηκαν σε έναν υπέροχο αθλητικό χώρο. Στόχος μας είναι να γίνουν θεσμός και ελπίζουμε και σε μία μελλοντική συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και όλη την τοπική κοινωνία για την φιλοξενία και τη συμπαράσταση» τόνισε.

Τους αγώνες παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Περικλής Βασιλάκης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου.
Στην εκδήλωση πήρε μέρος και ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών «Η ΠΙΝΔΟΣ», χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.
Φωτό: Θανάσης Φωτίου


Οι οικονομικές επιδράσεις της τοπικής φορολογίας

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

Σε μια πρόσφατη συζήτηση ερωτήθηκα για τις ενδεχόμενες οικονομικές επιδράσεις στην τοπική ανάπτυξη που θα μπορούσε να προκαλέσει η επιβολή μιας πρόσθετης (οριακής) φορολογικής επιβάρυνσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα σε μια γεωγραφική περιοχή.
Παρακάτω θα δείτε την απάντηση που έδωσα με μια πρώτη τεκμηρίωση.
Μια αναδρομή στη διεθνή βιβλιογραφική παραγωγή αποτυπώνει μια εύγλωττη εικόνα. Ενδεικτικά, σε μια εργασία του που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ακαδημαϊκό περιοδικό Economic Review (March/April 1996) o Z. Becsi έδειξε ότι οι τοπικοί φόροι (σε σχέση με τις άλλες περιοχές) επιδρούν ανασχετικά στη σχετική ανάπτυξη της περιοχής τόσο σε βραχυχρόνια, όσο και σε μακροχρόνια κλίμακα.
Μια πιο εμβριθής ανάλυση, που περιλήφθηκε στην εργασία των P.S. Fisher & A.H. Peters με τίτλο “Industrial Incentives Competition among American States and Cities”  (δημοσιεύτηκε στο Employment Research Newsletter , vol. 5, Nr. 2, W.E. Upjohn Institute for Employment Research), έδειξε πως -σε μια οικονομία ελεύθερης υπερτοπικής διακίνησης του κεφαλαίου και της εργασίας- αν αυξηθεί η τοπική φορολογική επιβάρυνση σε μια περιοχή, ενώ στις γειτονικές περιοχές παραμείνει σταθερή, η περιοχή που αυξάνει τους τοπικούς φόρους διακινδυνεύει τη διαφυγή παραγωγικών συντελεστών. 

Προγράμματα για 200.000 ανέργους στο επόμενο 8μηνο εξήγγειλε η Αντωνοπούλου

«Παραλάβαμε την ανεργία στο 26,5% και έχει πάει στο 25,5% αλλά δεν πανηγυρίζουμε, δεν μιλάμε για "success story'', είπε μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
«Ο κ. Βρούτσης είχε κάνει πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας στο 19,5%, δηλαδή κατά 380.000 θέσεις εργασίας το 2015, υπολογίζοντας ότι θα υπάρχει ανάπτυξη 3,5%», είπε η κ. Αντωνοπούλου και προσέθεσε ότι ανάλογες προβλέψεις για ανάπτυξη 3% είχαν γίνει και για το 2011 και υπήρξε ύφεση.
Σε ό,τι αφορά τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 56.000 φέτος τον Οκτώβριο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η μείωση αυτή υπάρχει κάθε χρόνο και είναι εποχική, προσθέτοντας ότι απώλεια 66.000 θέσεων εργασίας υπήρχε και τον Οκτώβριο του 2014. «Ο ιδιωτικός τομέας αντιστάθηκε σθεναρά και έχει δημιουργήσει 120.000 νέες θέσεις εργασίας» τόνισε.

Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (08-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (09-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Πέμπτη (10-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (11-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

Σάββατο (12-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.

Μουσική βραδιά της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο ΧΑΜΑΜ

Τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός-Μαρκινιάδα-Διάσελλο-Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι - Σκουληκαριά
Τρίτη (08-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές
Τετάρτη (09-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή - Πιστιανά
Πέμπτη (10-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί
Παρασκευή (11-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα
Σάββατο (12-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.

Το plegma cafe bar σας εύχεται καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους

Το plegma cafe bar σας εύχεται καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους.

Νέα θεραπεία για τους κιρσούς ανατρέπει τα δεδομένα

Επανάσταση στην  θεραπεία των κιρσών φέρνει  νέα μέθοδος με την χρήση κόλλας, η οποία παρουσιάστηκε στο 29ο Ετήσιο Φλεβολογικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου των Φλεβολόγων, το οποίο  έγινε στο Ορλάντο της Φλόριδας των ΗΠΑ (12-15 Νοεμβρίου).
«Η νέα μέθοδος βασίζεται  στη έγχυση κυανοακρυλικής κόλλας (VenaSealTM) μέσα στην φλέβα, η οποία κολλάει τα τοιχώματα και εξαφανίζει τους κιρσούς» αναφέρει ο διαπρεπής φλεβολόγος      κ. Μάριος Βαλσάμης.
Η νέα θεραπεία βρίσκεται στο τελικό πειραματικό στάδιο των κλινικών μελετών και σύμφωνα μετά τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο υπόσχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα  στην εξαφάνιση των κιρσών που ταλαιπωρούν εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύντομα αναμένεται να βγει στο εμπόριο και θα αποτελέσει ένα πανίσχυρο όπλο στην φαρέτρα των φλεβολόγων για την θεραπεία των κιρσών.
«Εισάγουμε  μέσα στη φλέβα  καθετήρα και με την καθοδήγηση υπερήχων τον οδηγούμε στο πιο ψηλό σημείο της χαλασμένης φλέβας, εκεί που γινόταν παλιά το χειρουργείο. Τότε αρχίζει η έγχυση της κόλλας» εξηγεί ο κ. Βαλσάμης και συνεχίζει: